Navu Δημοσ. 1 Ιουνίου 2012 Δημοσ. 1 Ιουνίου 2012 Μελέτησα αυτό το νήμα, όπως και πολλά παρόμοια με τη σχετική, διαχρονική θεματολογία. Κατά την ταπεινή μου, είναι απορίας άξιο πως πιστεύει/εικάζει κάποιος ότι το ενσωματωμένο τσιπάκι ήχου θα μπορούσε ενδεχομένως να είναι υπεύθυνο για την υπολοίπουσα απόδοση των pc-speaker του. Είναι εξίσου απορίας άξιο πως είναι δυνατόν χρήστες να προτείνουν την αγορά εξωτερικής κάρτας ήχου με στόχο να αναστηθούν τα "πεθαμένα λικέρ" Ζ506 με την επιχειρηματολογία ότι όντως υπάρχουν αντιληπτές ηχητικές διαφορές μεταξύ dedicated και on-board. @ts Φίλε μου, η φόλα στο σύστημά σου είναι τα ηχεία σου και συγκεκριμένα ο ενισχυτής τους. Θάβουμε ή θεοποιούμε ηχεία, αμελώντας τελείως τον παράγοντα "ενισχυτής". Ο ενισχυτής είναι μάπα, οπότε και τα ηχεία γίνονται μάπα. ΜΗΝ ψάχνεσαι με κάρτες, σε περίπτωση αμφιβολίας δοκίμασέ τα σε κάποιον φίλο σου με κάρτα. Καλύτερα σούταρέ τα και πάρε κάτι πιο potent.
akarabamba Δημοσ. 1 Ιουνίου 2012 Μέλος Δημοσ. 1 Ιουνίου 2012 Οκ guys thanx για άλλη μια φορά για τη βοήθεια και τις απαντήσεις σας.Όπως προείπα με πείσατε να μην κάνω αγορά,τουλάχιστον για την ώρα γιατί πολλά φράγκα δε παίζουν έτσι κ αλλιώς.Γενικώς είμαι ευχαριστημένος με τον ήχο που βγάζουν απλά ρώτησα μήπως αλλάζει κάτι με sound card.Αν ήξερα δε θα ρώταγα.Τώρα @Navu που λες να τα σουτάρω και να πάρω άλλα,ήξερα και από μόνος μου ρε man να πάω σε κάτι καλύτερο αλλά τόσα είχα τόσα έδωσα.Σήμερα έκλεισαν μια 'βδομάδα.Τεσπά σας ευχαριστώ και πάλι όλους σας.
haris013 Δημοσ. 1 Ιουνίου 2012 Δημοσ. 1 Ιουνίου 2012 έγινε ρε high tech μαστόρια. εσείς τα έχετε δοκιμάσει όλα και ξέρετε. ότι συνδυασμός σε κάρτα ήχου και ηχεία έχουν περάσει από τα χέρια σας. φίλε πάρε τα ζ906 στα 300+ ευρώ να κάνεις δουλειά. και αν δεν έχεις δανείσου από τους ξερόλες z906? αχαχαχα σιγα μην πεταξει 300€ να παρει παλι πλαστικη φολα της Logitech? 1000 φορες καλυτερα να παει εδω http://www.skroutz.gr/s/317571/Edifier-S730.html
Navu Δημοσ. 1 Ιουνίου 2012 Δημοσ. 1 Ιουνίου 2012 Οκ guys thanx για άλλη μια φορά για τη βοήθεια και τις απαντήσεις σας.Όπως προείπα με πείσατε να μην κάνω αγορά,τουλάχιστον για την ώρα γιατί πολλά φράγκα δε παίζουν έτσι κ αλλιώς.Γενικώς είμαι ευχαριστημένος με τον ήχο που βγάζουν απλά ρώτησα μήπως αλλάζει κάτι με sound card.Αν ήξερα δε θα ρώταγα.Τώρα @Navu που λες να τα σουτάρω και να πάρω άλλα,ήξερα και από μόνος μου ρε man να πάω σε κάτι καλύτερο αλλά τόσα είχα τόσα έδωσα.Σήμερα έκλεισαν μια 'βδομάδα.Τεσπά σας ευχαριστώ και πάλι όλους σας. Αν είχες κάνει έρευνα αγοράς και προϊόντος και κατέληξες στα Ζ λόγω οικονομικού παράγοντα, δεν υπάρχει θέμα. Η αγορά ήταν συνειδητή, αγόρασες αυτό που έφτανες οικονομικά και θα ζήσεις με αυτό όσο χρειαστεί. Αν όμως η αγορά έγινε εν θερμώ και εκ των υστέρων κάνεις το aftermath για τα ηχεία αυτά, τότε και πάλι θα πρέπει να ζήσεις με "κακό ήχο χρεωμένο για 80€" (λέω ένα νούμερο...). Τέσπα, τραγικά δεν θα είναι τα πράγματα με τα Ζ, απλά θα ξέρεις κάτι παραπάνω για την επόμενη επιλογή σου.
Djole_7 Δημοσ. 1 Ιουνίου 2012 Δημοσ. 1 Ιουνίου 2012 Εμεις με τα G 51 αξιζει να παμε σε καμια xonar ds-dg ρε παιδια η οχι? mobo:P5Q Deluxe.. Στα παιχνιδια εχουν εξαιρετικη αποδοση..απλα λεω μηπως στην μουσικη γινει λιγο πιο καθαρος ο ηχος στα ψηλα.. thankss...
stm00192 Δημοσ. 1 Ιουνίου 2012 Δημοσ. 1 Ιουνίου 2012 Εμεις με τα G 51 αξιζει να παμε σε καμια xonar ds-dg ρε παιδια η οχι? mobo:P5Q Deluxe.. Στα παιχνιδια εχουν εξαιρετικη αποδοση..απλα λεω μηπως στην μουσικη γινει λιγο πιο καθαρος ο ηχος στα ψηλα.. thankss... Τσου...
Heatspreader Δημοσ. 1 Ιουνίου 2012 Δημοσ. 1 Ιουνίου 2012 z906? αχαχαχα σιγα μην πεταξει 300€ να παρει παλι πλαστικη φολα της Logitech? 1000 φορες καλυτερα να παει εδω http://www.skroutz.g...ifier-S730.html Τι σχέση έχουν αυτά με τα Z906; Τα Z906 είναι 5.1 kai αυτά που λες εσύ, είναι 2.1. Τα Ζ906,, έχουν πολλές θύρες για σύνδεση περιφερειακών τα Z906, απ' ότι βλέπω όχι. Τα Ζ906, έχουν αποκωδικοποιητή dts, Dolby Digital, τα Edi, δεν ξέρω και δεν γράφει κάτι τέτοιο. Τέλος μιλάμε για Logitech, η οποία προσφέρει απίστευτη εγγύηση. Μην μετράμε με δύο μέτρα και δυο σταθμά. Δεν είναι τα πράγματα τόσο απλά.
haris013 Δημοσ. 1 Ιουνίου 2012 Δημοσ. 1 Ιουνίου 2012 Τι σχέση έχουν αυτά με τα Z906; Τα Z906 είναι 5.1 kai αυτά που λες εσύ, είναι 2.1. Τα Ζ906,, έχουν πολλές θύρες για σύνδεση περιφερειακών τα Z906, απ' ότι βλέπω όχι. Τα Ζ906, έχουν αποκωδικοποιητή dts, Dolby Digital, τα Edi, δεν ξέρω και δεν γράφει κάτι τέτοιο. Τέλος μιλάμε για Logitech, η οποία προσφέρει απίστευτη εγγύηση. Μην μετράμε με δύο μέτρα και δυο σταθμά. Δεν είναι τα πράγματα τόσο απλά. μηλαμε παντα σε αποδοση ηχου δεν ειπα τιποτα για την αξιοπιστια της logi ουτε για το aftersales της που ειναι αψογο,ειπα μονο για την ποιοτιτα και τα DD,dts κλπ δεν μου λενε τιποτα
Heatspreader Δημοσ. 1 Ιουνίου 2012 Δημοσ. 1 Ιουνίου 2012 Δεν σου λένε εσένα. Δεν παύουν να αποτελούν ωστόσο αντικειμενικό κριτήριο. Είναι πολύ πιθανό να έχουν καλύτερο ήχο, αλλά η απουσία αποκωδικοποιητή είναι μειονέκτημα. Ακόμα και αυτά δεν βλέπω να έχουν. http://www.msystems.gr/files/product/12011.pdf Τραγικό.
Navu Δημοσ. 1 Ιουνίου 2012 Δημοσ. 1 Ιουνίου 2012 Heatspreader, κατά καιρούς έχω συμφωνήσει μαζί σου σε πολλά, αλλά εδώ μου τα χαλάς. Το μάπα ηχείο ΟΤΙ φτιασίδωμα και να του βάλεις, ΟΣΑ DTS και Dolby Digital και να του χώσεις, θα εξακολουθεί να είναι μάπα. Σε ένα πραγματικά καλό σετ όμως, σίγουρα θα βρεις τρόπο να το κάνεις να παίξει και DTS/Dolby Digital/whatever... Να το κάνω ΤΙ το DTS άμα είναι να το ακούω μέσω των οποιοδήποτε Ζ? To τραγικό είναι ότι συζητάμε περί ήχου και περί DTS/Dolby Digital με βάσει τραγικά pc-setάκια (τα βάζω όλα μέσα!). Καλώς ή κακώς, αυτή η συζήτηση δεν έχει τέλος, ούτε μπορεί να φτάσει κανείς σε ουσιαστικό συμπέρασμα γιατί η κάθε πλευρά λέει τα δικά της: η μία μιλάει για ποιότητα ήχου (στο μέτρο του δυνατού) και η άλλη για ψηφιακές ευκολίες. Οπότε, αγοράζει ο καθένας αυτό που του αρέσει και πιστεύει ότι τον βολεύει/εξυπηρετεί καλύτερα και τελειώνει το θέμα εκεί.
Heatspreader Δημοσ. 1 Ιουνίου 2012 Δημοσ. 1 Ιουνίου 2012 Καλώς ή κακώς, αυτή η συζήτηση δεν έχει τέλος, ούτε μπορεί να φτάσει κανείς σε ουσιαστικό συμπέρασμα γιατί η κάθε πλευρά λέει τα δικά της: η μία μιλάει για ποιότητα ήχου (στο μέτρο του δυνατού) και η άλλη για ψηφιακές ευκολίες. Οπότε, αγοράζει ι καθένας αυτό του αρέσει και πιστεύει ότι τον βολεύει/εξυπηρετεί καλύτερα και τελειώνει το θέμα εκεί. Αυτό ακριβώς. Εδώ είναι όλη η ουσία. Δεν έχουν φοβερή ποιότητα ήχου τα Z906, ωστόσο όμως θεωρώ πως είναι μία πολύ καλή λύση για να συνδέσει κάποιος το PC, το Playstation, τη TV, κλπ με ψηφιακό τρόπο ταυτόχρονα με ότι συνεπάγεται αυτό. Με το που λέμε τη λέξη ψηφιακό, σταματάει να μας απασχολεί η κάρτα ήχου που λέγαμε. Βέβαια θα μου πεις με τέτοιας ποιότητας ηχεία θα καταλάβεις διαφορά στον ήχο από κάρτα σε κάρτα σε αναλογικό σήμα; Μπορεί και όχι, μπορεί και ναι. Για τα Z906, θεωρώ ότι μπορείς να καταλάβεις. Ακόμα όμως και να μην μπορείς, η ψηφιακή ευκολία παραμένει. Με αναλογικό τρόπο, πρέπει να σετάρεις σωστά τους Drivers πως να παίζει πολυκάναλα. Να δίνει δηλαδή επεξεργασμένο, αποκωδικοποιημένο, μασημένο το σήμα η κάρτα ήχου στον ενισχυτή των ηχείων. Αντίθετα με την ψηφιακή το συνδέεις και δεν έχεις να κάνεις τίποτα εσύ. Καταλαβαίνω ότι λες πως το dts και το Dolby Digital, μπορεί να μην το καταλάβεις λόγω απόκρισης των ηχείων, αλλά εγώ εστιάζω στο στήσιμο και την ευκολία για πολυκάναλη κατάσταση. Τα Edifier, δείχνουν στιβαρά και ίσως είναι καλύτερα. Δεν περιμένω τρελές διαφορές όμως. Είναι ηχεία της σειράς και αυτά. Οπότε προσωπικά προτιμώ λίγο χειρότερα πρίμα και ευκολία στη σύνδεση, καθώς και άριστη εγγύηση από την Logitech.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα