Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Δεν έχω καμία ιδέα περί των συγκεκριμένων μηχανημάτων γιαυτό και απευθύνομαι σε σας.

Μένω σε κτίριο φοιτητικών εστιών όπου για 1002 λόγους η τάση μπορεί να πέσει ανά πάσα στιγμή.

Αυτά που θέλω να προστατέψω είναι η Dell U2312HM οθόνη μου, το νέο μου pc με corsair cx500 τροφοδοσία και ίσως τους 2 εξωτερικούς σκληρούς WD Elements 500gb και Seagate FreeAgent Drive 1tb.

Επίσης θέλω να κάνω μια ερώτηση γενικού περιεχουμένου. Έχω ένα μικρό ψυγείο τύπου minibar το οποίο κάθε φορά που ανάβει ή σβήνει ακούγεται ένας θόρυβος στα ηχεία (λόγω της διαφοράς τάσης υποθέτω). Αυτό μπορεί να προκαλέσει ζημιά σε οτιδήποτε βρίσκεται στο ίδιο πολύμπριζο με το ψυγείο; Αυτό θα αποφευχθει με το UPS;

Το δωμάτιο έχει μια μπρίζα στην οποία έχω ένα πολύμπριζο στο οποίο συνδέεται το ψυγείο και ένα άλλο πολύμπιζο με τα pc/οθονη/ηχεία/σκληροί κλπ

Ευχαριστώ εκ τω προτέρων και συγνώμη για το μεγάλο ποστ.

Δημοσ.

Έχω και εγώ την ίδια ερώτηση διότι γίνονται και εδώ που μένω κάποιες φορές διακοπές και σήμερα παραλίγο να καεί το pc μου (άνοιξε μετά από πολλές φορές που ανοιγόκλεινα το τροφοδοτικό). Και εγώ έχω τροφοδοτικό 500watt και θέλω να προστατέψω και την οθόνη μου. (philips 222e)

Δεν άνοιξα καινούριο θέμα γιατί έχω το ίδιο πρόβλημα με τον/την taroutatsou.

Δημοσ.

Εξαρτάται από πόσα λεφτά θέλεις να δώσεις. Πάρε UPS line interactive με AVR που διορθώνει τυχών θόρυβο στην γραμμή από διάφορες πηγές, π.χ από το ψυγείο που βρίσεκται στην ίδια θέση.

Θα πρέπει να αποφασίσεις πόση ώρα θέλεις να κρατάς ανοικτές τις συσκευές. Όσο πιο πολύ τόσο πιο μεγάλο UPS θέλεις άρα και πιο ακριβό.

Μπες π.χ στην APC η στην EATON και χρησιμοποίησε το calculator για να δεις περίπου τι χρειάζεται.

http://www.apc.com/tools/ups_selector/index.cfm

Όσο πιο μεγάλο UPS τόσο πιο ακριβό και τόσο πιο βαρύ και θορυβώδες.

π.χ έχω ένα EATON nova 1250 και ζυγίζει 8 κιλά περίπου και ακουγόταν ελάχιστα, το άλλαξα με ένα ΕΑΤΟΝ 2500 που ζυγίζει 45κιλα και ακούγεται διαρκώς. Βέβαια το ένα έκλεινε σε 10 δευτερόλεπτα και το άλλο κρατάει με το ίδιο φορτίο 45+ λεπτά

Δημοσ.

Εξαρτάται από πόσα λεφτά θέλεις να δώσεις. Πάρε UPS line interactive με AVR που διορθώνει τυχών θόρυβο στην γραμμή από διάφορες πηγές, π.χ από το ψυγείο που βρίσεκται στην ίδια θέση.

Θα πρέπει να αποφασίσεις πόση ώρα θέλεις να κρατάς ανοικτές τις συσκευές. Όσο πιο πολύ τόσο πιο μεγάλο UPS θέλεις άρα και πιο ακριβό.

Μπες π.χ στην APC η στην EATON και χρησιμοποίησε το calculator για να δεις περίπου τι χρειάζεται.

http://www.apc.com/tools/ups_selector/index.cfm

Όσο πιο μεγάλο UPS τόσο πιο ακριβό και τόσο πιο βαρύ και θορυβώδες.

π.χ έχω ένα EATON nova 1250 και ζυγίζει 8 κιλά περίπου και ακουγόταν ελάχιστα, το άλλαξα με ένα ΕΑΤΟΝ 2500 που ζυγίζει 45κιλα και ακούγεται διαρκώς. Βέβαια το ένα έκλεινε σε 10 δευτερόλεπτα και το άλλο κρατάει με το ίδιο φορτίο 45+ λεπτά

Είναι όντως ή απλά μου φαίνεται πολύ ακριβή η apc;

Δημοσ.

Ναι όλες οι επώνυμες εταιρίες είναι πολύ ακριβές. Βέβαια η διαφορά ποιότητας είναι σημαντική αλλά πρέπει να αποφασίσεις τι ακριβώς θέλεις.

Το calculator το εβαλα για να δεις πόσα VA θέλεις. Μετά μπες σε ένα eshop και δες τι παίζει σε αυτή την κατηγορία.

Δημοσ.

Αυτό πώς σου φαίνεται;

Είναι μεταχειρισμένο δεν ξέρω αν πειράζει πολύ αλλά έχω χαμηλό budget. Το ξέρω ότι είναι υπερβολή τα 1200va στο σύστημα της υπογραφής μου αλλά στο κοντινό μέλλον λέω να κάνω αναβάθμιση (αν και 1200 δεν θα μου χρειαστούν με 1000 πιστεύω είμαι μια χαρά).

Δημοσ.

Αυτό είναι backup ups οπότε δεν έχει κανένα κύκλωμα διορθωσης της τάσης, απλά ανοίγει όταν πέσει η τάση.

Απλά στα μεταχειρισμένα το πρόβλήμα είναι ότι δεν γνωσρίζεις την ηλικία των μπαταριών. αν είναι πολύ παλιά θα χρειαστούν σύντομα αντικατάσταση.

Δημοσ.

thnx παιδια μαλλον θα παω στου neo106 διοτι ειναι και φθηνο. Το τελευταιο πραγμα που θελω να ξερω πριν το αγορασω ειναι αν η μαρκα ειναι αξιοπιστη... :huh:

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...