geocool Δημοσ. 29 Μαΐου 2012 Μέλος Δημοσ. 29 Μαΐου 2012 mrbictor εσένα πρώτα από όλα σου γράφει AMD HDMI Output γιατί έχεις τον Driver της ATI τον οποίο τον έχω δοκιμάσει, εμένα λέει Realtek γιατί ο τελευταίος Driver που πέρασα για δοκιμή ήταν από το site της realtek. Αν ξαναδείς το πρώτο μου post ανέφερα ότι μπορώ να αναπαράγω 5.1 ταινίες μέσω του ffdshow. Από ψάξιμο στο Google βρήκα ότι ο stm00192 έχει δίκιο σε αυτά που λέει. Όσο για αυτό που λες για την TV το σκεφτικά και εγώ. Εσύ ποια κάρτα έχεις και παίζεις κανονικά παιχνίδια σε 5.1 ? Και αν ναι ποια έχεις δοκιμάσει και δουλεύουν.
stm00192 Δημοσ. 29 Μαΐου 2012 Δημοσ. 29 Μαΐου 2012 Ναι αλλα στα properties δεν ειδα να του γραφει καθολου DTS οπως επισης αναγραφει μονο 2 καναλια.. Να το αντίστοιχο δικο μου Εμενα κατι παρόμοιο συνεβαινε οταν ειχα ανοιχτο τον AV αλλα οχι την TV. Και δεν μας ειπε οτι εχει 5' date='1 στις ταινιες μονο στο XBOX. Μηπως η TV δεν μπορει να περασει την πληροφορια στον υπολογιστή οτι υπαρχει συστημα 5,1 συνδεδεμένο και ο υπολογιστης απλα βλεπει μια TV εξου και το Stereo.[/quote'] Οπως ηδη ειπα οταν χρησιμοποιείται η ψηφιακή εξοδος ο ηχος γινεται απλα passthrough και αν ειναι καταλληλο το σημα τοτε αποκωδικοποιειται στο συστημα σε 5.1 η απλα αποδιδεται στεροφωνικα! Οποτε λογικο ειναι να φαινονται μονο δυο καναλια στα properties των windows. Οσο για τις ταινιες το ανεφερε ο Ts σε προηγουμενο ποστ του!
geocool Δημοσ. 29 Μαΐου 2012 Μέλος Δημοσ. 29 Μαΐου 2012 Ειναι λιγο δύσκολο να στο εξηγήσω απλά αλλα αυτό ακριβώς που γράφεις είναι το προβλημα με τα pc games... Στο xbox και στην ταινειες το σήμα του ήχου είναι καταλληλα κωδικοποιημένο ώστε μετα να το παραλαβει το ηχοσύστημα και να το αποκωδικοποιήσει... Στα pc games το σήμα του ήχουν ειναι σε μορφή καταλληλη ώστε να επεξεργάζεται απο το λογικσμικο της καρτας ήχου και να διαχωριζεται στα καναλια των αναλογικών εξόδων της.. οταν όμως χρησιμοποιηθέι η ψηφιακή έξοδος το λογισμικό της καρτας δεν κανει πλεον τπτ και ο ήχος απλα περναει passthrough ως στερεοφωνικός. Αυτό που κάνει το DD live και το DTS connect είναι να παιρνει αυτό το σήμα που προοριζεται για την ψηφιακή εξοδο και να το μετατρέπει σε μια γλώσσα που καταλαβαίνει ο αποκωδικοποιητής DD/DTS του ηχοσυστηματος και να σου δινει 5.1 ήχο. Πολύ καλή η περιγραφή σου, πιστεύω κατάλαβα όλη τη διαδικασία. Επίσης βρήκα και έναν οδηγό που λέει πως να στείλεις σε μορφή DD τον ήχο. Κάνει δηλαδή αυτό που κάνει το DD Live (αν το έχω καταλάβει καλά) απλά το κάνει με την επεξεργαστική ισχύ αντί της κάρτας ήχου με αποτέλεσμα να παρατηρείς και καθυστερήσεις. Βέβαια κάποια ρύθμιση πρέπει να έχω κάνει λάθος γιατί ενώ βλέπω DD σήμα στο Suround ακούγονται όλα μόνο από το κεντρικό ηχείο. Εδώ ο οδηγός: http://www.reaper-x.com/2011/04/25/how-to-realtime-ac3-or-dolby-digital-encoding-for-games/ Υ.Γ. Ο οδηγός είναι λίγο out dated κιόλας και δεν έχει όλες τις ρυθμίσεις που δείχνει έτσι ακριβός όπως τις δείχνει. Εκεί πχ που λέει 3/2 + SW 5.1 (AC3Filter Properties Picture) αναγκαστικά επέλεγα 5.1. Τώρα αν φταίει το VAC ή το AC3Filter δεν μπορώ να καταλάβω.
stm00192 Δημοσ. 29 Μαΐου 2012 Δημοσ. 29 Μαΐου 2012 Ρε συ να σου πω... για να μην παιδεύεσαι με softwareικες λύσεις που κάθε άλλο παρά καλο αποτέλεσμα εχουν.... το ηχοσύστημα σου αναλογικες εισοδους για κάθε καναλι έχει? Αν ναι τράβα τρία καλωδιάκα minijack απο την κάρτα ήχου στο ηχοσύστημα και καθε φορά που παιζεις παιχνιδι γύρνα απλα στα windows την default πηγη ήχου στη καρτα ήχου.
geocool Δημοσ. 29 Μαΐου 2012 Μέλος Δημοσ. 29 Μαΐου 2012 Δυστυχώς δεν έχει αναλογικά πάνω εκτός από ένα Audio In. Μόνο Optical ή Coaxial μπορώ να βάλω. Νομίζω ότι ή κάρτα ήχου παίρνω ή βρίσκω λύση μέσω software που όπως λες δε θα έχει και τα καλύτερα αποτελέσματα. Ευχαριστώ όλους για τις απαντήσεις
stm00192 Δημοσ. 29 Μαΐου 2012 Δημοσ. 29 Μαΐου 2012 Παντως να ξέρεις οι καρτούλες που διαθέτουν DDlive και dts connect ξεκινουν απο 100αρικο και ανεβαίνουν... οποτε σκεψου το καλά αν αξίζει η δαπάνη μονο και μονο για το 5.1 στα παιχνιδια
mrbictor Δημοσ. 29 Μαΐου 2012 Δημοσ. 29 Μαΐου 2012 Οπως ηδη ειπα οταν χρησιμοποιείται η ψηφιακή εξοδος ο ηχος γινεται απλα passthrough και αν ειναι καταλληλο το σημα τοτε αποκωδικοποιειται στο συστημα σε 5.1 η απλα αποδιδεται στεροφωνικα! Οποτε λογικο ειναι να φαινονται μονο δυο καναλια στα properties των windows. Οσο για τις ταινιες το ανεφερε ο Ts σε προηγουμενο ποστ του! Για τα παιχνιδια ειναι ακριβως οπως τα λες δεν παιζει το 5,1 ουτε σε μενα αλλα αυτο με τα properties των win δεν νομιζω πως ειναι ετσι. Το συστημα ειναι αυτο που ειναι ειτε stereo ειτε 3.1-4.0-5.1-7.1 και δεν αλλαζει αναλογα με το τι σημα θα του στειλουμε. Ταινιες με 5,1 ηχο με απλο passthrought εχεις δει?αποτι καταλαβα οχι γιατι τα windows δεν καταλαβαινουν τι εχεις συνδέσει πανω!! Το HDMI απο την καρτα γραφικων δεν μπορεις να το βαλεις πανω στο SONY?
stm00192 Δημοσ. 29 Μαΐου 2012 Δημοσ. 29 Μαΐου 2012 Για τα παιχνιδια ειναι ακριβως οπως τα λες δεν παιζει το 5,1 ουτε σε μενα αλλα αυτο με τα properties των win δεν νομιζω πως ειναι ετσι. Το συστημα ειναι αυτο που ειναι ειτε stereo ειτε 3.1-4.0-5.1-7.1 και δεν αλλαζει αναλογα με το τι σημα θα του στειλουμε. Ταινιες με 5,1 ηχο με απλο passthrought εχεις δει?αποτι καταλαβα οχι γιατι τα windows δεν καταλαβαινουν τι εχεις συνδέσει πανω!! Το HDMI απο την καρτα γραφικων δεν μπορεις να το βαλεις πανω στο SONY? Βρε αγορούδι μου είπαμε στις ταινεις έχει 5.1 με απλο passthrough.... To αλλο που λες για τα windows .. εχεςι αδικο... ετσι όπως τα εξήγησα πριν είναι τα πραγματα
mrbictor Δημοσ. 29 Μαΐου 2012 Δημοσ. 29 Μαΐου 2012 Δλδ εαν εχουμε επιλέξει να χρησιμοποιείται η ψηφιακή εξοδος και να γίνεται ο ηχος passthrought και ειναι καταλληλο το σημα τοτε τα windows εμφανιζουν 2 καναλια στα properties?
soulnick Δημοσ. 29 Μαΐου 2012 Δημοσ. 29 Μαΐου 2012 passthrough σημαινει οτι το ψηφιακο σημα δε θα περασει απο τον decoder της καρτας, αλλα θα πας αυτουσιο στο input του SS. παραξενο, αλλα το σημα οντως ειναι multiplexed σε 2 καναλια και το σπαει σε 6 το συστημα σου. κι εγω που εχω yamaha 5.1 το ιδιο προβλημα αντιμετωπισα, ειδικα με τα ρημαδοπαιχνιδια, αλλα τπτ. δεν πειραζει ομως. μια χαρα ειναι και stereo.
stm00192 Δημοσ. 29 Μαΐου 2012 Δημοσ. 29 Μαΐου 2012 Δλδ εαν εχουμε επιλέξει να χρησιμοποιείται η ψηφιακή εξοδος και να γίνεται ο ηχος passthrought και ειναι καταλληλο το σημα τοτε τα windows εμφανιζουν 2 καναλια στα properties? Ναι..
mrbictor Δημοσ. 29 Μαΐου 2012 Δημοσ. 29 Μαΐου 2012 Περιεργο γιατι σε μενα εμφανιζει ολες τις επιλογες!!
soulnick Δημοσ. 29 Μαΐου 2012 Δημοσ. 29 Μαΐου 2012 αν καταλαβα τι εννοεις, σου τις βγαζει ολες γιατι η καρτα σου μπορει να κανει interal decode και να σου δωσει τα καναλια σε jack..
X-ray7 Δημοσ. 6 Ιουνίου 2012 Δημοσ. 6 Ιουνίου 2012 Καλησπέρα κι από μένα. Έχω το ίδιο πρόβλημα. Όταν συνδέω το pc με τη τηλεόραση (με hdmi) κι από εκεί με οπτική στο ηχοσύστημα δεν φθάνει ο 5,1 ήχος. Από το PS3 κι από το hd831nova που έχω ο ήχος γίνεται κανονικά passthrough επομένως δεν έχει να κάνει κάτι με τη tv αλλά με το pc και τον ήχο που βγάζει. Συγκεκριμένα όταν πηγαίνω στο supported format μου βγάζει και μένα ότι υποστηρίζει μόνο 2 κανάλια κι όχι 5. Εμένα το πρόβλημα μου είναι όταν βλέπω ταινίες ότι δεν μπορώ να έχω 5,1. Καμία ιδέα? Αν χρειάζεται να δώσω κάποια επιπλέον πληροφορία πείτε μου.
stm00192 Δημοσ. 6 Ιουνίου 2012 Δημοσ. 6 Ιουνίου 2012 Ποιον player χρησιμοπιείς??? Πες μας για να σου πουμε τι ρυθμίσεις πρεπει να κανεις απο εκει... Στα παιχνιδια όμως 5.1 γιοκ οπως ειπαμε ηδη στο θεμα γίνεται μονο με τσαρλατανιες ή ακριβή καρτα ήχου.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα