Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλησπέρα , έχω δυο σκληρούς , έναν wd 500gb και έναν seagate 750gb . Τους είχα και τους δυο χωρισμένους στα δυο και είχα 4 partitions .

Μετά από μια νέα εγκατάσταση windows 7 64 , τον seagate μέσω της διαχείρισης συσκευών > δίσκων > επέκταση τα δυο partitions τα μετέτρεψα σε ένα . Το θέμα είναι οτι τώρα τον δίσκο τον εμφανίζει ως δυναμικό .

Μπορώ να ανοίξω τα διάφορα αρχεία ( βίντεο , τραγούδια , φωτογραφίες ) και παιχνίδια . Φοβάμαι ομώς οτι αν γίνει τίποτα με το λειτουργικό ή κάτι αλλό οτι σε μια νέα εγκατάσταση ίσως δεν αναγνωρίζει τον δίσκο και δεν θέλω να συμβεί αυτό λόγω οτι τα αρχεία που είναι μέσα τα θέλω .

Ο wd που είναι εκατεστημένα τα windows 7 δεν έχει αρκετό χώρο για να τα κάνω μετακίνηση .

Τα αρχεία είναι κοντά στα 600gb και για να τα γράψω σε dvd θα μου πάρει πολλές ώρες .

Υπάρχει τρόπος να μετατρέψω τον δίσκο σε βασικό χωρίς να χάσω τα αρχεία που είναι σε αυτον .

post-234510-0-43904700-1338473800_thumb.png

Δημοσ.

Αν κάνεις κάποια εγκατάσταση στο μέλλον, δε θα έχεις κάποιο πρόβλημα με τον -πλέον- "δυναμικό" δίσκο (θα αναγνωρίζεται κανονικά). Γενικά είναι ζήτημα του ΔΙΣΚΟΥ (και ας πούμε και του disk controller) η "κατάστασή" του είτε ως βασικός, είτε ως δυναμικός. Παρ' ολ' αυτά, φρόντισε να κάνεις αντίγραφα των πιο σημαντικών έστω αρχείων σου. Πράγμα που ούτως ή άλλως θα έπρεπε, ανεξαρτήτως ηλικίας του δίσκου. Η "λύση" των DVD (γύρω στην μια κατοστάδα θ' αρκέσει για τα σημαντικότερα), είναι η πιο φθηνή (γύρω στο 17άρι από Καρφούρ/Μαρινόπουλο πχ), αν και είναι η πιο "επίπονη". Σίγουρα το ιδανικό είναι η αγορά άλλου δίσκου (έστω και μεταχειρισμένου ξερωγώ). Πάντως όσο δεν διατηρείς μπακάπ, "παίζεις" "με την τύχη σου".

Κατά τ' άλλα, όσο πιθανό είναι να γυρίσει "από μόνος του" σε δυναμικό, άλλο τόσο είναι να γυρίσει σε βασικό. Οπότε θέλω να πω, δεν είναι το θέμα να τον ξανακάνεις βασικό. Επίσης, ΜΙΑ φορά που πειραματίστηκα πάνω στο ζήτημα προσωπικά, έκανα την μετατροπή χωρίς απώλειες αρχείων (δεν ξέρω τον "μηχανισμό" που λαμβάνει χώρα όταν μετατρέπονται "από μόνοι τους" *, αλλά όταν το έκανα ο ίδιος, νο μπρόμπλεμ). Τώρα δεν θα έλεγα να βασιστείς πάνω σε αυτό για να τον γυρίσεις σε βασικό, αλλά απλά παραθέτω την εμπειρία μου...

(...προσωπικά το έχω παρατηρήσει με αλλαγή controller. Εννοώ να βάλω τον δίσκο πάνω σε άλλον controller, και συγκεκριμένα σε controller card, με αποτέλεσμα ο δίσκος να μετατρέπεται, να μην βλέπω αρχεία, να μην μπορούν ν' ανακτηθούν με σχετικά προγράμματα. Όμως με την επιστροφή του στον αρχικό controller, ο δίσκος ήταν όπως...πριν...)

Δημοσ.

Αν κάνεις κάποια εγκατάσταση στο μέλλον, δε θα έχεις κάποιο πρόβλημα με τον -πλέον- "δυναμικό" δίσκο (θα αναγνωρίζεται κανονικά). Γενικά είναι ζήτημα του ΔΙΣΚΟΥ (και ας πούμε και του disk controller) η "κατάστασή" του είτε ως βασικός, είτε ως δυναμικός. Παρ' ολ' αυτά, φρόντισε να κάνεις αντίγραφα των πιο σημαντικών έστω αρχείων σου. Πράγμα που ούτως ή άλλως θα έπρεπε, ανεξαρτήτως ηλικίας του δίσκου. Η "λύση" των DVD (γύρω στην μια κατοστάδα θ' αρκέσει για τα σημαντικότερα), είναι η πιο φθηνή (γύρω στο 17άρι από Καρφούρ/Μαρινόπουλο πχ), αν και είναι η πιο "επίπονη". Σίγουρα το ιδανικό είναι η αγορά άλλου δίσκου (έστω και μεταχειρισμένου ξερωγώ). Πάντως όσο δεν διατηρείς μπακάπ, "παίζεις" "με την τύχη σου".

Κατά τ' άλλα, όσο πιθανό είναι να γυρίσει "από μόνος του" σε δυναμικό, άλλο τόσο είναι να γυρίσει σε βασικό. Οπότε θέλω να πω, δεν είναι το θέμα να τον ξανακάνεις βασικό. Επίσης, ΜΙΑ φορά που πειραματίστηκα πάνω στο ζήτημα προσωπικά, έκανα την μετατροπή χωρίς απώλειες αρχείων (δεν ξέρω τον "μηχανισμό" που λαμβάνει χώρα όταν μετατρέπονται "από μόνοι τους" *, αλλά όταν το έκανα ο ίδιος, νο μπρόμπλεμ). Τώρα δεν θα έλεγα να βασιστείς πάνω σε αυτό για να τον γυρίσεις σε βασικό, αλλά απλά παραθέτω την εμπειρία μου...

(...προσωπικά το έχω παρατηρήσει με αλλαγή controller. Εννοώ να βάλω τον δίσκο πάνω σε άλλον controller, και συγκεκριμένα σε controller card, με αποτέλεσμα ο δίσκος να μετατρέπεται, να μην βλέπω αρχεία, να μην μπορούν ν' ανακτηθούν με σχετικά προγράμματα. Όμως με την επιστροφή του στον αρχικό controller, ο δίσκος ήταν όπως...πριν...)

Kαλησπέρα και ευχαριστώ για τις συμβουλές σου . Μάλλον απο την λύση της εγγραφής σε DVD μάλλον θα προτιμήσω το δεύτερο , δηλαδή αγορά σκληρού δίσκου . Τα αρχεία με τα παιχνίδια είναι μεγάλα σε όγκο , πάνω απο 6-7 GB και το να αγοράσω κάμποσες δεκάδες απο verbatim που είναι πανάκριβα πλην όμως αξιόπιστα , καλύτερη η αγορά σκληρού δίσκου και θα είναι και πιο γρήγορη και απλή η μετακίνηση των αρχείων .

Μόλις αγοράσω άλλον σκληρό , θα δοκιμάσω να τον κάνω βασικό να δω τι θα γίνει .

Δημοσ.

Εάν σε παίρνει οικονομικά να πάρεις άλλον δίσκο για διατήρηση αντιγράφων, ούτε συζήτηση πως αυτό είναι το καλύτερο που έχει κανείς να κάνει.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...