Προς το περιεχόμενο

Δεν εμφανίζεονται οι ελληνικοί χαρακτήρες στο googleearth


g1annis

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Σε Debian Testing εγκατέστησα το GoogleEarth μέσω το googlearth-package. Τα αρχεία ρυθμίσεων προϋπήρχαν στο homefolder μου αφού για τη νέα εγκατάσταση χρησιμοποίησα το παλιό homefolder που βρισκόταν σε ξεχωριστό partition.

 

Ενώ στην παλιά εγκατάσταση όλα δουλεύανε ρολόι, στη νέα εγκατάσταση όλα τα σημεία και διαδρομές που είχα αποθηκεύσει με ελληνικά ονόματα εμφανίζονται λάθος. Συγκεκριμένα οι χαρακτήρες εμφανίζονται σαν τετραγωνάκια.

 

Εννοείται msttcorefonts κλπ είναι εγκατεστημένα. Το Gnome-shell είναι στα αγγλικά και οι λατινικοί 2D και 3D χαρακτήρες εμφανίζονται μια χαρά. Αντιθέτως τόσο οι 2D όσο και οι 3D ελληνικοί χαρακτήρες έχουν πρόβλημα.

 

2D χαρακτήρες εννοώ αυτούς που εμφανίζονται στο αριστερό panel του googlearth που είναι πχ τα Places, Layers κλπ και 3D αυτούς που προβάλλονται πάνω στη Γη.

 

Υπάρχουν διάφορες "λύσεις" που δημοσιεύονται σε διάφορα fora, αλλά καμία δεν αποτελεί λύση και στο δικό μου πρόβλημα. Υπάρχει κάποια ιδέα;

 

Ευχαριστώ.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Όχι, όχι. Στα options, στην καρτέλα general, στο πεδίο fonts υπάρχει ΜΟΝΟ ΕΝΑ κουμπάκι Choose 3D font που ανοίγει ένα παράθυρο με drop down μενού για να διαλέξεις font, font style, font size. Εκεί από κάτω έχει άλλο ένα drop down menu που λέει Writing System και έχει προεπιλεγμένο το "any". Μέσα στις διαθέσιμες επιλογές είναι και το Greek, αλλά ότι και να επιλέξω, πατάω apply και close και η επιλογή δεν αποθηκεύεται ούτε καν για την τρέχουσα συνεδρία, πόσο μάλλον για την επόμενη φορά που θα ανοίξω το πρόγραμμα!

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Στο google earth για να αλλάζεις γενικά πράγματα όπως το μέγεθος των χαρακτήρων πας στο αρχείο

 

/home/<user>/.config/Google/GoogleEarthPlus.conf

 

και από εκεί κάνεις ότι αλλαγή θέλεις. Δεν έχω δει όμως να έχει πουθενά εκεί για κωδικοποίηση.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Πριν μπω στον κοπο να το βαλω: Εχω το locale μου στα αγγλικα. Αν το βαλω, αλλαζει το locale της εφαρμογης απο την ιδια την εφαρμογη ή θα μου μπει στα αγγλικα, οποτε για να το γυρισω στα ελληνικα θα πρεπει να γυρναω το locale ολου του συστηματος στα ελληνικα?

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Νομίζω συγκεκριμένα για το google earth δεν έχει σημασία τι locale έχεις στο σύστημα σου. Αν το επιβεβαιώσεις πες μου :P

 

Οχι.

 

Μολις αλλαξα το locale μου σε el_GR.UTF-8, το google earth δειχνει κανονικα ελληνικα.Δεν πειραξα κατι αλλο.

 

2012_06_04_011242_1280x1024_scrot.jpg

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Για μένα είναι θέμα καθαρά κωδικοποίησης χαρακτήρων και πως γίνετε να το σετάρεις στο google earth αυτό το πράγμα. Καποιο αρχείο για να κάνεις edit θα υπάρχει δεν μπορεί.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

  • 4 εβδομάδες αργότερα...

Επειδη δεν καταφερα να βαλω το πακετο που χτιζει το googleearth-package, μιας και μου λειπει μια εξαρτηση (libfreeimage3), το εβαλα απο το repo της google

>deb http://dl.google.com/linux/earth/deb/ stable main

και φαινεται να δουλευει κανονικα με τα αγγλικα... επειδη ολες τις ονομασιες τις δειχνει στα αγγλικα.

 

Στα παρατραγουδα τωρα. Η εγκατασταση του google earth απο το παραπανω repo απλα με πηδηξε, αφου εβαλε ενα σωρο αχρηστες εξαρτησεις. Συν το /etc/apt/sources.list.d/google-earth.list.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Επισκέπτης

Και εδώ πρόβλημα με τα ελληνικά στο googleearth σε αγγλικό περιβάλλον. Βγαίνουν τετραγωνάκια, όταν γράφω Αθήνα ας πούμε. Το εγκατέστησα απο το .deb του site.

Καλά απίστευτο! Όταν γράφω "Αθήνα", φαίνεται ένα κουτάκι στην αρχή, και μετά τίποτα.Φαίνεται όμως πως δέχεται τη λέξη γιατί με πάει όντως στην Αθήνα!

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...