Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Καλησπέρα παιδιά. Έχω αγοράσει εδώ και μερικούς μήνες την ATI HD 6790.

Έχω συνδέσει την κάρτα με HDMI πάνω στην οθόνη και από την οθόνη φεύγει ήχος με οπτική στο Suround System.

Με την προηγούμενη κάρτα γραφικών είχα καταφέρει να βγάλω 5.1 ήχο.

Έχω λιώσει το Google να βρω μια λύση αλλά τίποτα. Δεν εμφανίζεται το 5.1 στα properties του Sound Device.

Μόνο Stereo δείχνει. Αυτή τη στιγμή έχω κατεβάσει Realtek Drivers και έχω δοκιμάσει και τους official της Ati αλλά και πάλι δε μπορώ να τα καταφέρω. Μήπως έχει κανείς ιδέα τι μπορεί να φταίει και τι μπορώ να κάνω ?

Ευχαριστώ :rolleyes:

My Suround System

My Graphics Card

!!UPDATE 2!!

Για να γίνω πιο συγκεκριμένος:

*Το Xbox360 συνδέεται με HDMI στην TV.

*To PC συνδέεται με HDMI στην TV.

*Η TV Συνδέεται με optical στο Suround System.

*Το Xbox360 στέλνει κανονικά Dolby Digital και το Suround μου το αναγνωρίζει.

*Το PC μέσω ρυθμίσεων του ffdshow μαζί με Media Player Classic παίζει AC-3 και το Suround μου το αναγνωρίζει.

*Το PC δεν παίζει 5.1 με παιχνίδια όπως Left 4 Dead 2, Dirt Showdown, Dragon Age Origins +++, γενικά δεν βγάζει 5.1

Και μερικές SS:

2.png Capture-2.png

Επεξ/σία από geocool
  • Απαντ. 38
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσιευμένες Εικόνες

Δημοσ.

Ελα φιλε

Αυτο που ισχυει ειναι οτι οι περισσοτερες tv βγάζουν στερεο ηχο απο την οπτικη

Το ιδιο θεμα ειχα οταν το εψαξα για τη δικη μου

Sent from my LG-P990 using Insomnia

Δημοσ.

Ελα φιλε

Αυτο που ισχυει ειναι οτι οι περισσοτερες tv βγάζουν στερεο ηχο απο την οπτικη

Το ιδιο θεμα ειχα οταν το εψαξα για τη δικη μου

Sent from my LG-P990 using Insomnia

Θα μπορούσε όμως πάνω στην TV έχω xbox360 που στέλνει κανονικά 5.1 και εκτός αυτού με την προηγούμενη κάρτα δεν είχα πρόβλημα. Ευχαριστώ για την απάντηση :)

Δημοσ.

Για δοκιμασε να ανοιξεις την TV στο input του PC φυσικα ανοιξε και το Home Cinema και πηγαινε ξαναδες τις ρυθμισεις

Δημοσ.

Η TV ανοιχτή είναι, αυτή χρησιμοποιώ για οθόνη. Η ρυθμίσεις που πόσταρα είναι την ώρα που όλα είναι ανοιχτά :(

Δημοσ.

Προσεξα τωρα οτι πανω στο SS δεν εχεις βαλει τις ρυθμισεις τις καρτας γραφικων αλλα της καρτας ηχου, θα πρεπει να επιλεξεις default device την καρτα γραφικων!

Δημοσ.

Φίλε mrbictor αυτή στα screenshots είναι η κάρτα γραφικών, δεν νομίζω να υπάρχει κιόλας κάρτα ήχου που να έχει HDMI... και εκτός αυτού αν δεν είχα default την κάρτα γραφικών δεν θα ακουγόταν καθόλου ήχος όχι απλά δεν θα έπαιζε 5.1 όπως αναφέρω στο πρώτο post. Κάτι έχει να κάνει με τους Drivers ή κάτι που αγνοώ, δεν νομίζω να είναι στις ρυθμίσεις μου το πρόβλημα.

Δημοσ.

Το 5.1 το ξεχνας στα παιχνιδια στο pc με χρηση ψηφιακης συνδεσης ηχου.. (hdmi, optical, coaxial) μονο μεσω των αναλογικων δυνδεσεων της καρτας ηχο θα παρεις 5.1 στα παιχνιδια.

Η μοναδικη περιπτωση να επερνες στα παιχνιδια στο pc 5.1 μεσω ψηφιακης θα ηταν να ειχες καρτα που υποστηριζει DD live η DTS connect. Που ειναι λιγες και πανακριβες!

Δημοσ.

Δλδ η καρτα γραφικων σου ειναι realtek?

Και δεν υποστηρίζει καθολου DTS? περίεργο..Εαν η καρτα σου εχει DVI εξοδο και οχι HDMI εχεις χρησιμοποιήσει τον ανταπτορα της ATi?

Για δοκιμασε να συνδέσεις το PC κατευθείαν με HDMI στο Home Cinema

Δημοσ.

Δλδ η καρτα γραφικων σου ειναι realtek?

Και δεν υποστηρίζει καθολου DTS? περίεργο..Εαν η καρτα σου εχει DVI εξοδο και οχι HDMI εχεις χρησιμοποιήσει τον ανταπτορα της ATi?

Για δοκιμασε να συνδέσεις το PC κατευθείαν με HDMI στο Home Cinema

Η καρτες γραφικών της ΑΜD, χρησιμοποιούν υποσύστημα ήχου τις realtek για να βγάζουν ήχο μέσω του HDMI. Για αυτο υπαρχουν και αντιστοιχοι drivers στο site της Realtek.

Υποστηρίζουν μεν DD και DTS για αυτό και έχει 5.1 στις ταινίες αλλα όχι DD live και DTS connect που είναι απαραίτητα για αναπαρωγή 5.1 μέσω ψηφιακής σύνδεσης ήχου στα παιχνίδια...

Οποτε 5.1 στα παιχνιδια με ήχο απο την καρτα γραφικών γιοκ... δεν γίνεται...

Δημοσ.

Πρώτα από όλα ευχαριστώ φίλε stm00192 που απάντησες.

Μιας και δεν ξέρω από ήχο αν μπορείς διαφώτισε με λίγο.

Το XBOX360 λέει ότι χρησιμοποιεί Dolby Digital για 5.1.

Πως γίνεται το 360 να βγάζει όντως DD μέσω HDMI και στα PC Games να χρειαζόμαστε DD Live ή DTS Connect ?

Από ότι ξέρω ο ήχος κωδικοποιήται σε DD ή DTS στο σύστημα(PC/DVD PL κτλ) και το ηχοσύστημα τον αποκωδικοποιεί.

Το DD Live και DTS Connect τι παραπάνω κάνει ?

Επίσης θα ήθελα να ξέρω , αν τελικά έπαιρνα μια κάρτα ήχου που υποστηρίζει DD Live ή DTS Connect δε θα πρέπει να το

υποστηρίζει και το Suround System μου ? Η το αναγνωρίζει σαν κανονικό DTS/DD ?

Σε ευχαριστώ και πάλι :)

Δημοσ.

Η καρτες γραφικών της ΑΜD, χρησιμοποιούν υποσύστημα ήχου τις realtek για να βγάζουν ήχο μέσω του HDMI. Για αυτο υπαρχουν και αντιστοιχοι drivers στο site της Realtek.

Υποστηρίζουν μεν DD και DTS για αυτό και έχει 5.1 στις ταινίες αλλα όχι DD live και DTS connect που είναι απαραίτητα για αναπαρωγή 5.1 μέσω ψηφιακής σύνδεσης ήχου στα παιχνίδια...

Οποτε 5.1 στα παιχνιδια με ήχο απο την καρτα γραφικών γιοκ... δεν γίνεται...

Ναι αλλα στα properties δεν ειδα να του γραφει καθολου DTS οπως επισης αναγραφει μονο 2 καναλια..

Να το αντίστοιχο δικο μου

atie.th.jpg

Εμενα κατι παρόμοιο συνεβαινε οταν ειχα ανοιχτο τον AV αλλα οχι την TV.

Και δεν μας ειπε οτι εχει 5,1 στις ταινιες μονο στο XBOX.

Μηπως η TV δεν μπορει να περασει την πληροφορια στον υπολογιστή οτι υπαρχει συστημα 5,1 συνδεδεμένο και ο υπολογιστης απλα βλεπει μια TV εξου και το Stereo.

Δημοσ.

Πρώτα από όλα ευχαριστώ φίλε stm00192 που απάντησες.

Από ότι ξέρω ο ήχος κωδικοποιήται σε DD ή DTS στο σύστημα(PC/DVD PL κτλ) και το ηχοσύστημα τον αποκωδικοποιεί.

Το DD Live και DTS Connect τι παραπάνω κάνει ?

Ειναι λιγο δύσκολο να στο εξηγήσω απλά αλλα αυτό ακριβώς που γράφεις είναι το προβλημα με τα pc games...

Στο xbox και στην ταινειες το σήμα του ήχου είναι καταλληλα κωδικοποιημένο ώστε μετα να το παραλαβει το ηχοσύστημα και να το αποκωδικοποιήσει...

Στα pc games το σήμα του ήχουν ειναι σε μορφή καταλληλη ώστε να επεξεργάζεται απο το λογικσμικο της καρτας ήχου και να διαχωριζεται στα καναλια των αναλογικών εξόδων της.. οταν όμως χρησιμοποιηθέι η ψηφιακή έξοδος το λογισμικό της καρτας δεν κανει πλεον τπτ και ο ήχος απλα περναει passthrough ως στερεοφωνικός.

Αυτό που κάνει το DD live και το DTS connect είναι να παιρνει αυτό το σήμα που προοριζεται για την ψηφιακή εξοδο και να το μετατρέπει σε μια γλώσσα που καταλαβαίνει ο αποκωδικοποιητής DD/DTS του ηχοσυστηματος και να σου δινει 5.1 ήχο.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...