greekparot Δημοσ. 28 Μαΐου 2012 Δημοσ. 28 Μαΐου 2012 Καλημερα, εχω ενα δισκο SEAGATE BARRACUDA 7200.11 ST3500320AS 500GB SATA2 ο οποιος οταν ανοιγεις το pc ακουγεται ενα τακ-τακ. Ετρεξα το διαγνωστικο της seagate το οποιο στο μικρο τεστ κανει πανω απο 20 λεπτα να το ολοκληρωσει - και παρ'ολα αυτα δεν μου βγαζει καποιον κωδικο error. Ο δισκος ειχε αρχικα 5 χρονια εγγυηση (ληγει αρχες του 2013). Αλλα πιστευω οτι αν τον στειλω θα μου τον επιστρεψουν πισω. Το λειτουργικο δεν φορτωνει (windows xp) οποτε σιγουρα χρειαζεται format. Σκεφτηκα να αγορασω εναν δισκο καινουριο και απο αυτον να τραβηξω με το acronis true image μονο τους φακελους που χρειαζομαι (φωτογραφιες, βιντεο, μουσικη, εγγραφα). Το ερωτημα μου ειναι οταν θα κανω restore το backup στο καινουριο δισκο οι φακελοι θα περαστουν οπως ηταν στον παλιο δισκο; Δεδομενου οτι στον παλιο ειχα xp + στον καινουριο θα βαλω windows 7. Μηπως δηλαδη υπαρχει καποια ασυμβατοτητα;
άδικος Δημοσ. 28 Μαΐου 2012 Δημοσ. 28 Μαΐου 2012 Φίλε μου δε θα απαντήσω άμεσα στην ερώτηση για το backup αλλά θα σου προτείνω αν ο δίσκος κλικάρει κάπως έτσι ή έτσι να τον στείλεις πίσω για rma αφού έχει ακόμα εγγύηση. Τώρα αν μπορείς με κάποιο τρόπο να πάρεις αντίγραφο τα αρχεία σου πριν το δώσεις, να το κάνεις. Από τη στιγμή που πάρεις το αντίγραφο με μόνο τα αρχεία που λες (ή ακόμα & όλο το δίσκο καλύτερα), μπορείς στο νέο σου λειτουργικό να ανοίξεις την εικόνα του δίσκου αυτή με το acronis & να περάσεις τα αρχεία στο νέο σου σύστημα κατά βούληση (όλη την εικόνα ή διαλέγοντας αρχεία). Θα κάνεις δηλαδή mount image. Μπορείς επίσης να πάρεις τα αρχεία σε έναν εξωτερικό δίσκο με ένα live cd. Όλα αυτά αν δουλέψει ο δίσκος. Προσωπικά πάντως εγώ δε βλέπω να είναι αυτό το ζήτημα, αλλά το γεγονός ότι ο δίσκος χτύπησε. Αν όντως κλικάρει, παρά τι σου λέει το seatools, δύσκολη τη βλέπω την ανάκτηση από μόνο σου...
greekparot Δημοσ. 28 Μαΐου 2012 Μέλος Δημοσ. 28 Μαΐου 2012 Σ'ευχαριστω πολυ φιλε μου για την απαντηση σου.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα