Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καταρχάς καλησπέρα κ σαν νεος στο forum καλώς σας βρήκα..

Μετά απο μια μικρη περιπέτεια που ειχα με το pc μου αποφασισα να προβώ σε σταδιακή αναβάθμιση δίνοντας πρωτα βαση στους τομείς που πονανε περισσότερο όπως η κάρτα γραφικών μου.Ενημερώνοντας για τα specs του θα ήθελα και την βοηθειά σας.Λοιπόν ξεκιναω :

CPU Intel Core i3 530 (1156,2.93)

ASRock H55M-LE

RAM DDR3 2x2GB DIMM 1333

VGA Palit GT240 1GB DDR3

PSU Premier 550W

Οθόνη LCD Samsung 19'

Το ποσό που σκέφτομαι να διαθέσω είναι max 100 €,ευχαριστώ εκ τον προταίρων για όποια βοήθεια. :mrgreen:

Δημοσ.

H oθόνη σου (αν δεν σκέφτεσαι να την αλλάξεις) βοηθάει σε μια οικονομική επιλογή κάρτας -έχει χαμηλή ανάλυση-, αλλά αυτό που δεν βοηθάει είναι το τροφοδοτικό σου. Πρέπει, λοιπόν, να προβείς σε αλλαγή του.

Με αυτά τα δεδομένα και αν το μέγιστο μπάτζετ είναι 100 ευρώ, κοιτάς μόνο σε μεταχειρισμένες κάρτες. Η καλύτερη λύση θα ήταν μια 5770 περίπου στα 70 ευρώ + 50 τουλάχιστον για (καινούριο) τροφοδοτικό, πάμε στα 120.

Αν είσαι διατεθειμένος να ρισκάρεις και να κρατήσεις το τροφοδοτικό σου (δεν το προτείνω), πας σε καινούρια 6770 στα 95 περίπου ευρώ.

Η 6770 έχει ίδιες επιδόσεις με την 5770 αλλά καλύτερη συμπεριφορά σε dx11 περιβάλλον.

Δημοσ.

Καταρχάς καλησπέρα κ σαν νεος στο forum καλώς σας βρήκα..

Μετά απο μια μικρη περιπέτεια που ειχα με το pc μου αποφασισα να προβώ σε σταδιακή αναβάθμιση

Καλησπέρα και καλώς ήρθες.

Τι περιπέτεια είχες και τι σταδιακή αναβάθμιση αποφάσισες να κάνεις;

Δημοσ.

Καλησπέρα και καλώς ήρθες.

Τι περιπέτεια είχες και τι σταδιακή αναβάθμιση αποφάσισες να κάνεις;

Εν συντομία για να μην γίνομαι κουραστικός η πρόσφατη περιπέτεια μου..

Πρίν περιπου 10 μέρες ο υπολογιστής μου αντιμετώπησε ενα περίεργο προβλημα,ενώ τον άνοιγα κ δούλευε δεν έδινε κανένα σήμα στην οθόνη, η τροφοδοσία ήταν μεν ενταξυ αλλα τα περιφερειακά όπως ποντικι κ πληκτρολόγιο ήταν νεκρά.Συμπέρανε πως έπαιζε κάτι με την μητρική αφου κ με την ενσωματωμένη καρτα γραφικων παλι δεν δουλευε.Πάω λοιπον σε ενα καταστημα εδω στο γαλάτσικ μου λέει ο τεχνικος οτι εχει πρόβλημα η μητρικη αλλα λογο παλιου socket δεν είχε ανταλλακτικο.Τρέχο λοιπον κ παιρνω την ASRock(βλέπε specs) απο το eshop sto Μενίδι κ την δινω στο τεχνικο για να τη βαλει.Μετα απο 3-4 μερες αφου του αφησα χρονο για την επισκευη παω απο εκει κ μου λέει: ''Φίλε δε θα το πιστέψεις είσαι άτυχος,σπανια περιπτωση κτλ''

Δηλαδή;Έχοντας μείνει frozen yogurt! ''Τελίκα δεν έιχε πρόβλημα η μητρική κ απο τι φαίνεται έκαψε επεξεργαστή,κ μιας κ σε πήρα στο λαιμό μου σου βάζω πάνω μια ASRock socket 1155 που έχω κ συ βάλε τον επεξεργαστή..''

Αφου πέρνω μια βαθιά ανασα για να τα χονέψω του ζητω να μου δvσει χρόνο να δω τι θα κάνω..Εν τέλει ο υπολογιστής κατέλειξε στο πλαίσιο του mall χθές το μεσημέρι κ το απογευμα της ίδιας μέρας τον πήρα με διάγνωση '' έγινε έλεγχος κ διαπιστώθηκε πρόβλημα,δεν έδινε σημα.Έγινε επανατοποθέτηση μνημών και reset στο bios της μητρικης(της παλιάς που έιχα!!!) και λειτούργησε κανονικά '' Ας μου πεί κάποιος τι θα κανε τώρα στη θέση μου..

Μαζί με τοτροφοδοτικό κ την κάρτα ίσως αλλαξω κ οθόνη αργοτερα,ακόμα κραταει το υπόλοιπο set up πιστέυω..

Δημοσ.

550W δεν είναι αρκετά για την 5770? Εγώ έχω 5770 με 400w και κανένα πρόβλημα.

Δεν είναι στα watt το πρόβλημα αλλά στην ποιότητα του τροφοδοτικού. Εννοείται ότι μπορεί να δουλέψει αλλά γιατί να πα΄ρει κάποιος το ρίσκο? Ειδικά όταν με τέτοια τροφοδοτικά κινδυνεύει και το υπόλοιπο σύστημα. Ποιό είναι το δικό σου τροφοδοτικό?

Δημοσ.

Δεν είναι στα watt το πρόβλημα αλλά στην ποιότητα του τροφοδοτικού. Εννοείται ότι μπορεί να δουλέψει αλλά γιατί να πα΄ρει κάποιος το ρίσκο? Ειδικά όταν με τέτοια τροφοδοτικά κινδυνεύει και το υπόλοιπο σύστημα. Ποιό είναι το δικό σου τροφοδοτικό?

Οπότε θα πρέπει να κινηθώ στα ίδια περίπου watt αλλα σε επίπεδο τύπου CoolerMaster - Corsair ;

Εγώ να πω την αλήθεια νόμιζα οτι αμα ζοριστει το τροφοδοτικό θα σε ΄΄αφήσει΄΄ , δεν ήξερα οτι μπορει να σου κάνει περεταίρω ζημιά οπότε δε θα πάρω το ρίσκο!

Δημοσ.

Jimbo1985 αν είναι να αλλάξεις οθόνη σύντομα καλό είναι να την πάρεις πρώτα απ'όλα ή έστω να μας πεις ποιά θέλεις,γιατί αυτή είναι(η ανάλυσή της συγκεκριμένα) που θα καθορίσει τι σόι κάρτα γραφικών πρέπει να βάλεις και κατ'επέκταση όλα τα άλλα.

Υ.Γ Όσο για την περίπτωσή σου τι να σου πώ φίλε μου μπέρδεμα η κατάσταση έτσι όπως τα περιγράφεις.

Απλώς την επόμενη φορά αν τυχόν παρουσιαστεί κάποιο πρόβλημα(εύχομαι ποτέ) κάνε ένα θεματάκι πρώτα στο forum προτού ξεκινήσεις να πας στα ''μαστόρια'',υπάρχουν πολλα τσακάλια εδώ που και γνωρίζουν το αντικείμενο και την διάθεση έχουν να βοηθήσουν αφιλοκερδώς.

Δημοσ.

Δεινόσαυρος όντος το θέμα ποιότητας είναι άλλο θέμα, προσωπικά δεν γνωρίζω κατά πόσο αξιόπιστη είναι η συγκεκριμένη εταιρεία τροφοδοτικού.

Το δικό μου είναι το Chieftec GPS-400A αν δεν κάνω λάθος. Μέχρι στιγμής καλά τα πάει.

Δημοσ.

Δεινόσαυρος όντος το θέμα ποιότητας είναι άλλο θέμα, προσωπικά δεν γνωρίζω κατά πόσο αξιόπιστη είναι η συγκεκριμένη εταιρεία τροφοδοτικού.

Το δικό μου είναι το Chieftec GPS-400A αν δεν κάνω λάθος. Μέχρι στιγμής καλά τα πάει.

Άρα δεν έχεις ένα 400αρι. Έχεις ένα 400αρι chieftec το οποίο είναι καλυτερο από ένα premier 550. :rolleyes:

Δημοσ.

1ον το θέμα είναι τι χρήση θέλεις να κάνεις με την κάρτα γραφικών, ποια παιχνίδια παίζεις ?

2ον Το τροφοδοτικό μην το αλλάξεις, δεν μπορεί να σου λέει κάποιος αυθαίρετα χωρίς να εχει μετρήσει ρεύματα να αλλάξεις τροφοδοτικό

3ον Την οθόνη την κρατάς προς το παρών, δεν υπάρχει κανένας σοβαρός λόγος να αλλάξεις οθόνη.

Μια πολύ καλή κάρτα γραφικών που καλύπτει ενα μέσο μηχάνημα είναι η 6850

Δημοσ.

2ον Το τροφοδοτικό μην το αλλάξεις, δεν μπορεί να σου λέει κάποιος αυθαίρετα χωρίς να εχει μετρήσει ρεύματα να αλλάξεις τροφοδοτικό

Οκ. Το κρατάω αυτό το ποστ. Αλλά μετά θα περιμένω αν τα πάρει όλα μαζί του το τροφοδοτικό, να πληρωσεις τη ζημιά. :rolleyes:

Eίναι πολύ πιθανό όντως να μην αντιμετωπίσει κανένα πρόβλημα. Αυτό που του προτείνω να πληρώσει είναι την έλλειψη ρίσκου.

Και στο κάτω-κάτω, τι είναι πιο αυθαίρετο, να προτείνεις σε κάποιον μια αλλαγή προς το καλύτερο που κοστίζει 50 ευρώ ή να προτείνεις σε κάποιον να μείνει με το ρίσκο να χάσει πολύ περισσότερα?

Δημοσ.

Όσον αφορά το τροφοδοτικό, με το hardware που αναφέρεις και μία 6770 το σύστημα καταναλώνει 247 Watt, ενώ με 6850 ανεβαίνει στα 274 Watt.

500 Watt τροφοδοτικό είναι υπεραρκετό. Οπότε παίρνεις αυτό και είσαι εντάξει.

Power Supply Calculator

Δημοσ.

Jimbo1985 αν είναι να αλλάξεις οθόνη σύντομα καλό είναι να την πάρεις πρώτα απ'όλα ή έστω να μας πεις ποιά θέλεις,γιατί αυτή είναι(η ανάλυσή της συγκεκριμένα) που θα καθορίσει τι σόι κάρτα γραφικών πρέπει να βάλεις και κατ'επέκταση όλα τα άλλα.

Υ.Γ Όσο για την περίπτωσή σου τι να σου πώ φίλε μου μπέρδεμα η κατάσταση έτσι όπως τα περιγράφεις.

Απλώς την επόμενη φορά αν τυχόν παρουσιαστεί κάποιο πρόβλημα(εύχομαι ποτέ) κάνε ένα θεματάκι πρώτα στο forum προτού ξεκινήσεις να πας στα ''μαστόρια'',υπάρχουν πολλα τσακάλια εδώ που και γνωρίζουν το αντικείμενο και την διάθεση έχουν να βοηθήσουν αφιλοκερδώς.

Οθόνη θα καθυστερήσω να αλλάξω αλλα δε πιστεύω να μην μπορει μια 23' led που εχω στα υποψιν να παίξει ρόλο στην αγορά κάρτας λογο μειωμένου badget..Όσο για τη βοήθεια γνωρίζω οτι εδω προσφέρεται απλόχερα αλλα δεν είχα επιλογές τύπου άλλαξε μητρική να δούμε,εχω διαβασει και κατι τετοια :-D

Οκ. Το κρατάω αυτό το ποστ. Αλλά μετά θα περιμένω αν τα πάρει όλα μαζί του το τροφοδοτικό, να πληρωσεις τη ζημιά. :rolleyes:

Eίναι πολύ πιθανό όντως να μην αντιμετωπίσει κανένα πρόβλημα. Αυτό που του προτείνω να πληρώσει είναι την έλλειψη ρίσκου.

Και στο κάτω-κάτω, τι είναι πιο αυθαίρετο, να προτείνεις σε κάποιον μια αλλαγή προς το καλύτερο που κοστίζει 50 ευρώ ή να προτείνεις σε κάποιον να μείνει με το ρίσκο να χάσει πολύ περισσότερα?

Όσο γι αυτο πιστεψέ με δε θα το ρισκάρω,άσε που ένα καλό τροφοδοτικό ίσως έιναι κ μια απο τις ελάχιστες επενδυσεις για μελλοντικό νεο μηχανάκι.Αν είναι αρκετό το corsair που προτείνει ο jimmys μπορω να προβώ σε αγορά κ κάρτας κ τροφοδοτικου σύντομα!

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...