Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

• Απαντ. 33
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσιευμένες Εικόνες

Δημοσ.

GU10 οικονομίας δεν έχω δεί εκτός από led αλλά και πάλι πρέπει να είναι διαμέτρου 60mm και τέτοιες ούτε για δείγμα δεν υπάρχουν σε led

Δημοσ.

ρώτησα την εταιρία κ μου είπαν πως σίγουρα κάνουν οικονομία σε λάμπες αλογόνου/πυρακτώσεως

Ωπα, τι κουβεντες ειναι αυτες; Απο τη μια θελεις να κανεις οικονομια, και απο την αλλη μιλας ακομη για λαμπες πυρακτωσεως; Συγκεντρωσουουουου :mrgreen:

Λαμπες οικονομιας αμεσως σε ολα, κι οταν λεμε ολα, εννουμε ολα.

Και μονο που θα αναβεις τις πυρακτωσεως το καλοκαιρι, θα θες εξτρα ενεργεια για να δροσιστεις, διπλο κακο.

Δημοσ.

δουλευουνε με PWM και TRIAC συνήθως όπως είπανε τα παιδιά παραπάνω. βγάζουνε μια κυματομορφή τέτοια (δεξια) σε γενικές γραμμές...που σημαίνει μικρότερη RMS τιμή τάσης, άρα μικρότερη ενεργό ισχύ. εχω και μια προσομοίωση στο matlab όποιος θελει μπορώ να ανεβασω νούμερα ^_^.

07321img49.gif

Οι κυματομορφές αυτές βγαινουνε απο ενα απλό κυκλωμα με TRIAC. Συνήθως αυτό των dimmer είναι πιο πολύπλοκο...

σα και αυτο πχ

LightDimmerSchematic.GIF

Δημοσ.

Ωπα, τι κουβεντες ειναι αυτες; Απο τη μια θελεις να κανεις οικονομια, και απο την αλλη μιλας ακομη για λαμπες πυρακτωσεως; Συγκεντρωσουουουου :mrgreen:

Λαμπες οικονομιας αμεσως σε ολα, κι οταν λεμε ολα, εννουμε ολα.

Και μονο που θα αναβεις τις πυρακτωσεως το καλοκαιρι, θα θες εξτρα ενεργεια για να δροσιστεις, διπλο κακο.

ότι είπε ο pournaras.

θέλεις να κάνεις οικονομία και γι' αυτό θα αγοράσεις κάτι το οποίο ελπίζεις να κάνει οικονομία;;;

και ενώ μιλάς (πολυ σωστά) για οικονομία, το αποτέλεσμα της ατομικής συμβολής, φαινόμενο θερμοκηπίου, κλπ μου βάζεις μπροστά το θέμα...design???

φίλε zoran εδώ θα διαφωνήσουμε. ή κάνουμε ή δεν κάνουμε. και όταν κάνουμε κάποια παρέμβαση σίγουρα κάτι "δίνουμε". ακολουθώντας το σκεπτικό "δεν θέλω να χαλάσω το design" δεν πάμε πουθενά. τουλάχιστον άστο όπως είναι και μην λες τίποτα για περιβάλλον, κλπ.

σκέψου ότι αύριο (ακόμα και σήμερα) κάποιος θα σου πει "θέλω να κάνω οικονομία αλλά μωρέ τα ηλεκτροκίνητα αυτοκίνητα δεν έχουν επιδόσεις. θα μείνω με την Μ3 μου και θα προσέχω λίγο το...γκάζι". ή "θέλω να σώσω τον πλανήτη αλλά η ανακύκλωση με κουράζει γιατί πρέπει να χωρίσω τα σκουπίδια". και πολλά ακόμα

Δημοσ.

thanx Ντινάρα αλλά θα πρέπει να έχουν 60mm διάμετρο

ότι είπε ο pournaras.

θέλεις να κάνεις οικονομία και γι' αυτό θα αγοράσεις κάτι το οποίο ελπίζεις να κάνει οικονομία;;;

και ενώ μιλάς (πολυ σωστά) για οικονομία, το αποτέλεσμα της ατομικής συμβολής, φαινόμενο θερμοκηπίου, κλπ μου βάζεις μπροστά το θέμα...design???

φίλε zoran εδώ θα διαφωνήσουμε. ή κάνουμε ή δεν κάνουμε. και όταν κάνουμε κάποια παρέμβαση σίγουρα κάτι "δίνουμε". ακολουθώντας το σκεπτικό "δεν θέλω να χαλάσω το design" δεν πάμε πουθενά. τουλάχιστον άστο όπως είναι και μην λες τίποτα για περιβάλλον, κλπ.

σκέψου ότι αύριο (ακόμα και σήμερα) κάποιος θα σου πει "θέλω να κάνω οικονομία αλλά μωρέ τα ηλεκτροκίνητα αυτοκίνητα δεν έχουν επιδόσεις. θα μείνω με την Μ3 μου και θα προσέχω λίγο το...γκάζι". ή "θέλω να σώσω τον πλανήτη αλλά η ανακύκλωση με κουράζει γιατί πρέπει να χωρίσω τα σκουπίδια". και πολλά ακόμα

φίλε Χάρη ντάξει μην είμαστε μόνο των άκρων, ή οικονομία ή design, με λίγο ψάξιμο όλα γίνονται, εάν βρώ dimmer σωστό όπως το θέλω να κάνει οικονομία δηλαδή, θα έχω πετύχει το στόχο μου τηρουμένων των αναλογιών, αλλιώς ίσως βρώ GU10 led και πάλι μια χαρά θα είμαι! Εκτός κ εάν έχεις να προτείνεις κάτι διαφορετικό.

Δημοσ.

..............θα έχω πετύχει το στόχο μου τηρουμένων των αναλογιών.............

ένα dimmer, ακόμα και αν κάνει κάποια οικονομία (αμφιβάλω μια που η ενέργεια που δεν καταναλώνεται σαν φωτεινή πιθανότατα θα μετατραπεί σε θερμότητα), αυτή θα είναι πάρα πολύ μικρή. δηλαδή αν έχεις ένα φωτιστικό πχ 200watt άντε ζήτημα να κερδίσεις 10-15% (και αν). πόσα χρόνια πιστεύεις ότι θα πρέπει να δουλεύει αυτό το φωτιστικό για να κάνει την απόσβεση αγοράς του dimmer το οποίο σε μια καλή ποιότητα θα σου στοιχίσει 20-30 ευρώ.

και ταυτόχρονα για να το πετύχεις (αν το πετύχεις) αυτό θα πρέπει το φωτιστικό να δουλεύει χαμηλά με ένα "ρομαντικό" φωτισμό. ένα φωτισμό που θα πετύχαινες άνετα τοποθετώντας στον χώρο 1-2 φωτιστικά δαπέδου/επιτραπέζια τα οποία θα μπορούσαν να είναι και designάτα αλλά και να έκρυβαν τις λάμπες. έτσι θα μπορούσες να χρησιμοποιήσεις δύο λάμπες οικονομίας με πού χαμηλή κατανάλωση.

για να μην νομίζεις ότι σου λέω αερολογίες, έχω ακριβώς την ίδια περίπτωση στο καθιστικό. είναι καμιά 25αριά τμ, έχει δύο φωτιστικά με 5 λάμπες το καθένα (σύνολο 200watt/φωτιστικό). βάζοντας οικονομίας θα έδειχνε άσχημα. προς το παρόν τα έχω αφήσει (μάλλον θα πάνε σύντομα για αντικατάσταση). τα χρησιμοποιώ ελάχιστα. ως επί το πλείστον (και καθημερινά αλλά και σε παρεϊστικες φάσεις) ένα φωτιστικό δαπέδου και ένα επιτραπέζιο μας δίνουν έναν όμορφο ατμοσφαιρικό φωτισμό με χρήση δύο λαμπτήρων 8watt έκαστος. εννοείται πως δεν είναι για διάβασμα/ράψιμο αλλά για τηλεόραση, μουσική, συζήτηση, χαλάρωση είναι ότι πρέπει

Δημοσ.

Χάρη αυτό το 10-15% το έχεις δεί κάπου σε μετρήσεις για του συγκεκριμένο dimmer κ το υποστηρίζεις;

Τώρα όσον αφορά για τα φώτα στο χώρο αυτό δεν θέλω να καταργήσω τις πηγές που υπάρχουν. Ο στόχος είναι να να μπορέσω να τις κάνω όσο πιό οικονομικές γίνεται, και μου φάνηκε πως ένα dimmer μπορεί να χρησιμοποιηθεί για ρομαντική ατμόσφαιρα, από την άλλη χρειάζομαι κ την δυνατή φωτεινότητά του συγκεκριμένου φωτιστικού όταν θέλω να φωτίζει έναν πίνακα που θέλω να βάλω εκεί κοντά.

(το 4απλό προβολάκι έχω, όπου η μια λάμπα στην άκρη θα δουλεύει ώς led υψηλής ισχύος ώστε να κατευθύνεται προς το πίνακα και θα ανάβει ξεχωριστά βλ.http://www.insomnia.gr/topic/447497-ένας-διακόπτης-ανάβει-ξεχωριστά-τις-λάμπες-φωτ/page__pid__4767513#entry4767513)

Δημοσ.

Χάρη αυτό το 10-15% το έχεις δεί κάπου σε μετρήσεις για του συγκεκριμένο dimmer κ το υποστηρίζεις;

ίσως δεν έγινα κατανοητός. δεν το υποστηρίζω καθόλου. προσωπικά το θεωρώ σαν αισιόδοξο σενάριο. δεν είμαι τεχνικός αλλά πιστεύω ότι με όλη αυτή την "τρέλλα" για οικονομία και οικονομικούς λαμπτήρες των τελευταίων ετών αν υπήρχε όφελος από την χρήση dimmer τότε θα είχε ήδη βγει "βρώμα" και δεν θα πηγαίναμε όλοι να αγοράζαμε του κακάσχημους λαμπτήρες οικονομίας. εκτός πια αν υπάρχει οργανωμένη συνομωσία πολλών για να μας πουλήσουν νέες λαμπες και φωτιστικά.

για περισσότερες απαντήσεις θα σου πρότεινα να ποστάρεις στο http://www.hlektronika.gr/ όπου σίγουρα θα πάρεις απαντήσεις τεχνικά τεκμηριωμένες

Δημοσ.

thanx Ντινάρα αλλά θα πρέπει να έχουν 60mm διάμετρο

φίλε Χάρη ντάξει μην είμαστε μόνο των άκρων, ή οικονομία ή design, με λίγο ψάξιμο όλα γίνονται, εάν βρώ dimmer σωστό όπως το θέλω να κάνει οικονομία δηλαδή, θα έχω πετύχει το στόχο μου τηρουμένων των αναλογιών, αλλιώς ίσως βρώ GU10 led και πάλι μια χαρά θα είμαι! Εκτός κ εάν έχεις να προτείνεις κάτι διαφορετικό.

στο ebay Κοιταξες?

Δημοσ.

Δεν νομιζω οτι εχει σχεση αυτο.

Το dimmer ειναι το κυκλωμα ελεγχου το θεμα ειναι το τι ζηταει ο καταναλωτης.

Τεσπα αν θες να κανεις οικονομια στο ρευμα ριχνε το διπολικο τις κουζινας οταν δεν την χρησιμοποιεις και μην αφηνεις στο standbay συσκευες...

Δημοσ.

Τεσπα αν θες να κανεις οικονομια στο ρευμα ριχνε το διπολικο τις κουζινας οταν δεν την χρησιμοποιεις και μην αφηνεις στο standbay συσκευες...

γιατί τραβάει ρεύμα η κουζίνα όταν δεν χρησιμοποιείται;

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...