Cossutius. Δημοσ. 27 Μαΐου 2012 Δημοσ. 27 Μαΐου 2012 Γιατι να απαλλάξεις το παιδί σου απ τα θρησκευτικά τη στιγμη που σκοπός ειναι να βελτιώσεις τα θρησκευτικά. Τα παιδιά να μαθαίνουν για όλες τις θρησκείες (Ισλαμισμο, Βουδισμο, Χριστιανισμο με ορθοδοξίες, Προτεσταντες, καθολικους κτλ) Σκοπός ειναι η ενημέρωση οχι ο προσηλυτισμός. Γιαυτο υπάρχει και στα σχολεία. Το θέμα ειναι πως τα διδάσκει ο εκάστοτε θεολόγος. Δε σου ειπα οτι ειναι στο χέρι του αν θα τη κάνει σωστά. Σου ειπα πως κανεις δε μας υποσχεται οτι θα τη κάνει σωστά. Και οχι οι πολιτικοι έχουν πολύ μεγαλύτερη ευθύνη απο έναν παπά. Ο παπάς λέει 5 πράμματα σε μια εκκλησία τα οποια αν τα λέει λάθος κάποιος μπορει να διαβάσει την Αγ.Γραφη και να το βρει. Οι πολιτικοι αν κάνουν λάθος φέρνουν τη χώρα σε ένα πολύ άσχημο σημείο. Ο γιατρός αν κάνει λάθος μπορει να σε σκοτωσει. Κάποια πράγματα ειναι μη αναστρέψιμα.
Moderators Spect~ Δημοσ. 27 Μαΐου 2012 Moderators Δημοσ. 27 Μαΐου 2012 προσεξε τι λες.. Το οτι κάποιος πάει να γινει Παπάς δε σημαίνει οτι ειναι και ο απόλυτος θρήσκος ή ειναι καλός Χριστιανός. Μια δουλειά κάνει. Είναι στο χέρι του αν θα τη κάνει σωστά ή οχι. γιατι να αφησω εγω καποιον που δεν ξερω τα πιστευω του αφου οι παπαδες δεν πιστευουν αυτα που λενε να γεμισει το μυαλο του παιδιου μου με μπουρδες? που ξερω οτι θα του διδαξει αντικειμενικα τη θρησκεια και οχι οπως θελει αυτος? γιατι να προσηλυτιστει οπως θελει ο δασκαλος του? επειδη ακριβως σκοπος ειναι η ενημερωση θα του τα κοψω αυτα γιατι ο καθενας λεει οτι του κατεβει στο κεφαλι και οταν θα φτασει σε καποια ηληκια που θα μπορει να σκεφτει μονο του το παιδι τοτε ας διαβασει οτι θελει και γινει οτι θελει. γιατι αν εγω τον βαλω να κανει θρησκευτικα στο δημοτικο θα του γινει "πλυση εγκεφαλου" και θα παει χωρις να θελει προς το χριστιανισμο. αν ομως τον αφησω να ψαξει μονος του η επιλογη θα ειναι τελειως υποκειμενικη και πιο ορθη
status Δημοσ. 27 Μαΐου 2012 Δημοσ. 27 Μαΐου 2012 προσεξε τι λες.. Γιατί θα πέσει φωτιά και θα σε πλακώσει.. εκτός από ένα παπά με @@ όλοι οι άλλοι ήταν @@ παπάδες.
Moderators Spect~ Δημοσ. 27 Μαΐου 2012 Moderators Δημοσ. 27 Μαΐου 2012 Γιατί θα πέσει φωτιά και θα σε πλακώσει.. εκτός από ένα παπά με @@ όλοι οι άλλοι ήταν @@ παπάδες. καπως ετσι ειναι πλεον. παλια οκ να το δεχτω οτι ηταν αλλιως τα πραγματα. πλεον οι παπαδες το μονο που κανουν πατανε πανω στα πιστευω του αμυαλου κοσμακι και τους ρουφανε οτι μπορουν
status Δημοσ. 27 Μαΐου 2012 Δημοσ. 27 Μαΐου 2012 καπως ετσι ειναι πλεον. παλια οκ να το δεχτω οτι ηταν αλλιως τα πραγματα. πλεον οι παπαδες το μονο που κανουν πατανε πανω στα πιστευω του αμυαλου κοσμακι και τους ρουφανε οτι μπορουν Δεν αμφιβάλλω, άλλωστε και εγώ κατά των εκπροσώπων είμαι, άσχετα αν απορρίπτω την ύπαρξη του θεού κλπ.;ρ
benign Δημοσ. 27 Μαΐου 2012 Δημοσ. 27 Μαΐου 2012 Καθε θρησκεια εχει θετικα πραγματα στα επισημα βιβλια της,(αν υπαρχουν γιατι καποιες θρησκειες ειναι δια στοματος διδαχης)και μερικα αρνητικα με την μοντερνα ουμανιστικη θεωρηση.Επισης εχουν πολλα αντικρουομενα σημεια που οι απολογητες τους τα δικαιολογουν κατα το δοκουν.Αυτες οι αντιθεσεις και πολλες αρκετα πλεον ξεπερασμενες ιδεες υπαρχουν γιατι τις εγραψαν ανθρωποι και δεν ειναι υπαγορευση θεου κατα την γνωμη μου. Καποιες θρησκειες ειναι πολυ πιο περιοριστικες,ανελευθερες και μαχονται την ανθρωπινη φυση κυριως οι Αβραμικες(Ιουδαισμος,Χριστιανισμος και Μουσουλμανισμος που κατα την γνωμη μου ειναι η χειροτερη) και καποιες αλλες ειναι πιο ελευθερες σχετικα και καλουν τον ανθρωπο να κανει αυτοκριτικη και να αλλαξει εσωτερικα χωρις να ειναι αρνητικες στην απολαυση της ζωης και χωρις να θεωρουν τον ερωτα χωρις γαμο,για παραδειγμα,πορνεια οπως ο Χριστιανισμος.Μια πιο φιλελευθερη θρησκεια ειναι ο Βουδισμος,που στην βασικη του εκφανση δεν πιστευει σε καποιον θεο.Ειναι καπως πολυπλοκο για να το αναλυσουμε εδω τωρα. Επισης ολες,ασχετα τι λενε καποιοι μοντερνιστες,πιστευουν στην ιδεα της κολασης ,γεγονος που απο μονο του μειωνει αρκετα οποιαδηποτε ηθικη αξια μπορει να εχουν αφου βασιζονται στην επιβολη της ηθικης δια του φοβου,κατι που υποβαθμιζει τον ανθρωπο.Αν ειναι να εισαι ηθικος γιατι φοβασαι την τιμωρια ,τοτε εισαι υποκριτης αν παλι καποιος θεος ηθελε να τον ακολουθησει καποιος ελευθερα δεν θα ειχε την κολαση,αλλα θα αφηνε απολυτη ελευθερια στον ανθρωπο να κανει οτι θελει χωρις επιπτωσεις. Αλλα και η ιδεα και μονο ενος θεου ειναι αστεια στις μερες μας.Απο την μια μας διδασκουν την ταπεινοφροσυνη για εμας τα ανθρωπινα αμαρτωλα σκουληκια και απο την αλλη ο θεος πρεπει να λατρευεται,να δοξολογειται,σαν καποια εγωπαθης οντοτητα που ζει απο τους επαινους,εξαλλου λεει στην Βιβλο οτι ο θεος ειναι ζηλιαρης και απαγορευει να λατρευεις αλλους θεους.Αστεια πραγματα αν καποιος εχει την τολμη να σκεπτεται χωρις τον φοβο της παιδικης κατηχησης που του εχει αφησει καταλοιπα.Αν υπηρχε θεος πρωτος αυτος θα επρεπε να εφαρμοζει την αρχη της ταπεινοφροσυνης και να ειναι αθεατος και οταν πεθαινεις,αν εισαι καλος ανθρωπος περα απο θρησκευτικους κανονες να σου αποκαλυπτεται και να σου συστηνεται σαν φιλος οχι σαν ενας δυναστης μπροστα στον οποιον πρεπει να γονατιζεις και να τον δοξολογεις ολη μερα. Το παρακατω μικρο βιντεακι θετει χιουμοριστικα τους βασικους κανονες της ηθικης,συμπεριφερσου στους αλλους οπως θα ηθελες να σου φερθουν και εσενα και κρατα την θρησκεια σου για τον εαυτο σου. http://www.youtube.com/watch?v=p-RGN21TSGk
Timonkaipumpa Δημοσ. 28 Μαΐου 2012 Δημοσ. 28 Μαΐου 2012 Οι θρησκείες δεν φτιάχτηκαν για να είναι "δίπλα στον άνθρωπο" για την ιδέα του θανάτου ή όποια άλλη. Σε αυτές, τις ιδέες, πατάνε αλλά δεν έχουν στόχο αυτό. Οι θρησκείες φτιάχτηκαν για να μπορούν κάποιοι να λέγονται εκλεκτοί και επιλεγμένοι από τον εκάστοτε θεό. Ο λόγος που το θέλουν αυτό είναι είτε για να κάνουν αλλαξοκωλιές καρέκλες εξουσίας ή για να μπορούν να πάρουν την εξουσία. - Ο τάδε είναι άξιος αυτοκράτορας επειδή τον διάλεξε ο θεός - Ήταν θέλημα θεού να πάρουμε τον τάδε τόπο - Ο θεός μου είπε να πάρω τον "θρόνο" Και πάμε λίγο πιο πίσω στον χρόνο.. Το θέμα όμως είναι πως οι μάγιστροι - ιατροί - μάγοι της φυλής - επιστήμονες του "τότε", εξυπηρετούσαν ή διάλεγαν να μην έχουν τα ηνία - εξουσία. Αργότερα, όταν διαχωρίστηκε η επιστήμη από την θρησκεία (με την ανάπτυξη της γνώσης), οι εκπρόσωποι της δεύτερης δεν ήταν χαζοί να χάσουν την επήρεια που μπορούσαν να έχουν στον κόσμο πατώντας πάνω στους πιο απλούς φόβους του. Ένα social engineering είναι οι θρησκείες και μάλιστα από το πιο πετυχημένο και το πιο παλιό. Καταφέρουν ακόμα και σήμερα να κρατάνε τους άξεστους και αμόρφωτους από το να σκοτώνονται (και έτσι συνεχίζουν να δουλεύουν) και τους κάνουν εύκολους στην καθοδήγηση από ανθρώπους που δεν είναι του σιναφιού τους. Καμία σχέση με υποστήριξη στον άνθρωπο. Υποστήριξη για τον θάνατο έδωσε ο Επίκουρος όταν είπε πως "ο θάνατος δεν έχει καμία σχέση με τον άνθρωπο. Όταν αυτός υπάρχει, τότε ο θάνατος δεν είναι εκεί και όταν έρθει τότε ο άνθρωπος δεν υπάρχει". Όχι ο τζήζας/μπούντας/αλλάχ που τάζει λαγούς με πετραχήλια.
N3k21 Δημοσ. 28 Μαΐου 2012 Δημοσ. 28 Μαΐου 2012 προφανως και δεν μπορεις να συγκρινεις γιατρους, μπατσους και πιστους γιατι αυτοι δινουν ενα ορκο γιατι ειναι ΥΠΟΧΡΕΩΜΕΝΟΙ (που αν θυμαμαι καλα δεν λενε οτι δεν κανει να ορκιζεσαι? ) ενω οι παπαδες - εκπροσωποι της θρησκειαςτο κανουν γιατι πιστευουν σε αυτο. πιστευουν στη θρησκεια. O Cossutius σου έδωσε μια πολύ ωραία απάντηση και δεν νοιώθω πως έχω να προσθέσω κάτι παραπάνω...Απλά σκέψου πως ιδανικά, όπως ο ιερέας μιας οποιασδήποτε θρησκείας πιστεύει και τηρεί το δόγμα της, έτσι και ο αστυνομικός υποτίθεται πως πρέπει να τηρεί τους Νόμους, ο πολιτικός το Σύνταγμα, ο γιατρός την Επιστήμη κλπ. για μενα οι παπαδες δεν πρεπει να ειναι δουλεια. δεν ειναι τεχνικοι υπολογιστων που φτιαχνει κατι του το πας και στο φτιαχνει. κοροιδευουν κοσμο και πατανε πανω στην πιστη τους για να τους φανε λεφτα . Αν θελετε να παρουμε σοβαρα τις θρησκειες καθαριστετες πρωτα και να ειναι μονο αυτοι που πιστευουν και μετα ξανασυζηταμε. Καλά, έχουμε δει και "τεχνικούς" Η/Υ που ζητάνε 60-70 ευρά για ένα φορμάτ (χωρίς backup και σετάρισμα εφαρμογών, ε) και δεν ξέρουνε να τσεκάρουνε ένα χαλασμένο τροφοδοτικό με πολύμετρο (άλλα στο αλλάζουνε με 300άρι "deer" των 20 ευρών επειδή τους έμεινε καβάτζα ). Αυτοί δεν εκμεταλεύονται την άγνοια του κοσμάκη; Μην το ψάχνεις, όπου υπάρχει ανθρώπινη δραστηριότητα υπάρχουν και τσογλάνια... για το ΥΓ3 απλα θεωρω χαζο που υπαρχει θεολογικη σοχλη στην οποια πας για να παρεις πτυχιο θεολογιας. Δεκτό και κατανοητό. Προσωπικά πάντως δεν έχω ξεκάθαρη θέση στο συγκεκριμένο θέμα, εφόσον η ύπαρξη θεολογικών σχολών δεν επηρρεάζει τη ζωή μου αρνητικά, δεν χαλιέμαι. δεν ξερω αν ειναι παραμυθι ή οχι εμενα ετσι μου το μαθανε. Οταν οι παπαδες βιαζουν ΜΙΚΡΑ ΑΓΟΡΑΚΙΑ δεν υπαρχει κανενα προβλημα. οι γκει τους πειραξαν.Οκ το φιδι πες ειναι παραμυθι. Ο μωυσης ηταν απο τους χμεν και ανοιξε τη θαλασσα στα δυο ε? ναι απολυτα λογικο και ΦΥΣΙΚΟ. Έλα ρε συ, προφανώς όλα αυτά τα σκηνικά είναι παραμύθια! Φίδια, μήλα, σάλπιγγες που σημαίνουν το τέλος του κόσμου, φωτιές σε θάμνους... Ο πιστός αντιμετωπίζει αυτά τα πράγματα ανάλογα με το γνωστικό και νοητικό του επίπεδο, άλλος τα χάβει αμάσητα και τα παίρνει κυριολεκτικά, άλλος τα βλέπει ως παραβολές διδακτικού χαρακτήρα. Που ακριβως λεει οτι στο χριστιανισμο απαγορευεται ο γαμος στο ιδιο φυλο? Απλά μπες στον κόπο να διαβάσεις λίγο καλύτερα το thread και θα καταλάβεις... Τελος αν οπως λες πολλα ειναι λογικο να μην ισχυουν τωρα γτ ολα αυτα εγιναν 2000χρονια πριν μηπως δεν πρεπει να ισχυει γενικοτερα ο χρηστιανισμος και η θρησκεια γενικοτερα γιατι πλεον εχουν αλλαξει τα πραγματα και δεν ειναι οπως τοτε? Δεν νομίζω πως έγραψα κάτι τέτοιο...Θεωρείς πάντως πως είναι λογικό να στερηθεί από κάποιον που το επιθυμεί το θρησκευτικό δικαίωμα; Δεν είναι κανείς μας υποχρεωμένος να πιστεύει σε κάποια θρησκεία, στον Δυτικό κόσμο τουλάχιστον. Σε χώρες όπου την εξουσία έχουν φονταμενταλιστικά καθεστώτα το πράγμα είναι πολύπλοκο, εκεί όμως υπάρχουν άλλα θέματα που προέχει να λυθούν. Τέσπα, φιλικά μιλάμε, μην τρελαίνεσαι!
Moderators Spect~ Δημοσ. 28 Μαΐου 2012 Moderators Δημοσ. 28 Μαΐου 2012 εκτος του οτι με μια ματια που εριξα δεν βρηκα κατι στο τοπικ που να λεει για γαμο ιδιου φυλου εγω μιλαω να ειναι γραμμενο καπου. αναφερεται πουθενα στην αγια γραφημ , στις 10 εντολες ή δεν ξερω και εγω που ή απλα ετσι το λεμε? Αφου ολα ειναι παραμυθια ουσιαστικα παραδεχεσται οτι "παραμυθιαζεται" τον κοσμο. Αν ειναι παραμυθια τι ακριβως ειχε γινει τοτε? Αυτο που λεω και δεν εγινε κατανοητο μαλλον ειναι οχι οτι δεν πρεπει οι γιατροι κτλ να τηρουν τους κανονες. εννοειται οτι πρεπει να το κανουν και αν δεν το κανουν πρεπει να εχουν κυρωσεις. Απλα λεω οτι μπατσος ή γιατρος γινεσε για τα λεφτα περισσοτερο (αυτοι που το κανουν γιατι θελουν να βοηθησουν το συνανθρωπο τους πολλες φορες πανε σε γιατρους χωρις συνορα κτλ και δεν εχουν ως κυριο στοχο το φακελακι). Παπας γινεσε γιατι πιστευεις σε αυτο που θες να εκπροσωπησεις. Γιατι δεν γινετε να εκπροσωπεις κατι το οποιο δεν πιστευεις. Αν λοιπον που πιστευεις και εκπροσωπεις δεν μπορεις να τα τηρεις ο ιδιος πως περιμενεις ο αλλος να σε παρει στα σοβαρα? Απλα επειδη ειπωθηκε οτι πολλα απο αυτα εγιναν τοσο καιρι πριν και ειναι λογικο να μην ειναι οπως τοτε. για αυτο ειπα το οτι και καλα πρεπει να μην υπαρχει αφου εχουν αλλαξει τοσο πολυ τα πραγματα. Εννοειται οτι ο καθενας ειναι ελευεθρος να πιστευει οπου θελει. Απλα δεν μπορει να μου επιβαλει και να με κρινει με τα δικα του πιστευω.Δεν πρεπει να μου επιβαλουν στα σχολεια τον χριστιανισμο. Στα σχολεια σου κανουν πλυση εγκεφαλου. Αυτο το θεωρεις σωστο.?? Αν θελεις να λεμε οτι ο καθε ενας πιστευει εκει που θελει να πιστευει και οχι εκει που θελουμε εμεις πρεπει στα σχολεια να διδασκεται γενικα για τη θρησκεια οχι για το χρηστο συγκεκριμενα και ουτε να πρωοθουμε τον χριστιανισμο. Θα του μαθεις καποια γενικα πραγματα (αντικειμενικα παντα) και θα τον αφησεις να διαλξει μονος του οταν μεγαλωσει που και αν θελει να πιστευει. Ενοειται οτι μιλαμε φιλικα παντα ετσι και αλλιως δεν εχουμε να χωρισουμε κατι
Lucifer Δημοσ. 28 Μαΐου 2012 Δημοσ. 28 Μαΐου 2012 εκτος του οτι με μια ματια που εριξα δεν βρηκα κατι στο τοπικ που να λεει για γαμο ιδιου φυλου εγω μιλαω να ειναι γραμμενο καπου. αναφερεται πουθενα στην αγια γραφημ , στις 10 εντολες ή δεν ξερω και εγω που ή απλα ετσι το λεμε? 27 παρόμοια δε και οι άνδρες, αφήνοντας τη φυσική χρήση τής γυναίκας, άναψαν μέσα τους από την επιθυμία τους ο ένας προς τον άλλον, κάνοντας την ασχημοσύνη, αρσενικοί σε αρσενικούς, και απολαμβάνοντας στον εαυτό τους την πρέπουσα αντιμισθία τής πλάνης τους. 28 Και καθώς αποδοκίμασαν το να έχουν επίγνωση του Θεού, ο Θεός τούς παρέδωσε σε αδόκιμον νου, ώστε να κάνουν εκείνα που δεν πρέπει· [...] 32 οι οποίοι, ενώ γνωρίζουν τη δικαιοσύνη τού Θεού, ότι εκείνοι που πράττουν τέτοιου είδους πράγματα είναι άξιοι θανάτου, όχι μονάχα τα πράττουν, αλλά και επιδοκιμάζουν με ευχαρίστηση εκείνους που τα πράττουν. Προς Ρωμαίους 1.27
N3k21 Δημοσ. 28 Μαΐου 2012 Δημοσ. 28 Μαΐου 2012 εκτος του οτι με μια ματια που εριξα δεν βρηκα κατι στο τοπικ που να λεει για γαμο ιδιου φυλου εγω μιλαω να ειναι γραμμενο καπου. αναφερεται πουθενα στην αγια γραφημ , στις 10 εντολες ή δεν ξερω και εγω που ή απλα ετσι το λεμε? Νομίζω πως η απάντηση του Lucifer παραπάνω σε καλύπτει. Αφου ολα ειναι παραμυθια ουσιαστικα παραδεχεσται οτι "παραμυθιαζεται" τον κοσμο. Αν ειναι παραμυθια τι ακριβως ειχε γινει τοτε? Ρε συ, διάβασε λίγο καλύτερα τα post μου. Έχω δηλώσει ήδη δύο φορές πως δεν είμαι Χριστιανός. Πιστεύω πάντως στην ύπαρξη "Θεού" γενικότερα, ενώ με ενοχλεί και το φανατικό "religion bashing" που έχει γίνει μόδα στην εποχή μας. Το τι έγινε τότε δε νομίζω πως το γνωρίζει κάποιος με βεβαιότητα. Προσωπικά με συναρπάζει η ομοιότητα των κοσμογονικών μύθων πολλών θρησκειών και των σύγχρονων επιστημονικών εκτιμήσεων, γι'αυτό το ψάχνω. Αυτο που λεω και δεν εγινε κατανοητο μαλλον ειναι οχι οτι δεν πρεπει οι γιατροι κτλ να τηρουν τους κανονες. εννοειται οτι πρεπει να το κανουν και αν δεν το κανουν πρεπει να εχουν κυρωσεις. Απλα λεω οτι μπατσος ή γιατρος γινεσε για τα λεφτα περισσοτερο (αυτοι που το κανουν γιατι θελουν να βοηθησουν το συνανθρωπο τους πολλες φορες πανε σε γιατρους χωρις συνορα κτλ και δεν εχουν ως κυριο στοχο το φακελακι). Παπας γινεσε γιατι πιστευεις σε αυτο που θες να εκπροσωπησεις. Γιατι δεν γινετε να εκπροσωπεις κατι το οποιο δεν πιστευεις. Αν λοιπον που πιστευεις και εκπροσωπεις δεν μπορεις να τα τηρεις ο ιδιος πως περιμενεις ο αλλος να σε παρει στα σοβαρα? Ιδανικά, ο γιατρός και ο μπάτσος ακολουθούν το επάγγελμά τους επειδή πιστεύουν σε όσα αυτό πρεσβέβει. Εντάξει, στην πραγματικότητα πολλοί πάνε για τα σίγουρα φράγκα. Αλλά με την ίδια λογική και οι παπάδες για τα φράγκα πάνε, στο είπε και o Cossutius νωρίτερα. Όμως μιας και μίλησες για Γιατρούς χωρίς Σύνορα, φαντάζομαι έχεις ακούσει για παπάδες που κάνουν αντίστοιχο φιλανθρωπικό έργο, ξέρω γω σε χώρες της Αφρικής. Απλα επειδη ειπωθηκε οτι πολλα απο αυτα εγιναν τοσο καιρι πριν και ειναι λογικο να μην ειναι οπως τοτε. για αυτο ειπα το οτι και καλα πρεπει να μην υπαρχει αφου εχουν αλλαξει τοσο πολυ τα πραγματα. Εννοειται οτι ο καθενας ειναι ελευεθρος να πιστευει οπου θελει. Απλα δεν μπορει να μου επιβαλει και να με κρινει με τα δικα του πιστευω.Δεν πρεπει να μου επιβαλουν στα σχολεια τον χριστιανισμο. Στα σχολεια σου κανουν πλυση εγκεφαλου. Αυτο το θεωρεις σωστο.?? Αν θελεις να λεμε οτι ο καθε ενας πιστευει εκει που θελει να πιστευει και οχι εκει που θελουμε εμεις πρεπει στα σχολεια να διδασκεται γενικα για τη θρησκεια οχι για το χρηστο συγκεκριμενα και ουτε να πρωοθουμε τον χριστιανισμο. Θα του μαθεις καποια γενικα πραγματα (αντικειμενικα παντα) και θα τον αφησεις να διαλξει μονος του οταν μεγαλωσει που και αν θελει να πιστευει. Έχεις απόλυτο δίκιο. Η αλήθεια είναι πως στην Ελλάδα το μάθημα των θρησκευτικών, τουλάχιστον όσο πήγαινα εγώ σχολείο, ήταν λίγο πολύ προσυλητισμός και απ'αυτά που μου λες τα ίδια σκατά πρέπει να είναι και σήμερα. Συμφωνώ λοιπόν μαζί σου, το μάθημα αυτό, αν είναι να συνεχίσει να διδάσκεται, πρέπει να αλλάξει μορφή και να καλύπτει περισσότερες θρησκείες. Όσο για το άλλο που λες, πως δηλαδή κανείς δεν πρέπει να σε κρίνει με τα δικά του πιστεύω, συμφωνώ επίσης. Επειδή μάλιστα στην Ελλάδα είμαστε και λίγο περίεργοι, είναι σημαντικό να διαχωριστεί επί της ουσίας η εκκλησία από το κράτος. Δεν υπάρχει λόγος να αναγράφεται π.χ. το θρήσκευμα σε ένα κρατικό έγγραφο όπως η ταυτότητα, δεν έχει δικαίωμα η εκκλησία να ανακατεύεται στο θέμα του γάμου μεταξύ ομοφυλοφίλων εφόσον είναι πολιτικός κλπ. Πάντως, εφόσον δεν θέλουμε να κρινόμαστε βάσει των πεποιθήσεων των άλλων, έτσι κι εμείς δεν πρέπει να κρίνουμε τους άλλους -εφόσον δεν είναι φανατικοί- βάσει των δικών μας. Άμα ο άλλος είναι καλός άνθρωπος δε πρέπει να μας νοιάζει αν είναι Χριστιανός, Μουσουλμάνος ή Βουδιστής. Και μια συμβουλή: Άμα πέσεις σε φνατικό θρησκόληπτο, απ'αυτούς που δεν παίρνουν από λόγια και σου λένε αρλούμπες, μην μπαίνεις στον κόπο να αντιπαραθέσεις επιχειρήματα, δεν θα σε ακούσει. Κάνε χαβαλέ με την πάρτη του, δες πόσο γελοίος μπορεί να γίνει ένας φανατισμένος άνθρωπος. Αν κάποιος πάντως έχει να σου πει κάτι διαφορετικό και δείχνει να σε σέβεται, μην τον κοντράρεις χύμα, δώσε του την ευκαιρία να μιλήσει, όλο και κάτι θα κερδίσεις από μια τέτοια κουβέντα!
N3k21 Δημοσ. 28 Μαΐου 2012 Δημοσ. 28 Μαΐου 2012 Έλα τώρα Τούφα, μη διαστρεβλώνεις την Αλήθεια για να ενισχύσεις τις θέσεις σου! Εγώ πάντως, αν και σου αξίζει, δεν θέλω να καείς στην κόλαση. Θα αποκαταστήσω την αλήθεια λοιπόν για να σε σώσω. Είναι: "Ι'm gonna puncth you in the faith"...
Moderators Spect~ Δημοσ. 28 Μαΐου 2012 Moderators Δημοσ. 28 Μαΐου 2012 απλα ολα τα αλλα επαγγελματα δεν βασιζονται πανω σε μια ιδεολογια ή θρησκεια για αυτο λεω οτι για τους παπαδες ειναι διαφορετικα τα πραγματα. Δεν κρινω τους αλλους για τα πιστευω τους. Για μενα θεωρω αυτο που κανουν χαζο, θα τους πω ενα δυο πραγματα για να τους βαλω να σκεφτουν αλλα μεχρι. Ουτε θα του πω να μην πιστευει ουτε θα τον κρινω παραπανω. Με τους φανατικους (σε οποιδιποτε τομεα και αν ειναι αυτο) μονο χαβαλε μπορεις να κανεις. Γιατι τι μιλας με φανατικο τι στο σκυλο το ιδιο και το αυτο ειναι. Μην σου πω οτι ο σκυλος θα σε ακουσει τουλαχιστον
christiana78 Δημοσ. 28 Μαΐου 2012 Δημοσ. 28 Μαΐου 2012 Αφού απο τη Βίβλο κρατάμε ότι θεωρούμε οτι είναι σωστό και τα υπόλοιπα λέμε οτι δεν εχουν ισχύ πια γιατί γράφτηκαν άλλες εποχές, δεν φτιάχνουμε έτσι άλλη θρησκεία;Και ποιός λέει ποια μέρη ισχύουν σήμερα και ποια όχι; Και αν είναι να κρατήσω εγώ αυτά που θέλω και ο άλλος αυτά που θέλει... έτσι ο καθένας πιστεύει σε άλλο δόγμα... μπάχαλο δηλ...
Προτεινόμενες αναρτήσεις