Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλησπερα.. τοσο καιρο βλεπω διαμαχες μεταξυ συμφορουμιτων για το τι αξιζει περισσοτερο να αγορασει καποιος.. εσεις βασει ποιων κριτηριων στηριζεται την αποψη σας? Γιατι λενε πως αν ειναι να δωσεις καποιο γενναιο ποσο για cpu τοτε πας χωρις πολυ σκεψη σε Intel? Το θεμα ειναι η διαφορα "ποιοτητας" η οποια εχω πιστει πως υπαρχει ή υπαρχει και μεγαλη διαφορα στις αποδοσεις? Διοτι διαφορα στις τιμες σιγουρα υπαρχει...

Δημοσ.

Θεμα ποιοτητας δεν παιζει.. στα ιδια ειναι.. θεμα επιδοσεων παιζει και vfm

Δημοσ.

και το θεμα επιδόσεων ειναι παλη πως το βλεπει κανεις.γτ ενας μεσος χρηστης δεν θα δει ποτε ποια ειναι η διαφορα μεταξύ τον δυο εκτος αν ασχολείται με bencha\marks.

Δημοσ.

και το θεμα επιδόσεων ειναι παλη πως το βλεπει κανεις.γτ ενας μεσος χρηστης δεν θα δει ποτε ποια ειναι η διαφορα μεταξύ τον δυο εκτος αν ασχολείται με bencha\marks.

Σωστά,αλλά υπάρχει διαφορά.

Και η μεγαλύτερη διαφορά τους για μένα είναι οι επιδόσεις σε συνάρτηση με την κατανάλωση,όσο για την ποιότητα συμφωνώ 1000% με τον stm00192.

Δημοσ.

Εξαρτάτε ποσα λεφτά έχει ο καθένας για να πάει σε Intel ή Amd και για ποιά χρήση τον χρειάζεται :)

δηλαδη? αυτο ειναι το προβλημα μου.. εξαρταται ποσα λεφτα εχει ο καθενας ειναι σαν να λες πως αν ειναι να δωσεις αρκετα λεφτα τοτε πας σε ιντελ.. αυτο ισχυει? και αν ναι, γιατι ισχυει απ'τη στιγμη που τα παιδια εδω λενε πως δεν τιθεται θεμα ποιοτητας και οι διαφορες ειναι τοσο μικρες που διακριονται μονο μεσω benchmarks?
Δημοσ.

Ο χρήστης pano έχει δίκιο!

Μπορεί με τα ίδια λεφτά που θα πάρεις έναν 4core intel να παίρνεις ένα 6core ή 8core AMD και η κατανάλωση ενέργειας να είναι ιδια όπως και η επίδοση, μπόρεί και καλυτερη...

Δημοσ.

όσο για θέμα ποιότητας δεν τίθεται θέμα όπως σου είπαν και τα παιδιά πιο πάνω.

απλά ανάλογα με το ποσό που μπορεί να διαθέσει καθένας μπορεί να πάει και στην ανάλογη εταιρία, μιλόντας πάντα για νορμάλ ποσά,και τι εννοώ.. με 200~ για cpu και motherboard πάει χωρίς δυνατότητα επιλογής στη πλευρά amd. αν μπορεί πάλλι για αυτά τα 2 να δώσει κανά 300~ κ λίγο παραπάνω καλύτερα να πάει σε intel που σε αυτά τα χρήματα είναι πιο vfm(value for money),δηλαδή διαθέτοντας 300κάτι σε συμφέρει να πας σε intel γτ σε αυτά τα χρήματα παίρνεις ότι καλύτερο σε αυτά τα χρήματα.

μετά ένας βασικός λόγος είναι η χρήση για την οποία προορίζεται το σύστημα που πάλλι σε συμφέρει ανάλογα με τα λεφτά και η αντίστοιχη εταιρία.πχ για htc ή γενικά για multimedia pc σε συμφέρει να πας σε amd(liano)

Δημοσ.

Προσωπικα,θεωρω οτι ολα εχουν να κανουν σχεση με τις πραγματικες αναγκες και την χρηση ενος υπολογιστη.

Δεν θα παω μακρια.Θα δωσω ενα δικο μου παραδειγμα.

Εχω 2 υπολογιστες.Και στους δυο η ιδια χρηση, με χρηστες εμενα,την γυναικα μου και τις δυο μικρες κορες μας.

Οι υπολογιστες 99% δουλευουν για internet,facebook και παιχνιδια απο facebook,κατι online παιχνιδια που παιζουν οι κορες μου (τιποτα το ιδιαιτερο),αντε καμια αναπαραγωγη mp3 και γενικα οπως καταλαβαινετε,χαλαρη χρηση.

Ο ενας αποτελειται απο AMD 965,8Gb RAM,ATI 4830

Ο αλλος Intel Q6600,4Gb RAM,ATI 4350.

Εχω κανει o/c και στους δυο,οχι γιατι θελω παραπανω δυναμη,αλλα γιατι γουσταρω να πειραζω και να μαθαινω.

Σε πληροφορω οτι δεν καταλαβαινω καμια μα καμια διαφορα στην χρηση τους.

Τον AMD τον εστεισα το καλοκαιρακι που μας περασε,με κοστος στα 240 ευρω,την ιδια ωρα που για να στεισω αντιστοιχο μηχανημα Intel,ηθελα περιπου στο 300αρι.

Δωστε μου ενα λογο να δωσω αυτα τα 70 ευρω,μονο και μονο για εχω Intel.

Δεν ειμαι funboy για καμια εταιρεια(αλωστε εχω και απο τις δυο,οπως εχετε δει).

Κοιτα την τσεπη σου και τις αναγκες σου και λυση υπαρχει...

Δημοσ.

μετα κοιτας και το τι σου προσφερει η καθε εταιρια στο θεμα μητρικης.η amd σε αυτον τον τομεα ειναι πολυ καλυτερη απο την intel.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...