E@rendil Δημοσ. 27 Μαΐου 2012 Δημοσ. 27 Μαΐου 2012 Σημερα αγορασα καινουρια καρτα γραφικων και την εγκατεστησα στο pc μου, αλλα απο οτι φαινεται δεν μου την διαβαζει.. η καρτα ειναι Sapphire hd 6670 2GB.. Ορισα και μεσω BIOS να κανει display στην PCI, αλλα τπτ.. Μηπως εχουμε καμμια λυση? Το pc εχει τα εξεις: ASUS TA-822 CORSAIR CMPSU-500CX BUILDER SERIES 500W Gigabyte GA-H61M-S2PV - Μητρική κάρτα - mATX - iH61 INTEL CORE I3-2100 3.1 GHZ LGA1155 - BOX Kingston HyperX blu KHX1333C9D3B1/4G SAPPHIRE RADEON HD6670 2GB DDR3 PCI-E Western Digital 250 LG GH22NS70 - DVD Drives - ±R DL - Serial ATA 5.25"
E@rendil Δημοσ. 27 Μαΐου 2012 Μέλος Δημοσ. 27 Μαΐου 2012 Οτι, δεν μπορω να κανω display απο τιν καρτα γραφικων, παρα μονο απο την ενσωματωμενη της motherboard.. ενω το fan της gpu δουλευει.. και οταν το οριζω απο Bios δεν δειχνει τπτ, ουτε απο την ενσωματωμενη
vaggelisp7406 Δημοσ. 27 Μαΐου 2012 Δημοσ. 27 Μαΐου 2012 Μπες στα windows απο την ενσωματωμενη καρτα γραφικων και κανε απεγκατασταση ολων των drivers που αφορουσαν καρτες γραφικων απο παλια..Μπες σε safe mode (ασφαλης λειτουργια) και με το προγραμμα driver sweeper κανε καθαρισμο απο τυχον υπολοιματα των drivers καρτων γραφικων.Μετα ορισε απο το bios μονο την βασικη καρτα γραφικων να ξεκιναει,οχι την ενσωματωμενη..Και προσπαθησε ξανα
Shader Δημοσ. 28 Μαΐου 2012 Δημοσ. 28 Μαΐου 2012 Θέμα με drivers υπάρχει όταν αρχίζει να φορτώνει τα windows και μετά , όταν ανοίγει ο υπολογιστής δεν εχει φορτώσει drivers άρα πρέπει να βλέπεις τουλάχιστον τις πρώτες οθόνες από την κάρτα γραφικών. Μπες στο bios και κανε load default , save-exit και δες αν έχεις πρόβλημα.
vaggelisp7406 Δημοσ. 28 Μαΐου 2012 Δημοσ. 28 Μαΐου 2012 Ευχαριστω παρα πολυ για την βοηθεια σου... Ανοιξε? βρηκες λυση τελικα?
E@rendil Δημοσ. 28 Μαΐου 2012 Μέλος Δημοσ. 28 Μαΐου 2012 Οχι αλλα, συνδεσα τα ηχεια πανς στο pc και ειδα οτι εμπαινε στα windows.. οποτε υπεθεσα οτι κατι παιζει με την VGA.. θελω να δοκιμασω και την DVI-D που εχει πανω αλλα δεν εχω οθονη.. Μηπως ξερει κανεις αν μπορω να την συνδεσω κατευθειαν σε TV μεσω HDMI και να εχω εικονα??
E@rendil Δημοσ. 29 Μαΐου 2012 Μέλος Δημοσ. 29 Μαΐου 2012 Εχω προβλημα με την εξοδο VGA, δεν μου δειχνει εικονα, ξερουμε πωσ μπορουμε να το διορθοσουμε η απλα να συνδεσω κατευθειαν στην DVI-D? Please help....
Shader Δημοσ. 29 Μαΐου 2012 Δημοσ. 29 Μαΐου 2012 Άνοιξε το κουτί και αφαίρεσε τα καλώδια από τους σκληρούς δίσκους , αν δουλεύει η κάρτα γραφικών και έχεις ορίσει από το bios την pci (όχι την onboard) , πρέπει να βλέπεις τις πρώτες οθόνες μέχρι να λέει οτι δεν βρίσκει δίσκο ή λειτουργικό. Δηλαδή προσπάθησε να λύσεις το πρόβλημα σου χωρίς σκληρό δίσκο (χωρίς drivers) , αν η μητρική δεν καταφέρει να εκκινήσει την κάρτα γραφικών τότε μπουτάρει με την onboard. Αν έχεις κάνει load default από bios δοκίμασε να κάνεις bios reset. Αν πάλι έχεις πρόβλημα τότε μπορεί να μην δουλεύει η κάρτα γραφικών ή να μην την έχεις εγκαταστήσει κανονικά ή να έχει πρόβλημα η μητρική , τότε πας την κάρτα γραφικών στο κατάστημα που την αγόρασες για να την ελέγξουν. Αν καταφέρεις να δεις τις πρώτες οθόνες από την κάρτα γραφικών , κλείσε το pc και σύνδεσε τον σκληρό που έχει το λειτουργικό , από εκεί και έπειτα είναι θέμα των drivers.
E@rendil Δημοσ. 30 Μαΐου 2012 Μέλος Δημοσ. 30 Μαΐου 2012 Αυτο που ειπα και πιο πανω.. Οταν οριζω ως βασικη την PCI ενω ακουω απο τα ηχεια μου την εκκινηση του windows δεν εχω εικονα απο την VGA θυρα.. καθολου, μου λεει οτι δεν υπαρχει συνδεση.. θα δοκιμασω να συνδεσω και οθονη με DVI-D συνδεση και θα ενημερωσω με τα σχετικα αποτελεσματα.. Ευχαριστς παντως...
Shader Δημοσ. 30 Μαΐου 2012 Δημοσ. 30 Μαΐου 2012 Το θέμα είναι οτι σε αποτυχία εκκίνησης της κάρτας γραφικών , η μητρική εκκινεί την onboard , αν βάλεις το καλώδιο της οθόνης στην onboard (ενώ έχεις επιλέξει από το bios την pci , και δεν έχεις επιλέξει η onboard να είναι πάντα enable) και έχεις σήμα στην οθόνη τότε δεν δουλεύει η κάρτα γραφικών. Δεν χρειάζεται να αγοράζεις καλώδιο και να ταλαιπώρησε , πας την κάρτα από εκεί που την αγόρασες και σε ένα λεπτό σου λένε αν έχει πρόβλημα.
E@rendil Δημοσ. 30 Μαΐου 2012 Μέλος Δημοσ. 30 Μαΐου 2012 Δικιο εχεις οτι πρεπει να την στειλω απο εκει που την πηρα για να ξεμπερδεψω.. αλλα 1ον κανω disable την onboard και οριζω την pci ως display... μετα απο αυτο δεν μου δειχνει απο την onboard τπτ, αλλα ουτε απο την PCI.. (Και παντα μιλαω για την VGA θυρα) Ενω κανει κανονικη εκκινηση του windows... αν δεν την εβρισκε την gpu δεν θα εμπαινε καν στο λειτουργικο... Σωστα?
TEOKOS Δημοσ. 31 Μαΐου 2012 Δημοσ. 31 Μαΐου 2012 Εχω προβλημα με την εξοδο VGA' date=' δεν μου δειχνει εικονα, ξερουμε πωσ μπορουμε να το διορθοσουμε η απλα να συνδεσω κατευθειαν στην DVI-D? Please help....[/quote'] Κάτσε ρε φίλε γιατί θα μας κουφανεις. Συνδέεις την οθόνη σου με VGA πάνω στην ενσωματωμένη κάρτα γραφικών της μητρικής σου και περιμένεις να πάρεις εικόνα από την 6670; (η sapphire 6670 δεν έχει έξοδο VGA) Sent from my iPhone using Insomnia
ninos30 Δημοσ. 31 Μαΐου 2012 Δημοσ. 31 Μαΐου 2012 H κάρτα σου είναι αυτή, σωστά? http://www.sapphiretech.com/presentation/product/?cid=1&gid=3&sgid=1088&pid=1218&psn=&lid=1&leg=0 (ξέρεις ότι τζάμπα πήρες 2GB κάρτα, εντελώς άχρηστη σε αυτήν την κατηγορία. Έχει και DDR3 αντί για DDR5 που έχουν τα περισσότερα μοντέλα με 1GB) Αυτή έχει HDMI, DVI και το αναλογικό D-SUB (και όχι VGA όπως την λένε κάποιοι). Εσύ με ποια σύνδεση την συνδέεις με την TV σου? (Και πάνω στην on-board σου δεν θα έχεις κανένα καλώδιο όταν θα κάνεις δοκιμές. Μόνο στην 6670)
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα