Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλησπέρα παιδιά.

Μου ξέμεινε από την σύνδεσή μου με τον ΟΤΕ ένα HUAWEI Echolife HG520c και θέλω να το χρησιμοποιήσω σαν switch/σπλίτερ adsl γραμμων για να συνδέσω πάνω του ένα PS3,ένα δορυφορικό δέκτη Dreambox και τον ραδιοενισχυτή Marantz SR 7005.

Μήπως μπορεί κάποιος να μου πει ποιές αλλαγές απαιτούνται στις ρυθμίσεις του ρούτερ?

edit

Τωρα που το ξανασκέφτομαι,μήπως το σωστό ερώτημα είναι η μετατροπή από modem σε router?

Δημοσ.

Η διαφορά ενός router από ένα switch είναι (κυρίως) στο ότι ένα router έχει dhcp server για να μοιράζει ips καθώς και ότι έχει και ενσωματωμένο modem για σύνδεση στο internet. Firewall μπορεί να έχει και ένα καλό switch.

Απενεργοποίησε το dhcp και το firewall και στο wan απενεργοποίησε ότι atm έχει.

Δημοσ.

Σ΄ευχαριστώ πολύ για την βοήθεια.

Στο WAN Settings δεν αναφέρει τπτ για ΑΤΜ.

Έχει:

PVC=0

VPI=8

VCI=35

Active=YES

Mode=Routing και δεύτερη επιλογή Bridge

Encapsulation=RFC2684

Multiplex=LLC

Δημοσ.

Επειδη μπερδευτηκα ως προς το τι θες να κανεις μπορεις να το εξηγησεις λιγο?

ΑΝ θες να το μετατρεψεις σε switch απλως κλεινεις το DHCP. Καλα θα ειναι βεβαια να υπαρχει αλλη συσκευη στο ιδιο δικτυο που θα κανει routing.

AN θες να εχεις ενα κοινο δικτυο μεταξυ των συσκευων που αναφερεις, χωρις ιντερνετ, τοτε δεν το πειραζεις.

Δημοσ.

Αυτό που θέλω είναι να μετατρέψω το modem σε switch απλά και μόνο για να μην πάω να δώσω λεφτά.Μου είπαν ότι γίνεται.Το πως διάολο γίνεται δεν ξέρω.

Η γραμμη adsl από το modem της HOL πάει σε ένα switch της BELKIN και από εκεί σε 9 πρίζες τοίχου σε όλα τα δωμάτια.

Μία από αυτές είναι δίπλα στα συστήματα εικόνας και ήχου.Από αυτή λοιπόν τη πρίζα φεύγει ένα καλώδιο και πάει στον Dreambox αφήνοντας χωρίς ιντερνετ τον ενισχυτή και το PS3.

Είπα λοιπόν να συνδέσω τον HUAWEI στην πρίζα αυτή και χρησιμοποιώντας τον πλέον σαν switch,να μοιράσω το σήμα σε 3 συσκευές.

Δημοσ.

Για γυρίσεις Modem Router σε switch- access point θα πρέπει να κάνεις και τα εξής στο δεύτερο router:

1. γύρνα την σύνδεση σε static και βάλε τυχαίο IP. Αυτό θα εμποδίζει το router να προσπαθεί να βάλει ρυθμίσεις.

2. Κλείσε το DHCP. To κεντρικό router θα κάνει αυτή την δουλεία.

3. Βάλε στη ρύθμιση LAN IP και Subnet σαν το δεύτερο router να έχει static ip στο δίκτυο του πρώτου π.χ αν το router είναι 192.168.1.1 βάλε το στο 1.254

4. Σύνδεσε τα δύο router καλώδιο από μια θύρα LAN του ενός στην θύρα LAN του άλλου. Ακόμα και με απλό router με WAN πορτα δεν μπορείς να την χρησιμοποιήσεις γιατί δεν μπορείς να κλείσεις το ΝΑΤ.

Δημοσ.

Σ΄ευχαριστώ πολύ.Θα δοκιμάσω αν και έχω φτάσει στα όριά μου.15 ευρώ έχει ένα switch και μάλλον δεν αξίζει να παιδεύομαι 2 μέρες τώρα.

Δημοσ.

Γιατί παιδεύεσαι ακόμα; Κλείσε το dhcp και βάλε στατική ip στο switch. Φρόντισε να είναι στο ίδιο subnet με το κεντρικό ρούτερ. Αν δηλαδή το κεντρικό ρούτερ δίνει 192.168.1.ΧΧΧ δώσε στο switch μια ip 192.168.1.100 (παράδειγμα) και subnet 255.255.255.0. Μπορεί να είναι 192.168.2.ΧΧΧ ή 10.0.0.ΧΧΧ (όπου ΧΧΧ ένα νούμερο από το 0 έως το 255)

Θα δεις το ip range στον υπολογιστή αν δώσεις σε γραμμή εντολών ipconfig /all. Κάπου θα σου λέει Διεύθυνση IP και θα έχει ένα νούμερο σαν το παραπάνω.

Για το ΑΤΜ άστο αν δεν βρίσκεις άκρη. Απλά το 2ο router θα προσπαθεί συνέχεια να βρει internet και δεν θα βρίσκει.

Σήμερα μάλιστα έκανα ακριβώς την ίδια δουλειά με ένα thomson από connex, το έκανα wireless access point.

Το σύνδεσα στο κεντρικό router και του έκλεισα τον dhcp server. Του κάρφωσα και μια ip και ήταν έτοιμο. Ήθελα να μοιράσω ασύρματο δίκτυο σε χώρο που δεν έφτανε το σήμα από το κεντρικό router.

1. γύρνα την σύνδεση σε static και βάλε τυχαίο IP

Νίκο, δεν μπορεί να βάλει τυχαίο static ip. Πρέπει να πέφτει στο range που μοιράζει το κετρικό router αν θέλεις να έχουν πρόσβαση σο Internet οι συσκευές που θα κουμπώσουν πάνω στο νέο access point.

Δημοσ.

Νίκο, δεν μπορεί να βάλει τυχαίο static ip. Πρέπει να πέφτει στο range που μοιράζει το κετρικό router αν θέλεις να έχουν πρόσβαση σο Internet οι συσκευές που θα κουμπώσουν πάνω στο νέο access point.

Δεν εννοώ στο LAN αλλά στο WAN, εκεί που βάζουμε τα στοιχεία για να συνδεθεί στο Internet το modem-router. Αν επιλέξουμε PPoe κτλ. τότε το modem προσπαθεί διαρκώς να συνδεθεί και μπορεί κάποια στιγμή να κολήσει. Αν γυρίσεις τον τύπο της σύνδεσης σε static τότε δεν προσπαθεί να κάνει διαρκώς συνδέσεις.

Δημοσ.

Η διαφορά ενός router από ένα switch είναι (κυρίως) στο ότι ένα router έχει dhcp server για να μοιράζει ips καθώς και ότι έχει και ενσωματωμένο modem για σύνδεση στο internet. Firewall μπορεί να έχει και ένα καλό switch.

Απενεργοποίησε το dhcp και το firewall και στο wan απενεργοποίησε ότι atm έχει.

sto wan και να μην κλεισει τιποτα δεν εχει θεμα.εφοσον δεν συγχρονιζει το ρουτερ ουτε Username θα προσπαθησει να στειλει ουτε τιποτα.απλα θα προσπαθει να συγχρονισει και μονο αν τα καταφερνε θα προχωρουσε στο να σηκωσει ppp.το να κοψει την προσπαθεια sync δεν γινεται σε απλα ρουτερ.το εχω δει μονο σε cisco με shutdown το atm0

Για γυρίσεις Modem Router σε switch- access point θα πρέπει να κάνεις και τα εξής στο δεύτερο router:

1. γύρνα την σύνδεση σε static και βάλε τυχαίο IP. Αυτό θα εμποδίζει το router να προσπαθεί να βάλει ρυθμίσεις.

2. Κλείσε το DHCP. To κεντρικό router θα κάνει αυτή την δουλεία.

3. Βάλε στη ρύθμιση LAN IP και Subnet σαν το δεύτερο router να έχει static ip στο δίκτυο του πρώτου π.χ αν το router είναι 192.168.1.1 βάλε το στο 1.254

4. Σύνδεσε τα δύο router καλώδιο από μια θύρα LAN του ενός στην θύρα LAN του άλλου. Ακόμα και με απλό router με WAN πορτα δεν μπορείς να την χρησιμοποιήσεις γιατί δεν μπορείς να κλείσεις το ΝΑΤ.

αν βαλει τυχαιο Ip στο lan τοτε θα εχουν ιντερνετ μεν αλλα θα χασει το Inteface του ρουτερ αν θελησει να κανει καποια αλλαγη.αλλα ιντερνετ θα εχουν χωρις θεμα αφου το δευτερο router θα ειναι τελειως transparent.θα ειναι σαν ενα managed switch που και αλλη Ip να του δωσεις για Lan δινει ιντερνετ.απλα αν θελει να μπει μεσα θα πρεπει μετα να βαλει στο pc του παρομοιες Ip με αυτες που εχει δωσει στο δευτερο ρουτερ (εκει βεβαια θα χασει το connect me to internet και το πρωτο ρουτερ) οποτε καλο ειναι να ειναι ολα στο ιδιο class δικτυο.εκτος αν το κανει επιτηδες για να μην εχει κανεις προσβαση στο δευτερο ρουτερ για να μην το πειραξει κανεις.το λεω γιατι το εχω κανει με managed switch αυτο.αλλη ip απο το ρουτερ κτλ.για να μπω επρεπε να δωσω καρφωτα ip στο pc μου που να συμβαδιζει με την Ip του switch.to nat οταν εχεις wan πολλες φορες κλεινει παλι εξαρτατε τον ρουτερ.σε cisco γινονται ολα:P.αλλα αν εχεις wan port εκει καλο ειναι να στελνει τα στοιχεια το router με pppoe και απλα το adsl router να ειναι bridged.

Σ΄ευχαριστώ πολύ.Θα δοκιμάσω αν και έχω φτάσει στα όριά μου.15 ευρώ έχει ένα switch και μάλλον δεν αξίζει να παιδεύομαι 2 μέρες τώρα.

αν και υπο αλλες συνθηκες θα σου λεγα κανε τον adsl router switch αλλα στην συγκεκριμενη περιπτωση παρολο που οι ρυθμισεις ειναι 2 λεπτα εγω θα προτιμουσα να παρω ενα switch.ειναι πολυ φτηνα και το adsl to router μπορεις να το βαλεις για πουλημα

Γιατί παιδεύεσαι ακόμα; Κλείσε το dhcp και βάλε στατική ip στο switch. Φρόντισε να είναι στο ίδιο subnet με το κεντρικό ρούτερ. Αν δηλαδή το κεντρικό ρούτερ δίνει 192.168.1.ΧΧΧ δώσε στο switch μια ip 192.168.1.100 (παράδειγμα) και subnet 255.255.255.0. Μπορεί να είναι 192.168.2.ΧΧΧ ή 10.0.0.ΧΧΧ (όπου ΧΧΧ ένα νούμερο από το 0 έως το 255)

Θα δεις το ip range στον υπολογιστή αν δώσεις σε γραμμή εντολών ipconfig /all. Κάπου θα σου λέει Διεύθυνση IP και θα έχει ένα νούμερο σαν το παραπάνω.

Για το ΑΤΜ άστο αν δεν βρίσκεις άκρη. Απλά το 2ο router θα προσπαθεί συνέχεια να βρει internet και δεν θα βρίσκει.

Σήμερα μάλιστα έκανα ακριβώς την ίδια δουλειά με ένα thomson από connex, το έκανα wireless access point.

Το σύνδεσα στο κεντρικό router και του έκλεισα τον dhcp server. Του κάρφωσα και μια ip και ήταν έτοιμο. Ήθελα να μοιράσω ασύρματο δίκτυο σε χώρο που δεν έφτανε το σήμα από το κεντρικό router.

ιντερνετ θα εχουν και με διαφορετικη Ip οπως ειπα απλα θα χασει το Interface.ipconfigλογικα δεν θα χρειαστει αφου πιθανοτατα θα ξερει την Ip του αλλου ρουτερ.απλα ας βαλει το αλλο ρουτερ εκτος ευρους dhcp του adsl router.

Δεν εννοώ στο LAN αλλά στο WAN, εκεί που βάζουμε τα στοιχεία για να συνδεθεί στο Internet το modem-router. Αν επιλέξουμε PPoe κτλ. τότε το modem προσπαθεί διαρκώς να συνδεθεί και μπορεί κάποια στιγμή να κολήσει. Αν γυρίσεις τον τύπο της σύνδεσης σε static τότε δεν προσπαθεί να κάνει διαρκώς συνδέσεις.

αν δεν συγχρονισει το ρουτερ δεν θα στειλει ποτε ppp.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...