Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Εδώ και 1 περίπου μήνα έχω πάρει ένα καινούριο laptop Toshiba. Δε ξέρω γιατί, αλλά όποτε παίζω video στο Youtube αλλά και στο dailymotion, η εικόνα έχει μία οριζόντια, πράσινη γραμμή τέρμα επάνω και γενικά η υπόλοιπη εικόνα έχει τα χρώματα μπερδεμένα. Το φαινόμενο αυτό έχω την εντύπωση ότι δε παρατηρείται σε όλα τα video αλλά στη πλειοψηφία αυτών. Προσπάθησα να ξαναπεράσω τον Flashplayer αλλά δεν είδα κάποια βελτίωση!

Μήπως υπάρχει καμμία ιδέα;;;

Ευχαριστώ προκαταβολικά :rolleyes:

Δημοσ.

Το hardware acceleration του flash φταίει, όταν χρησιμοποιείται η ενσωματωμένη κάρτα γραφικών του επεξεργαστή.

Ή το απενεργοποιείς κάνοντας δεξί κλικ σε κάποιο βίντεο > settings > βγάζεις το check στο "enable hardware acceleration" ή αν έχεις ξεχωριστή κάρτα γραφικών, επιλέγεις από το control panel της να χρησιμοποιείται πάντα αυτή και όχι η ενσωματωμένη του επεξεργαστή.

Δημοσ.

Α ωραία!Βασικά η κάρτα γραφικών μου είναι αυτόνομη, στα 2 GB, οπότε θα δοκιμάσω τη 2η λύση που μου προτείνεις. Θα το τσεκάρω το απόγευμα και αν χρειαστεί θα επανέλθω! Ευχαριστώ πολύ για την άμεση απάντηση! :)

Δημοσ.

Μμμμμμ...Μήπως μπορείς να μου πεις που ακριβώς είναι η ρύθμιση αυτή στο control panel της NVIDIA γιατί δεν το βρίσκω :wacko: ;

Δημοσ.

Ok! Όλα καλά!Άλλαξα τη ρύθμιση και το πρόβλημα λύθηκε.

Ευχαριστώ πολύ για τις απαντήσεις σας!!!

Δημοσ.

Μμμμμμ...Μήπως μπορείς να μου πεις που ακριβώς είναι η ρύθμιση αυτή στο control panel της NVIDIA γιατί δεν το βρίσκω :wacko: ;

Άν θέλεις να το κάνεις έτσι, ώστε να αφήσεις ενεργοποιημένο το hardware acceleration, πηγαίνεις στο control panel της NVIDIA > Manage 3D Settings (Διαχείριση ρυθμίσεων 3D) > Preffered graphics processor (προτιμώμεμος επεξεργαστής γραφικών) = NVIDIA αντί για automatic.

(Οι αγγλικοί όροι είναι στο περίπου γιατί τώρα βρίσκομαι σε υπολογιστή με ελληνικά windows).

Υπόψιν ότι έτσι μπορεί να σου τρώει λίγο περισσότερη μπαταρία όταν δεν είναι στο ρεύμα, γιατί του λές να χρησιμοποιεί πάντα την nvidia αντί για την ενσωματωμένη.

Δημοσ.

Άν θέλεις να το κάνεις έτσι, ώστε να αφήσεις ενεργοποιημένο το hardware acceleration, πηγαίνεις στο control panel της NVIDIA > Manage 3D Settings (Διαχείριση ρυθμίσεων 3D) > Preffered graphics processor (προτιμώμεμος επεξεργαστής γραφικών) = NVIDIA αντί για automatic.

(Οι αγγλικοί όροι είναι στο περίπου γιατί τώρα βρίσκομαι σε υπολογιστή με ελληνικά windows).

Υπόψιν ότι έτσι μπορεί να σου τρώει λίγο περισσότερη μπαταρία όταν δεν είναι στο ρεύμα, γιατί του λές να χρησιμοποιεί πάντα την nvidia αντί για την ενσωματωμένη.

Δε ξέρω γιατί αλλά δε μπορώ να βρω το "preferred graphics processor" ή κάτι σχετικό...

Εκτός αν εννοείς το "Power management mode" όπου επιλέγω το "prefer maximum performance" αντί του "adaptive"...

Δημοσ.

Όχι, αυτό εδώ εννοώ :

ib0kGg.png

Επιλέγεις το "High performance NVIDIA processor" στα Global Settings και ενεργοποιείς ξανά το hardware acceleration στο flash εαν θέλεις.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...