eXrhsots Δημοσ. 29 Μαΐου 2012 Δημοσ. 29 Μαΐου 2012 Γεια σας. Παρακολουθώ εδώ και πολύ καιρό την βοήθεια που δίνετε σε άσχετους ( σαν εμένα ) αλλά και σε ψαγμένους, με τις προτάσεις που καταθέτετε καθημερινά. Παρακολουθώ από την εποχή που ήταν πολύ δραστήρια και η Karmen ( αλήθεια τι έγινε αυτή η ψυχή, την έφαγε ο δεινόσαυρος? ) που έδινε και ένα άλλο ιδιαίτερο χρώμα στο forum, με τις πολύ ενδιαφέρουσες παρεμβάσεις-προτάσεις της και όχι μόνο! Στο προκείμενο τώρα. Έφτασε η στιγμή να αλλάξω τον υπολογιστή μου (πύργο) μετά από 5 χρόνια. Το σύστημα προορίζεται για γενική χρήση, με έμφαση στην επεξεργασία ήχου, VIDEO ( εγγραφές, μετατροπές, μοντάζ, rederiring, δημιουργία δίσκων DVD και BLU - RAY κλπ κλπ… ) και επεξεργασία εικόνας. Κατά αλλά γενική χρήση γραφείου και μέτριο gaming . Φόρμα Αγοράς υπολογιστή Ποσό που διαθέτουμε : Ανοιχτό το ποσό…Θέλω να κάνω καλά την δουλεία μου! Τα κομμάτια που θα μου προτείνετε θα σας παρακαλούσα να είναι άνω του μέτριου χωρίς να φτάνουμε σε ακρότητες που δεν θα δίνουν ουσιαστική πρακτική διαφορά. Χρήση υπολογιστή : Επεξεργασία εικόνας, ήχου, video, μέτριο gaming, ιντερνετ, (κατεβάσματα και πολλά παράθυρα ανοιχτά) και γενικές εργασίες γραφείου. Ειδικά προγράμματα που θα χρησιμοποιήσουμε: 1)Adobe Premier Pro CS5.5 v5.5.0 2)Corel VideoStudio Pro X4 3)Photoshop. 4)Cool Edit Pro. Αν στη σύνθεση χρειαζόμαστε οθόνη? Αν όχι ποια οθόνη έχουμε και αν σκεφτόμαστε να αγοράσουμε μελλοντικά μια άλλη. Οθόνη έχω αυτή: http://www.dell.com/gr/business/p/dell-u2410/pd Αν στη σύνθεση χρειαζόμαστε και πληκτρολόγιο , ηχεία , ποντίκι? Όχι. Τοποθεσία στην οποία βρισκόμαστε ( για την επιλογή κατάλληλου καταστήματος). Αθήνα. Αν τα κομμάτια που θέλουμε να αγοράσουμε θέλουμε να είναι από ένα κατάστημα ή επιθυμούμε την αγορά από διαφορετικά καταστήματα? Εάν η διαφορά δεν είναι μεγάλη τότε θα τα πάρω συναρμολογημένα από ένα μαγαζί, εάν είναι μεγάλη θα τα συναρμολογήσω μόνος μου. Κάντε μου τις προτάσεις σας, και θα το ψάξω μόνος μου αυτό. Επιπλέον χαρακτηριστικά-παρατηρήσεις: 1) Το κουτί (λόγο του χώρου που θα μπει), θα παρακαλούσα να είναι midi tower και να εχει usb 3, και card reader στο front panel . 2) Το κουτί στο σημείο που θα τοποθετηθεί, από την αριστερή του πλευρά (όπως το βλέπουμε από εμπρός) ακουμπάει σε τοίχο, και εάν είναι δυνατό να συνυπολογιστεί και αυτό για τον σωστή επιλογή για καλό αερισμό-ψύξη. 3) Εάν είναι δυνατό με τον πιο πάνω περιορισμό, να είναι ήσυχη η σύνθεση. 4) Το τροφοδοτικό θα ήθελα να είναι modular. 5) Θα ήθελα blu-ray οδηγό και εγγραφής(το ταχύτερο στην εγγραφή blu-ray). 6) Εάν γνωρίζετε παρακαλώ να μου προτείνετε και μια καλή κάρτα σύλληψης video, που εάν έχει TV και RADIO επάνω δεν με πειράζει.(δεν ξέρω αν τα καινούργια συστήματα χρειάζονται κάρτα σύλληψης video…) 7) Overclocking δεν παίζει. Σας ευχαριστώ .
The-Doctor Δημοσ. 29 Μαΐου 2012 Δημοσ. 29 Μαΐου 2012 Ειπες επεξεργασια ηχου οποτε θες καρτα ηχου: http://www.visionstudio.gr/prodinfo.asp?id=27677&cat=14&sub=44&pmanuf=0&sort=undefined&step=undefined Σκληρος δισκος: http://www.visionstudio.gr/prodinfo.asp?id=18723&cat=6&sub=12&pmanuf=23&sort=undefined&step=undefined και το υπολοιπο συστημα Ειπες τιμη ελευθερη γιαυτο πηγε και ψηλα το θεμα! Ψυκτρα δεν εβαλα αφου δεν κανεις o/c αλλα και για να μην ανεβει και αλλο καρτα γραφικων εβαλα αυτην γιατι για video editing πρεπει να ειναι μια ανταξια του επεξεργαστη!!! Π.χ δεν βαζεις 3779k σε ati radeon hd 6750 :-D
Δεινόσαυρος Δημοσ. 29 Μαΐου 2012 Δημοσ. 29 Μαΐου 2012 Καλησπέρα. Δες λίγο αυτό αν θες: Kουτί: CoolerMaster Silencio RC-550 (ήσυχο με card reader) Τροφοδοτικό: Corsair Professional Series Gold AX650 Μητρική: Asus P8Z77-V LX Επεξεργαστής: Intel Core i7-3770 (δεν σου βάζω τον ξεκλείδωτο γιατί η διαφορά στην τιμή είναι παραπάνω από σεβαστή και αποκλείεις το o/c. Ανάλογα με το μπάτζετ και τις απαιτήσεις σου θα μπορούσες να δεις και τον 3930) Μνήμη: Corsair Vengeance CMZ16GX3M2A1600C10 16GB 1600MHz CL10 DDR3 Memory Kit (2 ντιμάκια των 8 για να πιάσουμε και την ακραία περίπτωση των 32GB) Κάρτα γραφικών: Palit GeForce GTX 560 Ti 448cores 1280MB GDDR5 (Παραπάνω απο αξιοπρεπής στα παιχνίδια, θα υπερκαλύψει τις απαιτήσεις σου αλλά ανάλογα με τα προγράμματα που δουλεύεις θα προσφέρει και μέσω gpu acceleration. Γι αυτό και nvidia) SSD: Samsung 830 Series 256GB MZ-7PC256B (256 για να μπορείς να μεταφέρεις σ αυτόν και να δουλεύεις μεγάλα αρχεία που λογικά απαιτεί η δουλειά σου) Σκληροί Δίσκοι: 2 Χ Western Digital Caviar Black 1TB (καλύτερα 2 Χ 1. Γιατι να ρισκάρεις όλα σου τα δεδομένα σε έναν δίσκο? Κατά τα άλλα οι συγκεκριμένοι έχουν 5 χρόνια εγγύηση) Cpu Cooler: Cpu Cooler Xigmatek Dark Knight SD1283 Night Hawk (Διάβασα πολύ καλές κριτικές και δεν είναι ογκώδης) BD: LG BH10LS38 (Δεν ξέρω από bd ενδεικτικά το έβαλα) Για την κάρτα ήχου θα πρέπει να γίνεις πιο συγκεκριμένος. Γράφεις όργανα?
eXrhsots Δημοσ. 29 Μαΐου 2012 Μέλος Δημοσ. 29 Μαΐου 2012 Οχι δεν γράφω όργανα, κόψε ράψε και γενική επεξεργασία.
Δεινόσαυρος Δημοσ. 29 Μαΐου 2012 Δημοσ. 29 Μαΐου 2012 Οχι δεν γράφω όργανα, κόψε ράψε και γενική επεξεργασία. Δε νομίζω ότι χρειάζεσαι dedicated κάρτα ήχου γι αυτή τη δουλειά. Σε κάθε περίπτωση, 3d και λοιπές gaming based κάρτες ήχου δεν θα σε βοηθούσανε. Αυτά βγαίνουν γύρω στα 1620. Να αρχίσω περικοπές?
nickts1 Δημοσ. 29 Μαΐου 2012 Δημοσ. 29 Μαΐου 2012 Αν γράφει όργανα ο φίλος, η καλύτερη λύση είναι κάποιο εξωτερικό audio interface ως κάρτα ήχου. Με 100€ και πάνω παίρνεις κάτι αρκετά καλό. Edit: Τώρα είδα την απάντηση, άκυρο
Δεινόσαυρος Δημοσ. 29 Μαΐου 2012 Δημοσ. 29 Μαΐου 2012 Κάρτα γραφικών: Palit GeForce GTX 560 Ti 448cores 1280MB GDDR5 (Παραπάνω απο αξιοπρεπής στα παιχνίδια, θα υπερκαλύψει τις απαιτήσεις σου αλλά ανάλογα με τα προγράμματα που δουλεύεις θα προσφέρει και μέσω gpu acceleration. Γι αυτό και nvidia) Να διευκρινίσω και αυτό. Όταν λέω παραπάνω από αξιοπρεπής, μην φαντάζεσαι καμιά μέτρια. Τα σημερινά παιχνίδια θα τα παίζει με full setiings.
MoviemakerGr Δημοσ. 29 Μαΐου 2012 Δημοσ. 29 Μαΐου 2012 Συμφωνώ σε όλα με την πρόταση "Δεινόσαυρο". Αλλά έχω ξενερώσει φρικτά με το Z77 περισσότερο k τους ivy λιγότερο. Δεδομένο λοιπόν ότι δεν είσαι κανένα παιδάκι να θέλεις ότι τελευταίο κ μοδατο, αλλά ένα παλικάρι που θέλει να κάνει την δουλειά του για πολλά χρόνια και απροβλημάτιστα,(αν κανω λαθος μου λες ) και επειδή θα αποδειχτεί ότι οι Sandy θα παραμείνουν ως μια the best σειρά επεξεργαστών, θα σου πω να σκεφτείς και το δεδομένο Ζ68 k Sandy. Αν το αποφασίσεις τότε η μητρική μου κ ο 2600κ είναι από τις καλύτερες επιλογές που μπορείς να κάνεις. Από εκεί κ πέρα αν θα κάνεις επαγγελματικό Editing, τότε ανάλογα το πρόγραμμα που θα χρησιμοποιείς θα βάλεις κ μια ανάλογη κάρτα για το Capturing και το rendering εδώ θα σου προτείνω να βγάλεις πρώτα μερικά χρήματα από αυτή την δουλειά γιατί θα τα χρειαστείς μπορεί και μια εξωτερική κάρτα ήχου.Προς το παρόν μπορείς να κάνεις την δουλειά σου κ με αυτά. υ.γ και +1 στο "τερατακι μας" για την σκέψη 2x1Tbyte (και επειδή είναι κ άρρωστος,(σήμερα επιτέλους το ανακάλυψε))"
terry308 Δημοσ. 29 Μαΐου 2012 Δημοσ. 29 Μαΐου 2012 Η Αγάπη(Karmen) έχει "μετακομίσει" περισσότερο σε διπλανό forum και καλά έκανε/κάνει ... Δώσε μια μέγιστη τιμή για το σύστημα που θέλεις,για να περιοριστούν οι προτάσεις ...
Δεινόσαυρος Δημοσ. 29 Μαΐου 2012 Δημοσ. 29 Μαΐου 2012 Η Αγάπη(Karmen) έχει "μετακομίσει" περισσότερο σε διπλανό forum και καλά έκανε/κάνει ... Δώσε μια μέγιστη τιμή για το σύστημα που θέλεις,για να περιοριστούν οι προτάσεις ... Μόνο να κάνουμε μια συμφωνία όταν διευκρινιστεί το μπάτζετ, αν έχεις την καλοσύνη, γιατί είμαι και λίγο άρρωστος σήμερα. Μη δω κάναν bulldozer σε τέτοιο μηχάνημα.. Πάει?
evagelou Δημοσ. 29 Μαΐου 2012 Δημοσ. 29 Μαΐου 2012 Καλησπέρα. Δες λίγο αυτό αν θες: Kουτί: CoolerMaster Silencio RC-550 (ήσυχο με card reader) Τροφοδοτικό: Corsair Professional Series Gold AX650 Μητρική: Asus P8Z77-V LX Επεξεργαστής: Intel Core i7-3770 (δεν σου βάζω τον ξεκλείδωτο γιατί η διαφορά στην τιμή είναι παραπάνω από σεβαστή και αποκλείεις το o/c. Ανάλογα με το μπάτζετ και τις απαιτήσεις σου θα μπορούσες να δεις και τον 3930) Μνήμη: Corsair Vengeance CMZ16GX3M2A1600C10 16GB 1600MHz CL10 DDR3 Memory Kit (2 ντιμάκια των 8 για να πιάσουμε και την ακραία περίπτωση των 32GB) Κάρτα γραφικών: Palit GeForce GTX 560 Ti 448cores 1280MB GDDR5 (Παραπάνω απο αξιοπρεπής στα παιχνίδια, θα υπερκαλύψει τις απαιτήσεις σου αλλά ανάλογα με τα προγράμματα που δουλεύεις θα προσφέρει και μέσω gpu acceleration. Γι αυτό και nvidia) SSD: Samsung 830 Series 256GB MZ-7PC256B (256 για να μπορείς να μεταφέρεις σ αυτόν και να δουλεύεις μεγάλα αρχεία που λογικά απαιτεί η δουλειά σου) Σκληροί Δίσκοι: 2 Χ Western Digital Caviar Black 1TB (καλύτερα 2 Χ 1. Γιατι να ρισκάρεις όλα σου τα δεδομένα σε έναν δίσκο? Κατά τα άλλα οι συγκεκριμένοι έχουν 5 χρόνια εγγύηση) Cpu Cooler: Cpu Cooler Xigmatek Dark Knight SD1283 Night Hawk (Διάβασα πολύ καλές κριτικές και δεν είναι ογκώδης) BD: LG BH10LS38 (Δεν ξέρω από bd ενδεικτικά το έβαλα) Για την κάρτα ήχου θα πρέπει να γίνεις πιο συγκεκριμένος. Γράφεις όργανα? +φωνω σε ολα εκτος του ο ssd ειναι τεραστιος και δεν πιστευω να αξιζει να δωσει τοσα παραπανω... καλυτερα να παει στον 120αρη και με τα ρεστα να παρει μια εξτρα καρτα ηχου οχι τπτ τρελο αλλα ειναι καλο δλδ http://www.skroutz.gr/s/302023/Creative-Sound-Blaster-X-FI-Xtreme-Audio-PCI-E.html τροφοδοτικο τα θεωρω τσαμπα τα εξτρα 40 ευρω και προτινω αυτο http://www.skroutz.gr/s/373995/Corsair-Enthusiast-Series-Modular-TX650M.html και σε καρτα θα ελεγα να πας τουλαχιστον σε gtx570 αυτα απο εμενα
Δεινόσαυρος Δημοσ. 29 Μαΐου 2012 Δημοσ. 29 Μαΐου 2012 α) Δεν κάνουν αυτές οι κάρτες ήχου για τη δουλειά που θέλει. β) Αν χρειάζεται κάτι πιο πολύ μετά τον επεξεργαστή και την ram, αυτό είναι μεγάλος ssd. Εξηγώ στο ποστ γιατί. γ)Η 560ti 448 cores είναι πολύ κοντά με την 570 και ήδη overkill για κάτι που χαρακτηρίζουμε μέτριο gaming. δ) Δες τις διαφορές των δύο τροφοδοτικών.
evagelou Δημοσ. 29 Μαΐου 2012 Δημοσ. 29 Μαΐου 2012 +φωνω σε ολα εκτος του ο ssd ειναι τεραστιος και δεν πιστευω να αξιζει να δωσει τοσα παραπανω... καλυτερα να παει στον 120αρη και με τα ρεστα να παρει μια εξτρα καρτα ηχου οχι τπτ τρελο αλλα ειναι καλο δλδ http://www.skroutz.gr/s/302023/Creative-Sound-Blaster-X-FI-Xtreme-Audio-PCI-E.html τροφοδοτικο τα θεωρω τσαμπα τα εξτρα 40 ευρω και προτινω αυτο http://www.skroutz.gr/s/373995/Corsair-Enthusiast-Series-Modular-TX650M.html και σε καρτα θα ελεγα να πας τουλαχιστον σε gtx570 αυτα απο εμενα http://prntscr.com/9v0oi α) Δεν κάνουν αυτές οι κάρτες ήχου για τη δουλειά που θέλει. β) Αν χρειάζεται κάτι πιο πολύ μετά τον επεξεργαστή και την ram, αυτό είναι μεγάλος ssd. Εξηγώ στο ποστ γιατί. γ)Η 560ti 448 cores είναι πολύ κοντά με την 570 και ήδη overkill για κάτι που χαρακτηρίζουμε μέτριο gaming. δ) Δες τις διαφορές των δύο τροφοδοτικών. μαλιστα...δλδ η καρτα γραφικων στο video editing δεν κανει τπτ ?
Δεινόσαυρος Δημοσ. 29 Μαΐου 2012 Δημοσ. 29 Μαΐου 2012 Βεβαιως και κάνει. Γι αυτό προτείνω και αυτή που προτείνω. Διάβασες τι έγραψα στο αρχικό ποστ?
eXrhsots Δημοσ. 29 Μαΐου 2012 Μέλος Δημοσ. 29 Μαΐου 2012 Η Αγάπη(Karmen) έχει "μετακομίσει" περισσότερο σε διπλανό forum και καλά έκανε/κάνει ... Δώσε μια μέγιστη τιμή για το σύστημα που θέλεις,για να περιοριστούν οι προτάσεις ... Θα έλεγα μέχρι 2000, αλλά αυτό που θελω ειναι να κανω σωστά αυτα που ζητάω και οχι να εξαντλήσω το ποσο χωρις να δω σοβαρές διαφορές.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα