Προς το περιεχόμενο

Σε κάθε εκκίνηση, τα Win βρίσκουν/εγκαθιστούν κάποια συσκευή.


Πέτρος

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Μετά από πρόσφατο (μιας εβδομάδας) format (ας είναι καλά το Atiman Uninstaller που μου πήδηξε την εγκατάσταση), πλέον όποτε ο υπολογιστής μπαίνει στα Win (7, Eng, Ultimate, SP1+updates), ακούγεται ο χαρακτηριστικός ήχος της εγκατάστασης νέας συσκευής, χωρίς το αντίστοιχο μνμ.

 

Προσπαθώ να βρω γιατί συμβαίνει αυτό (κάποιες φορές, ακούγεται 2 φορές ο ήχος, όχι μόνο 1) για να βγάλω άκρη με διάφορα προβλήματα h/w που αντιμετωπίζω τελευταία (πιο χαρακτηριστικό, όποτε πάω να συνδέσω στον υπολογιστή οποιαδήποτε συσκευή έχει εξωτερική τροφοδοσία, στην επαφή με τη USB/FireWire υποδοχή το καλώδιο πετάει σπίθες και η οθόνη μου μαυρίζει, σα να μη γειώνει το σύστημα, και επανέρχεται).

 

Βγάζει κάποιος κάποιο νόημα σε αυτά, και υπάρχει κάποιο πρόγραμμα/τρόπος για να δω τί συμβαίνει μόλις ξεκινούν τα Win (Event Viewer, αλλά πού?)?

 

Ευχαριστώ.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Απο καπου εχεις διαρροη ρευματος (προβλημα γειωσης) .. ξεκινας και ψαχνεις απο πριζα, προχωροντας σε πολυπριζο, καλωδια, τροφοδοτικο, συνδεσεις μεσα στο pc.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Εκεί καταλήγω κι εγώ, αλλά φοβάμαι πως υπάρχει θέμα με το τροφοδοτικό μου.

 

Λίγα παραπάνω στοιχεία:

 

Το καλώδιο τροφοδοσίας πάει σε ένα πολύμπριζο το οποίο στη συνέχεια καταλήγει σε έναν κόφτη αιχμών πάνω στην πρίζα.

 

Οι υπόλοιπες συσκευές που έχω στο πολύμπριζο, δεν παρουσιάζουν κανένα πρόβλημα.

 

Χτες, έβαλα το καλώδιο του η/υ σε ένα "Τ", τα υπόλοιπα στο πολύμπριζο και πάνω στο "Τ". Το πρόβλημα παρέμεινε. Δεν σκέφτηκα εκείνη τη στιγμή να βγάλω τον "κόφτη" μήπως από εκεί παρουσιάζεται το θέμα, θα το κάνω σήμερα.

 

Η μπρίζα έχει γείωση (τουλάχιστον έχει καλώδιο γείωσης, το αν πηγαίνει κάπου είναι άλλο θέμα).

 

Πιστεύω πως για κάποιο λόγο δε γειώνει το τροφοδοτικό.

 

Σε κάθε περίπτωση, σήμερα θα το λύσω το μηχάνημα τελείως και θα το στήσω από την αρχή για να αποκλείσω ότι μπορώ.

 

Για το άλλο θέμα, με τον ήχο "εγκατάστασης", κάποια ιδέα?

 

Btw, πώς ακριβώς μπορώ να διαπιστώσω ότι όντως κάπου υπάρχει διαρροή (περα από το να ξηλώνω ένα-ένα τα κομμάτια και να δω που θα σταματήσει το πρόβλημα)?

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Μλστ...

 

Θα δούμε το απόγευμα.

 

"Αστείο" fact: Αν βάλω πάνω τον έναν ή και τους 2 τους εξωτερικούς, το πρόβλημα περιορίζεται στο ελάχιστο, ο υπολογιστής δεν κολλά, λειτουργεί ομαλά.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Ναι, δεν ακούγεται και πολύ καλό.

 

Δοκιμή με εξωτερική γείωση (καλώδιο για ρεύμα σε αυτοκίνητο, να "δαγκώνει" στο κουτί, στο τροφοδοτικό, στην ψύκτρα κάθε κάρτας γραφικών και η άλλη του άκρη στο σώμα του καλοριφέρ), δεν απέδωσε.

 

Ίδια συμπεριφορά.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

εδιτ: Μπορεί παρακαλώ κάποιος mod να αλλάξει τον τίτλο, προσθέτοντας στην αρχή: "Το σύστημα παγώνει/επανεκκινεί, τις πταίει?"

Ευχαριστώ.

--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

 

The story so far (κάντε τον κόπο, plz).

 

Ο υπολογιστής, σε παιγνίδια αποκλειστικά, εκεί που αποδίδει εξαιρετικά, κολλάει (με διάφορους τρόπους) και είτε επανεκκινεί μόνος, είτε χρειάζεται h/w reset.

 

Το σύστημα:

 

 

http://www.msi.com/p...790FX-GD70.html

 

AMD Phenom 2 955BE@3800 on http://www.zalman.co...ead.asp?idx=355

 

http://www.ocztechno...dition-eol.html + ακόμη τα 2 stick από πακέτο των 3 (3ple channel, μτχ) με ίδιες προδιαγραφές (με εξαίρεση το voltage, 1.65V οι αρχικές, 1.7 οι μτχ - όλες λειτουργούν στο 1.65@1600MHz 7-7-7)

 

http://www.newegg.co...N82E16817139001

 

Asus 5770 DirectCU 1GB + http://www.powercolo...ures.asp?id=233, CF

 

Samsung Spinpoint F3 500GB (OS, progs), 120GB PATA (on SATA adapter), SATA DVDRW, 5 Fans (2x140mm, 2x1120mm, 1x80mm)

 

Win7 Eng, Ult, SP1

 

 

 

Το σύστημα λειτουργούσε απρόσκοπτα (με τις αναμενόμενες χαζομάρες του CF σε νέους τίτλους) μέχρι πριν 2 μήνες περίπου, σε οποιεσδήποτε συνθήκες.

 

Από εκείνη περίπου τη στιγμή, άρχισαν τα κολλήματα, όπως τα περιέγραψα, στο BF3.

Σποραδικά στην αρχή (1 φορά στις 3 ημέρες),στη συνέχεια όλο και πιο συχνά (σε βαθμό να κολλάει, επανεκκίνηση σε safe mode, επανεκκίνηση, να ξαναμπαίνω, να κολλάει κοκ).

Η λύση, συνήθως, ήταν απεγκατάσταση/καθαρισμός μέσω Driver Sweeper στους Catalyst, επανεγκατάσταση και είχα 1-2 ημέρες ησυχίας.

 

Τα κολλήματα, είναι εντελώς random. Κάποιες φορές παίζω 1-2 ώρες και μετά ξεκινά, κάποιες φορές στα 20', κάποιες στα 5'.

 

Επίσης, δεν είναι πάντα το ίδιο. Κάποιες φορές, BSOD με τα "κλασσικά" μηνύματα για ΑΤΙ (atiumdag.dll, atikmdag κλπ). Κάποιες παγώνει όλο το σύστημα, μαυρίζουν τα πάντα. Κάποιες κολλάει μόνο το παιγνίδι, με task manager το σώζω, αλλά αν δοκιμάσω να ξαναμπώ, σε 20" κολλάει οριστικά αυτή τη φορά.

 

Το "ενδιαφέρον" της υπόθεσης είναι πως το πρόβλημα εστιάζεται στο BF3.

Starcraft2, Witcher2, Deus :HR και πάει λέγοντας, δεν έχουν πρόβλημα. Χτες μου πέταξε κι ένα κόλλημα στο MP3, αλλά δε δίνω και πολλή σημασία λόγω "ανωριμότητας".

 

Επίσης, ο υπολογιστής μπορεί να τρέχει για ώρες Intel Burn Test (Very High/Extreme), Furmark (Burn Test), Benches (Unigine), χωρίς πρόβλημα.

 

Ακόμη πιο ενδιαφέρον: Με 1 κάρτα μόνο (με τις ίδιες ρυθμίσει οπως και με τις 2), οποιαδήποτε από τις 2, δεν κολλάει (6-7 ώρες ΒF με την κάθε μία, ίσως να ήταν τυχαίο...).

 

Ακόμη περισσότερο: Έβαλα το τροφοδοτικό φίλου (Corsair 750TX) και δεν είχα πρόβλημα. Πρόβλημα όμως δεν είχε ούτε αυτός με το δικό μου (i7 2600K, Z77, 6850CF).

 

Τον τελευταίο καιρό (20 ημέρες) η κατάσταση έφτασε στο απροχώρητο (κάθε ημέρα, σε κάθε προσπάθεια για BF3) και επειδή είχε γίνει ένα μπάχαλο με beta/prebeta/alpha και δε συμμαζεύεται Catalyst, χρησιμοποίησα τον AtimanUninstaller, ο οποίος μου ξέσκισε την εγκατάσταση (με τους σωστούς διακόπτες, επιλογές) οπότε πήγα σε format.

 

Εκεί η κατάσταση έδειξε να βελτιώνεται και ξεκίνησα να εγκαθιστώ σταδιακά προγράμματα και συσκευές .

Την 1η μούντζα την έφαγα όταν πέρασα τους οδηγούς της Logitech για την WebCamera (S5500). Μέχρι τότε είχα τους generic της Μ$. Είχα παρατηρήσει και παλιότερα πως αν έπαιζα μόνος, το πρόβλημα ήταν πολύ σπάνιο. Αν χρησιμοποιούσα την κάμερα για μικρόφωνο (μέσω Skype), εμφανιζόταν πολύ πιο έντονα.

 

Χτες, βέβαια, παρουσιάστηκε είτε solo, είτε με Skype, είτε με την κάμερα στο PC, είτε εκτός USB (εν τω μεταξύ απεγκατέστησα τους οδηγούς της Logi και πέρασα πάλι τους Generic).

 

Βγάζει κάποιος άκρη με αυτό το μπάχαλο? Ιδέες?

 

Από αύριο, θα τρέχει μόνο με τη 1 κάρτα (πρώτη τη 1, μετά την άλλη) για 3-4 ημέρες με εντατικό stress μπας και βγάλω άκρη (πρόβλημα σε κάποια κάρτα, πρόβλημα στο CF ή το τροφοδοτικό). Επίσης, θα πάω σε αρκετά παλαιότερους οδηγούς (11.12 ή 12.1) όταν ακόμη δλδ δεν είχα κανένα πρόβλημα.

 

Τα πάντα από χτες είναι σε stock συχνότητες/ρεύματα (κι εχτές, κόλλησε).

 

Το θέμα με τη γείωση, άλλη παπάντζα. Το γείωσα το σύστημα με κάθε τρόπο. Οι σπίθες σπίθες.

 

Ευχαριστώ για την υπομονή και για κάθε πιθανή βοήθεια.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Για όποιον τυχόν ενδιαφερθεί, με τους 12.1(+12.6 CAP1) προκοπή δεν είδα (και όλα σε stock, πάντα), με CF-ON.

 

Τώρα δοκιμάζω κάποιους "δοκιμαστικούς" οι οποίοι είχαν κυκλοφορήσει και καλά μόνο για τη σειρά 78XX αλλά από όσο διάβασα σε αντίστοιχα θέματα κολλημάτων και προβλημάτων, βοηθούν αρκετά.

 

Αναφέρω πάλι το παράδοξο, όποτε απεγκαθιστώ/καθαρίζω/εγκαθιστώ νέους, το πρόβλημα δεν εμφανίζεται όσες ώρες και να παίξω.

 

Μετά την 1η φορά (BF3, κλείνω Η/Υ, πάω να ξαναπαίξω), τσουπ!

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Το δικό σου τροφοδοτικό ποιο είναι?

 

Απορώ που ενώ είπες ότι με το τροφοδοτικό του φίλου σου δεν είχες κανένα πρόβλημα, γιατί το ψάχνεις παραπάνω. Προφανώς γιατί στον φίλο σου δούλεψε...

 

Τα κολλήματα, είναι εντελώς random. Κάποιες φορές παίζω 1-2 ώρες και μετά ξεκινά, κάποιες φορές στα 20', κάποιες στα 5'.

Αυτό είναι χαρακτηριστικό ενός "κακού" τροφοδοτικού. Το "peak" στο ρεύμα δεν ξέρεις πότε θα σου έρθει, και όταν συμβεί έχεις όλες τις παραπάνω συμπεριφορές.

 

Σίγουρα το σύστημα του φίλου σου είναι πιο ενεργοβόρο, αλλά για οποιοδήποτε λόγο μπορεί να μην λειτουργεί σωστά στο δικό σου. Μπορεί να έχεις κάποιο θέμα στον USB controller και ένα πιο καλό τροφοδοτικό να μπορεί να αντεπεξέρχεται καλύτερα. Μπορεί ένα κάρο πράγματα να συμβαίνουν, αλλά αν δεν έχεις σωστά ρεύματα τότε ψάχνεις βελόνα στ' άχυρα.

 

Μπορεί ξέρεις το πρόβλημα να ξεκίνησε και ανάποδα και να φταίνε τα USB. Αν κάποια στιγμή είχες συνδεδεμένη πάνω μια συσκευή, και εσύ ή κάποιος δικός σου χτυπήσατε κατά λάθος το βύσμα, μπορεί μέσα κάτι να έσπασε και να κάνει επαφή, δημιουργώντας βραχυκύκλωμα. Επειδή η τάση στο USB δεν είναι μεγάλη, δεν σημαίνει ότι σου μπλοκάρει όλο το σύστημα αλλά δημιουργεί προβλήματα. Μπορεί ακόμα να σου "χάλασε" και το τροφοδοτικό, σε βαθμό που ένα σύστημα χωρίς προβλήματα (σαν του φίλου σου) να μην το επηρεάζει.

 

Πάντως ένα σύστημα που βγάζει σπίθες όταν συνδέεις USB πάνω, εγώ δεν θα το εμπιστευόμουν. Δεν είναι κάτι φυσιολογικό αυτό. Σίγουρα δείχνει κάποιο πρόβλημα

Επεξ/σία από ninos30
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

To δικό μου είναι ένα Corsair HX Modular 520W.

 

Του φίλου μου, Corsair TX 750W.

 

Να συμφωνήσω μαζί σου 100%, αλλά:

 

Τις περισσότερες φορές πετά driver error (χτες, το κλασσικό: "Ο οδηγός σταμάτησε να αποκρίνεται και...).

 

Έχω την εντύπωση πως όταν το τροφοδοτικό δεν επαρκεί, είτε κλείνει το σύστημα, είτε κολλάει. Το driver error, ταιριάζει?

 

Θα δοκιμάσω το Σ/Κ εντατικά πάλι με του φίλου μου, να δούμε που θα καταλήξω.

 

Επίσης, το Furmark τουλάχιστον, δε θα έπρεπε να ζορίζει στο έπακρο? Εκτός κι αν επειδή πρακτικά μόνο τις GPU "τεντώνει" και το υπόλοιπο σύστημα "κάθεται", το ρεύμα επαρκεί.

 

Τα υπόλοιπα games? To Witcher2 είναι εξαιρετικά απαιτητικό, θα έπρεπε κι εδώ να τρώει σκάλωμα.

 

Τέλος, επειδή έχω ακόμη υπόλοιπο εγγύησης, υπάρχει τρόπος να αποδείξω πέρα από κάθε αμφιβολία πως το τροφοδοτικό ανεπαρκεί πλεόν (1+ χρόνο επαρκούσε, συνεπώς είναι βλάβη)?

 

Το κόβω δύσκολο να κάτσω στο e-shop να παίζω 3-4 ώρες BF για να τους δείξω πως κάτι δν πάει καλά (άσε που άνετα ισχυρίζονται πως πρόκειται περί driver, CF issue).

 

Όσο για τη γείωση και τις σπίθες, κάτι έχω κατά νου...

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Κοίτα όχι ότι και το δικό σου δεν είναι καλό τροφοδοτικό, αλλά ανήκει στην προηγούμενη γενιά HX της Corsair που δεν τα έφτιαχνε η Seasonic. Βλέπω ότι είναι Multirail με 3 γραμμές στην +12V που δίνουν από 18Α η κάθε μία. Ίσως κάπου εκεί να είναι το πρόβλημα σου. Προφανώς μία γραμμή υπερφορτώνεται και σου πετάει πρόβλημα.

 

Και ΝΑΙ αυτό με τον driver είναι φυσιολογικό. Το έχω δει να γίνεται αρκετές φορές. Όταν κάποια κάρτα δεν τροφοδοτείται αρκετά, και παύει να λειτουργεί σωστά ο driver πετάει πρόβλημα.

 

Και επειδή είπες πως με μία κάρτα δεν στο κάνει (όποια και να βάλεις πάνω) αρχίζω και σιγουρεύομαι...

 

Στην θέση σου, αφού θα βεβαιωνόμουν ότι είναι το PSU, πρώτα τρέχοντας με μία μόνο 5770 και μετά με το PSU του φίλου σου με τις 2 πάνω, θα μιλούσα με Corsair. Πες του το ιστορικό, τόνισε ότι παλιότερα λειτουργούσε, πες τους με άλλο Corsair φίλου (κάνε και διαφήμιση, τα γουστάρουν αυτά οι εταιρίες ;)) παίζει μια χαρά και άσε να δεις τι θα σου πούνε.

 

Και κάτι τελευταίο. Πότε έπαιζε καλό το μηχανημά σου? Το προηγούμενο καλοκαίρι ας πούμε είχες την ίδια σύνθεση και έπαιζε εντάξει? Αν ΝΑΙ, μήπως έχει μαζέψει σκόνη το τροφοδοτικό σου (πολύ επιβαρυντική για ένα PSU)? Ρωτάω γιατί η υπερθέρμανση κάνει ένα τροφοδοτικό να αποδίδει πολύ χαμηλότερα από τις δυνατότητές του...

 

Επίσης, το Furmark τουλάχιστον, δε θα έπρεπε να ζορίζει στο έπακρο? Εκτός κι αν επειδή πρακτικά μόνο τις GPU "τεντώνει" και το υπόλοιπο σύστημα "κάθεται", το ρεύμα επαρκεί.

Όπως το είπες! Έχω δει ένα κάρο μηχανάκια να βγάζουν με ευκολία όλα τα burn in tests (VGA, CPU, overall) αλλά να σου σκάνε στα games. Για μένα ένα απαιτητικό Game είναι το καλύτερο benchmark. Ίσως γιατί:

-Στρεσάρει συνολικά όλο το σύστημα

-Το κάνει για πολύ ώρα και όχι για 5-10 λεπτά που τρέχουμε συνήθως το stress test

-Και κυριότερα γιατί έχει αυξομειώσεις και δεν έχει σταθερό peak όπως τα stress tests. Έτσι το τροφοδοτικό ανεβαίνει και πέφτει συνέχεια αντίστοιχα με το ζόρι του game άρα και του HW. Δεν είναι το ίδιο να ανέβει σταδιακά, έστω και γρήγορα, στο 80-90% και να μείνει εκεί, και να παίζει συνεχόμενα από 30% στα 90% και πάλι πίσω.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Αρχίζεις να με πείθεις (όχι πως ήθελα και πολύ).

 

Το μηχάνημα λειτουργούσε άψογα μέχρι και πριν 2, 2 1/2 μήνες.

 

Με αυτή τη σύνθεση από τον Απρίλη (αν θυμάμαι σωστά) του 2011.

 

Για ζέστη, το καλοκαίρι το πέρασα στην Αθήνα με τον υπολογιστή σε δωμάτιο χωρίς A/C. Καταλαβαίνεις.

Εδώ που είμαι τώρα, είμαι 10 βαθμούς (και λίγους λέω) κάτα κατά μέσο όρο, μέρα προς μέρα.

 

Για σκόνη, τί να σου πω. Κάθε εβδομάδα βάζω σκούπα στον ανεμιστήρα εξόδου (σε λειτουργία το μηχάνημα για να "πετάει").

 

Άμα έχει κρατήσει, χαλάλι.

 

Θα γίνει το μεγάλο test τώρα το Π-Σ-Κ κι ελπίζω να καταλήξω κάπου (λογικά σε ένα 750W, Mod, να κρατήσει και στο μέλλον).

 

Ευχαριστώ για το χρόνο σου.

 

Υγ: Μια απορία, μόνο. Γιατί όποτε σβήνω/καθαρίζω/επανεγκαθιστώ Catalyst, λειτουργεί χωρίς πρόβλημα και μετά αρχίζει τα ίδια?

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Υγ: Μια απορία, μόνο. Γιατί όποτε σβήνω/καθαρίζω/επανεγκαθιστώ Catalyst, λειτουργεί χωρίς πρόβλημα και μετά αρχίζει τα ίδια?

Αυτό δεν μπορώ να το εξηγήσω... Μήπως είναι απλά ιδέα σου?

 

Δοκίμασε και με τους νέους 12.6 beta και τα αντίστοιχα profiles. Έχουν λύσει αρκετά θεματάκια. Εγώ τον έχω βάλει από προχθές που βγήκε και το έχω λιώσει το μηχάνημα χωρίς πρόβλημα (5850CF με ένα Seasonic M12D-750 και OC παντού).

 

Υ.Γ.

Γιαυτό φωνάζω σε όλα τα topics να παίρνετε τροφοδοτικό με αέρα στα Watt/A ώστε να έχετε το κεφάλι σας σίγουρο εκεί ότι τουλάχιστον από ρεύματα είστε εντάξει. Αλλά εκεί, Corsair CX-500 και ξερό ψωμί!

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Τους έβαλα, την 1η μέρα που βγήκαν (ας είναι καλά ο guru3d).

 

Πάρα πολύ καλοί οδηγοί, αλλά κι εκεί μούντζα έφαγα.

 

Ε όχι και 500 CX... 520HX είπαμε... :P

 

edit: Κάπου εδώ πιστεύω πως είμαι καλά. Το αντίστοιχο ΗΧ, τσούζει, αν και δείχνει να τα αξίζει.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...