zoranb Δημοσ. 31 Μαΐου 2012 Δημοσ. 31 Μαΐου 2012 Θέλω να αγοράσω ένα ηλεκτρονικό dimmer γνωστής μάρκας κ έχω μπερδευτεί γιατί από τη μία σε κατάστημα ηλεκτρολ. υλικού ήταν σίγουροι πως δεν υπάρχει dimmer που να κάνει οικονομία στην κατανάλωση, από την άλλη από την ίδια την εταιρία κατασκευής του dimmer ήταν ομοίως σίγουροι πως τα ηλεκτρον. dimmer τους καταναλώνουν λιγότερη ενέργεια! Ας πούμε πως το αγοράζω το dimmer αυτό, με ποιό τρόπο μπορώ να δώ εάν όντως υπάρχει ελλάτωση στην ενέργεια, μπορώ να συνδέσω πάνω του κάποιο μηχάνημα κ να το εξακριβώσω;
caution Δημοσ. 31 Μαΐου 2012 Δημοσ. 31 Μαΐου 2012 Amperοτσιμπήδα θέλεις - και το dimmer σε κύκλωμα. Αλλά πραγματικά τι οικονομία πιστεύεις ότι θα δεις; Αν μιλάμε για σπίτι, κοίτα πόσοι είναι οι φόροι, τα χαράτσια παντός είδους, τα τέλη δικτύου και όλα τα λοιπά ξεράσματα. Μετά κοίτα πόση είναι η πραγματική σου κατανάλωση και αναλογίσου :/
zoranb Δημοσ. 31 Μαΐου 2012 Μέλος Δημοσ. 31 Μαΐου 2012 Φίλε caution, στο σπίτι μου προσπαθώ να κάνω απ' όπου μπορώ οικονομία στο ρεύμα, τόσο για οικονομικούς λόγους όσο και για την επίδραση στο φαινόμενο του θερμοκηπίου. Σίγουρα το θέμα της οικονομίας στο ρεύμα εάν το δείς ατομικά, από μόνο του ίσως δεν είναι τόσο μεγάλο ζήτημα αλλά εάν ο καθένας μας το προσέχει, τότε σίγουρα σε μεγαλύτερη κλίμακα κάτι γίνεται! Το dimmer σε τί κύκλωμα μπορώ να το βάλω; Eίναι φυσιολογικό να κάνουν μείωση στην κατανάλωση τα ηλεκτρον. dimmer?
caution Δημοσ. 31 Μαΐου 2012 Δημοσ. 31 Μαΐου 2012 Από τα λίγα που ξέρω τα συμβατικά dimmer με ροοστάτη απλά ήταν μία μεταβαλλόμενη αντίσταση που ότι γλύτωνε από την λάμπα, γινόταν θερμότητα πάνω της. Τώρα λογικά, αυτά τα καινούργια με τις τριόδους, κάτι πρέπει να σώζουν γιατί απ' ότι ξέρω ανοιγοκλείνουν το κύκλωμά Χ φορές το δευτερόλεπτο, οπότε στα "ανοιχτά" μεσοδιαστήματα κάτι πρέπει να σώζεται. Αν έχεις διάθεση για πειράματα - και βασικές γνώσης περί τα ηλεκτρικά για την ασφάλεια σου - μπορείς να παρεμβάλεις το dimmer πειραματικά σε μία προέκταση με φις και να βάλεις πάνω ένα λαμπατέρ και να μετρήσεις με την τσιμπίδα το πριν και μετά. Από την άλλη αν θέλεις την προσωπική μου άποψη, για τα περί οικονομίας βάλε απλά παντού ηλεκτρονικές λάμπες. Για τα περί θερμοκηπίου, είσαι ελεύθερος να κάνεις ότι σε κάνει να νιώθεις καλύτερα, απλά αν θέλουμε να είμαστε ρεαλιστές:
zoranb Δημοσ. 1 Ιουνίου 2012 Μέλος Δημοσ. 1 Ιουνίου 2012 συμφωνώ σε όλα, αλλά θέλω να παραθέσω και το παρακάτω γιατί εάν ο καθένας μας δεν κάνει κάτι, τότε δεν γίνεται τίποτα, καιρός να κάνουμε κάτι ο καθένας μας, έτσι όλοι μαζί θα κάνουμε κάτι μεγάλο
Ntinaras Δημοσ. 1 Ιουνίου 2012 Δημοσ. 1 Ιουνίου 2012 χμ. μαλλον τα dimmer Που ειναι για λαμπες led θα κανουν οικονομια. πιθανολογω οτι θα δουλευουν με pwm
zoranb Δημοσ. 1 Ιουνίου 2012 Μέλος Δημοσ. 1 Ιουνίου 2012 ρώτησα την εταιρία κ μου είπαν πως σίγουρα κάνουν οικονομία σε λάμπες αλογόνου/πυρακτώσεως
caution Δημοσ. 1 Ιουνίου 2012 Δημοσ. 1 Ιουνίου 2012 συμφωνώ σε όλα, αλλά θέλω να παραθέσω και το παρακάτω γιατί εάν ο καθένας μας δεν κάνει κάτι, τότε δεν γίνεται τίποτα, καιρός να κάνουμε κάτι ο καθένας μας, έτσι όλοι μαζί θα κάνουμε κάτι μεγάλο Ναι. Καλό σαν παρακινητικό τσιτάτο, αλλά όταν θέλουμε να είμαστε πραγματιστές επί συγκεκριμένων θεμάτων, οφείλουμε να τα περνάμε και λίγο από την λογική, όλα αυτά. Μήπως ακόμα και όλος ο πληθυσμός της γης να έβαζε dimmers - θα σώζαμε όσα αέρια βγαίνουν από ένα unregulated εργοστάσιο της Κίνας; Μήπως τα ίδια αυτά τα dimmers φτιάχνονται στην Κίνα, σε ένα αντίστοιχο εργοστάσιο οπότε αυτογκολ; Μήπως το νικέλιο στις μπαταρίες του Prius, κατά την εξόρυξη του, μολύνει περισσότερο απ' ότι "ευεργετεί" η χρήση του συγκεκριμένου αυτοκινήτου, τον πλανήτη; Μπας και ένα μεγάλο μέρος των "οικολογικών" προϊόντων είναι απλά ακόμα ένα πεδίο marketing; κτλ, κτλ... Δεν θέλω να σας πείσω για κάτι - απλά σκόρπιες σκέψεις. TS, αν πάρεις καμία μέτρηση στο μέλλον, να την μοιραστείς έτσι για την ιστορία
gang Δημοσ. 1 Ιουνίου 2012 Δημοσ. 1 Ιουνίου 2012 χμ. μαλλον τα dimmer Που ειναι για λαμπες led θα κανουν οικονομια. πιθανολογω οτι θα δουλευουν με pwm Όντως λογικά δουλεύουν με pwm και triak
zoranb Δημοσ. 1 Ιουνίου 2012 Μέλος Δημοσ. 1 Ιουνίου 2012 Κοίτα δεν έχεις άδικο αλλά εάν δεν δώ μετρήσεις που να αποδεικνύουν κατά πόσο είναι αυτογκόλ όλα αυτά δεν μπορώ να τα υοθετήσω απλώς μπορώ να είμαι μόνο υποψιασμένος, ελπίζω να καταλαβαίνεις με ποιά λογική τα λέω, πλέον εάν θέλουμε να μπαίνουμε σε βάθος πρέπει να βλέπουμε με στοιχεία το τι είναι πραγματικά επιζήμιο ή άξιο.
Ntinaras Δημοσ. 1 Ιουνίου 2012 Δημοσ. 1 Ιουνίου 2012 αλλο που θα μπορουσες να κανεις ειναι να εχεις πολυφωτο με πολλες μικρες λαμπες που ο διακοπτης να αναβει μια μια οσες θες.
caution Δημοσ. 1 Ιουνίου 2012 Δημοσ. 1 Ιουνίου 2012 Κοίτα δεν έχεις άδικο αλλά εάν δεν δώ μετρήσεις που να αποδεικνύουν κατά πόσο είναι αυτογκόλ όλα αυτά δεν μπορώ να τα υοθετήσω απλώς μπορώ να είμαι μόνο υποψιασμένος, ελπίζω να καταλαβαίνεις με ποιά λογική τα λέω, πλέον εάν θέλουμε να μπαίνουμε σε βάθος πρέπει να βλέπουμε με στοιχεία το τι είναι πραγματικά επιζήμιο ή άξιο. Και μόνο που μιλάς για μετρήσεις, καταλαβαίνω ότι θέλεις να το δεις στην πράξη. Κυρίως το πόσταρα για τους viewers
zoranb Δημοσ. 1 Ιουνίου 2012 Μέλος Δημοσ. 1 Ιουνίου 2012 αλλο που θα μπορουσες να κανεις ειναι να εχεις πολυφωτο με πολλες μικρες λαμπες που ο διακοπτης να αναβει μια μια οσες θες. βασικά έχω ένα πολύφωτο που παίρνει πάνω 4 100άρες (πυρακτώσεως αλογόνου) και θέλω το dimmer να μετριάζει την ενέργεια αλλά και τη φωτεινότητα του συγκεκριμένου.
Ntinaras Δημοσ. 1 Ιουνίου 2012 Δημοσ. 1 Ιουνίου 2012 βαλε 4 οικονομιας,και περνα καλωδια ωστε η καθε μια να αναβει με δικο της διακοπτη. η προτιμας το τελειως αναλογικο?
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα