WoodSell3r Δημοσ. 30 Μαΐου 2012 Δημοσ. 30 Μαΐου 2012 Καλησπερα, εχω ενα συστημα με μητρικη foxconn p43a, intel celeron 440, geforce 7300le, 4 * 1Gb HyperX Kingston 800Mhz και ενα τροφοδοτικο newton power το οποιο φαινεται εδω. Το ότι που και που ο υπολογιστης κανει μονος του επανεκκινιση ή κλεινει αυτόματα οφείλεται στο τροφοδοτικό που είναι μικρό ε; Απλα εχω μια υποψια καθως οπως φαινεται το συστημα το εχω φτιαξει "απο εδω και απο εκει" και η μητρικη ηταν εκθεσιακη αλλα νομιζω πως το προβλημα ειναι το τροφοδοτικο και οχι αυτη. Από θερμοκρασιες δε νομιζω να εχω καποιο προβλημα Uploaded with ImageShack.us
8anos94 Δημοσ. 30 Μαΐου 2012 Δημοσ. 30 Μαΐου 2012 Εγω που το βλεπω λεω για μυτρικη γιατι η καρτα γραφικων δεν σηκονει παραπανο απο 75w (αμα πιανει και τοσα) οποτε τα 135w του τροφοδοτικου σου ειναι αρκετα σε αυτο το συστημα...
WoodSell3r Δημοσ. 30 Μαΐου 2012 Μέλος Δημοσ. 30 Μαΐου 2012 Ευχαριστω για την απαντηση, το θεμα ειναι πως το παθαινει μια φορα στις τοσες, οταν το εχω ανοιχτο για ωρες. Παλια δεν ειχα καποιο θεμα, εχει καμια βδομαδα που εμφανιστηκε. Αλλες φορες κλεινει αποτομα και αλλες φορες κανει επανεκκινηση. Η αληθεια ειναι πως δεν εχω κατι που να απαιτει ισχυ και ο επεξεργαστης εχει tdp 35watt Δηλαδη η μητρικη ειναι ετοιμη να τα φτυσει;
8anos94 Δημοσ. 30 Μαΐου 2012 Δημοσ. 30 Μαΐου 2012 εχεις δοκιμασει να κανεις format μηπως εχεις κολισει καποιο ιο ? περιμενε να θυμηθω πως λεγοτανε το προγραμμα για να δεις τι παιζει http://www.insomnia.gr/topic/434908-bsod%CE%BA%CE%B1%CE%B9-%CE%BC%CE%B5%CF%84%CE%AC-%CF%84%CE%B9/ εδω ο φιλος gi0 εχει βαλει ολη του την τεχνη αμα εισαι καθαρος σε ολα αυτα τα test τοτε καποιο ιος σε εχει επικεφτει
WoodSell3r Δημοσ. 30 Μαΐου 2012 Μέλος Δημοσ. 30 Μαΐου 2012 δε νομιζω να εχω τετοιο προβλημα, εχει 2 βδομαδες που περασα φρεσκα τα windows και εχω και το panda internet security Το θεμα ειναι αν σε μια τετοια περιπτωση υπαρχουν dump files για να δω τι εχει καταγρφει μηπως βρω καποια ακρη. Οι μνημες ειναι ολοκαινουργιες αλλα θα τις περασω ενα τεστ, για την καρτα γραφικων δεν μπορω να κανω το τεστ καθως εχει παθητικη ψυξη, ο σκληρος απο το hd sentinel εχει 100% υγεια και αποδοση. EDIT Με το οcct to eχω βαλει τωρα να κανει το τεστ, το εβαλα 1 ωρα και το ξεκινησα, το πρωτο λεπτο απο οτι καταλαβα ηταν idle και μου εμφανισε μηνυμα στα 00:59 δευτερολεπτα αυτο : Stopped User Cancelled ενω δεν εχω πατησει τιποτα. Wtf? Εβγαλε και μερικα screenshots.
8anos94 Δημοσ. 30 Μαΐου 2012 Δημοσ. 30 Μαΐου 2012 εε αστο κανα 10 λεπτο και ανεbασε μετα της φοτο να της δουμαιτο memtest αστο ολο το βραδυ κανα 9 ωρο για να παρεις καλα αποτελεσματα εγω τωρα ομως θα σε καληνυκτισω γιατι κουραστικα
WoodSell3r Δημοσ. 30 Μαΐου 2012 Μέλος Δημοσ. 30 Μαΐου 2012 EDIT Με το οcct to eχω βαλει τωρα να κανει το τεστ, το εβαλα 1 ωρα και το ξεκινησα, το πρωτο λεπτο απο οτι καταλαβα ηταν idle και μου εμφανισε μηνυμα στα 00:59 δευτερολεπτα αυτο : Stopped User Cancelled ενω δεν εχω πατησει τιποτα. Wtf? Εβγαλε και μερικα screenshots Το εβαλα να κανει το τεστ για 10 λεπτα αλλα και παλι στα 59 δευτερα εβγαλε το ιδιο μηνυμα.
duffyduck Δημοσ. 30 Μαΐου 2012 Δημοσ. 30 Μαΐου 2012 Εγω παντως στην θεση σου θα δοκιμαζα ενα αλλο τροφοδοτικο. Τα τροφοδοτικα χανουν σε ισχυ με τον χρονο.
vasi Δημοσ. 30 Μαΐου 2012 Δημοσ. 30 Μαΐου 2012 κειταξε την θερμοκρασια του cpu, και αν κουμπωσε σωστα η ψηκτρα !! το τροφοδοτικο σου δεν εχει προβλημα !!
baskon Δημοσ. 30 Μαΐου 2012 Δημοσ. 30 Μαΐου 2012 Χωρις να έχουμε δει το συστημα απορω πως καποιοι βγαζουν ασφαλη συμπερασματα, και λενε δεν είναι με τιποτα τροφοδοτικο.. Τροφοδοτικό 135w σημαινει ότι έχει κάποια ισχυ στα 3.3 καποια στα 5 και κάποια στα 12v.. Με αλλα λογια δεν είναι και τα 135w στα 12v που κυριως χρειαζομαστε..Ισως είναι 100w ίσως λιγοτερα ίσως λιγο παραπανω.. Αυτο σε συνδυασμό με την χαμηλη ποιοτητα του τροφοδοτικού,την παλαιότητα αλλά και την αυξηση της θερμοκρασιας λόγω καλοκαιριου μειωνει ακομα περισσότερο τα διαθέσιμα watt(σιγουρα κάτω από 100).. Μια ακόμα πιθανη ένδειξη ότι εχει προβλημα το τροφοδοτικο ειναι η τιμη στα 3.3v στο screenshot ..Χαμηλότερα από τα 3v δείχνει θέμα με το τροφοδοτικό (αν πάρουμε σαν υποθεση ότι η τιμη που δειχνει είναι σωστή,και όχι λανθασμενη όπως συμβαινει κάποιες φορες) Φυσικά είναι πολλά αυτά που μπορεί να συμβαινουν. Προσωπικά θα στοιχηματιζα υπερ προβλήματος στο τροφοδοτικό. Ο επεξεργαστής αν και φαίνεται σχετικά ζεστός δε προκαλεί προβλημα μιας και δεν ειναι κατι υπερβολικό(βαλε καινουρια παστα για να πεσουν λίγο και οι θερμοκρασίες-αν και δεν είναι αυτό το βασικό σου προβλημα). Φυσικά αν εχεις κανει overclock ¨η οτιδηποτε τετοιο καλο ειναι να κανεις δοκιμες σε stock ρολογια.. Απο κει και περα μπορει να είναι οτιδηποτε.Πχ καποιο καλωδιο τροφοδοσιας που να μην κανει καλη επαφη ή οτιδηποτε αλλο.
WoodSell3r Δημοσ. 30 Μαΐου 2012 Μέλος Δημοσ. 30 Μαΐου 2012 Δεν εχω κανει overclock ουτε στον επεξεργαστη ουτε στη ραμ. Το τροφοδοτικο ειναι παλιο, το 1997 ειχε μπει σε αλλη μοναδα και απο τοτε δουλευει Η αληθεια ειναι οτι οι θερμοκρασιες του επεξεργαστη δεν μου αρεσουν καθως σε idle εχει 49-53 βαθμους, θα αλλαξω την παστα και ισως κοιταξω για αλλη ψυκτρα. Οποτε θα παρω κανενα τροφοδοτικο να δοκιμασω με εκεινο την τυχη μου, απλα ειχα μια υποψια μηπως ειναι η μητρικη καθως μιας και εκθεσιακη ποτε δεν ξερεις. Υπαρχει πιθανοτητα να καει το τροφοδοτικο λογω της 100% λειτουργιας του και της αδυναμιας να προσφερει την απαιτουμενη ισχυ και να παρει μαζι και αλλα οπως μητρικη,σκληρο; Αν ναι, να κανω απο τωρα παραγγελια για νεο και να το επισπευσω , αλλιως οσο παει μιας και δεν ειναι καθημερινο φαινομενο.
ninos30 Δημοσ. 30 Μαΐου 2012 Δημοσ. 30 Μαΐου 2012 Η εμπειρία μου σε παρόμοια προβλήματα (και πίστεψέ με δεν είναι μικρή) λέει πως 9 στις 10 φορές είναι τροφοδοτικό. Ένα τροφοδοτικό μπορεί να "χαλάσει" με 100 διαφορετικούς τρόπους. Εκτός από αυτά που αναφέρθηκαν ήδη όπως έλλειψη ισχύος, κακή κατανομή τάσεων, υπερθέρμανση (και τα PSU πρέπει να τα φυσάμε με αέρα τακτικά) κλπ μπορεί για παράδειγμα να μην κρατάει πλέον σταθερές τάσεις* (συχνό φαινόμενο ακόμα και σε επώνυμα τροφοδοτικά μετά από χρόνια) με αποτέλεσμα να σου κάνει το λεγόμενο Vdroop και εκεί να τρως το restart. Αν συμβαίνει αυτό, έχεις μεγάλες πιθανότητες να πάθεις μεγαλύτερη ζημιά. Γενικότερα όταν ένα τροφοτικό καίγεται οι συνέπειες είναι απρόβλεπτες. Γιαυτό προτιμάμε επώνυμα τροφοδοτικά γιατί όχι μόνο καίγονται πολύ πιο δύσκολα, αλλά ακόμα κι αν καούνε, η ζημιά σταματάει εκεί και δεν συνεχίζει στα υπόλοιπα υποσυστήματα. Όπως είπες, δανείσου από κάπου ένα καλό τροφοδοτικό και δες αν φταίει αυτό. Αν ΝΑΙ, με την μία για καινούριο. Εξάλλου από το 97 τροφοδοτικό όχι μόνο έχει φάει τα ψωμιά του, αλλά με το παραπάνω. Και αυτό να μην φταίει για το πρόβλημά σου, για αλλαγή είναι. Και κλείνοντας οι περισσότεροι εδώ μιλήσανε για Watt. Αν δεν φτάνουν τα Watt σε ένα PC το πιθανότερο δεν θα ξεκινήσει καν και το καταλαβαίνεις με την μία. Η ένταση όμως που δίνουν οι τάσεις (Α) είναι πολύ πιο σημαντική. Αν το PSU σου δίνει πολύ λίγα Α (ειδικά στην +12V) τότε έχεις ένα πολύ ασταθές σύστημα. Αν ήταν διαφορετικά θα παίρναμε όλοι κάτι ανώνυμα 700αρια PSU με 30 ευρώ και θα ήμασταν μια χαρά. Δεν είναι όμως έτσι, γιαυτό δίνουμε τα διπλά χρήματα για 400-450W επώνυμων τροφοδοτικών. * Στις τάσεις έχεις σοβαρό θέμα. Το PSU σου στην +3.3 δίνει πολύ κάτω από το φυσιολογικό και στην +12V πολύ πάνω (έχεις min 12.42 και φτάνει τα 13.06 ενώ το max θα έπρεπε να είναι κάτω από 12.40!). Και τα 2 για διαφορετικό λόγο, είναι το ίδιο "κακά". Υ.Γ. Πάντα να συνδυάζεις το PC σου με ένα καλό πολύμπριζο (ακόμα καλύτερα UPS) για να έχεις σταθερά ρεύματα, γιατί πολλές φορές φταίνε και οι μπρίζες του σπιτιού μας
WoodSell3r Δημοσ. 30 Μαΐου 2012 Μέλος Δημοσ. 30 Μαΐου 2012 Η εμπειρία μου σε παρόμοια προβλήματα (και πίστεψέ με δεν είναι μικρή) λέει πως 9 στις 10 φορές είναι τροφοδοτικό. Ένα τροφοδοτικό μπορεί να "χαλάσει" με 100 διαφορετικούς τρόπους. Εκτός από αυτά που αναφέρθηκαν ήδη όπως έλλειψη ισχύος, κακή κατανομή τάσεων, υπερθέρμανση (και τα PSU πρέπει να τα φυσάμε με αέρα τακτικά) κλπ μπορεί για παράδειγμα να μην κρατάει πλέον σταθερές τάσεις* (συχνό φαινόμενο ακόμα και σε επώνυμα τροφοδοτικά μετά από χρόνια) με αποτέλεσμα να σου κάνει το λεγόμενο Vdroop και εκεί να τρως το restart. Αν συμβαίνει αυτό, έχεις μεγάλες πιθανότητες να πάθεις μεγαλύτερη ζημιά. Γενικότερα όταν ένα τροφοτικό καίγεται οι συνέπειες είναι απρόβλεπτες. Γιαυτό προτιμάμε επώνυμα τροφοδοτικά γιατί όχι μόνο καίγονται πολύ πιο δύσκολα, αλλά ακόμα κι αν καούνε, η ζημιά σταματάει εκεί και δεν συνεχίζει στα υπόλοιπα υποσυστήματα. Όπως είπες, δανείσου από κάπου ένα καλό τροφοδοτικό και δες αν φταίει αυτό. Αν ΝΑΙ, με την μία για καινούριο. Εξάλλου από το 97 τροφοδοτικό όχι μόνο έχει φάει τα ψωμιά του, αλλά με το παραπάνω. Και αυτό να μην φταίει για το πρόβλημά σου, για αλλαγή είναι. Και κλείνοντας οι περισσότεροι εδώ μιλήσανε για Watt. Αν δεν φτάνουν τα Watt σε ένα PC το πιθανότερο δεν θα ξεκινήσει καν και το καταλαβαίνεις με την μία. Η ένταση όμως που δίνουν οι τάσεις (Α) είναι πολύ πιο σημαντική. Αν το PSU σου δίνει πολύ λίγα Α (ειδικά στην +12V) τότε έχεις ένα πολύ ασταθές σύστημα. Αν ήταν διαφορετικά θα παίρναμε όλοι κάτι ανώνυμα 700αρια PSU με 30 ευρώ και θα ήμασταν μια χαρά. Δεν είναι όμως έτσι, γιαυτό δίνουμε τα διπλά χρήματα για 400-450W επώνυμων τροφοδοτικών. * Στις τάσεις έχεις σοβαρό θέμα. Το PSU σου στην +3.3 δίνει πολύ κάτω από το φυσιολογικό και στην +12V πολύ πάνω (έχεις min 12.42 και φτάνει τα 13.06 ενώ το max θα έπρεπε να είναι κάτω από 12.40!). Και τα 2 για διαφορετικό λόγο, είναι το ίδιο "κακά". Υ.Γ. Πάντα να συνδυάζεις το PC σου με ένα καλό πολύμπριζο (ακόμα καλύτερα UPS) για να έχεις σταθερά ρεύματα, γιατί πολλές φορές φταίνε και οι μπρίζες του σπιτιού μας Ευχαριστω για τον χρονο σου και την αναλυτικη απαντηση σου. Χρησιμοποιω πολυμπριζο ασφαλειας γιατι με τα ρευματα ειχα πιο παλια αλλες ιστοριες Ξεκιναω ερευνα για τροφοδοτικο
pano Δημοσ. 30 Μαΐου 2012 Δημοσ. 30 Μαΐου 2012 To πολύμπριζο ασφαλείας δεν έχει καμμιά σχέση με την σταθεροποίηση του ρεύματος και ποτέ δεν εμπιστευόμαστε software για τις ενδείξεις των ρευμάτων. Μαζί με το τροφοδοτικό φίλε WoodSell3r κοίτα να φτιάξεις και την θερμοκρασία του επεξεργαστή γιατί είναι υπερβολικά υψηλή. Τι κουτί έχεις; Αν και με την μητρική που έχεις δεν νομίζω να είναι κάποιο ''μικρό''.
WoodSell3r Δημοσ. 31 Μαΐου 2012 Μέλος Δημοσ. 31 Μαΐου 2012 Ένα της intergraph, το εχω ανοιχτο σε μερος που δεν εχει σκονη
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα