Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Δε πληρωνουν λοιπον την εφορευτικη επιτροπη παρα μονο τον δικηγορο με 500€..;; Μαλιστα...

Και σε διαταζει κιολας ο δικηγορος ε..;;

Μαλιστα...

Και για πειτε μου ενα λογο, ενα ομως, για να παει καποιος εφορευτικη;

Και μη μου απαντησετε υποχρεωση προς τη δημοκρατια και το κρατος, γιατι θα αρχισω το τρολλαρισμα.

Sent from my iPhone using Insomnia

• Απαντ. 238
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

• Moderators
Δημοσ.

Γιατι αν δεν παει θα χωθει καποιος αλλος στη θεση του; Για αρχη.

Επισης εγω νια φορα ειχα κληθει παντως και μετα δεν ετυχε παλι..

• Super Moderators
Δημοσ.

Δε πληρωνουν λοιπον την εφορευτικη επιτροπη παρα μονο τον δικηγορο με 500€..;; Μαλιστα...

Και σε διαταζει κιολας ο δικηγορος ε..;;

Μαλιστα...

Και για πειτε μου ενα λογο, ενα ομως, για να παει καποιος εφορευτικη;

Και μη μου απαντησετε υποχρεωση προς τη δημοκρατια και το κρατος, γιατι θα αρχισω το τρολλαρισμα.

Εάν εσύ κάτσεις την προηγούμενη ημέρα και συμπληρώσεις τα δύο βιβλία με όλα τα ονόματα των κομμάτων και των υποψηφίων...

Εάν εσύ πας μία ημέρα πριν στον δήμο όπου βρίσκεται το εκλογικό σου τμήμα για να βρεις τον υπεύθυνο υπάλληλο να σου παραδώσει τα κλειδιά (αν δεν λείπει και δεν χάσεις τη μισή ημέρα να τον ψάχνεις)...

Εάν, κατά τη διάρκεια των εκλογών, εσύ μπορέσεις να απαντήσεις σε "ενστάσεις" του τύπου «γιατί μου δίνετε το Α κόμμα πρώτο στα ψηφοδέλτια και όχι το Β; θα κάνω ένσταση!» ή «γιατί η κυρία τάδε μπήκε μέσα στο εκλογικό τμήμα με κονκάρδα του Γ κόμματος; θα κάνω ένσταση!»

Εάν, μετά το τέλος των εκλογών, κάτσεις άλλες 2-3 ώρες minimum, για να βγάλεις τα αποτελέσματα, να απαντάς στον κάθε αντιπρόσωπο κόμματος να "διαμαρτύρεται" για τα τυχόν άκυρα, να προσέχεις να μην κάνεις λάθος (γιατί ΕΣΥ έχεις την ευθύνη), να συμπληρώσεις τα τρία τηλεγραφήματα (Δήμαρχος - Περιφέρεια - Υπουργείο Εσωτερικών) και να κλείσεις τα δύο Πρακτικά Ψηφοφορίας...

Εάν, στη συνέχεια, έχεις όρεξη να τρέχεις (κατά σειρά)

- στον Δήμο να παραδώσεις τμήμα και τηλεγράφημα,

- στο Πρωτοδικείο να παραδώσεις τον σάκο σου, όπου θα σε ελέγξουν να δουν αν όλα είναι σωστά κι αν δεν είναι δεν παραλαμβάνουν οπότε τα ξαναφτιάχνεις επί τόπου,

- στην Περιφέρεια να παραδώσεις τηλεγράφημα και έγγραφα από τον Έφορο και να λάβεις χαρτί ότι παρέδωσες ορθά.

Τότε ναι, να πάρεις κι εσύ λεφτά. Αλλιώς, καλύτερα να μασάμε παρά να μιλάμε.

ΥΓ: Γιατί κι εγώ έχω πάει μέλος εφορευτικής, άνευ αμοιβής, επειδή ήταν καθήκον μου αλλά προφανώς αυτό δεν σου λέει τίποτα οπότε δεν το αναφέρω καν...

Δημοσ.

Έτσι όπως το πάνε μερικοί, όταν κάποιος "Σωτήρας" πει κάποια στιγμή να καταργηθούν οι εκλογές (που να τρέχεις - κοστίζουν και ένα καρο λεφτά), θα χειροκροτάνε κιόλας :confused:

Σιγά σιγά για εκεί πάμε. Η ιστορία κάνει κύκλους.

Δημοσ.

Γιατι αν δεν παει θα χωθει καποιος αλλος στη θεση του; Για αρχη.

Επισης εγω νια φορα ειχα κληθει παντως και μετα δεν ετυχε παλι..

ωραία λογική.

αν αύριο βγει κανένας νόμος να δουλεύεις τσάμπα για το κράτος να πας γιατί αν δε πας θα χωθεί άλλος να δουλέψει τσάμπα.

και ο πατέρας μου έχει τύχει να πάει μια φορά πριν 10 χρόνια περίπου. δε τον καλέσανε 2η.

απλά επειδή έχω πάει κι εγώ και είχα μιλήσει με τα παιδιά που ήταν εφορευτική σας είπα τι άκουσα.

ο άλλος ήταν 4η φορά άλλος 2η και αναφέραν οι ίδιοι για γνωστούς τους που τους είχανε καλέσει πάνω από μια φορά. και γενικώς αυτό που λέγανε είναι πως αν σε καλέσουν μια φορά το πιο πιθανό είναι να σε ξανακαλέσουν. δε σημαίνει ότι θα σε καλέσουν 100% αλλά έχεις αυξημένες πιθανότητες. στην περίπτωση μου επιβεβαιώθηκε.

και στατιστικά να το πάρεις δε στέκει αυτό το πράγμα. οπότε κόβω το πουλί μου ότι μόνο τυχαία δεν είναι η κλήρωση.

@paredwse

δεν αμφιβάλλω ότι ο δικηγόρος κάνει δουλειά. οπότε καλά κάνει και πληρώνεται.

δε μπορείς όμως να πληρώνεις το δικηγόρο και να αναγκάζεις τους άλλους να δουλέψουν τζάμπα.

οπότε πάρε εσύ τα 500€ που κάνεις όλη τη δουλειά και δώσε σε μένα πχ 30€.

δηλαδή επειδή οι δικηγόροι κουράζονται περισσότερο από την εφορευτική σημαίνει ότι η εφορευτική δεν πρέπει να πληρωθεί;

αν ήταν σωστή και δίκαιη η διαδικασία δε θα είχε νόημα η συζήτηση.

κληρώθηκα μια φορά, νευρίασα αλλά πήγα.

και τώρα δηλαδή με ξανα "κληρώνουν" να φάω όλη μου τη μέρα εκεί.

και μερικοί μιλάνε για δημοκρατίες και πράσινα άλογα

δημοκρατία με αντιδημοκρατικές μεθόδους;

είναι απλό. κάποιος που πήγε να μην ξανα πάει. τόσο δύσκολο είναι;

σε λίγο θα ακούσω πως είναι τιμή μου που υπηρετώ τη δημοκρατία.

αφού δε μας βάζουν να πληρώσουμε για την τιμή που μας κάνουν πάλι καλά

• Moderators
Δημοσ.

ωραία λογική.

αν αύριο βγει κανένας νόμος να δουλεύεις τσάμπα για το κράτος να πας γιατί αν δε πας θα χωθεί άλλος να δουλέψει

Συγγνωμη αλλα δεν μπορώ να καταλαβω το συσχετισμό.

Υπαρχει μια διαδικασία μεσω της οποίας επιλέγονται τα μελη της εφορευτικής. Τι ακριβώς βρίσκεις περίεργο/άδικο/whatever; Την κλήρωση ως μεσο επιλογής ή το οτι δεν πληρώνεσαι αν επιλεχθεις; Οκ και εγω θεωρω πως πρεπει να πληρωθω κατι συμβολικο αν κληθώ, αλλα απο τη στιγμή που δεν εχει οριστεί κατι τετοιο, προχωράμε με τα δεδομένα που έχουμε. Απο κει και περα καπως πρεπει να οριστούν φα μελη. Ε η κλήρωση είναι μια χαρα μέθοδος. Αν εσυ κληθείς και δεν πας (ενω δεν εχεις πρόβλημα), θα αναγκαστώ να παω εγβ που δεν εχω κανέναν λογο να το κανω διότι δεν επιλεχθηκα μεσω της διαδικασίας. Και αναφερομαι σε περιπτώσεις που αντιπρόσωπος κραταει καποιον αππ τους πρώτους ψηφοφόρους και οχι στην περίπτωση του να εχεις οριστεί αναπληρωματικο μελος και ενα απο τα τακτικά μελη να μην παρουσιαστεί.

Δημοσ.

Δε μπορω να κανω πολλαπλη παραθεση γιατι ειμαι απι κινητο. Αρα απαντω μαζικα...

Θα χωθουν αλλοι στη θεση μου αν δε παω ε; Τι θα λεγατε να μην πατησει κανενας ανευ αποδοχων; Το δουλικο και ο εθελοντισμοσ πεθανε...ειδικα για τη χωρα που ζουμε.

paredwse:αν καταλαβα καλα εισαι δικηγορος. Σωστα;

Γιατι να παιρνεις εσυ 500€ σε μια ημερα που κανεις τη δουλεια σου, και η εφορευτικη επιτροπη που δεν ειναι η δουλεια καποιου, να χανει ισωσ καποιο μεροκαματο απο την κανονικη του δουλεια και να υπηρετει το κρατος και εσας τους δικηγορους; Εστω και για μια ημερα...

Γιατι τα λεφτα να μην ειναι π.χ. 400€ ο δικηγορος και 100€ η εφορευτικη..;;

Δε θα ηταν πιο δικαιο;

Δημοσ.

Συγγνωμη αλλα δεν μπορώ να καταλαβω το συσχετισμό.

Υπαρχει μια διαδικασία μεσω της οποίας επιλέγονται τα μελη της εφορευτικής. Τι ακριβώς βρίσκεις περίεργο/άδικο/whatever; Την κλήρωση ως μεσο επιλογής ή το οτι δεν πληρώνεσαι αν επιλεχθεις; Οκ και εγω θεωρω πως πρεπει να πληρωθω κατι συμβολικο αν κληθώ, αλλα απο τη στιγμή που δεν εχει οριστεί κατι τετοιο, προχωράμε με τα δεδομένα που έχουμε. Απο κει και περα καπως πρεπει να οριστούν φα μελη. Ε η κλήρωση είναι μια χαρα μέθοδος. Αν εσυ κληθείς και δεν πας (ενω δεν εχεις πρόβλημα), θα αναγκαστώ να παω εγβ που δεν εχω κανέναν λογο να το κανω διότι δεν επιλεχθηκα μεσω της διαδικασίας. Και αναφερομαι σε περιπτώσεις που αντιπρόσωπος κραταει καποιον αππ τους πρώτους ψηφοφόρους και οχι στην περίπτωση του να εχεις οριστεί αναπληρωματικο μελος και ενα απο τα τακτικά μελη να μην παρουσιαστεί.

εξήγησα τι βρίσκω περίεργο / άδικο.

το ότι δεν είναι κλήρωση αλλά είναι σικέ.

όπως είπα έχω πάει παλαιότερα. αν σταματούσαμε εκεί δεν υπάρχει πρόβλημα. κληρώθηκα πήγα, τέλος

δε μπορεί να αναγκάζεις κάποια άτομα να πηγαίνουν 2 και 3 φορές για εφορευτική και άλλοι να μην πηγαίνουν καθόλου. αυτό είναι το πρόβλημα μου. όχι η κλήρωση, όχι η πληρωμή.

δηλαδή αυτοί που πάνε είναι οι μαλάκες της υπόθεσης;

εσύ το θεωρείς δίκαιο αυτό;

την πρώτη φορά που πήγα ήταν να έρθει και ένας τον οποίο ήξερα.

ο οποίος όμως δεν εμφανίστηκε με τη δικαιολογία ότι είχε πρόβλημα υγείας (αν θυμάμαι καλά κάποιος είχε έρθει και έφερε ένα χαρτί από νοσοκομείο)

εννοείται πως ο δικαστικός που ήταν εκεί γελούσε.

και εφόσον το κράτος δεν ενδιαφέρεται αν εγώ έχω πάει παλαιότερα γιατί να ενδιαφερθώ εγώ αν χωθεί άλλος;

ξέρω ακούγεται άσχημο αλλά το άδικο φέρνει άδικο.

ρε παιδιά λέω κάτι παράλογο;

άλλος ήταν ο σκοπός όμως που έγραψα και όχι να σχολιάσουμε το ηθικό-δημοκρατικό του θέματος

• Moderators
Δημοσ.

Δε μπορω να κανω πολλαπλη παραθεση γιατι ειμαι απι κινητο. Αρα απαντω μαζικα...

Θα χωθουν αλλοι στη θεση μου αν δε παω ε; Τι θα λεγατε να μην πατησει κανενας ανευ αποδοχων; Το δουλικο και ο εθελοντισμοσ πεθανε...ειδικα για τη χωρα που ζουμε.

paredwse:αν καταλαβα καλα εισαι δικηγορος. Σωστα;

Γιατι να παιρνεις εσυ 500€ σε μια ημερα που κανεις τη δουλεια σου, και η εφορευτικη επιτροπη που δεν ειναι η δουλεια καποιου, να χανει ισωσ καποιο μεροκαματο απο την κανονικη του δουλεια και να υπηρετει το κρατος και εσας τους δικηγορους; Εστω και για μια ημερα...

Γιατι τα λεφτα να μην ειναι π.χ. 400€ ο δικηγορος και 100€ η εφορευτικη..;;

Δε θα ηταν πιο δικαιο;

Στο να μην πατησει κανενας ανευ αποδοχων διαφωνω. Δεν με ενοχλει το εκλογικο συστημα ως διαδικασια. Επισης δε προσωπικα δεν θεωρω πως κανω και κανένα σοβαρό λειτούργημα ως μελος της εφορευτικής για να μπω και στη διαδικασία να το αντιμετώπισω και σαν εθελοντισμό για τη χωρα με υπέρμετρες προεκτάσεις ξερωγω.

Τελος δε νομιζω πως κανενας δικηγόρος (ή οχι) θα ειχε προβλημα στο να πληρώνονται τα μελη της εφορευτικης, ουτε θα το ελεγε αδικο πχ.

Δημοσ.

Στο να μην πατησει κανενας ανευ αποδοχων διαφωνω. Δεν με ενοχλει το εκλογικο συστημα ως διαδικασια. Επισης δε προσωπικα δεν θεωρω πως κανω και κανένα σοβαρό λειτούργημα ως μελος της εφορευτικής για να μπω και στη διαδικασία να το αντιμετώπισω και σαν εθελοντισμό για τη χωρα με υπέρμετρες προεκτάσεις ξερωγω.

Τελος δε νομιζω πως κανενας δικηγόρος (ή οχι) θα ειχε προβλημα στο να πληρώνονται τα μελη της εφορευτικης' date=' ουτε θα το ελεγε αδικο πχ.[/quote']

Σοβαρο λειτουργημα δεν ειναι σιγουρα και για μενα. Αλλα γιατι να μην πληρωνετε η εφορευτικη; Γιατι να πληρωνεται μονο ο δικηγορος; Δεν προσφερουν και οι δυο εκεινη τη στιγμη;

Οι δικηγοροι θα ειχαν προβλημα αν η εφορευτικη επιτροπη, πληρωνοταν απο τη δικια του αμοιβη...

• Moderators
Δημοσ.

Νομίζω πως το εξεταζεις λαθος. Το θεμα σου ειναι να πληρωνεται η εφορευτικη απο το μισθο των δικηγόρων ή να πληρωνεται η εφορευτική, τελεία;

Εγω ας πουμε θα προτιμουσα το δευτερο γιατι δεν με καιει να μειωθει ο μισθος των δικηγόρων αλλα να παιρνω εγω καποιο ποσο για τουε κοπους εκεινης της ημερας.

Δημοσ.
Νομίζω πως το εξεταζεις λαθος. Το θεμα σου ειναι να πληρωνεται η εφορευτικη απο το μισθο των δικηγόρων ή να πληρωνεται η εφορευτική' date=' τελεία;

Εγω ας πουμε θα προτιμουσα το δευτερο γιατι δεν με καιει να μειωθει ο μισθος των δικηγόρων αλλα να παιρνω εγω καποιο ποσο για τουε κοπους εκεινης της ημερας.[/quote']

Το θεμα μου να πληρωνεται και η εφορευτικη επιτροπη απο καπου. Αφου το κρατος δεν πληρωνει και αδιαφορει, ας δωσει ο δικηγορος ενα συμβολικο ποσο για την εφορευτικη επιτροπη.

Αλλιως, να μη πατησει κανενας για εφορευτικη επιτροπη.

Απλα τα πραγματα.

• Moderators
Δημοσ.

Δηλαδη αν καταλαβα καλα προτεινεις ο δικηγόρος να δωσει καποια χρηματα off the record στα μελη της εφορευτικης. Και ρωταω ευλογα τωρα. Για ποιον λογο ακριβως;

Δημοσ.
Δηλαδη αν καταλαβα καλα προτεινεις ο δικηγόρος να δωσει καποια χρηματα off the record στα μελη της εφορευτικης. Και ρωταω ευλογα τωρα. Για ποιον λογο ακριβως;

Προτεινω, εφοσον το κρατος δε δινει αλλα λεφτα, να μοιρασει το κρατος την αμοιβη του δικηγορου σε 70-30% ας πουμε.

Παλια παιρνανε πολυ περισσοτερα οι δικηγοροι;;

Δημοσ.

Προτεινω, εφοσον το κρατος δε δινει αλλα λεφτα, να μοιρασει το κρατος την αμοιβη του δικηγορου σε 70-30% ας πουμε.

Παλια παιρνανε πολυ περισσοτερα οι δικηγοροι;;

Τα βλεπεις πολυ εγωιστικα και επιφανειακα τα πραγματα.Το Κρατος ηδη εχει πετσοκοψει την αμοιβη του Δικηγορου με παρανομες κρατησεις και θα φορολογηθει απο δεκα μεριες κιολας.Για την δουλεια που επιτελει ο Δικηγορος σου απαντησε διεξοδικα ο Paredwse.

Ναι σε παλαιοτερες εκλογικες διαδικασιες ηταν μεγαλυτερη η αμοιβη (αποζημιωση ειναι η σωστη λεξη και για αυτο δεν θα επρεπε να υποκειται σε κρατησεις και επιπλεον φορολογηση).

Δεν θα βρεις κανεναν δικηγορο που να εχει προβλημα στο να πληρωθει απο το Κρατος και το μελος της Εφορευτικης Επιτροπης.Αν εξαιρεσεις καποιους παλιους αναποδους και αγυριστα κεφαλια Δικηγορους, οι περισσοτεροι κατανοουν πληρως τους λογους που κανεις δεν επιθυμει να μετασχει ως Εφορευτικη ειδικα αυτη την εποχη.Δυστυχως τα ΜΜΕ εχουν περασει εδω και δεκαετιες στον πολιτη την αποψη "κακος Δικηγορος" (σε γενικες γραμμες).

Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...