geowizard Δημοσ. 30 Μαΐου 2012 Δημοσ. 30 Μαΐου 2012 Final cut pro x, pro logic 9(για μουσικα οργανα) εχει [αρα πολλα αλλα το pro logic για βιντεο εντιτινγκ απλα ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ Adobe premiere και media composer 1000000 φορς καλυτερα απο cut pro x
A7X. Δημοσ. 30 Μαΐου 2012 Μέλος Δημοσ. 30 Μαΐου 2012 Τώρα τον εξωτερικό καλύτερα βγαλτον από το κέλυφος κ καντον εσωτερικό.. αλλιώς θα βασανιστής κ θα φρενάρεις το μηχάνημα. Επίσης αν μπορείς να βάλεις ένα 50αρι ακόμα πήγαινε σε 120 SSD. Εγώ την σύνθεση την έκανα από εδώ > http://www.visionstu...asp?system=1155 Ψύκτρα? Δεν έχει θέση για 2ο σκληρό να βάλω έναν μικρό απλό για τα windows και τα games....
makfil Δημοσ. 30 Μαΐου 2012 Δημοσ. 30 Μαΐου 2012 Θέλοντας να βοηθήσω και εγώ στον προβληματισμό σου, θα προσθέσω μερικές εμπειρίες: 1. Εάν δουλέψεις με Adobe, πρέπει να γνωρίζεις ότι τα προγράμματα αυτά δημιουργούν αρχεία από την επεξεργασία του βίντεο στο βασικό δίσκο του λειτουργικού. Αυτό σημαίνει ότι εάν επεξεργαστείς υλικό για 2-3 bluray πχ, τα αρχεία αυτά θα έχουν καταλάβει 30-40 gb από το δίσκο σου, δηλαδή εάν δεν τα σβήσεις αμέσως μετά την ολοκλήρωση του project, κινδυνεύεις να μείνεις από ... δίσκο. Επομένως, πρέπει να φροντίσεις να βάλεις το λειτουργικό σε ένα σχετικά μεγάλο δίσκο η partition. 2. Για το rendering, η μνήμη πρέπει να είναι τουλάχιστον 12 gb, ανάλογα με τις συστοιχίες που δέχεται η μητρική. 3. Πολύ καλή λύση είναι η επεξεργασία του υλικού σε εξωτερικό δίσκο με σύνδεση usb 3.0, αλλά αυτό συνεπάγεται μητρική που να διαθέτει usb 3.0. Εννοείται ότι, κάθε φορά που θα ανοίγεις νέο project στο premiere θα κατευθύνεις την αρχειοθέτηση σε folder του εξωτερικού. Έχω εφαρμόσει αυτή τη λύση, αν και αναγκάστηκα να προσθέσω κάρτα για usb 3.0, και έχω ησυχάσει από τα θέματα δίσκων.
MoviemakerGr Δημοσ. 30 Μαΐου 2012 Δημοσ. 30 Μαΐου 2012 Έτσι είναι όπως τα λέει ο φίλος, η μητρική έχει όσες θέσεις θέλεις,και έχει και όλες τις συνδέσεις και usb 3 k firewire απλά όταν στενεύουν τα χρήματα στενεύουν τα πάντα.. `από εσένα εξαρτάτε πλέον πόσο θέλεις κ μπορείς να ανεβάσεις το ποσόν. Σε κάθε περίπτωση το πρώτο configuration είναι το σωστό κ το πλήρες.αν είσαι διατεθειμένος να φτάσεις στο 1000ρικο θα είσαι πιο άνετος κ σωστός στα πάντα,και είσαι εδώ.
TEOKOS Δημοσ. 31 Μαΐου 2012 Δημοσ. 31 Μαΐου 2012 Έτσι είναι όπως τα λέει ο φίλος' date=' η μητρική έχει όσες θέσεις θέλεις,και έχει και όλες τις συνδέσεις και usb 3 k firewire απλά όταν στενεύουν τα χρήματα στενεύουν τα πάντα.. `από εσένα εξαρτάτε πλέον πόσο θέλεις κ μπορείς να ανεβάσεις το ποσόν.Σε κάθε περίπτωση το πρώτο configuration είναι το σωστό κ το πλήρες.αν είσαι διατεθειμένος να φτάσεις στο 1000ρικο θα είσαι πιο άνετος κ σωστός στα πάντα,και είσαι εδώ. [/quote'] Το premiere νομίζω χρησιμοποιεί το cuda της nvidia για hardware acceleration. Άρα μια αντίστοιχη κάρτα θα ήταν προτιμότερη υποθέτω Sent from my iPhone using Insomnia
XPHSTOS_ Δημοσ. 31 Μαΐου 2012 Δημοσ. 31 Μαΐου 2012 Θα σου πω την εμπειρία μου σαν γραφίστας... PC αν θέλεις να δουλέψεις επαγγελματικά... Τα windows είναι σταθερότατα, με τα ίδια λεφτά κάνεις κατα πάρα πολύ καλύτερο μηχάνημα... το οποίο είναι και πιο εύκολα αναβαθμίσιμο και πολύ πολύ φθηνότερο το service του αν πότε το χρειαστείς... Με το pc μπορείς να κάνεις πάρα πολύ απλές δουλειές που σου γλυτώνουν απίστευτο χρόνο που δεν μπορείς να κάνεις με το Mac Ένα απλό παράδειγμα... Έχεις τελειώσει το project σου και θέλεις να κάνεις save το αρχείο σε ένα φακελάκι που θα δημιουργήσεις εκείνη τη στιγμή. (πχ. στα έγγραφα σου) Pc: Αποθήκευση -> Από το παράθυρο της αποθήκευσης -> Πας στα έγγραφα σου -> Πατάς δημιουργία νέου φακέλου κτλπ. το ανοίγεις και το σώζεις. done! Mac: Πριν πατήσης αποθήκευση -> Άνοιξε τον finder πάνε στο έγγραφα σου -> Δημιούργησε τον φάκελο που θέλεις. Πάνε πάλι στο πρόγραμμα και τώρα πάτα αποθήκευση -> Βρες τα έγγραφα σου -> Μπες στον φάκελο που θέλεις και σώσε. done! Pc: Χωρίς alt-tab Mac: 2 alt-tab
MoviemakerGr Δημοσ. 31 Μαΐου 2012 Δημοσ. 31 Μαΐου 2012 Είναι μύθος ότι θέλεις καλή κάρτα γραφικών γενικότερα για το μοντάζ cuba κλπ.. σε ότι πιο επαγγελματικό έχω δει σε mac pro είχε την 8800 GT και αυτή για να έχει τα 2 monitor. Μιλάμε για έναν πύραυλο με 4 συστοιχίες Raid και διαφημιστικό μοντάζ. Παρόλα αυτά μπορεί να πάει σε μια Gtx αν και τον είδα να κόβει βόλτες και στο thread του Diablo III τον φίλο μας οπότε μην μας ζητήσει καμιά 670 σε λίγο..
A7X. Δημοσ. 31 Μαΐου 2012 Μέλος Δημοσ. 31 Μαΐου 2012 Είναι μύθος ότι θέλεις καλή κάρτα γραφικών γενικότερα για το μοντάζ cuba κλπ.. σε ότι πιο επαγγελματικό έχω δει σε mac pro είχε την 8800 GT και αυτή για να έχει τα 2 monitor. Μιλάμε για έναν πύραυλο με 4 συστοιχίες Raid και διαφημιστικό μοντάζ. Παρόλα αυτά μπορεί να πάει σε μια Gtx αν και τον είδα να κόβει βόλτες και στο thread του Diablo III τον φίλο μας οπότε μην μας ζητήσει καμιά 670 σε λίγο.. χαχαχαχα είχα την εντύπωση ότι το diablo δεν είναι τόσο βαρύ, το SC2 το παίζει και με το λαπτοπ με μία onboard HD κάρτα... Ελπίζω να μην έχω πρόβλημα με το Guild wars 2... αν και μαλλον θα περιμένω μέχρι τον Αύγουστο. Πάντως σε επιλογή iMac τελικά το μόνο ουσιαστικό πλεονέκτημα που θα έχω θα είναι ότι θα είναι πιο όμορφο;; Λολ. Εννοώ σε σχέση με το PC του 1000ρικου που μου σύνθεσε ο Moviemakergr πιο πάνω
MoviemakerGr Δημοσ. 31 Μαΐου 2012 Δημοσ. 31 Μαΐου 2012 Καλημέρα.. Δεν αξίζει φίλε μου αν άξιζε θα είχα και εγώ iMac και πολύ περισσότερο για τέτοια δουλειά δεν αξίζει γιατί έχει προβλήματα. Δουλεύει ψηλά από θερμοκρασίες με αποτέλεσμα να βγάζει σκιές στο μόνιτορ θέλει επανασχεδιασμό. ότι είναι κούκλα κανείς δεν θα σου πει το αντίθετο αλλά για εμάς που έχουμε έναν υπολογιστή και θέλουμε να κάνουμε και δουλίτσα δεν κάνει.. Οι φίλοι μου όλοι τους πούλησαν κ έφτιαξαν Pc μόλις τους έφυγε ο καημός. Φτιάξε ένα Pc και όταν βγάλεις φραγκακια παίρνεις μόνο το μόνιτορ και αν θέλεις κ ένα mini Mac να παίζεις..
A7X. Δημοσ. 31 Μαΐου 2012 Μέλος Δημοσ. 31 Μαΐου 2012 Πολύ καλή λύση είναι η επεξεργασία του υλικού σε εξωτερικό δίσκο με σύνδεση usb 3.0, αλλά αυτό συνεπάγεται μητρική που να διαθέτει usb 3.0. Εννοείται ότι, κάθε φορά που θα ανοίγεις νέο project στο premiere θα κατευθύνεις την αρχειοθέτηση σε folder του εξωτερικού. Έχω εφαρμόσει αυτή τη λύση, αν και αναγκάστηκα να προσθέσω κάρτα για usb 3.0, και έχω ησυχάσει από τα θέματα δίσκων. Ο ΕΞωτερικός που λες πρέπει να είναι SSD + USB 3 για να γίνει καλή δουλειά; Ή και σε κανονικό USB 3 γίνεται; Το λέω γιατί σκέφτομαι για αρχή να μην βάλω δύο σκληρούς αλλά έναν και μετά σε κάποια φάση να αγοράσω τον δεύτερο (SSD ή USB 3 ή και τα δύο) ώστε να κάνω δουλειά. Προς τον MoviemakerGr Βλέπω δεν βάζεις λειτουργικό και ψύκτρα στην σύνθεση. Η 2η δεν χρειάζεται; Λειτουργικό δεν έχω οπότε πρέπει να ζητήσω από τον θείο και έχω καιρό να το κάνω. Υπάρχουν στο θείο εκδόσεις που δεν θα μου δημιουργούν προβλήματα;
MoviemakerGr Δημοσ. 31 Μαΐου 2012 Δημοσ. 31 Μαΐου 2012 Ψύκτρες μπαίνουν σε ξεκλείδωτους επεξεργαστές για o/c μια χαρά είσαι σε sandy με την stock. Ax αυτός ο θείος.. ( αφού θα βγουν τα 8 σε λίγο.. ) Κανένα πρόβλημα δεν θα έχεις. ..και απαντάω κ στο πρώτο.παρτο όπως στο έχω πιο πάνω με 2 μηχανικούς raid αφού θα το πάρεις με χρηματοδότηση.. και μετά βάζεις μόνο έναν SSD. Όλα ταλλα είναι ημίμετρα που δεν θα λειτουργήσουν σε φόρτο.
makfil Δημοσ. 31 Μαΐου 2012 Δημοσ. 31 Μαΐου 2012 Ο ΕΞωτερικός που λες πρέπει να είναι SSD + USB 3 για να γίνει καλή δουλειά; Ή και σε κανονικό USB 3 γίνεται; Το λέω γιατί σκέφτομαι για αρχή να μην βάλω δύο σκληρούς αλλά έναν και μετά σε κάποια φάση να αγοράσω τον δεύτερο (SSD ή USB 3 ή και τα δύο) ώστε να κάνω δουλειά. Οι SSD έχουν, ακόμη, μικρή χωρητικότητα για τέτοιου είδους χρήση του pc, δηλαδή παραγωγή (μεγάλων) αρχείων. Είναι πολύ καλοί, όμως, για το λειτουργικό και τις βασικές λειτουργίες του pc. Μην ξεχνάς αυτό που έγραψα παραπάνω, δηλαδή ότι το premiere αποθηκεύει, από μόνο του, όλα τα αρχεία auto save, preview, rendering κλπ στο δίσκο ή partition του λειτουργικού, εκτός αν ορίσεις διαφορετική διαδρομή. Χρησιμοποιώ ένα εξωτ. WD Essential 2TB με usb 3.0 και, κάθε φορά που ανοίγω νέο project στο premiere, ορίζω να αποθηκεύονται τα αρχεία του σε αντίστοιχα folders του εξωτ.
MetalGearFan Δημοσ. 31 Μαΐου 2012 Δημοσ. 31 Μαΐου 2012 Δεν ξέρω πόσο χρήσιμη ή όχι θα είναι η συμβολή μου αλλά η anime κοινότητα για οτιδήποτε editing ή επεξεργασία video επισημοποιεί κατακόρων windows. Made with Sony Vegas Pro 8.0 http://www.youtube.com/watch?v=iKu-UCBs_AI&feature=related
risk52 Δημοσ. 5 Ιουνίου 2012 Δημοσ. 5 Ιουνίου 2012 Καλησπερα, ειναι απο τα πρωτα μου ποστ στο site Εγω χρησιμοποιω pc για video editting ομως θα ηθελα να χρησιμοποιω mac και ετσι εχω σκοπο να παρω ενα imac οταν με το καλο το κυκλοφορησουν και εχω μαζεψει τα χρηματα..εκτος αυτου ομως και με το pc εχεις δυνατοτητες!Θα παραθεσω 2 βιντεο μου για να δειτε.. http://www.youtube.com/watch?v=UGKFYLJdwUs http://www.youtube.com/watch?v=9ESlXBfzfmM Με λιγα λογια για να περασεις καλα σου χρειαζονται μια απλη καμερα και ενας απλος υπολογιστης! Οσο πιο καλα ξερεις να εκμεταλευεσαι τις δυνατοτητες αυτων των 2 τοσο καλυτερα πραγματακια κανεις!Να ειστε καλα,ευχαριστω για τον χρονο σας!
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα