darksize_ Δημοσ. 29 Μαΐου 2012 Δημοσ. 29 Μαΐου 2012 Γειά σας, Το έχω ψάξει λιγο το θέμα online αλλά δεν έχω βρεί κάποια ουσιαστική απάντηση στην απορία μου. Πείτε πως κάνω κάτι, μία δουλειά τέλος πάντων και πληρώνομαι 20 ευρώ. Αυτά τα 20 ευρώ πρέπει να τα δηλώσω στην εφορία; Και εάν πρέπει να τα δηλώσεις, πώς γίνεται η δήλωση; Είμαι τελείως άσχετος με αυτά τα πράγματα. Τα λεφτά αυτά δεν είναι μόνιμα, απλά είναι κάτι που κάνεις μία φορά και τέλος. Το ξέρω πως μπορεί να ακούγεται λίγο άκυρο αλλά θέλω ό,τι κάνω να είναι νόμιμο. Ευχαριστώ εκ των προτέρων
hawkpilot Δημοσ. 29 Μαΐου 2012 Δημοσ. 29 Μαΐου 2012 Γειά σας, Το έχω ψάξει λιγο το θέμα online αλλά δεν έχω βρεί κάποια ουσιαστική απάντηση στην απορία μου. Πείτε πως κάνω κάτι, μία δουλειά τέλος πάντων και πληρώνομαι 20 ευρώ. Αυτά τα 20 ευρώ πρέπει να τα δηλώσω στην εφορία; Και εάν πρέπει να τα δηλώσεις, πώς γίνεται η δήλωση; Είμαι τελείως άσχετος με αυτά τα πράγματα. Τα λεφτά αυτά δεν είναι μόνιμα, απλά είναι κάτι που κάνεις μία φορά και τέλος. Το ξέρω πως μπορεί να ακούγεται λίγο άκυρο αλλά θέλω ό,τι κάνω να είναι νόμιμο. Ευχαριστώ εκ των προτέρων Το λογικό είναι να ανοίξεις ατομική επιχείρηση στο όνομά σου και να δηλώσεις σαν δραστηριότητα πωλήσεις μέσω διαδικτύου. Έχε υπόψην ότι όσο την κρατάς ενεργή, θα έχεις κάθε 2μηνο ΟΑΕΕ (πρώην ΤΕΒΕ), κάθε 3μηνο περιοδική ΦΠΑ, κάθε έτος εκκαθαριστική ΦΠΑ, Ε1, Ε3 και επιμελητήριο. Επίσης πρέπει να συμπληρώνεις βιβλίο εσόδων-εξόδων. Καλό θα ήταν να συμβουλευθείς κάποιον λογιστή.
WoodSell3r Δημοσ. 29 Μαΐου 2012 Δημοσ. 29 Μαΐου 2012 Το λογικό είναι να ανοίξεις ατομική επιχείρηση στο όνομά σου και να δηλώσεις σαν δραστηριότητα πωλήσεις μέσω διαδικτύου. Έχε υπόψην ότι όσο την κρατάς ενεργή, θα έχεις κάθε 2μηνο ΟΑΕΕ (πρώην ΤΕΒΕ), κάθε 3μηνο περιοδική ΦΠΑ, κάθε έτος εκκαθαριστική ΦΠΑ, Ε1, Ε3 και επιμελητήριο. Επίσης πρέπει να συμπληρώνεις βιβλίο εσόδων-εξόδων. Καλό θα ήταν να συμβουλευθείς κάποιον λογιστή. Αυτό να φανταστώ ισχύει για όλες τις περιπτώσεις, είτε είσαι κανένας πωλητής στο ebay είτε κάποιος freelancer ε;
hawkpilot Δημοσ. 29 Μαΐου 2012 Δημοσ. 29 Μαΐου 2012 Αυτό να φανταστώ ισχύει για όλες τις περιπτώσεις, είτε είσαι κανένας πωλητής στο ebay είτε κάποιος freelancer ε; Αν εννοείς για πωλήσεις στο εξωτερικό, θα πρέπει να συμβουλευθείς οπωσδήποτε λογιστή - υπάρχουν διάφορα θέματα που θέλουν προσοχή όπως πχ το ΦΠΑ. Σε κάθε περίπτωση, είσαι freelancer αν ανοίξεις ατομική επιχείρηση.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα