terry308 Δημοσ. 29 Μαΐου 2012 Δημοσ. 29 Μαΐου 2012 + SanDisk 240GB Extreme Solid State Drive (2.5' SATA III 6Gb/s) Ram μπορείς να δεις και τις Komputerbay 16GB (2x 8GB) DDR3 PC3-12800 1600MHz Κάρτα ήχου E-MU 0404 PCI Express Κάρτα ήχου ( το card reader το θέλεις σε panel ή εξωτερικό/ξεχωριστό να το βάλεις στο γραφείο ; )
evagelou Δημοσ. 29 Μαΐου 2012 Δημοσ. 29 Μαΐου 2012 Βεβαιως και κάνει. Γι αυτό προτείνω και αυτή που προτείνω. Διάβασες τι έγραψα στο αρχικό ποστ? ναι διαβασα.... αλλα μετα λες αυτο γ)Η 560ti 448 cores είναι πολύ κοντά με την 570 και ήδη overkill για κάτι που χαρακτηρίζουμε μέτριο gaming. any way ειδικαα στην καρτα ας παει σε gtx570 τουλαχιστον γτ μετα για να δει διαφορες πρεπει να παει σε gtx590...
Δεινόσαυρος Δημοσ. 29 Μαΐου 2012 Δημοσ. 29 Μαΐου 2012 Ναι, πιάνω και την περίπτωση του gaming. Κατά τα άλλα Η 570 δεν αξίζει λογω τιμής και οι διαφορές που θα δει σε όλα σε σχέση με αυτή που προτείνω είναι αμελητέες. Έτσι και η πρόταση. Ναι μεν υπάρχει μπάτζετ αλλά να διατηρείται και μια ισορροπία. Επίσης το "τουλάχιστον" 570 δεν προκύπτει απο πουθενά. Μην κοιτάς μόνο ενδεικτικά charts.
stm00192 Δημοσ. 29 Μαΐου 2012 Δημοσ. 29 Μαΐου 2012 Μια και μου ζητήθηκε απο τον TS ως χάρη .. αυτά απο εμένα TIP: H συνθεση έχει και την φιλική συνδρομη απο την πολυαγαπημενη σου karmen που τόσο σου έλειψε!
terry308 Δημοσ. 30 Μαΐου 2012 Δημοσ. 30 Μαΐου 2012 Μια πολύ ωραία κάρτα ήχου είναι και η Delta Audiophile 24/96 την είχα βάλει στη κολλητή λόγω πιάνου , με πρόσθετα προγράμματα ήχου.
stm00192 Δημοσ. 30 Μαΐου 2012 Δημοσ. 30 Μαΐου 2012 Ρε παιδια δεν θα κανει ηχογραφήσεις το παιδι .. το έχει πει ήδη... μονο ετοιμα αρχεια ήχου θα επεξεργάζετε!
terry308 Δημοσ. 30 Μαΐου 2012 Δημοσ. 30 Μαΐου 2012 Συμφωνώ , αλλά αν είναι να πάρει , τότε καλύτερα (για εμένα) να προτιμήσει μια καλύτερη κάρτα , έναντι των asus/creative κτλ
petranthe Δημοσ. 30 Μαΐου 2012 Δημοσ. 30 Μαΐου 2012 Λοιπόν ευχαρίστως να σου προτείνω Επειδή ασχολούμαι με video editing και ήχου σου λέω οτο σύστημα σου θα πρέπει να κινηθεί σε 2-3 βασικούς άξονες. Νοείται ότι παίρνω ως δεδομένο ότι ασχολείσαι επαγγελματικά έτσι γιατί αν μιλάμε για χόμπι τα πράγματα αλλάζουν. 1)Προτείνω με κλειστά μάτια να πας στον i7 3930. Οι διαφορές που θα δεις σε σχέση με ότι άλλο κυκλοφορέι και σε χρόνους υλοποίησης τους έργου, σχεδίου κτλ θα είναι χαοτικές. Γενικότερα θα δώσει φοβερή ώθηση στο μηχάνημα και δε θα χρειαστεί να τον αλλάξεις για αρκετά χρόνια. 2)Οπωσδήποτε τουλάχιστον 16GB ram. Οτιδήποτε λιγότερο είναι υποχώρηση που σου προτείνω να μην κάνεις. Όλα τα προγράμματα που κάνουν επεξαργασία βιντεο(τα σοβαρά) είναι ram-killer. 3)Θα σου έλεγα 256 ssd αλλά θα ξεφύγουμε στο κόστος.Οπότε πάνε σε 128 για τώρα. Εγώ 120 GB έχω και δεν αντιμετώπισα πρόβλημα χωρητικότητας ούτε σε κάτι ταινίες full ΗD που τραβάω τον ηχο για να τον συμπιέσω. Οπότε σου λέω να πάρεις τον 830 128 GB . Για ποιό λόγο ; Είναι σταθερός μέχρι τώρα και για να βρείς κάποιον που έχει πρόβλημα ψάχνεις...Θα σου πρότεινα Intel για τον ίδιο λόγο αλλά λόγω κόστους απορίπτεται 4) HD : Ότι και να πάρεις να πάρεις 2 για να στήσεις ένα απλό raid. Επίσης 64ΜΒ buffer είναι στα + .Και ασφάλεια θα έχεις και τα δεδομένα σου θα αποθηκεύονται γρήγορα. 5) Για το κουτί όταν στο στήσουν θα τους πεις ότι επιθυμεις άριστο cable management. Αλλιώς όταν το πάρεις κάντο μόνος σου. Θα βοηθήσει στην ροή του άερα πολύ. 6)Κάρτα γραφικών. Λοίπον. Πάνε σε μιά nvidia της σειράς 5 .Μια χαρά θα κάνεις τη δουλειά σου και γρήγορα. Η ιδανική θα ήταν η 570 αλλά η διαφορά με 560 ti δεν αξίζει. Οπότε πας εκεί. Και στο gaming θα είσαι άπλας και θα βοηθάει στο rendering. 7)Κάρτα ήχου θα σου πω σε λίγο αφου διαβάσω τι ακριβως θες. Οπότε με βάση τα ανωτέρω προτείνω. τα +200 ευρώ που θα δώσεις για να πας σε 2011 αξίζουν και στο λέω από προσωπική πείρα EDIT : Αν ασχολέισαι μόνο me cool edit δεν χρειάζεσαι ακριβή κάρτα ήχου. Γενικά για να δεις σοβαρές διαφορές σε αυτόν τομέα πρέπει να πας σε κάτι σοβαρό οπότε πιστεύω δεν αξίζει. Αν μπορείς να πεις ακριβώς τι θέλεις να κάνεις και ποια άλλα προγράμματα θα χρησιμοποιήσεις. Βάλε και ένα card reader στη σύνθεση. Οι τιμές τους είναι αστείες.
MoviemakerGr Δημοσ. 30 Μαΐου 2012 Δημοσ. 30 Μαΐου 2012 (επεξεργασμένο) @petranthe Αφού ασχολείσαι επαγγελματικά με το editing έχεις δουλέψει ποτέ Avid η Final Cut σε osX ? και αν ναι πια είναι η γνώμη σου σε σχέση με το Editing σε Win ? Το raid για να σου προσφέρει και ταχύτητα και ασφάλεια χρειάζεται 4 δίσκους. Οπότε παίρνεις 2 ποιοτικούς δίσκους και πας σε ταχύτητα που και εγώ συμφωνώ ότι είναι must στο editing Εδώ έρχεται κ δένει και το κουτί με μόνωση θωράκιση. Η μητρική σου πρέπει να έχει κ Firewire δεν νοηται editing χωρίς αυτή την δυνατότητα. Ο 250 SSD είναι ότι πιο Super αν πας σε ένα λειτουργικό, γιατί μπορείς να πας και σε 2 αν θέλεις. Επίσης κάτι που δεν αναφέρθηκε είναι η ύπαρξη ενδεχομένως 2 μόνιτορ. Δια ταύτα.. Στην σύνθεση "Δεινο" βάζεις όπως ξαναείπα Ζ68Χ-UD3H-B3,i7 2600k,και ένα ίδιο monitor με αυτό που έχεις και είσαι overkill και κάτω από 2000 ευρώ. υ.γ Αν τώρα όλο αυτό (την αγορά) το προσανατολίζεις σε κανένα δίμηνο σου υπόσχομαι να ξαναεξετασω το Ζ77 κ τους Ιvy προς στιγμήν είμαι αρνητικός. Άσε που σε Ζ77 δεν υπάρχει αξιόλογη μητρική με όλα αυτά που χρειάζεσαι κάτω από 200 ευρώ. Επεξ/σία 30 Μαΐου 2012 από MoviemakerGr
petranthe Δημοσ. 30 Μαΐου 2012 Δημοσ. 30 Μαΐου 2012 Καταρχείν το Avid είναι κλάσεις ανώτερο πρόγραμμα από το Final Cut PRO αν εξαιρέσουμε ότι έχει σχέση με τον ήχο .Οπότε ανάμεσα σε αυτά δεν υπάρχει σύγκριση. Έχω δουλέψει to Avid σε windows και είναι φοβερό πρόγγραμμα.Φυσικά τίποτα δε συγκρίνεται με το Premier Pro. το Στο Final Cut Pro γνωρίζω από συναδέλφους μόνο ,διότι απευθύνεται μόνο σε OSX . Η γνώμη μου για αυτό που ρωτάς είναι το OSX είναι ένα λειτουργικό ανώτερο από τα Windows σε αυτό τον τομέα , όμως το hardware που συνύθως το συνοδεύει είναι υπετιμημένο. Οπότε με τα ίδια χρήματα θα πήγαινα σε Win.
eXrhsots Δημοσ. 18 Ιουνίου 2012 Μέλος Δημοσ. 18 Ιουνίου 2012 Γεια σας και πάλι! Πρώτα από όλα θέλω να σας πω ένα μεγάλο ευχαριστώ για την συμμετοχή σας και τις προτάσεις σας στο θέμα μου. Ασχολούμαι σχεδόν κάθε ημέρα προσπαθώντας να καταλάβω τις προτάσεις σας, και να κάνω όσο το δυνατόν καλύτερη σύνθεση. Χρειάζομαι όμως και πάλι την βοήθεια σας , τις γνώσεις σας και την γνώμη σας για φτάσω στην τελική μου επιλογή. Θα σας παρακαλούσα να μου πείτε: Α)Τα κομμάτια που επέλεξα μέχρι στιγμής είναι συμβατά μεταξύ τους, η έχουν προβλήματα συνεργασίας, η είναι κάποιο πολύ λίγο η υπερβολικό σε σχέση με τα υπόλοιπα? Β)Η κάρτα γραφικών που επέλεξα είναι οκ? Μου προτείνετε ας πούμε την GTX 560 η την 570, αλλά ψάχνοντας βλέπω ότι έχει 15 ειδών GTX 560 και άλλες 10 GTX 570…. Καταλαβαίνω κάποιες διαφορές μεταξύ τους, όπως είναι η συνδεσιμότητα που παρέχουν , (και έτσι επέλεξα) αλλά δεν ξέρω αν κάτι δεν συνυπολογίζω σωστά. Γ) Το Overclocking δεν με διαφέρει, αλλά από ότι είδα δεν υπάρχει σε 3930 άλλη επιλογή εκτός από τον Κ. Επομένως θα ήθελα να μου προτείνετε μια μητρική ανάλογη ( LGA-201- Χ79) που θα τον αξιοποιεί. Δ) Ψήκτρα??? Ε) και τέλος με τα δεδομένα αυτά τι κουτί προτείνετε? 1) ΚΟΥΤΙ : ???? 2) ΤΡΟΦΟΔΟΤΙΚΟ : CORSAIR ΤΡΟΦΟΔΟΤΙΚΟ PC PROFESSIONAL SERIES GOLD AX650 - 650 W (CP-9020006-EU) 3) ΕΠΕΞΕΡΓΑΣΤΗΣ : Intel Core i7 3930K 3.2GHz 12MB 4) ΨΗΚΤΡΑ : ???? 5) ΜΗΤΡΙΚΗ : ???? 6) ΜΝΗΜΗ: (Kit 2 x 8192) Corsair Vengeance 16GB DDR3 Non ECC CL10 1600MHz (CMZ16GX3M2A1600C10) (Kit 2 x 8192) 7) ΚΑΡΤΑ ΓΡΑΦΙΚΩΝ : nVidia GeForce GTX 570 DirectCU II 1.28GB DDR5 PCI-E Dual DVI HDMI DP (Asus) (ENGTX570 DCII/2DIS/1280MD5) 8) SSD : Samsung 256GB 830 Series MZ-7PC256B Solid State Drive SATA SSD 2.5'' 9) ΣΚΛΗΡΟΙ ΔΙΣΚΟΙ : 2 Χ Western Digital Caviar Black 1TB SATA 6 Gb/s, 64MB Cache (WD1002FAEX) 10) BD/DVD : Sony BWU-500S-WW Internal Blu-ray Disc Rewriter Sata Black Retail Σας ευχαριστώ.
MoviemakerGr Δημοσ. 19 Ιουνίου 2012 Δημοσ. 19 Ιουνίου 2012 Παίρνω σαν δεδομένο αυτά που έχεις επιλέξει κ απλά στα συμπληρώνω με τα κατά την γνώμη μου αντίστοιχης ποιότητας κ δυνατοτήτων υλικά. Μητρικές http://uk.asus.com/Motherboards/Intel_Socket_2011/P9X79_WS/#specifications http://uk.asus.com/Motherboards/Intel_Socket_2011/P9X79_PRO/ http://uk.asus.com/Motherboards/Intel_Socket_2011/P9X79_DELUXE/ http://www.gigabyte.com.gr/products/page/mb/ga-x79-ud5rev_10/ http://www.gigabyte.com.gr/products/page/mb/ga-x79-ud3rev_10/ Αποφάσισε ανάμεσα σε αυτές τις 5 ανάλογα την τσέπη σου,αν αποφάσισες να έχεις firewire η ότι άλλο,κλπ. Κουτιά. http://www.skroutz.gr/s/361702/Corsair-Carbide-Series-500R.html http://www.skroutz.gr/s/343008/CoolerMaster-Silencio-RC-550.html Ψήκτρα http://www.skroutz.gr/c/673/cpu-fans.html?keyphrase=xigmatek+aegir Όλο το εγχείρημα σου σηκώνει πολύ συζήτηση, όπως είπα πιο πάνω παίρνω σαν δεδομένο το θέλω σου,μιας κ αποφάσισες LGA 2011 κ φυσικά δεν είμαι από αυτούς που θα σ'αποτρεψω μιας κ κατά την γνώμη μου είναι ότι καλύτερο αλλά πραγματικά υπερβολικά ακριβό. Δηλαδή πλησιάζεις στο κόστος έναν Mac-Pro που για video editing είναι ο ορισμός.
eXrhsots Δημοσ. 21 Ιουνίου 2012 Μέλος Δημοσ. 21 Ιουνίου 2012 Όλο το εγχείρημα σου σηκώνει πολύ συζήτηση, όπως είπα πιο πάνω παίρνω σαν δεδομένο το θέλω σου,μιας κ αποφάσισες LGA 2011 κ φυσικά δεν είμαι από αυτούς που θα σ'αποτρεψω μιας κ κατά την γνώμη μου είναι ότι καλύτερο αλλά πραγματικά υπερβολικά ακριβό. Δηλαδή πλησιάζεις στο κόστος έναν Mac-Pro που για video editing είναι ο ορισμός. Σ΄ ευχαριστώ για την απάντηση και την ενασχόληση σου, και θα ήθελα αν θέλεις να μου πεις – πείτε εάν κάτι δεν πάει καλά σ΄ αυτήν την σύνθεση, εκτός από το κόστος που είμαι έτοιμος και αποφασισμένος να το κάνω μέχρι το τέλος του μήνα. Σκέφτομαι να στείλω ένα mail σε διάφορα μεγάλα και μικρότερα μαγαζιά και οποίος μου δώσει την καλύτερη προσφορά να μου το στήσει κιόλας. Αφού μαζέψω πρόσφορες θα κάνω και εγώ ένα έλεγχο αγοράς για μεμονωμένα κομμάτια από διάφορα μαγαζιά, και αν πρόκυψη μια διαφορά πάνω από 5% , τότε μπορεί να το στήσω μόνος μου και με την βοήθεια σας φυσικά. Έχω καταλήξει σ΄ αυτά : 1) ΚΟΥΤΙ : CoolerMaster Silencio RC-550 2) ΤΡΟΦΟΔΟΤΙΚΟ : CORSAIR ΤΡΟΦΟΔΟΤΙΚΟ PC PROFESSIONAL SERIES GOLD AX650 - 650 W (CP-9020006-EU) 3) ΕΠΕΞΕΡΓΑΣΤΗΣ : Intel Core i7 3930K 3.2GHz 12MB 4) ΨΗΚΤΡΑ : Xigmatek Cooler Aegir Amd 1366 (SD128264) 5) ΜΗΤΡΙΚΗ : GIGABYTE X79-UD5 E-ATX INTEL X79 LGA 2011 6) ΜΝΗΜΗ: (Kit 2 x 8192) Corsair Vengeance 16GB DDR3 Non ECC CL10 1600MHz (CMZ16GX3M2A1600C10) (Kit 2 x 8192) 7) ΚΑΡΤΑ ΓΡΑΦΙΚΩΝ : nVidia GeForce GTX 570 DirectCU II 1.28GB DDR5 PCI-E Dual DVI HDMI DP (Asus) (ENGTX570 DCII/2DIS/1280MD5) 8) SSD : Samsung 256GB 830 Series MZ-7PC256B Solid State Drive SATA SSD 2.5'' 9) ΣΚΛΗΡΟΙ ΔΙΣΚΟΙ : 2 Χ Western Digital Caviar Black 1TB SATA 6 Gb/s, 64MB Cache (WD1002FAEX) 10) BD/DVD : Sony BWU-500S-WW Internal Blu-ray Disc Rewriter Sata Black Retail Είναι κάτι που προτείνετε ότι πρέπει να αλλάξει? Ευχαριστώ.
MoviemakerGr Δημοσ. 21 Ιουνίου 2012 Δημοσ. 21 Ιουνίου 2012 Μια χαρά,ριξε μια ματιά κ εδω ... μήπως σ'ενδιαφερει μιας και πας σε 2011 > http://www.tomshardware.com/reviews/quad-channel-ddr3-memory-review,3100.html
petranthe Δημοσ. 21 Ιουνίου 2012 Δημοσ. 21 Ιουνίου 2012 Άριστες οι επιλογές σου. Απλά αν θες στη μνήμη να βάλεις 4χ4 GB για να εκμεταλλευθείς το quad channel. Αν θες να γλιτώσεις λίγα λεφτά μπορείς να πας στην GIGABYTE UD3 ...
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα