Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

To διάβασα το νήμα αλλά δεν μπορώ να πώ ότι με βοήθησε πολύ μιας και μιλάει μόνο για σετάπ PC και οι προτάσεις όλες είναι αρκετά πάνω από το BUDGET μου. Αυτό είπαμε αν το αποφασίσεις έρχεται στα μέτρα σου.

Η αρχική μου απορία έχει να κάνει αν αξίζει να δώσω τα λεφτά για iMAC. Τα iMac έχουν προβλήματα και τα χρήματα που θα δώσεις δεν είναι μόνο αυτά μιας κ θα χρειαστείς και άλλη μνήμη ίσως και δίσκο. Σωστά στο εξωτερικό χρησιμοποιούν osX για editing παραμένει η καλύτερη βάση.Αν έχεις υπομονή κ χρόνο περίμενε να δούμε αν αλλάξει σχεδιασμό και απαλείψει το πρόβλημα με τα monitor.

Gaming δεν με αφορά πολύ, μόνο το GUILD WARS 2 θέλω να παίξω και έχω ήδη δεί video Που γίνεται απροβλημάτιστα με bootcamp σε iMAC παλαιότερης τεχνολογίας. Αδιάφορο

Επίσης, δεν πρόκειται τώρα σύντομα να χρειαστεί να φτιάξω τίποτα τρελά VFX στα ντοκιμαντέρ που κάνω μιας και είναι όλα πολύ ρεαλιστικά. Το rentering είναι αρκετό

Απλά ψάχνω ένα καλό μηχάνημα στο μπάτζετ μου για να δουλέυω γρήγορα, χωρίς κολλήματα ειδικά στο rendering όταν θα μιλάμε για HD αποτέλεσμα διάρκειας 1,5 ώρας Ισχύς άρα Pc

post-227308-0-23068300-1338380208_thumb.jpg

Edit μνήμες > 16GB οι ίδιες από βιασύνη έβαλα αυτές.

Οι δίσκοι είναι 2x σε Raid αργότερα βάζεις έναν SSD αν θέλεις, εξάλλου ούτε το iMac που μας έδειξες έχει SSD.

Έβαλα κ monitor αν κατάλαβα ότι το θέλεις ολοκληρωμένο.

Κάρτα γραφικών μπορείς να κατέβεις κ μέχρι 6850 αφού τα παιχνίδια δεν σε αφορούν αν νομίζεις από κόστος, έτσι θα γίνει κ πιο εύκολος ο SSD.

Επεξ/σία από MoviemakerGr
  • Απαντ. 44
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοφιλείς Ημέρες

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσιευμένες Εικόνες

Δημοσ.

PC ετοιμο (και ειδικα απο πλαισιο) ΠΟΤΕ. Ανοιξε ενα θεμα στο Αναβαθμισεις να σου κανουμε εκει συνθεσεις.

Ευχαριστώ φίλε αλλά όπως είπα πριν ακόμη και να μου κάνετε μία σύνθεση αν δεν είναι όλα από το ίδιο μαγαζί δεν μεβοηθάει γιατίο δεν θα μπορώ ούτε κατα διάνοια να τα συνδέσω μετά ενώ μάλλον θα κάνω την αγορά και με δόσεις οπότε βολεύει να είναι ένα μαγαζί

Δημοσ.

Ευχαριστώ φίλε αλλά όπως είπα πριν ακόμη και να μου κάνετε μία σύνθεση αν δεν είναι όλα από το ίδιο μαγαζί δεν μεβοηθάει γιατίο δεν θα μπορώ ούτε κατα διάνοια να τα συνδέσω μετά ενώ μάλλον θα κάνω την αγορά και με δόσεις οπότε βολεύει να είναι ένα μαγαζί

λες στο μαγαζι να στο στησει. κοιτα την προταση του "πιο πανω"mrgreen.png

Δημοσ.

post-227308-0-23068300-1338380208_thumb.jpg

Οι δίσκοι είναι 2x σε Raid αργότερα βάζεις έναν SSD αν θέλεις, εξάλλου ούτε το iMac που μας έδειξες έχει SSD.

Έβαλα κ monitor αν κατάλαβα ότι το θέλεις ολοκληρωμένο.

Κάρτα γραφικών μπορείς να κατέβεις κ μέχρι 6850 αφού τα παιχνίδια δεν σε αφορούν αν νομίζεις από κόστος, έτσι θα γίνει κ πιο εύκολος ο SSD.

XMM ενδιαφέρουσα πρόταση...

Μερικά ερωτήματα/παρατηρήσεις να μου πείτε την γνώμη σας

α) Έχω μία οθόνη LG 22ρα (όχι HD) οπότε λέω αρχικά τουλάχιστον να μην πάρω οθόνη, τοπν συνδέω και στην FULL HD τηλεόραση αν θέλω

β) Δεν βλέπω λειτουργικό... έχω καιρό να χρησιμοποπιήσω ένα από τον .. ΘΕΙΟ, θα έχω προβλήματα;

Γ) γιατί χρειάζεται 2 σκληρούς;

Δ) Για μείωση κόστους, αν πάω στα 8 GB RAM, και σε λίιγο κατώτερη κάρτα γραφικών (όπως είπα μόνο GUild Wars 2 με ενδιαφέρει) και ίσως και μόνο ένα σκληρό (με στόχο αργότερα τον SSD) πως σας φάινεται;

Δημοσ.

ΤΗΝΧ

\

Aν δουλέυω με PREMIERE + AFTER EFFECTS?

ΕΠίσης, μεγάλο πρόβλημα είναι ότι είμαι άσχετος από hardware οπότε δεν μπορώ να πάρω για PC εξοπλισμό από 3-4 μαγαζιά και να τον συνδέσω μόνος μου... ή έτοιμο κομμάτι ή κάποιο μαγαζί (όπως το PLAISIO) που να μου έχει έτοιμη φόρμα σύνθεσης

Στο pc υπάρχουν πολλές επιλογές σε κάρτες γραφικών με cuda και βγαίνουν στην αγορά γρήγορα.

Μερικές εφαρμογές από τρίτους όπως π.χ το Cineform αργεί πολύ να περάσει στο macOx.

Αμα χαλάσει κάτι εκτός εγγύησης στα mac θα το πληρωσεις ακριβά :))

Στα pc κάνεις φτηνά αναβαθμίσεις

Από την άλλη παίρνεις mac τον ανοίγεις και κάνεις την δουλειά σου χωρίς ρυθμίσεις,ασυμβατότητες και άλλα πολλά.

Δεν θα σου βγει πάρα πολύ πιο φτηνά το pc έτσι ώστε να είναι το ίδιο γρήγορο με τον mac και με την αντίστοιχη οθόνη.

κ.λ.π κ.λ.π

Δημοσ.

Ότι θέλεις κάνεις.. όπως είπες είναι μόνο μια πρόταση..

Θέλουμε να σου κάνουμε την ζωή εύκολη κ γρήγορη οι δυο δίσκοι είναι σε Raid κάτι που επιβάλλεται αν θέλεις ταχύτητα στο rendering κ χωρητικότητα.

Την Ram κράτα την στα 16 όσο οικονομικά μπορείς.. Από εκεί κ πέρα κανένα πρόβλημα.

Με τα καινούρια δεδομένα λοιπόν κατέβα κάρτα πήγαινε 6850 και βάλε έναν 60Αρη SSD από τώρα.

Δημοσ.

XMM ενδιαφέρουσα πρόταση...

Μερικά ερωτήματα/παρατηρήσεις να μου πείτε την γνώμη σας

α) Έχω μία οθόνη LG 22ρα (όχι HD) οπότε λέω αρχικά τουλάχιστον να μην πάρω οθόνη, τοπν συνδέω και στην FULL HD τηλεόραση αν θέλω

β) Δεν βλέπω λειτουργικό... έχω καιρό να χρησιμοποπιήσω ένα από τον .. ΘΕΙΟ, θα έχω προβλήματα;

Γ) γιατί χρειάζεται 2 σκληρούς;

Δ) Για μείωση κόστους, αν πάω στα 8 GB RAM, και σε λίιγο κατώτερη κάρτα γραφικών (όπως είπα μόνο GUild Wars 2 με ενδιαφέρει) και ίσως και μόνο ένα σκληρό (με στόχο αργότερα τον SSD) πως σας φάινεται;

Συγκρινε τα χαρακτηριστικα αυτης της συνθεσης με του imac και πες μου εαν ο imac αξιζει τα λεφτα του.

Δημοσ.

Συγκρινε τα χαρακτηριστικα αυτης της συνθεσης με του imac και πες μου εαν ο imac αξιζει τα λεφτα του.

ξέρω ξέρω... απλά βλέπω επαγγελματίες να τα χρησιμοποιούν και να μιλούν κυρίως για το λογισμικό και το σκέφτομαι.

Έκανα στο πλαίσιο μία γρήγορη σύνθεση. ΈΒαλα μόνο έναν SSD σκληρό γιατί έχω ήδη έναν μεγάλο (1Τ) εξωτερικό που μπορώ να το χρησιμοποιώ για τη γενική αποθήκευση και τον SSD για τα αρχεία που πρόκειται να δουλέψω.

Θ24,00Turbo-X-Sphere IIIΤροφοδοτικά

58,00Corsair-Builder Series CX500 V2 500W PSU 80 + (CMPSU-500CXV2EU)Επεξεργαστής

204,20Intel-Core i5 3550 (s 1155 , 3.3 GHz , 6 MB)Ψύκτρες

14,90Xigmatek-Apache Cpu Cooler (CAC-D9IA0-U01)Μητρικές

100,00Gigabyte-Z68AP-D3 (s 1155 , Z68 , DDR3 , HDMI)Μνήμες

79,00Corsair-Vengeance 8GB Quad 1600 C9Σκληροί δίσκοι

129,00OCZ-Agility 3 Series 120GB SSD (2.5", Sata 6Gb/s, AGT3-25SAT3-120G)

128,00Palit-GTX 550 Ti (PCI Express , GDDR5 , 1 GB)

5,90Turbo-X-WD-100 Black Wired Optical Mouse

10,90Microsoft-200 Wired Keyboard

14,90Turbo-X-Ηχεία Multimedia Rod Red

Σύνολο: 768,8 €

Δημοσ.

ξέρω ξέρω... απλά βλέπω επαγγελματίες να τα χρησιμοποιούν και να μιλούν κυρίως για το λογισμικό και το σκέφτομαι.

Έκανα στο πλαίσιο μία γρήγορη σύνθεση. ΈΒαλα μόνο έναν SSD σκληρό γιατί έχω ήδη έναν μεγάλο (1Τ) εξωτερικό που μπορώ να το χρησιμοποιώ για τη γενική αποθήκευση και τον SSD για τα αρχεία που πρόκειται να δουλέψω.

58,00Corsair-Builder Series CX500 V2 500W PSU 80 + (CMPSU-500CXV2EU)Επεξεργαστής

βαλε 16gb ram και αυτα που χρησιμοποιουν mac κτλ μην τα βλεπεις. απλα για το design τα εχουν, ουτε που ξερουν οι μισοι οτι το λειτουργικο ειναι διαφορετι απο τα windowsmrgreen.png

Δημοσ.

Έχεις κάνει μόλις ενάμιση βήμα από το Laptop που έχεις και είχες κάνει το προηγούμενο μοντάζ.

Δημοσ.

Όπως;; smilie.png

ΕΠίσης, σε όσα Show για editing Video ή Photo βλέπω (digital rev / Film Riot) όλο Mac παίζουν... όπως και στην εφημερίδα που δουλέυω με MAC γίνεται η σελιδοποίηση ενώ σε ένα κανάλι που έχω δεί με MAC pro Κάνουν το μοντάζ

Όπως;; smilie.png

Final cut pro x, pro logic 9(για μουσικα οργανα) εχει [αρα πολλα αλλα το pro logic για βιντεο εντιτινγκ απλα ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ

Δημοσ.

Από την κάμερα πως κάνεις capture? Μήπως θα χρειαστείς είσοδο firewire? To premiere δεν βλέπει πολλαπλούς πυρήνες? Μήπως να έβαζες ι7?

Πριν αποφασίσεις ψάξτο καλά και τα mac δεν είναι μόνο μόστρα μην ακούς ότι νάναι σου απάντησα πιο πάνω γιατί θα προτιμούσα pc η mac

Δημοσ.

Έχεις κάνει μόλις ενάμιση βήμα από το Laptop που έχεις και είχες κάνει το προηγούμενο μοντάζ.

Τόση μικρή διαφορά είναι δηλαδή;

Όπως είπα είμαι άσχετος με το hardware και απλά προσπαθώ να κόψω από όπου μπορώ γιατί είναι επένδυση περισσότερο και όχι κάτι που θα φέρει χρήμα σίγουρα και άμεσα.

Δημοσ.

Τόση μικρή διαφορά είναι δηλαδή;

Όπως είπα είμαι άσχετος με το hardware και απλά προσπαθώ να κόψω από όπου μπορώ γιατί είναι επένδυση περισσότερο και όχι κάτι που θα φέρει χρήμα σίγουρα και άμεσα.

Σε καταλαβαίνω πίστεψε με .. κάτσε να σου φτιάξω άλλο με τα καινούρια δεδομένα, χωρίς δίσκους μόνο ssd και χωρίς μόνιτορ και γενικά σε ... εκπτώσεις. ;)

post-227308-0-55619900-1338383159_thumb.jpg

Τώρα τον εξωτερικό καλύτερα βγαλτον από το κέλυφος κ καντον εσωτερικό.. αλλιώς θα βασανιστής κ θα φρενάρεις το μηχάνημα. Επίσης αν μπορείς να βάλεις ένα 50αρι ακόμα πήγαινε σε 120 SSD.

Εγώ την σύνθεση την έκανα από εδώ > http://www.visionstudio.gr/makepc2.asp?system=1155

Δημοσ.

Σε καταλαβαίνω πίστεψε με .. κάτσε να σου φτιάξω άλλο με τα καινούρια δεδομένα, χωρίς δίσκους μόνο ssd και χωρίς μόνιτορ και γενικά σε ... εκπτώσεις. ;)

Να σαι καλα αδερφε!

TEOKOS χρησιμοποιώ DSLR 99% και για κάποια πλάνα ένα HD cam corder με SD κάρτες! Οπότε από τις κάρτες κατευθείαν στο PC, convert με MPEG streamclip κοκ ph34r.gif

MoviemakerGr - από ποιο μαγαζί προτείνεις να ψωνίσω; Μιας και πρέπει να του ζητήσω να μου το φτιάξει

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...