Προς το περιεχόμενο

Cyberpunk 2077 [PC]

Προτεινόμενες αναρτήσεις

• Απαντ. 8,1k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσιευμένες Εικόνες

Δημοσ.

Τα *** θα παρει ο Σαποφσκι , του προτειναν ποσες φορες να του δωσουν ποσοστα απο τις πωλησεις και δεν ηθελε , ηθελε ρευστο στην αρχη γιατι ελεγε οτι τα παιχνιδια ειναι σκουπιδα, που αν δεν ηταν αυτα θα ειχε το 1/10 σε αναγνωστες των βιβλιων του. 

• Like 3
Δημοσ.
17 ώρες πριν, noFEARgr είπε

Τα *** θα παρει ο Σαποφσκι , του προτειναν ποσες φορες να του δωσουν ποσοστα απο τις πωλησεις και δεν ηθελε , ηθελε ρευστο στην αρχη γιατι ελεγε οτι τα παιχνιδια ειναι σκουπιδα, που αν δεν ηταν αυτα θα ειχε το 1/10 σε αναγνωστες των βιβλιων του. 

Δεν του φτάσαν τα λεφτά που του έσταξε το Netflix?! Πήγε Murica και βρήκε κάνα Saul μου φαίνεται :D Καταπληκτικός συγγραφέας αλλα πολύ ***.

Δημοσ.
6 ώρες πριν, KilliK είπε

παντως εγω διαβαζω οτι εχει αντιγραψει τελειως το Εlric Saga. ισχυει;

Στο πως είναι ο χαρακτήρας εξωτερικά και συναισθηματικά, ναι.

Στον κόσμο και στην πλοκή, όχι και τόσο. Είναι περισσότερο διασκευή των τοπικών σλάβικων μύθων με ολίγη D&D, παρά κοσμοπλασία Έλρικ. 

• Like 3
  • Moderators
Δημοσ.

Θυμάμαι όταν είχε βγει το πρώτο Witcher που το έθαβαν σε ένα main Elric forum και το έθαβαν ότι είναι copy/paste "OMG, άσπρα μαλλιά! Λέγεται White Wolf! Κάνει μαγικά!".

Οκ...

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
Στις 3/10/2018 στις 10:52 ΜΜ, noFEARgr είπε

Υπαρχουν στοιχεια σε τι βαθμο το παιχνιδι βοήθησε και τα βιβλία;

Λογικοτατο ειναι πάντως να τα βοηθήσει, ο ιδιος ο Σαποφσκι ειπε πως και μια μουφα ταινια Witcher που ειχε κυκλοφορήσει ειχε δώσει ώθηση στις πωλήσεις των βιβλίων.

Απο την αλλη όμως καμια CD PROJEKT δεν ειναι δημιουργος του Geralt και το συμπαντος Witcher παρά ο ιδιος ο Σαπόφσκι. Η CD PROJEKT ειχε έτοιμο lore και βασικο χαρακτήρα συν πρωταγωνιστές και το εκμεταλλευτηκε καταλλήλως. Ο Γκεραλτ του παιχνιδιού ειναι copy paste απο τα βιβλία στην συμπεριφορα του και γνωρισματα του χαρακτήρα του.  Στο Cyberpunk θα δούμε ποσο ικανοι ειναι στο να δημιουργουν lore για ενα παιχνιδι.

Επεξ/σία από Anuminas
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Κάπου πήρε το μάτι μου (δεν ξέρω πόσο αξιόπιστα είναι τα πράγματα) πως στην Πολωνία υπάρχει νόμος που επιτρέπει την επαναδιαπραγμάτευση της αρχικής συμφωνίας αν τα κέρδη υπερβούν κατά πολύ τις αρχικές εκτιμήσεις. Αυτό ισχύει υπό συγκεκριμένες συνθήκες, και προφανώς εξαρτάται από το τους ακριβείς όρους των συμβολαίων. Ειδικός στο Πολωνικό δίκαιο πάντως δεν είμαι (ούτε και σε κανένα άλλο) οπότε τα παραπάνω με επιφύλαξη.

Όλοι γενικά αναφέρουν πάντως ότι αρχικά η CD Projekt είχε προσφέρει ποσοστά επί των κερδών για τα πνευματικά δικαιώματα και ο Σαπκόβσκι προτίμησε 9.500 δολλάρια μετρητά. Δεν είναι περίπτωση "μια μπουκιά ψωμί" όπως όσες έχουμε δει στο παρελθόν, η αρχική πρόταση ήταν συμφέρουσα. Επίσης γενικά ο Σαπκόβσκι τρώγεται με τα ρούχα του γύρω από τη CD Projekt.

Σαν παρένθεση, αξίζει να δει κανείς το βίο και την πολιτεία του Harlan Ellison, γνωστού στα καθ'ημάς για το I have no mouth and I must scream, καθώς είναι/ ήταν σκύλος μαύρος και κακός σε ό,τι αφορά τη διαπραγμάτευση και τήρηση των όρων από συμφωνίες πνευματικών δικαιωμάτων, ειδικά αντιγραφών και παράνομης δημοσίευσης, σε βαθμό να έχει τη φήμη τρομερά δύσκολου και επιθετικού ανθρώπου σε τέτοια θέματα (δικαιολογημένα σε αρκετό βαθμό). Δε συνδέεται απαραίτητα με τη στάση του Σαπκόβσκι αλλά έχει ενδιαφέρον.

http://www.openculture.com/2015/11/harlan-ellisons-wonderful-rant-on-why-writers-should-always-get-paid.html

http://www.writersdigest.com/writing-articles/by-writing-genre/science-fiction-fantasy/a_firebrand_at_69_an_interview_with_harlan_ellison

Επεξ/σία από Tobajara
Δημοσ.

Anuminas έχεις διαβάσει τα βιβλία?! Εγώ τα διαβάζω τώρα και οι διαφορες είναι αξιοσημείωτες και ναι η CDPR μπορεί να μην δημιούργησε τον Geralt αλλα σίγουρα του έδωσε την δίκια της πινελιά. Υπάρχουν πολλές μικρές αλλα και μεγάλες διαφορες που λογικό για αλλιώς λειτουργεί ένα game και αλλιώς ένα βιβλίο. ;)

• Like 2
Δημοσ.
1 ώρα πριν, Tobajara είπε

Harlan Ellison

Μας "άφησε" το καλοκαίρι. Όλα αυτα που λέει είναι πολύ ωραία και με βρίσκει σύμφωνο σε πολλά αλλά δεν παύει να ήταν ένας κολλημένος στο παρελθόν άνθρωπος. Θεωρώ λόγο της φύσης του αντικειμένου οι περισσότεροι συγγραφείς έχουν τις δικές τους απόψεις και τις εκφράζουν με πάθος.

Δημοσ.
1 ώρα πριν, {TDi}Dj2k..infc είπε

Anuminas έχεις διαβάσει τα βιβλία?! Εγώ τα διαβάζω τώρα και οι διαφορες είναι αξιοσημείωτες και ναι η CDPR μπορεί να μην δημιούργησε τον Geralt αλλα σίγουρα του έδωσε την δίκια της πινελιά. Υπάρχουν πολλές μικρές αλλα και μεγάλες διαφορες που λογικό για αλλιώς λειτουργεί ένα game και αλλιώς ένα βιβλίο. ;)

Το αυτό.

Τα βιβλία είναι καλά, όχι το καλύτερο φάνταζι, αλλά καλά. Το παιχνίδι είχε την βάση και τον κόσμο, αλλά πάλι έβαλε εξαιρετικές side-quests βασισμένες στον κόσμο και κυρίως έδωσε την τρίτη διάσταση στους χαρακτήρες με μοναδικό τρόπο. Κάτι που δεν υπάρχει στα βιβλία. 

Προσωπικά θα το έβαζα ως κοινή προσπάθεια, πήραν ένα καλό αρχικό υλικό και το άλλαξαν στο εξαιρετικό. 

Εάν καταφέρουν να το κάνουν και για το νέο παιχνίδι δεν ξέρω, αν και ελπίζω διότι το W3 είναι το αγαπημένο μου RPG της τελευταίας δεκαετίας.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...