nickts1 Δημοσ. 27 Μαΐου 2012 Δημοσ. 27 Μαΐου 2012 Καλησπέρα! Διαθέτω ένα desktop PC που αγοράστηκε το 2006 με τα εξής χαρακτηριστικά: Μητρική: ASUS A8N VM CSM Επεξεργαστής: AMD Athlon 64mb (δε θυμάμαι ghz) Μνήμες: Transcend 1gb DDR 400Mhz Kingston 512mb DDR 400Mhz Κάρτα Γραφικών: Νvidia 7300 GS (512mb νομίζω) Σκληρός Δίσκος: WD HDD WD800 SATA 80gb Κουτί: Ένα medium case Turbo-X Αξίζει να κρατήσω τίποτε από αυτά; Τι είναι πιο αναγκαίο να αναβαθμίσω; Ο υπολογιστής (θα) χρησιμοποιείται για browsing, εργασία σε κάποια σχετικά βαριά προγράμματα (SPSS, Visual Studio, GATE, Exmaralda, Full Office, Skype, MSN) αρκετό browsing και casual gaming (pro, street fighter 4, nba2k12 και manager). Στα περισσότερα από αυτά τα games το pc την παλεύει σε low ρυθμίσεις, αλλά ειδικά στο nba2k12 σέρνεται...Το pc αυτή τη στιγμή τρέχει σε windows xp. Ποσό που διαθέτουμε : Με όσο λιγότερα γίνει η δουλειά μας τόσο καλύτερα. Θα έλεγα πως ταβάνι είναι τα 300€ Τοποθεσία στην οποία βρισκόμαστε ( για την επιλογή κατάλληλου καταστήματος): Αθήνα Αν τα κομμάτια που θέλουμε να αγοράσουμε θέλουμε να είναι απο ένα κατάστημα ή επιθυμούμε την αγορά απο διαφορετικά καταστήματα?: Δεν έχω πρόβλημα. Αν βέβαια τα βρούμε σε κοντινές τιμές από ένα, ακόμα καλύτερα. Αν επιθυμούμε λειτουργικό σύστημα και πιο: Δε με ενδιαφέρει Περιμένω τις προτάσεις σας, ευχαριστώ!
evagelou Δημοσ. 27 Μαΐου 2012 Δημοσ. 27 Μαΐου 2012 Καλησπέρα! Διαθέτω ένα desktop PC που αγοράστηκε το 2006 με τα εξής χαρακτηριστικά: Μητρική: ASUS A8N VM CSM Επεξεργαστής: AMD Athlon 64mb (δε θυμάμαι ghz) Μνήμες: Transcend 1gb DDR 400Mhz Kingston 512mb DDR 400Mhz Κάρτα Γραφικών: Νvidia 7300 GS (512mb νομίζω) Σκληρός Δίσκος: WD HDD WD800 SATA 80gb Κουτί: Ένα medium case Turbo-X Αξίζει να κρατήσω τίποτε από αυτά; Τι είναι πιο αναγκαίο να αναβαθμίσω; Ο υπολογιστής (θα) χρησιμοποιείται για browsing, εργασία σε κάποια σχετικά βαριά προγράμματα (SPSS, Visual Studio, GATE, Exmaralda, Full Office, Skype, MSN) αρκετό browsing και casual gaming (pro, street fighter 4, nba2k12 και manager). Στα περισσότερα από αυτά τα games το pc την παλεύει σε low ρυθμίσεις, αλλά ειδικά στο nba2k12 σέρνεται...Το pc αυτή τη στιγμή τρέχει σε windows xp. Ποσό που διαθέτουμε : Με όσο λιγότερα γίνει η δουλειά μας τόσο καλύτερα. Θα έλεγα πως ταβάνι είναι τα 300€ Τοποθεσία στην οποία βρισκόμαστε ( για την επιλογή κατάλληλου καταστήματος): Αθήνα Αν τα κομμάτια που θέλουμε να αγοράσουμε θέλουμε να είναι απο ένα κατάστημα ή επιθυμούμε την αγορά απο διαφορετικά καταστήματα?: Δεν έχω πρόβλημα. Αν βέβαια τα βρούμε σε κοντινές τιμές από ένα, ακόμα καλύτερα. Αν επιθυμούμε λειτουργικό σύστημα και πιο: Δε με ενδιαφέρει Περιμένω τις προτάσεις σας, ευχαριστώ! τι τροφοδοτικο εχεις? γενικοτερα απο αυτα δεν κρατας τπτ εκτος ισως του δισκου γτ ακομα ειναι ακριβοι....και κουτι αν και ειναι σαπιο το κρατας αναγκαστικα λογο του μπατζετ σου...
nickts1 Δημοσ. 27 Μαΐου 2012 Μέλος Δημοσ. 27 Μαΐου 2012 Ωπ, το ξέχασα ISO-P500SPP 420W (αν το γράφω σωστά, από το κουτί το διάβασα
evagelou Δημοσ. 27 Μαΐου 2012 Δημοσ. 27 Μαΐου 2012 Ωπ, το ξέχασα ISO-P500SPP 420W (αν το γράφω σωστά, από το κουτί το διάβασα αστο κινδυνος θανατος! αρα μονο κουτι κρατας και σκοτωνεις τα αλλα σε καμια αγγελια! αστο κινδυνος θανατος! αρα μονο κουτι κρατας και σκοτωνεις τα αλλα σε καμια αγγελια! αρα κρατας δισκο αναγκαστικα και κουτι..... παιρνεις αυτα εδω : http://prntscr.com/9rapp κια με τα ρεστα παρε ενα μεταχερισμενο σκληρο σατα 2 και εισαι τζετ!
nickts1 Δημοσ. 27 Μαΐου 2012 Μέλος Δημοσ. 27 Μαΐου 2012 Αν θες γίνε λίγο πιο επεξηγηματικός γιατί είμαι και άσχετος... Το 2 και το 5 σε ποια κομμάτια αναφέρονται; Και από ποιό κατάστημα είναι παρμένα τα κομμάτια;
gaspari Δημοσ. 27 Μαΐου 2012 Δημοσ. 27 Μαΐου 2012 evagelou η μητρική που έχεις βάλει είναι για socket 1155.
evagelou Δημοσ. 27 Μαΐου 2012 Δημοσ. 27 Μαΐου 2012 evagelou η μητρική που έχεις βάλει είναι για socket 1155. σωστοςς! λογο κεκτιμενης ταχυτητας! αρα μητρικη πας εδω http://www.skroutz.gr/s/388854/Asus-F1A55.html Αν θες γίνε λίγο πιο επεξηγηματικός γιατί είμαι και άσχετος... Το 2 και το 5 σε ποια κομμάτια αναφέρονται; Και από ποιό κατάστημα είναι παρμένα τα κομμάτια; το 2 ειναι τροφοδοτικο και το 5 το dvd -rw! ειναι απο το msystems
nickts1 Δημοσ. 27 Μαΐου 2012 Μέλος Δημοσ. 27 Μαΐου 2012 Α σόρυ, dvdrw έχω, δεν υπάρχει πρόβλημα! Κάρτα γραφικών; Κρατάω την nvidia 7300;
evagelou Δημοσ. 27 Μαΐου 2012 Δημοσ. 27 Μαΐου 2012 Α σόρυ, dvdrw έχω, δεν υπάρχει πρόβλημα! Κάρτα γραφικών; Κρατάω την nvidia 7300; εχει ενσωματωνει αυτο που εβαλα για την χρηση που την θες ειναι υπεραρκετη!
nickts1 Δημοσ. 27 Μαΐου 2012 Μέλος Δημοσ. 27 Μαΐου 2012 Α μια χαρά...Αργότερα αν είναι προσθέτω κ μια ανεξάρτητη. Σ'ευχαριστώ πάρα πολύ και συγγνώμη για τις άμπαλες ερωτήσεις
Nikos Δημοσ. 27 Μαΐου 2012 Δημοσ. 27 Μαΐου 2012 Μεταξύ μας, εγω θα εβαζα 4GB DDR μνήμης ~90 ευρώ μια ΑΤΙ 6670 ~75 ευρώ και έναν μεγαλύτερο δίσκο. Αν μένουν λεφτά και για τροφοδοτικό θα έβαζα και ένα καλύτερο. Ιδιαίτερα η μνήμη θα κάνει την διαφορά.
antonl Δημοσ. 27 Μαΐου 2012 Δημοσ. 27 Μαΐου 2012 @^: Αλλά σε πονάει λίγο όταν σκέφτεσαι πως με τα 90€ μπορείς σήμερα να πάρεις 16GB DDR3...
nickts1 Δημοσ. 27 Μαΐου 2012 Μέλος Δημοσ. 27 Μαΐου 2012 Μεταξύ μας, εγω θα εβαζα 4GB DDR μνήμης ~90 ευρώ μια ΑΤΙ 6670 ~75 ευρώ και έναν μεγαλύτερο δίσκο. Αν μένουν λεφτά και για τροφοδοτικό θα έβαζα και ένα καλύτερο. Ιδιαίτερα η μνήμη θα κάνει την διαφορά. Ενδιαφέρουσα η σκέψη...και να κρατήσω τον επεξεργαστή δηλαδή έτσι (μόλις είδα ότι είναι στα 3.2 ghz). Έχεις κάποιες συγκεκριμένες προτάσεις; Βασικά αμφιταλαντεύομαι γτ η αρχική μου σκέψη ήταν να αφήσω όπως είναι το desktop και να πάρω laptop, όπως ρωτάω κ εδω http://www.insomnia.gr/topic/447081-%CE%B1%CE%B3%CE%BF%CF%81%CE%AC-%CE%BD%CE%AD%CE%BF%CF%85-budget-laptop/ αλλά επειδή τα laptop είναι κάπως ακριβά σε σχέση με τα desktop για αυτά που προσφέρουν, λέω μήπως μοιράσω τα χρήματα, αναβαθμίσω το desktop και πάρω ένα laptop απλώς για εργασίες και internet (ή μείνω με το netbook, θα δείξει). Γενικότερα, είναι λίγο μπέρδεμα!
evagelou Δημοσ. 27 Μαΐου 2012 Δημοσ. 27 Μαΐου 2012 Α μια χαρά...Αργότερα αν είναι προσθέτω κ μια ανεξάρτητη. Σ'ευχαριστώ πάρα πολύ και συγγνώμη για τις άμπαλες ερωτήσεις σιγα μν το ξαναπεις!απλα λογικα το dvd -rw θα ειναι ide και θα θες ενα ανταπτορακι ide to sata
nickts1 Δημοσ. 27 Μαΐου 2012 Μέλος Δημοσ. 27 Μαΐου 2012 Για να μαζέψω όλα τα ερωτήματά μου μπας και βρώ μια λύση.Ουσιαστικά χρειάζομαι 2 υπολογιστές, 1 desktop και 1 laptop/netbook. Θα πρέπει και οι δύο να ανταποκρίνονται αρκούντως σε browsing και δουλειά με τα προγράμματα που ανέφερα (συν εφαρμογές για πολύ χαμηλών απαιτήσεων home studio, βλ. reaper), ενώ ο ένας από τους δύο να κάνει και για games σε ένα σχετικό βάθος χρόνου. Αυτή τη στιγμή έχω 2 υπολογιστές, κανένας όμως δε πληρεί τις απαιτήσεις Για το desktop τα έγραψα παραπάνω, το netbook είναι acer aspire και έχει: Επεξεργαστής: intel atom N270 1.6 ghz Μνήμη: 1gb Λειτουργικό: winxpx32 Κάρτα γραφικών: Mobile Intel® 945 Express Chipset Family Από ό,τι βλέπω, οικονομικά δε μπορώ να πέσω συνολικά κάτω από 600€. Όπως τα βλέπω στα χρήματα αυτά ή και λίγο παραπάνω οι επιλογές είναι οι εξής: 1. Αφήνω το desktop ως έχει (το πολύ πολύ προσθέτω 2gb μνήμη με 45€) και παίρνω ένα λαπτοπ σαν αυτό: http://www.skroutz.gr/s/446937/Lenovo-G770A-i5-2430M-4GB-750GB.html 2. Κάνω μια αναβάθμιση στο desktop περίπου στα 300€, όπως πρότεινε ο evagelou και αγοράζω αυτό το laptop (ή μένω με το netbook?): http://www.skroutz.gr/s/1878233/HP-Compaq-Presario-CQ57-499-ev-E300-2GB-320GB.html 3. Στην ουσία στήνω ένα πλήρες desktop σύστημα από την αρχή με 600€ πάνω-κάτω, σκοτώνω το παλιό desktop σε αγγελία και κρατάω ως φορητό το netbook με τα όποια προβλήματα Τι θα λέγατε ότι είναι καλύτερη κίνηση; καλό laptop, καλό desktop ή μισα-μισα; To ξέρω ότι κούρασα αλλά πραγματικά τα έχω μπλέξει, δε ξέρω τι να κάνω! Some help please...
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα