N3k21 Δημοσ. 28 Μαΐου 2012 Δημοσ. 28 Μαΐου 2012 Αφού απο τη Βίβλο κρατάμε ότι θεωρούμε οτι είναι σωστό και τα υπόλοιπα λέμε οτι δεν εχουν ισχύ πια γιατί γράφτηκαν άλλες εποχές, δεν φτιάχνουμε έτσι άλλη θρησκεία;Και ποιός λέει ποια μέρη ισχύουν σήμερα και ποια όχι; Και αν είναι να κρατήσω εγώ αυτά που θέλω και ο άλλος αυτά που θέλει... έτσι ο καθένας πιστεύει σε άλλο δόγμα... μπάχαλο δηλ... Κοίτα, επισήμως κάπως έτσι ξεκινούν και οι διάφορες αιρέσεις, όταν δηλαδή κάποιοι πιστοί ερμηνεύουν διαφορετικά τα ιερά κείμενα π.χ κάποιας θρησκείας και έτσι καταλήγουν σε μια αντίληψη που αποκλίνει του επίσημου δόγματος. Από την άλλη, δες τα αποσπάσματα από χριστιανικά ιερά κείμενα που παρατέθηκαν π.χ. από τον Τούφα νωρίτερα. Αν τα πάρεις κυριολεκτικά, μπορεί και να καταλλήξεις στο συμπέρασμα πως ο Χριστιανισμός είναι μια βάρβαρη και αναχρονιστική θρησκεία (ναι, το ξέρω πως κάποιοι θα κάνετε quote για να το επιβεβαιώσετε ). Είναι όμως έτσι τα πράγματα; Το τι θα έπρεπε να ισχύει σήμερα, μπορείς να το προσεγγίσεις εξετάζοντας τη σύγχρονη κοινωνία: Ας πούμε αυτό το "η γυναίκα να βαράει προσοχή όταν μιλάει ο άντρας της" ίσως δεν έκανε εντύπωση όταν πρωτογράφτηκαν τα εν λόγω κείμενα, αφού οι κοινωνίες ήταν κατά βάση πατριαρχικές. Σήμερα όμως δεν ακούγεται ξέμπαρκο και άδικο; Πάντως, επειδή μίλησες για ενδεχόμενο μπάχαλο, ίσως τελικά αυτός είναι και ο λόγος που οι θρησκείες δεν προσαρμόζονται εύκολα στα δεδομένα της κάθε εποχής. Οι θρησκευτικοί ηγέτες πιθανόν φοβούνται πως οι πιστοί θα διασπαστούν εάν το δόγμα επανεξεταστεί.
christiana78 Δημοσ. 28 Μαΐου 2012 Δημοσ. 28 Μαΐου 2012 αν συνεχίσεις λίγο το σκεπτικό αυτό όμως καταλαβαίνεις οτι στην πραγμάτικότητα ένας μεγάλος λόγος ύπαρξης της εκκλησίας-θρησκείας (αυτό της ηθικής πυξίδας) δεν υπάρχει...
Toufas Δημοσ. 28 Μαΐου 2012 Δημοσ. 28 Μαΐου 2012 Κοίτα, επισήμως κάπως έτσι ξεκινούν και οι διάφορες αιρέσεις, όταν δηλαδή κάποιοι πιστοί ερμηνεύουν διαφορετικά τα ιερά κείμενα π.χ κάποιας θρησκείας και έτσι καταλήγουν σε μια αντίληψη που αποκλίνει του επίσημου δόγματος. Από την άλλη, δες τα αποσπάσματα από χριστιανικά ιερά κείμενα που παρατέθηκαν π.χ. από τον Τούφα νωρίτερα. Αν τα πάρεις κυριολεκτικά, μπορεί και να καταλλήξεις στο συμπέρασμα πως ο Χριστιανισμός είναι μια βάρβαρη και αναχρονιστική θρησκεία (ναι, το ξέρω πως κάποιοι θα κάνετε quote για να το επιβεβαιώσετε ). Είναι όμως έτσι τα πράγματα; Το τι θα έπρεπε να ισχύει σήμερα, μπορείς να το προσεγγίσεις εξετάζοντας τη σύγχρονη κοινωνία: Ας πούμε αυτό το "η γυναίκα να βαράει προσοχή όταν μιλάει ο άντρας της" ίσως δεν έκανε εντύπωση όταν πρωτογράφτηκαν τα εν λόγω κείμενα, αφού οι κοινωνίες ήταν κατά βάση πατριαρχικές. Σήμερα όμως δεν ακούγεται ξέμπαρκο και άδικο; Πάντως, επειδή μίλησες για ενδεχόμενο μπάχαλο, ίσως τελικά αυτός είναι και ο λόγος που οι θρησκείες δεν προσαρμόζονται εύκολα στα δεδομένα της κάθε εποχής. Οι θρησκευτικοί ηγέτες πιθανόν φοβούνται πως οι πιστοί θα διασπαστούν εάν το δόγμα επανεξεταστεί. Ξεχνας οτι ενα μεγαλο ποσοστο χριστιανων εχουν την βιβλο σαν υποδειγμα συμπεριφορας. Και ακριβως επειδη μιλαει για πραγματα 2000 χρονια πισω, ειναι καιρος να προχωρησουμε λιγο.
Andreas2 Δημοσ. 28 Μαΐου 2012 Δημοσ. 28 Μαΐου 2012 Toufas,άθεε,ξανάπαθες υπνική παράλυση και αστρική προβολή;
Dark_Duck Δημοσ. 28 Μαΐου 2012 Δημοσ. 28 Μαΐου 2012 Αν μπορώ να κρατήσω από την Βίβλο τα γουτσου γουτσου κομμάτια και να πετάξω τα σκατένια τότε έχω ήδη κωδικα ηθικής οπότε να τον βράσω τον Χριστιανισμό και την ηθική του. Adreas2 το πηδάλιο το εχεις διαβάσει που θες να γίνεις και θεολόγος..? Να σε βοηθήσω, διαφωτίσω. Το πηδάλιο είναι ενα επίσημο βιβλίο της Ε.Ο εκκλησίας το οποίο περιγράφει μεταξύ άλλων και τις τιμωρίες για διάφορα αμαρτήματα. Για παραδείγμα (και μιλάω πολύ σοβαρά) λέει ποιά ειναι η τιμωρία αν πηδήξεις την αδερφή σου ή την μάνα σου ή την ξαδερφή σου και πάει λέγοντας. Ρωτώντας λοιπόν ενας περισπούδαστο θεολόγο του λέω γιατί ενα βιβλίο να περιγράφει τιμωρίες για αφύσικα πράγματα, αρα αυτά συνέβαιναν εξού και η τιμωρία τους? Ναι μου λέει συνεβαιναν όταν ο πλυθησμός στην γή ηταν λίγος και η αιμομυξία επιτρέπονταν για να αυξηθούμε, μετά που πολλαπλασιαστήκαμε έπρεπε να απαγορευτούν και έτσι δημιουργήθηκαν κανόνες που αποτυπώθηκαν στο πηδάλιο!! Και αυτή τώρα ειναι η επίσημη θέση της εκκλησίας!! Μισό πάω να ... και έρχομαι.
Toufas Δημοσ. 28 Μαΐου 2012 Δημοσ. 28 Μαΐου 2012 Toufas,άθεε,ξανάπαθες υπνική παράλυση και αστρική προβολή; τι σχεση εχει αυτο? Εχω πλουσια μαλλια παντως αν σε παρηγορει.
Toufas Δημοσ. 28 Μαΐου 2012 Δημοσ. 28 Μαΐου 2012 Ποιου θεου απο ολους? Επισης πως εξηγει η θρησκεια σου τους ιθαγενεις στον αμαζονιο που παιρνουν αγιαχουασκα και βλεπουν ουρανοξυστες και δρομους, ενω δεν εχουν παει πιο μακρια απο το πιο κοντινο βουνο?
Andreas2 Δημοσ. 28 Μαΐου 2012 Δημοσ. 28 Μαΐου 2012 Εγώ πιστεύω τους βοηθούν δαίμονες.Ανοίγουν με αυτό το αγιαχούσκα μια λειτουργία του εγκέφαλου που σε κάνει να βλέπεις σε άλλες διαστάσεις και οι δαίμονες εμφανίζονται σαν ουρανοξύστες.
N3k21 Δημοσ. 28 Μαΐου 2012 Δημοσ. 28 Μαΐου 2012 αν συνεχίσεις λίγο το σκεπτικό αυτό όμως καταλαβαίνεις οτι στην πραγμάτικότητα ένας μεγάλος λόγος ύπαρξης της εκκλησίας-θρησκείας (αυτό της ηθικής πυξίδας) δεν υπάρχει... Εξαρτάται από την οπτική γωνία του καθένα. Αντιμετωπίζω τις θρησκείες ως ένα μέσο σύνδεσης του ανθρώπου με την πνευματική πλευρά του, αντίστοιχα αντιμετωπίζω και την Επιστήμη της Ψυχολογίας ή ακόμα και την αστρολογία. Τονίζω πως αυτό δεν σημαίνει πως αποδέχομαι προσωπικά τις διάφορες δοξασίες, δόγματα ή ξέρω γω τα ωροσκόπια. Απλώς, εφόσον για κάποιους ανθρώπους όλα αυτά μπορούν να λειτουργήσουν θεραπευτικά, εκτιμώ πως καλό είναι να υπάρχουν. Για μένα λοιπόν το θέμα δεν εν τέλει η θρησκεία. Θα μπορούσαν υποθέτω να καταργηθούν, αύριο κιόλας. Τι αντίκτυπο θα είχε όμως κάτι τέτοιο σε πολλούς συνανθρώπους μας; Τι θα κάλυπτε το κενό που θα άφηνε μια ενδεχόμενη κατάργηση των θρησκειών, τι θα είχε τον ρόλο της ηθικής πυξίδας που λες; Η Επιστήμη; Η τεχνολογία; Εξυπηρετούν τον ίδιο σκοπό με την θρησκεία; Ιδανικά όλοι οι άνθρωποι θα έπρεπε να διαθέτουν παιδεία και την ικανότητα να φιλοσοφήσουν. Αυτό όμως δεν μπορεί να γίνει από τη μια στιγμή στην άλλη. Άσε που αν ίσχυε κάτι τέτοιο, πρακτικά η αρνητική επιρροή των θρησκειών θα ήταν εκ των πραγμάτων περιορισμένη. Ξεχνας οτι ενα μεγαλο ποσοστο χριστιανων εχουν την βιβλο σαν υποδειγμα συμπεριφορας. Και ακριβως επειδη μιλαει για πραγματα 2000 χρονια πισω, ειναι καιρος να προχωρησουμε λιγο. Μα δεν διαφωνώ σε τίποτα απ'τα δυο! Την άποψή μου για τους Χριστιανούς που αναφέρεις την έχω ήδη παραθέσει. Αντίστοιχη άποψη έχω π.χ. και για τους φονταμενταλιστές Μουσουλμάνους που ζώνονται εκρηκτικά και καθαρίζουν κόσμο. Τέτοιες εκδηλώσεις θρησκευτικού φανατισμού πρέπει να εκλείψουν. Πρέπει όντως να προχωρήσουμε μπροστά. Πως όμως; Ποιά είναι η εναλλακτική πρόταση;
zazik Δημοσ. 28 Μαΐου 2012 Δημοσ. 28 Μαΐου 2012 Οι θρησκείες δεν είναι το όποιο των λαών... Είναι το placebo.
Toufas Δημοσ. 28 Μαΐου 2012 Δημοσ. 28 Μαΐου 2012 Μα δεν διαφωνώ σε τίποτα απ'τα δυο! Την άποψή μου για τους Χριστιανούς που αναφέρεις την έχω ήδη παραθέσει. Αντίστοιχη άποψη έχω π.χ. και για τους φονταμενταλιστές Μουσουλμάνους που ζώνονται εκρηκτικά και καθαρίζουν κόσμο. Τέτοιες εκδηλώσεις θρησκευτικού φανατισμού πρέπει να εκλείψουν. Πρέπει όντως να προχωρήσουμε μπροστά. Πως όμως; Ποιά είναι η εναλλακτική πρόταση; αντρεα: http://www.youtube.com/watch?v=P47OC439x88
Dark_Duck Δημοσ. 28 Μαΐου 2012 Δημοσ. 28 Μαΐου 2012 Εγώ πιστεύω τους βοηθούν δαίμονες.Ανοίγουν με αυτό το αγιαχούσκα μια λειτουργία του εγκέφαλου που σε κάνει να βλέπεις σε άλλες διαστάσεις και οι δαίμονες εμφανίζονται σαν ουρανοξύστες. Απ όλες τις πιθανές μορφές ο δαίμονας επιλέγει αυτή του ουρανοξύστη... ενώ το φιλαράκι του κάνει τον δρόμο... Μάλλον αυτή η αγιαχούσκα πειράζει τους δαίμονες περισσότερο από τους ιθαγενείς...
Moderators Spect~ Δημοσ. 28 Μαΐου 2012 Moderators Δημοσ. 28 Μαΐου 2012 N3k21 αν δεν ξεκολησουμε πρωτα δεν γινετε να παμε μπροστα. η εναλλακτικη θα δημιουργηθει αφου πρωτα ξεκολησουμε
Andreas2 Δημοσ. 28 Μαΐου 2012 Δημοσ. 28 Μαΐου 2012 Απ όλες τις πιθανές μορφές ο δαίμονας επιλέγει αυτή του ουρανοξύστη... ενώ το φιλαράκι του κάνει τον δρόμο... Μάλλον αυτή η αγιαχούσκα πειράζει τους δαίμονες περισσότερο από τους ιθαγενείς... Υποθέτω γυμνές θα βλέπουν συνέχεια και έτσι παίρνουν του ουρανοξύστη.
Προτεινόμενες αναρτήσεις