Moderators Gi0 Δημοσ. 28 Μαΐου 2012 Moderators Δημοσ. 28 Μαΐου 2012 γιατι δεν εχω καταλαβει πως ακριβως κανουμε το live cd.... Δεν ειναι σε εξωτερικο τα αρχεια... ο εξωτερικος δεν εχει προβλημα για να τον μεταφερω σε αλλο pc.. υπαρχουν αλλα 2 pc στο σπιτι ομως το προβλημα ειναι στο desktop του ενος.. Το καταλαβα πως δεν εχει προβλημα ο εξωτερικος, για τον εσωτερικο σκληρο μιλαω και γω. Εαν εχεις δυο desktop, μπορεις να αποσυνδεσεις τον σκληρο απο το προβληματικο συστημα και να τον συνδεσεις σε αυτο που λειτουργει. Ετσι τα windows θα τον δουν σαν ενα ακομα σκληρο, απο τον οποιο θα μπορεις να κανεις copy paste (..με την προυποθεση φυσικα πως δεν εχει φυσικο προβλημα ο σκληρος). Οι οδηγιες του ubuntu για ενα live session ειναι αρκετα λεπτομερεις, με photos Φυσικα θα πρεπει να δηλωσεις στο bios ως πρωτη συσκευη εκκινησης, το cd/dvd/usb. Εαν δεν ξερεις πως να το κανεις αυτο και δεν βγαζεις ακρη, μπορεις να απευθυνθεις στο manual της motherboard σου (Βoot priority, first boot device ή κατι παρομοιο).
micos000 Δημοσ. 28 Μαΐου 2012 Δημοσ. 28 Μαΐου 2012 Συνήθως, όταν έχεις επιλέξει από το bios να γίνεται boot από cd και ξεκινήσεις το pc με ένα bootable cd/dvd στο drive σου βγάζει ένα μήνυμα να πατήσεις ένα πλήκτρο αν θέλεις να μπουτάρεις από cd. Το βγάζει αμέσως μετά την οθόνη όπου αναγνωρίζει δίσκους και μνήμη. Αυτό γίνεται για να μην πέσει ο υπολογιστή σε loop όταν κάνει unnatented εγκατάσταση σε λειτουργικό και ξεκινάει συνέχεια από το cd σε κάθε επανεκκίνηση. Εσύ βλέπεις κανένα τέτοιο μήνυμα; Πάντως, συμφωνώ κι εγώ ότι η καλύτερη λύση είναι να μπουτάρεις με linux και να ανακτήσεις τα αρχεία σου από τον φάκελο C:\users\ONOMA ΧΡΗΣΤΗ\desktop\ Το άλλο που λες για τα 7άρια ισχύει. Άν ανισχνέυσουν λειτουργικό στον δίσκο σου προτείνουν να κρατήσουν σε έναν φάκελο ένα αντίγραφο ασφαλείας.
despoinangel Δημοσ. 28 Μαΐου 2012 Μέλος Δημοσ. 28 Μαΐου 2012 χμ... το πρωτο που μου εγραψες δεν το γνωριζα... μεσα απο το biow ξερω τι και πως για boot apo cd ομως αυτο που με προβληματιζει ειναι πως εκανα το ιδιο στα windows vista σημερα μηπως μπορουσα να κανω repair. Εδωσα την εντολη, πατησα και save, κανει restart αλλα παει να φορτωσει κανονικα...γι' αυτο αναρωτηθηκα αν κατα ποσο θα δουλεψει τρεχοντας linux... εσυ στη θεση μου τι θα εκανες; τι θεωρεις καλυτερο; λοιπον! κατεβαζω linux, τα καιω σε ενα cd kai bootαρω απο κει να δουμε αν γινει δουλεια. Αν οχι θα κανω την διαδικασια με τα 7αρια... Θα σας γραψω τι καταφερα τελικα!! χαχα Αντε να δουμε....
micos000 Δημοσ. 28 Μαΐου 2012 Δημοσ. 28 Μαΐου 2012 linux για περισσότερη ασφάλεια και για πιο γρήγορα. Μην μπλέξουμε τώρα με εγκαταστάσεις. Συνήθως χρησιμοποιώ το puppy linux (http://distro.ibiblio.org/puppylinux/puppy-5.2.8/lupu-528.005.iso) που είναι πολύ μικρό και κατεβαίνει γρήγορα. Να κάνω και μια "χαζή" ερώτηση. Ξέρεις πως να καις τα iso, έτσι; Δεν το βάζεις απλός σε ένα cd όπως είναι, πρέπει να τα κάψεις σαν αρχείο εικόνας (burn image files). Ένα καλό πρόγραμμα και δωρεάν είναι το imageburn.
sarakinos Δημοσ. 30 Μαΐου 2012 Δημοσ. 30 Μαΐου 2012 Μπες στο site του Ubuntu από το άλλο pc , κατέβασε την τελευταία έκδοση.Εκει μέσα έχει ένα πρόγραμμα και οδηγίες για το πως θα το τρέξεις από usb,,, Μην αγχώνεσαι δεν υπάρχει πρόβλημα θα τα πάρεις τα αρχεία σου. Μόλις τελειώσει το πρόγραμμα , αφήνεις το usb πάνω στον υπολογιστή, restart ,μπαίνεις στο bios ,βάζεις boot από το usb , save & exit , στην οθόνη που θα δεις επιλέξεις boot from usb (run from usb) δεν θυμάμαι ακριβώς...αφού ανοίξει το περιβάλλον , βρίσκεις τα αρχεία σου, τα περνάς σε ένα dvd ή εξωτερικό και τέλος... Η τελευταία πολύ βασική κίνηση είναι να πάρεις ένα άγριο βλέμμα , να δώσεις μια δυνατή κλοτσιά το pc και να του κάνεις format , έτσι ώστε να μην ξαναέχεις το παραπάνω πρόβλημα...
despoinangel Δημοσ. 30 Μαΐου 2012 Μέλος Δημοσ. 30 Μαΐου 2012 επανηλθα και σας εχω νεα!!! Λοιπον! Κατέβασα LINUX Ubuntu στο αλλο pc, τα εκανα burn, restart στο προβληματικο pc, μεσω bios (boot from cd, save & exit) εκανα περιηγηση στα linux και οντως μεσα απο τον C βρηκα ολο το desktop μου!!!! Τα περασα σε εναν απο τους εσωτερικους σκληρους και αφου τα ειχα σωσει εκανα format. Η γκαντεμια μου ηταν πως το πρωτο format δεν πατησε καλα και χρειαστηκε να το ξανα κανω αλλα οκ! Ετρεξα ολα τα προγραμματα μου ( ολη μερα αυτη η δουλεια!!! ) και τωρα ειμαι ετοιμη απο το ολοφρεσκο pc!! χαχα Παιδια σας ευχαριστω πολυ για τη βοηθεια σας που όντως ηταν σημαντικοτατη!!! Να ειστε καλα!!
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα