Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλησπέρα, επειδή ετοιμάζω κάποιες δουλειές σε video ποιο απαιτητικές από ότι συνήθως (Ντοκιμαντερ) έχω μπεί στην διαδικασία να ψάχνω για ένα καλό και δυνατό μηχάνημα για χρήση Premiere, After effects (και addons) και Photoshop για επεξεργασία HD video μεγάλης διάρκειας.

ΤΟ πρώτο πράγμα που μου ρθε στο μυαλό είναι ένας iMAC (το budget πάει μέχρι 1200-1300 ευρώ σε δόσεις) μιας και όπου έχω δει σε επαγγελματίες στο εξωτερικό τουλαχιστον τέτοιους χρησιμοποιούν. Συν ότι θέλω να δοκιμάσω και το Final Cut pro...

ΑΠό την άλλη σκέφτομαι πως μπορεί με τα ίδια (ή και λιγότερα λεφτά) να πάω σε PC είτε καλύτερο έιτε στα ίδια επίπεδα... γνώμες;

ΥΓ για την ώρα έχω βάλει στο μάτι αυτόν

http://www.eshopkos.gr/index.php?page=shop.product_details&flypage=vmj_color_plus.tpl&product_id=560&category_id=81&manufacturer_id=0&option=com_virtuemart&vmcchk=1&Itemid=1

• Απαντ. 44
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοφιλείς Ημέρες

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσιευμένες Εικόνες

Δημοσ.

Ευχαριστώ! Γιατί η επιλογή του PC?

Επίσης, Θα με βοηθούσαν λίγο περισσοτερες πληροφορίες για τί specs σε PC να διαλέξω! Αν γίνεται να κάνω ένα μηχάνημα που να με ικανοποιεί και με μικρότερο κόστος!

Δημοσ.

pc σταθερό ;) οντας χρήστης macbook pro 2010. Με 1200 φτιάχνεις pc 2 φορές τουλάχιστον καλύτερο απο imac.

42 φορες ηθελες να πεις.mrgreen.png Γενικα με κανα χιλιαρικο εχεις τουμπανο pc.

Ευχαριστώ! Γιατί η επιλογή του PC?

Επίσης, Θα με βοηθούσαν λίγο περισσοτερες πληροφορίες για τί specs σε PC να διαλέξω! Αν γίνεται να κάνω ένα μηχάνημα που να με ικανοποιεί και με μικρότερο κόστος!

iMac χαρακτηριστικα = pc 350€ χαρακτηριστικα

τα +1000€ διαφορα ειναι για τις διακοπες των μετόχων της Apple και για το μισοδαγκωμενο μηλαρακι απο πισω.

Δημοσ.

ΜΜΜΜΜΜΜΜΜΜΜΜΜΜΜΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΚΚΚΚΚΚΚΚΚΚΚΚΚΚΚΚΚΚΚΚΚΚΚΚΚΚΚΚ μην ακουω pc για βιντεο εντιτινγκ μου ανεβαινει το αιμα στο κεφαλι, το μακ εχει προγραμματα που στα windows δεν τα βρισκεις ουτε για αστειο!!!!! Απο μενα μακ με τα 100000000000000 :rolleyes: :rolleyes: :rolleyes: :rolleyes:

Τωρα που το σκεφτομαι μπορεις να φτιαξεις pc αλλα να βαλεις μακ για λειτουργικο παραλληλα με τα windows

Δημοσ.

Γενικα με κανα χιλιαρικο εχεις τουμπανο pc.

Όπως;; smilie.png

ΕΠίσης, σε όσα Show για editing Video ή Photo βλέπω (digital rev / Film Riot) όλο Mac παίζουν... όπως και στην εφημερίδα που δουλέυω με MAC γίνεται η σελιδοποίηση ενώ σε ένα κανάλι που έχω δεί με MAC pro Κάνουν το μοντάζ

το μακ εχει προγραμματα που στα windows δεν τα βρισκεις ουτε για αστειο!!

Όπως;; smilie.png

Δημοσ.

Επειδή δεν θα βρεις άκρη απ'οτι έχεις καταλάβει ήδη, Ρίξε μια ματιά εδώ που έχει κατά την γνώμη μου την σωστή προσέγγιση των πραγμάτων.. Όταν κατασταλάξεις τελικά τι θα κάνεις πες μας να το φέρουμε όσο το δυνατόν πιο κοντά στα χρηματικά σου δεδομένα..

> http://www.insomnia.gr/topic/447706-%CF%83%CF%8D%CE%BD%CE%B8%CE%B5%CF%83%CE%B7-%CE%BD%CE%AD%CE%BF%CF%85-%CF%85%CF%80%CE%BF%CE%BB%CE%BF%CE%B3%CE%B9%CF%83%CF%84%CE%AE/

Δημοσ.

Επειδή δεν θα βρεις άκρη απ'οτι έχεις καταλάβει ήδη, Ρίξε μια ματιά εδώ που έχει κατά την γνώμη μου την σωστή προσέγγιση των πραγμάτων.. Όταν κατασταλάξεις τελικά τι θα κάνεις πες μας να το φέρουμε όσο το δυνατόν πιο κοντά στα χρηματικά σου δεδομένα..

> http://www.insomnia....83%CF%84%CE%AE/

To διάβασα το νήμα αλλά δεν μπορώ να πώ ότι με βοήθησε πολύ μιας και μιλάει μόνο για σετάπ PC και οι προτάσεις όλες είναι αρκετά πάνω από το BUDGET μου.

Η αρχική μου απορία έχει να κάνει αν αξίζει να δώσω τα λεφτά για iMAC.

Gaming δεν με αφορά πολύ, μόνο το GUILD WARS 2 θέλω να παίξω και έχω ήδη δεί video Που γίνεται απροβλημάτιστα με bootcamp σε iMAC παλαιότερης τεχνολογίας.

Επίσης, δεν πρόκειται τώρα σύντομα να χρειαστεί να φτιάξω τίποτα τρελά VFX στα ντοκιμαντέρ που κάνω μιας και είναι όλα πολύ ρεαλιστικά.

Απλά ψάχνω ένα καλό μηχάνημα στο μπάτζετ μου για να δουλέυω γρήγορα, χωρίς κολλήματα ειδικά στο rendering όταν θα μιλάμε για HD αποτέλεσμα διάρκειας 1,5 ώρας

Δημοσ.

Μην συγκρίνεται hardware που τρέχει σε mac os x με hardware που τρέχει σε windows είναι τελείως άτοπη η σύγκριση.Αν μπορείς να δοκιμάσεις και σε βολέψει το Final Cut pro ,πήγαινε με κλειστά μάτια και αγόρασε Mac

Δημοσ.

Μην συγκρίνεται hardware που τρέχει σε mac os x με hardware που τρέχει σε windows είναι τελείως άτοπη η σύγκριση.Αν μπορείς να δοκιμάσεις και σε βολέψει το Final Cut pro ,πήγαινε με κλειστά μάτια και αγόρασε Mac

ΤΗΝΧ

\

Aν δουλέυω με PREMIERE + AFTER EFFECTS?

ΕΠίσης, μεγάλο πρόβλημα είναι ότι είμαι άσχετος από hardware οπότε δεν μπορώ να πάρω για PC εξοπλισμό από 3-4 μαγαζιά και να τον συνδέσω μόνος μου... ή έτοιμο κομμάτι ή κάποιο μαγαζί (όπως το PLAISIO) που να μου έχει έτοιμη φόρμα σύνθεσης

Δημοσ.

Μην συγκρίνεται hardware που τρέχει σε mac os x με hardware που τρέχει σε windows είναι τελείως άτοπη η σύγκριση.

Sorry για το offtopic, αλλά γιατί;

Γενικότερα στο ontopic πάντως, θα πω κάτι που ακούστηκε και πιο πάνω. Ανάλογα με το ποια προγράμματα χρησιμοποιείς, θα καταλλήξεις σε ποιο θα πάρεις. Αν έχεις αγορασμένα και έχεις συνηθίσει κάποια MAC-only software, τότε αναγκαστικά πας σε MAC. Αλλιώς νομίζω το PC είναι μονόδρομος.

Δημοσ.

Για να λεμε και του στραβου το δικιιο:

Τα pc ειναι απο θεμα hardware αιωνες μπροστα απο τα iMac. Επισης για windows υπαρχουν σχεδον ολα τα προγραμματα που υπαρχουν σε mac και εαν τυχει και δεν εχει καποιο θα εχει πολλα εναλλακτικα. ΑΝ ΟΜΩΣ εχεις δουλεψει σε mac και σε βολευουν, ή εχεις συνηθίσει σε καποιο mac προγραμμα τοτε μην το σκεφτεσαι καθολου και πηγαινε σε μακ, απλα να ξερεις οτι στο ποσο αυτο θα εχει hardware 3ετιας και μη σου πω και πιο παλιο ενω με ενα pc στα ιδια € θα εχεις ενα τουμπανο pc.

Εαν θελεις μπορεις να σκεφτεις και την λυση hackintosh (pc με mac και windows)

Δημοσ.

Sorry για το offtopic, αλλά γιατί;

Γενικότερα στο ontopic πάντως, θα πω κάτι που ακούστηκε και πιο πάνω. Ανάλογα με το ποια προγράμματα χρησιμοποιείς, θα καταλλήξεις σε ποιο θα πάρεις. Αν έχεις αγορασμένα και έχεις συνηθίσει κάποια MAC-only software, τότε αναγκαστικά πας σε MAC. Αλλιώς νομίζω το PC είναι μονόδρομος.

Ευχαριστώ smilie.png

ΌΧι δεν έχω δουλέψει πότε σε MAC και μέχρι τώρα δεν εχω ασχοληθεί πολύ με HD video Και όποτε το έχω κάνει είναι ολιγόλεπτα (5-10 λεπτά μαξ) σε ένα laptop με παλιά σχετικά τεχνολογία ( i5 και 2gb RAM) οπότε ψάχνω κάτι πιο αξιόπιστο και γρήγορο.

http://www.plaisio.gr/Computers/Desktop/PC/Turbo-X-Atlas-F4150.htm

Αυτός ας πούμε λέει;

Δημοσ.

Ευχαριστώ smilie.png

ΌΧι δεν έχω δουλέψει πότε σε MAC και μέχρι τώρα δεν εχω ασχοληθεί πολύ με HD video Και όποτε το έχω κάνει είναι ολιγόλεπτα (5-10 λεπτά μαξ) σε ένα laptop με παλιά σχετικά τεχνολογία ( i5 και 2gb RAM) οπότε ψάχνω κάτι πιο αξιόπιστο και γρήγορο.

http://www.plaisio.g...Atlas-F4150.htm

Αυτός ας πούμε λέει;

PC ετοιμο (και ειδικα απο πλαισιο) ΠΟΤΕ. Ανοιξε ενα θεμα στο Αναβαθμισεις να σου κανουμε εκει συνθεσεις.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...