zizu10 Δημοσ. 30 Μαΐου 2012 Δημοσ. 30 Μαΐου 2012 Τον τελευταίο καιρό και έπειτα από αλλαγή σκληρού δίσκου και εγκατάσταση νέου λειτουργικού μου παρουσιάζεται το εξής πρόβλημα : Κυρίως σε παιχνίδια μεγάλου μεγέθους, που κατεβάζω είτε μέσω του μtorrent (torrent & magnets) είτε μέσω κάποιου installer (π.χ. Tribes Ascend, LOL) κατά την εγκατάσταση μου βγάζει σφάλμα σχετικά με corrupted files.Αυτό συμβαίνει κυρίως όταν το συγκεκριμένο "corrupted" αρχείο βρίσκεται μέσα σε κάποιο .cab αρχείο μεγάλου μεγέθους. Έχω τσεκάρει τον σκληρό (μιας και πιο παλιά τον χρησιμοποιούσα ως εξωτερικό) με τα HDD REGENERATOR & HD SENTINEL και δεν μου έβγαλαν το παραμικρό. (Θα του κάνω και ανασυγκρότηση σε λίγο αν και δεν νομίζω να ευθύνεται αυτό γιατί το πρόβλημα το έβγαλε από την πρώτη στιγμή... Ξέρει κανείς τι μπορεί να φταίει??? Το σύστημά μου : Ram : 2GB DDR2 667MHz MoBo : Asus P5RD2 HDD : Seagate 640GB 7200rpm CPU : Intel Dual Core 3.0 GHz GPU : nVidia GT-220 Εdit : Τώρα που το είδα και τα παιχνίδια στο Steam μου βγάζουν corrupted files...
antonl Δημοσ. 30 Μαΐου 2012 Δημοσ. 30 Μαΐου 2012 Ριξ του κι ένα bootable memtest αν δε βαριέσαι. Πιθανόν να πάρει λίγες ώρες.
zizu10 Δημοσ. 30 Μαΐου 2012 Μέλος Δημοσ. 30 Μαΐου 2012 Ριξ του κι ένα bootable memtest αν δε βαριέσαι. Πιθανόν να πάρει λίγες ώρες. Τι ακριβώς κάνει αυτό???
zizu10 Δημοσ. 30 Μαΐου 2012 Μέλος Δημοσ. 30 Μαΐου 2012 (επεξεργασμένο) Το έτρεξα αλλά δεν βρήκε κάποιο σφάλμα... Edit : Έτρεξα σήμερα ξανά και το HDD Regenerator και μου τα βρήκε όλα κομπλέ... Εκεί που πάει τώρα το μυαλό μου είναι μήπως επειδή του έχω windows 7 pro δεν επαρκεί η μνήμη για το λειτουργικό και την αποσυμπίεση των αρχείων και μου δίνει error... Επεξ/σία 31 Μαΐου 2012 από zizu10
zizu10 Δημοσ. 31 Μαΐου 2012 Μέλος Δημοσ. 31 Μαΐου 2012 Εκτός και αν παίζει τίποτα με το modem??? Δεν πάει πουθενά αλλού το μυαλό μου....
rounsmith Δημοσ. 31 Μαΐου 2012 Δημοσ. 31 Μαΐου 2012 Tρέξε διαγνωστικό της εταιρείας του δίσκου , HDD sentinel και αν είναι όλα οκί με τον δίσκο , μπορεί να παίζει κάτι με τα windows.(αφού λες έκανες format , παίζει να είναι κάτι με τα windows).
zizu10 Δημοσ. 31 Μαΐου 2012 Μέλος Δημοσ. 31 Μαΐου 2012 Λοιπόν έχω κάνει όλα τα τεστ και δεν μου έχουν βγάλει το παραμικρό σφάλμα... Θα του κάνω format και θα του βάλω τα Vista Enterprise που μου τα δίνει δωρεάν η σχολή και βλέπουμε....
zizu10 Δημοσ. 2 Ιουνίου 2012 Μέλος Δημοσ. 2 Ιουνίου 2012 Λοιπόν του έβαλα τα Vista αυθεντικά αλλά το πρόβλημα συνεχίζει να υφίσταται... O δίσκος είναι αυτός εδώ Link στα 640GB. Όλα τα τεστ δεν μου βγάζουν το παραμικρό πρόβλημα σε μνήμη και δίσκο... Λέτε να θέλει καθάρισμα το κουτί πάλι (το είχα ξανακαθαρίσει πριν λίγο καιρό)???
antonl Δημοσ. 2 Ιουνίου 2012 Δημοσ. 2 Ιουνίου 2012 Πάντως την τελευταία φορά που χα τρέξει το memtest, θυμάμαι πήρε αρκετές ώρες (κάτι του στυλ 6 ώρες για 1-2 passes) οπότε δεν ξέρω πόσο σωστά αποτελέσματα σου βγαλε τρέχοντάς το για κανα 20λεπτο. Εννοείται μέσω bootable device. Η καθαριότητα στο κουτί δεν έχει να κάνει με το συγκεκριμένο θέμα.
zizu10 Δημοσ. 2 Ιουνίου 2012 Μέλος Δημοσ. 2 Ιουνίου 2012 Πάντως την τελευταία φορά που χα τρέξει το memtest, θυμάμαι πήρε αρκετές ώρες (κάτι του στυλ 6 ώρες για 1-2 passes) οπότε δεν ξέρω πόσο σωστά αποτελέσματα σου βγαλε τρέχοντάς το για κανα 20λεπτο. Εννοείται μέσω bootable device. Η καθαριότητα στο κουτί δεν έχει να κάνει με το συγκεκριμένο θέμα. To 1 pass μου το τελείωσε στα 40 λεπτά και μου φάνηκε και εμένα λίγο... Θα το ξανατρέξω να δω και τώρα τσεκάρω και το device magement μπας και βρει από εκεί τίποτα...
zizu10 Δημοσ. 2 Ιουνίου 2012 Μέλος Δημοσ. 2 Ιουνίου 2012 Τελικά ότι και αν έχω κάνει πάντα στα μεγάλα αρχεία μου εμφανίζει CRC Error... Ξέρουμε τι είναι αυτό???
antonl Δημοσ. 3 Ιουνίου 2012 Δημοσ. 3 Ιουνίου 2012 Γενικά αυτό το λάθος συνήθως σημαίνει πως κάτι δεν πάει καλά με τον δίσκο. Αφού όμως πέρασε τα tests του κατασκευαστή και το HDD Sentinel δε βρίσκει τίποτα, μπλέκει λίγο το θέμα. Επίσης δεν είναι θέμα software αφού δοκίμασες 2 διαφορετικά λειτουργικά. Γι αυτό είπα να δεις και τις μνήμες. Προσωπικά θα δοκίμαζα κάποιο άλλο καλώδιο sata/power και κάποιο άλλο sata port της μητρικής, αν και λογικά, πάλι θα πρεπε να φαίνεται αυτό στο SMART του HDD Sentinel.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα