Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Παιδια εχω μια παλια μητρικη η οποια εχει θυρες sata εκτος απο ide.Αυτη την στιγμη εχω εναν δισκο ide 80gb πανω και θελω να ρωτησω αν γινεται να κανω καποιο raid με εναν δισκο που ειναι ide και με εναν αλλον που ειναι sata

Δημοσ.

Υπάρχει συγκεκριμένος λόγος που θέλεις RAID; Ταχύτητα παραπάνω δε θα κερδίσεις με την αντίκα που έχεις για δίσκο. Καλύτερα χάρισέ τον και αγόρασε έναν σύγχρονο, γρήγορο δίσκο.

Δημοσ.

Και Any way στο τελευταίο raid που είχα κάνει πριν 7 χρόνια περίπου αν θυμάμαι καλά έπρεπε να είναι ίδιοι οι δίσκοι για να έχει την καλύτερη δυνατή απόδοση.. δεν ξερω αν άλλαξε κάτι από τότε..

Δημοσ.

Δε γίνεται φίλε μου για το λόγο του ότι αν η Μ/Β υποστηρίζει raid, θα είναι επειδή έχει κάποιον raid controller ο οποίος θα είναι είτε sata είτε ata 133. Ακόμα & τους 2 να έχει δε γίνεται να τους..."συνδυάσεις". Η εκάστοτε συστοιχία raid στήνεται πάνω στον ίδιο ελεγκτή.

Για την ιστορία raid μπορείς να φτιάξεις ακόμα & με δίσκους διαφορετικής χωρητικότητας.

Επειδή δεν ήσουν συγκεκριμένος, θα υποθέσω όπως & οι υπόλοιποι πως αναφέρεσαι σε raid0. Προσωπικά πιστεύω πως αν φτιάξεις sata raid0 (ή έστω και ata) στο παλιό σου "μηχάνισμα" tongue.gif θα δεις σημαντική διαφορά στην απόδοση του.

Ποια mobo είναι btw?

Δημοσ.

Δε γίνεται φίλε μου για το λόγο του ότι αν η Μ/Β υποστηρίζει raid, θα είναι επειδή έχει κάποιον raid controller ο οποίος θα είναι είτε sata είτε ata 133. Ακόμα & τους 2 να έχει δε γίνεται να τους..."συνδυάσεις".

Υπάρχει και software RAID. :P

Δημοσ.

Υπάρχει και software RAID. :P

Ισχύει! happy.gif (βέβαια δε βλέπω να το λόγο να περάσει σε software raid)

Επίσης υπάρχει & η λύση pci raid controller.

Μιας & τώρα διάβασα το προηγούμενο ποστ σου, δε νομίζω πως αγοράζοντας καινούριο δίσκο θα έχει καλύτερες επιδόσεις. Ίσα ίσα που σ'αυτή τη Μ/Β δε θα αλλάξει κάτι & θα ξοδέψει άδικα χρήματα. Ενώ με το raid θα ανεβάσει επιδόσεις ανεβάζοντας το throughput.

Δημοσ.

Μη το λες. Η μητρική του λογικά είναι SATA2, οπότε ένας γρήγορος δίσκος θα πιάσει εύκολα 150+ MB/s. Τώρα αν βάλει σε RAID0 έναν παλιό δίσκο IDE πάνω από 80 MB/s δε πρόκειται να δει ποτέ του. Ακόμα και σφαίρα να είναι ο δίσκος (που δεν υπήρχαν τέτοιοι τότε) το UATA/133 τερματίζει στα 133 MB/s, συνεπώς θα μπουκώνει το RAID0.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ:

Άσε που αυτοί οι σαραβαλόδισκοι είχαν access time κοντά στα 10 ms. Ένας καινούριος δίσκος 7.2Κ έχει σχεδόν τα μισά. Η απόκριση του συστήματος θα απογειωθεί.

• 1 μήνα μετά...

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...