Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλημέρα σε όλους!!!

Λοιπόν το πρόβλημά μου είναι οτι ο ενισχυτής που έχω για 5.1 έχει μόνο μία optical in θύρα και αναγκάζομαι κάθε φορά να βγάζω το καλώδιο από το PS3 για να το βάλω στο DVD!

Η απορία μου είναι η εξής:

Η τηλεόρασή μου έχει 2 HDMI και ενα Optical που λογικά είναι out!

Μπορώ λοιπόν να περνάω τον ήχο από ps3 και dvd μέσω το HDMI στην TV κ απο εκεί μέσω του optical να το στέλνω στον ενισχυτή?????

Και τέλος επειδή κ το λάπτοπ έχει HDMI και βγάζει 5.1 μπορώ να πάρω κάποιο HDMI splitter για να έχω και απο εκεί το ίδιο αποτέλεσμα με τα υπόλοιπα που προανέφερα???

Δημοσ.

Αν και αυτά μόνο με δοκιμές γίνονται, εγώ θα πω ότι δεν είναι δυνατόν αυτό που λες αφού το optical θα είναι dedicated στο tuner και δεν θα μπορεί να κάνει την "γέφυρα".

Βέβαια ποτέ μην λές ποτέ, μιας κι εγώ είχα πριν 2 χρόνια ένα monitor 42αρι Plasma της Pioneer, που μέσω του μενού του έκανες παπάδες. Συνδύαζες όποια πηγή ήθελες με όποια άλλη και άλλαζες συνδυασμούς A/V κατά το δοκούν. Εκείνο βέβαια ήταν εξειδικευμένο μηχάνημα και ήταν κυρίως για επαγγελματική χρήση. Για να καταλάβεις για τι μιλάμε, ήταν από εκείνα που συνδυάζονταν πχ 4x4 ίδια, για να φτιάξουν μια πολύ μεγαλύτερη οθόνη με μία πηγή που την μοίραζε σε όλες τις οθόνες (σκέψου EyeFinity αλλά χωρίς την ανάγκη VGA αφού το έκανε μόνη της η οθόνη).

Τεσπά αρκετά με την Pionner.

Καλό θα ήταν να μας έβαζες τα μοντέλα του ενισχυτή σου και του DVD. Υπάρχουν λοιπόν 2 περιπτώσεις:

- Είμαι σχεδόν σίγουρος ότι ο ενισχυτής σου έχει digital coaxial input. Αν έχει και το DVD σου τα συνδέεις έτσι (στα ελληνικά λέγεται ψηφιακή ομοαξονική έξοδος και έχουν τα περισσότερα DVD). Μοιάζει με μονό RCA και συνήθως έχει πορτοκαλί χρώμα. Έχεις ακριβώς την ίδια απόδοση. Το optical υπερτερεί απλώς σε μακρινές αποστάσεις (>20μ) αφού δεν έχει απώλειες σήματος.

- Ειδάλλως οι περισσότεροι ενισχυτές (στην πραγματικότητα όλοι), αν τους δώσεις καθαρό stereo ήχο, κάνουν τον διαμοιρασμό στα κανάλια (5.1 εν προκειμένω) μόνοι τους χωρίς απώλεια επιδόσεων. Έτσι με ένα καλής ποιότητας RCA (μην πάρεις αυτά του ευρώ), όχι πάνω από 1.5 μέτρο αν είναι δυνατόν έκανες την δουλειά σου. Χωρίς να είμαι σίγουρος γιαυτό που λέω, αυτός ο τρόπος υποστηρίζει μέχρι dolby digital και όχι DTS. Εξαρτάται όμως και από τον ενισχυτή σου

Αλλά όπως σου είπα, όλα αυτά θέλουν δοκιμές. Καλή επιτυχία

Δημοσ.

- Οι περισσότεροι ενισχυτές (στην πραγματικότητα όλοι), αν τους δώσεις καθαρό stereo ήχο, κάνουν τον διαμοιρασμό στα κανάλια (5.1 εν προκειμένω) μόνοι τους χωρίς απώλεια επιδόσεων. Έτσι με ένα καλής ποιότητας RCA (μην πάρεις αυτά του ευρώ), όχι πάνω από 1.5 μέτρο αν είναι δυνατόν έκανες την δουλειά σου. Χωρίς να είμαι σίγουρος γιαυτό που λέω, αυτός ο τρόπος υποστηρίζει μέχρι dolby digital και όχι DTS. Εξαρτάται όμως και από τον ενισχυτή σου

Αλλά όπως σου είπα, όλα αυτά θέλουν δοκιμές. Καλή επιτυχία

Δυστυχώς nino αυτο δεν ισχύει .. κανεναν μα κανενας ενισχυτής δεν μπορει να αποκωδικοοιήσει αναλογικο σήμα σε DD ή DTS 5.1.

Στην καλύτερη να φτάσει μέχρι Dolby Surround pro logic.

Για να έχεις DD ή DTS η πηγή απο την οποία προέρχεται το σήμα πρέπει να είναι πάντα ψηφιακή

Δημοσ.

Ιδίαν πείρα έχω μέχρι Dolby Surround Prologic (έτσι έχω το PC με το home theater του δωματίου) αφού μέχρι εκεί υποστηρίζει ο εν λόγω. Οπότε δεν έχω δοκιμάσει κάτι παραπάνω και θα βασιστώ στις γνώσεις σου ;)

Στο σαλόνι το DVD το έχω με optical και το htpc με coaxial και εκεί έχω κανονικά DTS.

Δημοσ.

Δυστυχώς nino αυτο δεν ισχύει .. κανεναν μα κανενας ενισχυτής δεν μπορει να αποκωδικοοιήσει αναλογικο σήμα σε DD ή DTS 5.1.

Στην καλύτερη να φτάσει μέχρι Dolby Surround pro logic.

Για να έχεις DD ή DTS η πηγή απο την οποία προέρχεται το σήμα πρέπει να είναι πάντα ψηφιακή

θα συμφωνίσω! Το μόνο που κάνει ο ενισχυτής σε stereo σήμα ειναι να τα μοιράσει στα 5.1!

Ο ενισχυτής είναι της πλάκας http://www.amazon.co.uk/Creative-Labs-Inspire-Digital-Speaker/dp/B00005ULPT

αλλα νομίζω πως έχει coaxial και το dvd πρέπει να έχει!

Επίσης δν μπορώ να τα τεστάρω αυτο τον καιρο γιατι έχω εξεταστική κ είμαι εκτός Αθηνών!

Τέλος το θέμα είναι οτι το λαπτοπ βγάζει απο το hdmi 5.1 και δεν έχω τρόπο να το συνδέσω στον ενισχυτή αμα δεν πίανει αυτό με την τηλεόραση!!

Απλά όταν το συνδέω στην TV μου βγαζει επιλογή να βγαίνει ο ήχος μέσω του HDMI στην τηλεόραση και γράφει οτι είναι 5.1! Γιατί να μην μπορεί το optical της ΤV να το βγάλει?

Δημοσ.

Τέλος το θέμα είναι οτι το λαπτοπ βγάζει απο το hdmi 5.1 και δεν έχω τρόπο να το συνδέσω στον ενισχυτή αμα δεν πίανει αυτό με την τηλεόραση!!

Απλά όταν το συνδέω στην TV μου βγαζει επιλογή να βγαίνει ο ήχος μέσω του HDMI στην τηλεόραση και γράφει οτι είναι 5.1! Γιατί να μην μπορεί το optical της ΤV να το βγάλει?

Μπορεί και να μπορείς. Όταν με το καλό γυρίσεις το δοκιμάζεις. Αν έχεις και coaxial στα υπόλοιπα, λύθηκε το πρόβλημα B)

EDIT:

Ο ενισχυτής σου έχει coaxial

Δημοσ.

Και για να είναι πιο ολοκληρομένη η πληροφορία...

Ο μοναδικος τροπος για να παρεις 5.1 dd η dts αναλογικα απο εξωτερικό ενυσχητη είναι αυτός να διαθέτει αναλογικες εισοδους για καθε καναλι οποτε και τον συνδεις με της αναλογικες εξοδους της καρτας ηχου. στην συγκεκριμενη περιπτωση ομως την αποκωδικοποιηση την αναλμβανει η καρτα και οχι ο ενισχυτης.

Δημοσ.

Και για να είναι πιο ολοκληρομένη η πληροφορία...

Ο μοναδικος τροπος για να παρεις 5.1 dd η dts αναλογικα απο εξωτερικό ενυσχητη είναι αυτός να διαθέτει αναλογικες εισοδους για καθε καναλι οποτε και τον συνδεις με της αναλογικες εξοδους της καρτας ηχου. στην συγκεκριμενη περιπτωση ομως την αποκωδικοποιηση την αναλμβανει η καρτα και οχι ο ενισχυτης.

Το γνωρίζω αυτό αλλά δεν έχω κάρτα ήχου που να βγάζει αναλογικά το 5.1! Μόνο μέσω HDMI βγαίνει απο το laptop!!! Και ο συγκεκριμένος ενισχυτής δεν έχει αναλογικές εισόδους για 5.1!!!

Μπορεί και να μπορείς. Όταν με το καλό γυρίσεις το δοκιμάζεις. Αν έχεις και coaxial στα υπόλοιπα, λύθηκε το πρόβλημα B)

EDIT:

Ο ενισχυτής σου έχει coaxial

Καλά το θυμάμαι λοιπόν οπότε το λύσαμε το θέμα με τις δυο συσκευές και ευχαριστώ πολύ κιόλας για τις απαντήσεις σας!

Με το λάπτοπ αμα δουλέυει αυτο με την τηλεόραση που προανέφερα με ένα splitter μπορεί να γίνει η δουλειά???(δεν έχει ουτε coaxial)

Δημοσ.

Με το λάπτοπ αμα δουλέυει αυτο με την τηλεόραση που προανέφερα με ένα splitter μπορεί να γίνει η δουλειά???

Όπως σου είπα παραπάνω, δυστυχώς πρέπει να το δοκιμάσεις. Εμένα η δικιά μου η Samsung στέλνει ήχο προς τις εξόδους της, μόνο όταν παίζει το TV-Tuner. Αν έχω συνδεδεμένη άλλη πηγή πχ AV1 (όπου έχω συνδέσει το DVD) και γυρίσω σε αυτήν, τότε ήχος γιοκ, δεν κάνει κοινώς την γέφυρα από τις εισόδους της TV προς την έξοδό της. Τώρα αν το κάνει και δεν το έχω βρει στο menu, αυτό δεν το ξέρω (όχι ότι το έψαξα αρκετά αφού είμαι καλυμμένος αλλιώς).

Τώρα αν παίξει με το ένα HDMI, λογικά θα παίξει και με το splitter

Δημοσ.

Όπως σου είπα παραπάνω, δυστυχώς πρέπει να το δοκιμάσεις. Εμένα η δικιά μου η Samsung στέλνει ήχο προς τις εξόδους τις, μόνο όταν παίζει το TV-Tuner. Αν έχω συνδεδεμένη άλλη πηγή πχ AV1 (όπου έχω συνδέσει το DVD) και γυρίσω σε αυτήν, τότε ήχος γιοκ, δεν κάνει κοινώς την γέφυρα από τις εισόδους της TV προς την έξοδό της. Τώρα αν το κάνει και δεν το έχω βρει στο menu, αυτό δεν το ξέρω (όχι ότι το έψαξα αρκετά αφού είμαι καλυμμένος αλλιώς).

Τώρα αν παίξει με το ένα HDMI, λογικά θα παίξει και με το splitter

Το μόνο που είχα δοκιμάσει ήταν όταν έβαζα το λαπτοπ να συνδέω με στέρεο καλώδιο τον ενισχυτή με την έξοδο ακουστικών της ΤV και έπαιζε κανονικά στερεο ήχο!

Κ γενικώς ότι συνέδεσα με HDMI απο την έξοδο των ακουστικών κ απο τα ηχεία της έπαιζε!Γιαυτό και σκέφτηκα οτι μπορεί κ να γίνεται κ μέσω του optical!!

Δημοσ.

αν η οπτικη της τηλεορασης ειναι εξοδος νομιζω θα στελνει τον ηχο του hdmi αλλου...γι'αυτο την εχουν,για ενισχυτες χωρις εισοδο hdmi!!κ στο αλλο που ρωτας υπαρχουν hdmi πολυμπριζα ... απλα κοιτα να εχει τις προδιαγραφες που θελεις,να ειναι κ για εικονα κ για ηχο 1.3 1.4 κ ο,τι χρειαζεσαι τελος παντων....απο τιμες δεν ξερω τι παιζει!!

edit...φυσικα στην τηλεοραση θα πρεπει να επιλεξεις external speakers

android.png

Δημοσ.
αν η οπτικη της τηλεορασης ειναι εξοδος νομιζω θα στελνει τον ηχο του hdmi αλλου...γι'αυτο την εχουν' date='για ενισχυτες χωρις εισοδο hdmi!!κ στο αλλο που ρωτας υπαρχουν hdmi πολυμπριζα ... απλα κοιτα να εχει τις προδιαγραφες που θελεις,να ειναι κ για εικονα κ για ηχο 1.3 1.4 κ ο,τι χρειαζεσαι τελος παντων....απο τιμες δεν ξερω τι παιζει!!

edit...φυσικα στην τηλεοραση θα πρεπει να επιλεξεις external speakers

[/quote']

Ευχαριστω για την απαντηση!

Λογικα θα βγαζει κ εγω αυτο που ειπες πιστευω! Μολις παω κ Αθηνα θα το διαπιστωσω!

Τωρα για το splitter ελεγα απο ebay αλλα δεν ξερω τι αποδοση θα εχει!

Sent from my iPhone using Insomnia

Δημοσ.

δεν υπαρχει θεμα αποδοσης...ψηφιακο σημα ειναι,η δουλευει κ ειναι μια χαρα η δεν δουλευει καθολου...

android.png

Δημοσ.

δεν υπαρχει θεμα αποδοσης...ψηφιακο σημα ειναι,η δουλευει κ ειναι μια χαρα η δεν δουλευει καθολου...

android.png

ΟΚ τότε θα παραγγείλω ένα απο ebay να το δοκιμάσω αν δω οτι βγάζει τελικά ήχο η optical που έχει!!!

• 4 εβδομάδες αργότερα...
Δημοσ.

Λοιπόν επιτέλους τα δοκίμασα!

Μια χαρά όλα!

Και ο ήχος απο τα κανάλια αλλά και ότι ήχος περνάει απο hdmi (ps3 k laptop) στην τηλεόραση βγαίνει απο το optical της τηλεόρασης κατευθείαν στον ενισχυτή!

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...