Προς το περιεχόμενο

Πρόβλημα με nvidia driver σε kubuntu 12.04 32b


alphas

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Έχω μια παλιά κάρτα geforce2 mx400. Δεν μπορώ να κάνω να λειτουργήσει ο nvidia driver. Κατέβασα από synaptic το nvidia-current. Μετά έδωσα εντολή nvidia-xconfig αλλά δεν άλλξε τίποτα. Έχω πρόβλημα με την ανάλυση . Η ανάλυση είναι 800Χ600 και η οθόνη είναι 22 inches και υποστηρίζει 1680Χ1050 και φαίνετε άσχημο.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Ο nvidia current αφορα τις σειρες απο gforce6 και περα, οποτε απλα ο current δεν κανει για την καρτα σου, που ειναι εδω και αρκετα χρονια στον legacy 96.x. Αλλα...

 

H nvidia σταματησε να υποστηριζει τον legacy 96.x στο λινουξ μεσα στο 2011, αρνουμενη να τον κανει συμβατο με τον xorg 1.10 (και νεοτερους). οποτε το μονο που σου μενει ειναι ο opensource nouveau με ολα οσα μπορει και δεν μπορει να κανει. Αν σου βγαζει σωστα την 1650*1080 χωρις παραμορφωσεις κλπ και xv video output κρατα τον. Δεν μπορει να κανει το 3d του κλειστου nvidia, αλλα για το υποτυπωδες 3d του compiz αρκει.

Απο την αλλη, αν και το υπολοιπο συστημα ειναι εποχης gforce2, καλυτερα να βαλεις κατι ελαφρυτερο απο ubuntu με το unity, πχ xubuntu ή lubuntu αναλογα με την μνημη που εχει.

 

Αν θες ομως σοβαρο 3d ή αν βρεις καποιο αλλο προβλημα στον nouveau, πχ αργο 2d που εχω εγω με την gforce4, καλυτερα να βαλεις xp να τελειωνεις.

Επεξ/σία από jim_p
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Επειδη τωρα ειδα οτι λεει ο τιτλος kubuntu, τα οσα ειπα παραπανω για το βαρυ unity του κανονικου ubuntu ισχυουνκαι για το βαρυ kde του kubuntu. Βασικα, αν δεν εχεις 1GB ram τουλαχιστον, μην μπεις καν στον κοπο να βαλεις καποιο απο τα 2.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...