Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Το Lamepress είναι ένα CMS για δημιουργία ηλεκτρονικής εφημερίδας/περιοδικού και είναι φτιαγμένο σε Ruby on Rails. Στόχος είναι η δημιουργία και ανανέωση να μείνει όσο πιο εύκολη και απλή γίνετε, επιπλέον προσφέρει στον αναγνώστη εύκολη περιήγηση στο τρέχον φύλλο και τα προηγούμενα. Το Lamepress είναι υπό το ΜΙΤ License. Ο πυγαίος κώδικας υπάρχει στο Github.

Τέλος μπορείτε να δείτε ένα demo στο http://press.lamezor.com.

Για login εδώ

email: [email protected]

password: lamepress

logo.png

Επεξ/σία από miza
Δημοσ.

Εγώ είμαι ο δημιουργός και συγκεκριμένα είναι η πτυχιακή μου εργασία που θα παραδώσω σε λίγο καιρό. Η ανάπτυξη του Lamepress βέβαια θα συνεχιστή και μετά.

Δημοσ.

Συγχαρητήρια. Πολύ καλή δουλειά, έπαιξα λίγο και με το admin panel (το οποίο σαν εικόνα πρέπει να το έχω δει σε site με resources για web designers, αλλά δε θυμάμαι σε ποιο :P).

OFFTOPIC:

Ποια η γνώμη σου για την Ruby στο θέμα της ταχύτητας; Στο χώρο επικρατεί η άποψη ότι είναι αργή γλώσσα και κακή επιλογή για μεγάλα ή περίπλοκα projects διότι θα έχουμε σοβαρό penalty στις επιδόσεις. Συγκρίνοντάς την με άλλες γλώσσες, ας πούμε με την PHP, πως σου φαίνεται σ' αυτόν τον τομέα;

Sorry που postάρω εδώ κάτι τέτοιο αντί να στείλω ΠΜ, αλλά είμαι σίγουρος ότι θα ενδιαφέρονται κι άλλοι για την απάντησή σου.

:)

Δημοσ.

Συγχαρητήρια. Πολύ καλή δουλειά, έπαιξα λίγο και με το admin panel (το οποίο σαν εικόνα πρέπει να το έχω δει σε site με resources για web designers, αλλά δε θυμάμαι σε ποιο :P).

Σωστά λες, είναι αυτό εδώ

Ποια η γνώμη σου για την Ruby στο θέμα της ταχύτητας; Στο χώρο επικρατεί η άποψη ότι είναι αργή γλώσσα και κακή επιλογή για μεγάλα ή περίπλοκα projects διότι θα έχουμε σοβαρό penalty στις επιδόσεις. Συγκρίνοντάς την με άλλες γλώσσες, ας πούμε με την PHP, πως σου φαίνεται σ' αυτόν τον τομέα;

Αυτό ίσχυε ίσος με παλιότερη Ruby από 1.9, ιδικά η Ruby 1.9.3 είναι αρκετά βελτιωμένη, σε καμία περίπτωσή δεν θα διάλεγα PHP για performance. Επιπλέον θεωρώ την Ruby πολύ ανώτερη από την PHP και το λέω αυτό έχοντας περάσει από PHP. Τέσπα δεν θέλω να μετατρέψω το thread σε flame :-D

Δημοσ.

Πολύ καλή δουλειά , μοιάζει με το wordpress το admin και δε το λέω σαν αρνητικό καθώς το θεωρώ το πιο εύχρηστο cms (γιατί cms είναι πλέον).Αν δε κάνω λάθος είχες παρουσιάσει εδώ στο Insomnia μια εφημερίδα σε Ruby.Ήταν βασισμένη στο Lamepress ?

Συγχαρητήρια για την δουλειά σου...αυτό κι αν είναι πτυχιακή,ειδικά στις μέρες μας που οι περισσότερες είναι του τύπου "πάρε μια joomla να ξεμπερδεύεις σε μια μέρα" ή απλές αναφορές - εκθέσεις σε χαρτί λες και είμαστε Φιλολογία Ιωαννίνων :devil:

Δημοσ.

.Αν δε κάνω λάθος είχες παρουσιάσει εδώ στο Insomnia μια εφημερίδα σε Ruby.Ήταν βασισμένη στο Lamepress ?

Είχα παρουσιάσει όντος αυτό το site εφιμερίδας, αλλά ήταν πριν πολύ καιρό, δεν είχα ξεκινήσει καν να γράφω σε Ruby. Αυτό το site το είχα κάνει σε PHP, στο lamepress κράτησα κάποια στοιχεία από την δομή της βάσης, αλλά πλέων ο διαχειριστής έχει περισσότερες δυνατότητες, ο κώδικας είναι πιο καθαρώς, και το layout μπορεί να αλλάξει σχετικά εύκολα. Πρέπει να κάτσω να γράψω μερικές οδηγίες για το πώς μπορεί κάποιος να βάλει το δικό του layout.

Επισκέπτης
Δημοσ.

Πολύ καλή η δουλεία σου,

Ενδιαφέρομαι να μάθω την γλώσσα (ruby) αλλά ψάχνω websites και βιβλία που θα ξεκινήσω. Μπορείς σε παρακαλώ να μου πεις κάποιες πηγές που θα με βοηθήσουν; Θα προτειμούσα στα Ελληνικά αλλά ξέρω ότι είναι δύσκολο.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...