Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Να ξεκαθαρίσουμε κάτι. Το ότι ο Ματθαίος θεωρεί πως οι γυναίκες ΕΚΕΙΝΗΣ της εποχής θα πρεπει να μη μιλάνε στην εκκλησία και να σιωπούν και όλα τα ωραία που λέει για τις γυναίκες, αφορα εκείνη την εποχή.

Το λέει ξεκάθαρα. Οπως ορίζει ο νόμος.

Δυστηχως την εποχή εκείνη δεν είχαμε ισότητα. ΟΜΩΣ ο Ιησούς είχε πει πως όλα τα πλάσματα του Θεού ειναι ίσα το ένα προς το άλλο. Επίσης είχε πει πως η γυναίκα είναι ίση.

Ακόμα σου φαίνεται λογικό να υποβιβάζει ο λόγος του τόσο πολύ τη γυναίκα τη στιγμή που ο ίδιος μεσολάβησε σε λιθοβολισμό γυναίκας με το γνωστό και ιστορικό πλέον "ο αναμάρτητος υμών πρώτος επ’ αυτήν βαλέτω λίθον".

Σου φαίνεται λογικό το ότι είχε γυναίκες μαθήτριες? Αναφέρονται κανονικά στην Αγ. Γραφή.

Το ότι τον ακολουθούσαν αρκετές ως μαθήτριες δε λέει κάτι?

Και φαίνεται τόσο λογικό να λέει τα παραάνω για τις γυναίκες αλλά συγχρόνως να λέει και αυτο??

Α΄ Κορ 11,11-12

Πλην ούτε γυνή χωρίς ανδρός ούτε ανήρ χωρίς γυναικός εν κυρίω.

ώσπερ γαρ η γυνή εκ του ανδρός, ούτως και ο ανήρ δια της γυναικός.

τα δε πάντα εκ του θεού“.

Προτείνω όσοι το κάνετε, να μη παίρνετε συγκεκριμένα κομμάτια.Βγαίνουν λανθασμένα συμπεράσματα. Διαβάστε ΟΛΗ την Αγ Γραφή, και μετά κρίνετε.

Υπάρχουν πολλά που μου φαίνονται παράλογα. Πολλά που δε τα αντιλαμβάνομαι.

Πολλά που δε τα θεωρώ σωστά. ΑΚΟΜΑ. Και πολλές φορές κάθομαι και ξαναδιαβάζω να δω, τι στο λουτσο γράφουν αυτοι οι άνθρωποι. Ειναι δυνατον να διαδίδουν την αγάπη αλλά να λένε πχ πως οσοι δε πιστευουν θα πάνε στη Κολαση κτλ??

Ομως ποτέ δε ξεχνάω το πότε γράφτηκαν αυτά τα πράγματα.

Όπως έχω ξαναπεί πολλές φορές, η εκκλησία μας χρειάζεται εκσυγχρονισμό.

Και στο γράφει αυτό κάποιος που δε θεωρεί τον εαυτό του Χριστιανό.

Αν ο Ιησούς (είτε ειναι θεάνθροπος είτε όχι) ερχόταν στη Γη ξανά, προφανώς θα δίδασκε διαφορετικά αυτά που δίδασκε τότε.

• Απαντ. 488
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσιευμένες Εικόνες

Δημοσ.

Να ξεκαθαρίσουμε κάτι. Το ότι ο Ματθαίος θεωρεί πως οι γυναίκες ΕΚΕΙΝΗΣ της εποχής θα πρεπει να μη μιλάνε στην εκκλησία και να σιωπούν και όλα τα ωραία που λέει για τις γυναίκες, αφορα εκείνη την εποχή.

Δυστηχως την εποχή εκείνη δεν είχαμε ισότητα. ΟΜΩΣ ο Ιησούς είχε πει πως όλα τα πλάσματα του Θεού ειναι ίσα το ένα προς το άλλο. Επίσης είχε πει πως η γυναίκα είναι ίση.

Ακόμα σου φαίνεται λογικό να υποβιβάζει ο λόγος του τόσο πολύ τη γυναίκα τη στιγμή που ο ίδιος μεσολάβησε σε λιθοβολισμό γυναίκας με το γνωστό και ιστορικό πλέον "ο αναμάρτητος υμών πρώτος επ’ αυτήν βαλέτω λίθον".

Σου φαίνεται λογικό το ότι είχε γυναίκες μαθήτριες? Αναφέρονται κανονικά στην Αγ. Γραφή.

Και φαίνεται τόσο λογικό να λέει τα παραάνω για τις γυναίκες αλλά συγχρόνως να λέει και αυτο??

Α΄ Κορ 11,11-12

Προτείνω όσοι το κάνετε, να μη παίρνετε συγκεκριμένα κομμάτια.Βγαίνουν λανθασμένα συμπεράσματα. Διαβάστε ΟΛΗ την Αγ Γραφή, και μετά κρίνετε.

Πολλά που δε τα θεωρώ σωστά. ΑΚΟΜΑ. Και πολλές φορές κάθομαι και ξαναδιαβάζω να δω, τι στο λουτσο γράφουν αυτοι οι άνθρωποι. Ειναι δυνατον να διαδίδουν την αγάπη αλλά να λένε πχ πως οσοι δε πιστευουν θα πάνε στη Κολαση κτλ??

Αν ο Ιησούς (είτε ειναι θεάνθροπος είτε όχι) ερχόταν στη Γη ξανά, προφανώς θα δίδασκε διαφορετικά αυτά που δίδασκε τότε.

Θα παρέμβω κατ'εξαίρεση για να σε συγχαρώ. Ότι πιο αντικειμενικό διάβασα σε αυτό το θρεντ.

Δημοσ.

Α΄ Κορ 11,11-12

Εχεις διαβασει το god delusion?

Δημοσ.

Εχεις διαβασει το god delusion?

Το συγκεκριμένο όχι αλλά έχω διαβάσει άλλα έργα άθεων επιστημόνων.

Αλλά τι σχέση έχει η άποψη ενός άθεου επιστήμονα με τη κουβέντα που κάναμε?

Θα υποστηρίξει αυτός περισσότερο αυτά που λέει ή δε λέει η Αγ.Γραφή η μπορεί να αποδείξει οτι ο Θεός δεν υπάρχει?

Πάντως σε πρώτη ευκαιρία θα το αγοράσω (εκτος αν κυκλοφορεί σε κανα ράφι ηλεκτρονικά οποτε στείλε κανα πμ :-) )

Άσχετο αλλά σε τέτοια θέματα προτιμώ να διαβάζω τις απόψεις ανθρώπων που είναι ορθολογιστές και αντικειμενικοί. Και το λογικό για μένα είναι αυτό:

Δε μπορείς να πείσεις τον άλλο για κάτι το οποίο δε μπορείς να αποδείξεις.

(αυτο ισχύει και για τις 2 πλευρές)

Δημοσ.

Το συγκεκριμένο όχι αλλά έχω διαβάσει άλλα έργα άθεων επιστημόνων.

Αλλά τι σχέση έχει η άποψη ενός άθεου επιστήμονα με τη κουβέντα που κάναμε?

Θα υποστηρίξει αυτός περισσότερο αυτά που λέει ή δε λέει η Αγ.Γραφή η μπορεί να αποδείξει οτι ο Θεός δεν υπάρχει?

Πάντως σε πρώτη ευκαιρία θα το αγοράσω (εκτος αν κυκλοφορεί σε κανα ράφι ηλεκτρονικά οποτε στείλε κανα πμ :-) )

Άσχετο αλλά σε τέτοια θέματα προτιμώ να διαβάζω τις απόψεις ανθρώπων που είναι ορθολογιστές και αντικειμενικοί. Και το λογικό για μένα είναι αυτό:

Δε μπορείς να πείσεις τον άλλο για κάτι το οποίο δε μπορείς να αποδείξεις.

(αυτο ισχύει και για τις 2 πλευρές)

Μα δεν γινεται να λες οτι εχεις διαβασει την αγια γραφη και να λες οκ παιδια τα λεει καλα χωρις να εχεις διαβασει τον αντιλογο (dawkins)

η περι θεου αυταπατη pdf ή the god delusion pdf και θα βρεις μαγαζι

Δημοσ.

Βρε να το διαβάσω, αλλά δε μου λέει κάτι η άποψη ενός ακόμα δηλωμένου άθεου!

Άλλωστε οι περισσότεροι με τους οποίους έχω κανει κουβέντα για τη Θρησκεία, χρησιμοποιούν τα επιχειρήματα του Ντόκινς ή άλλων άθεων. Ακόμα και εδω το ίδιο γίνεται.

Απ ότι έχω καταλάβει ο Ντόκινς δε λαμβάνει υπόψη του κάποια πράγματα. Θα επανέλθω ομως σε οτι αφορά τον συγκεκριμένο συγραφέα αφού διαβάσω το βιβλίο, το οποίο μόλις βρήκα στο ράφι του μακρινού μου θείου απ την Αλάσκα:-P

Άσχετο αλλά η Αγ. Γραφή ειναι 2000 ετων. Το βιβλίο του Ντόκινς ειναι 4 ετων....ε σόρρυ που δε το χω διαβάσει κιόλας :-P:-P:-P

• Moderators
Δημοσ.

Πολλοί γιατροί ορκίστηκαν στον Ιπποκράτη αλλά παίρνουν φακελάκια και προμήθεις για να σπρώξουν συγκεκριμένα φάρμακα.

Να απορρίψουμε την Ιατρική;

Πολλοί αστυνομικοί ορκίστηκαν "to protect and to serve" αλλά δέρνουν συνταξιούχους και τραμπουκίζουν ευπαθείς κοινωνικές ομάδες γενικότερα.

Να τους κάψουμε όλους; Ακόμα κι αυτούς οι οποίοι παίζουν τίμια και ρισκάρουν το τομάρι τους για πάρτη μας;

Πολλοί στρατιωτικοί ορκίστηκαν να προστατεύουν την πατρίδα αλλά βολεύουνε γνωστούς και τα παίρνουνε από εξοπλιστικά προγράμματα.

Να σουτάρουμε τελείως τις ένοπλες δυνάμεις (νταξ αυτό σηκώνει κουβέντα αλλά μιλάω για το σήμερα!);

Κάποιοι βουλευτές ορκίστηκαν να υπηρετούν το σύνταγμα και τον λαό αλλά...

Να καταργήσουμε το Σύνταγμα και τη Δημοκρατία;

Με πιάνεις; ;)

EDIT:

ΥΓ1: Σαφώς, και φόρους κι απ'όλα!

ΥΓ2: Βλέπε τα παραπάνω.

ΥΓ3: Δεν σε κατάλαβα!

EDIT2:

Σόρυ αλλά δεν είδα τις προσθήκες σου! Απαντώ:

Αυτό με το φίδι είναι παραμυθάκι, παραβολή, όποιος το παίρνει κυριολεκτικά σήμερα είναι περιπτωσάρα.

Οι ομοφυλόφυλοι δεν γίνεται να κάνουν θρησκευτικό γάμο αν αυτό δεν συνάδει με το δόγμα της θρησκείας. Εφόσον δεν αποδέχονται το δόγμα δεν γίνεται να τους "ευλογήσουν" κιόλας. Το θέμα είναι η εκκλησία να μην τους κάνει τάκλιν στο δικαίωμα πολιτικού γάμου. Είναι διαφορετικά πράγματα.

προφανως και δεν μπορεις να συγκρινεις γιατρους, μπατσους και πιστους γιατι αυτοι δινουν ενα ορκο γιατι ειναι ΥΠΟΧΡΕΩΜΕΝΟΙ (που αν θυμαμαι καλα δεν λενε οτι δεν κανει να ορκιζεσαι? ) ενω οι παπαδες - εκπροσωποι της θρησκειας

το κανουν γιατι πιστευουν σε αυτο. πιστευουν στη θρησκεια.

και αν με ρωτησεις εννοειται οτι οσοι περνουν φακελακι ή οσοι πλακωνουν κοσμο πρεπει να φευγουν αμεσως. ( ελπιζω να μην τυχει γιατρος που θα μου ζητησει φακελακι θα την πατησει ασχημα)

Καλα για τους βουλευτες δεν μπαινω καν στον κοπο. Και ελπιζω οτι καταλβαινεις οτι συγκρινεις ανομοια πραγματα τοση ωρα ε?

για το ΥΓ3 απλα θεωρω χαζο που υπαρχει θεολογικη σοχλη στην οποια πας για να παρεις πτυχιο θεολογιας.

δεν ξερω αν ειναι παραμυθι ή οχι εμενα ετσι μου το μαθανε. Οταν οι παπαδες βιαζουν ΜΙΚΡΑ ΑΓΟΡΑΚΙΑ δεν υπαρχει κανενα προβλημα. οι γκει τους πειραξαν.

Οκ το φιδι πες ειναι παραμυθι. Ο μωυσης ηταν απο τους χμεν και ανοιξε τη θαλασσα στα δυο ε? ναι απολυτα λογικο και ΦΥΣΙΚΟ.

Που ακριβως λεει οτι στο χριστιανισμο απαγορευεται ο γαμος στο ιδιο φυλο?

Τελος αν οπως λες πολλα ειναι λογικο να μην ισχυουν τωρα γτ ολα αυτα εγιναν 2000χρονια πριν μηπως δεν πρεπει να ισχυει γενικοτερα ο χρηστιανισμος και η θρησκεια γενικοτερα γιατι πλεον εχουν αλλαξει τα πραγματα και δεν ειναι οπως τοτε?

Δημοσ.

Από που και ως που?

Λειτούργημα το ένα λειτουργημα και το άλλο. Ποιος μας λέει πως γινονται παπάδες επειδή πιστεύουν. Κατα βάση επειδή έχει καλά λεφτά γίνονται.

Ας βγάλουμε επιτέλους αυτό το επιχείρημα εκτος.

Το οτι κάποιος πάει να γινει Παπάς δε σημαίνει οτι ειναι και ο απόλυτος θρήσκος ή ειναι καλός Χριστιανός. Μια δουλειά κάνει. Είναι στο χέρι του αν θα τη κάνει σωστά ή οχι. Ομως είναι

επιλογή σου αν θα πιστέψεις η οχι σε αυτα που λέει. Δε σε αναγκάζει κανεις άσε που η δουλειά του ειναι να ερμηνεύει το Ευαγγέλιο.

Πολλοί παπάδες δε κάνουν σωστά αυτό που έχουν ορκιστεί να κάνουν. Δεν ειναι Θεοί, είναι άνθρωποι. Γιαυτο το λόγο δε μπορουμε να κρινουμε τον Χριστιανισμό από το τι λένε οι σημερινοί Παπάδες.

Ο Παπάς αν δε κάνει σωστά τη δουλειά του, το πολύ πολύ θα αποκτήσει κάποιος κακή ή λανθασμένη άποψη για τον Χριστιανισμό.

Αν ομως δε τη κάνει ο γιατρός, μπορει κάποιος να πεθάνει. Αν δε τη κάνει ο αστυνομικός επίσης μπορει κάποιος να πεθάνει. Αν δε τη κάνει ο δάσκαλος, κάποιοι θα μείνουν αμόρφωτοι για μια ζωή.

Θεολογική σχολή υπάρχει διότι κανεις δε μπορει να μάθει απ έξω το Ευαγγέλιο, το τι υποστηρίζουν άλλες θρησκείες, την τέχνη των εκκλησιών, το πως ειναι φτιαγμένο το κάθε τι κτλ κτλ. Σπουδές ειναι και αυτές και μάλιστα σημαντικότατες και πολύ δύσκολες που περιλαμβάνουν στοιχεία πολιτισμου μέσα και τέχνης.

• Moderators
Δημοσ.

αν μου λες οτι κανει μια δουλεια και οτι ειναι στο χερι του αν θα την κανει καλα τοτε ειμαστε αξιοι της μοιρας μας.

Μην μου πεις ποτε οτι φταινει τα κομματα οι κυβερνησεις κτλ που φτασαμε εδω που φτασαμε. τους βαλαμε να κανουν μια δουλεια αλλα ηταν στο χερι τους αν θα την εκαναν σωστα. αφου δεν μπορεσαν δεν χαλασε και ο κοσμος.

απλα αυτο μου δινει ενα ακομη λογο να ειμαι ακομη πιο αντιθετος με τις θρησκειες και ολες τις αερολογιες που λενε.

για μενα οι παπαδες δεν πρεπει να ειναι δουλεια. δεν ειναι τεχνικοι υπολογιστων που φτιαχνει κατι του το πας και στο φτιαχνει. κοροιδευουν κοσμο και πατανε πανω στην πιστη τους για να τους φανε λεφτα . Αν θελετε να παρουμε σοβαρα τις θρησκειες καθαριστετες πρωτα και να ειναι μονο αυτοι που πιστευουν και μετα ξανασυζηταμε.

ενα πραγμα που με χαλαει ειναι οτι ημουν αναγκασμενος τοσα χρονια στο σχολειο να χανω την ωρα μου για να ακουω αυτα που μας ελεγαν στα θρησκευτικα. τα θρησκευτικα πρεπει να μην ειναι υποχρεωτικο μαθημα γιατι δεν ειναι ολοι χριστιανει και δεν θελουν ολοι να το ακουνε. το παιδι μου οταν κανω και παει σχολειο το πρωτα πραγμα που θα κανω ειναι να τον απαλαξω απο τα θρησκευτικα. και μακαρι να το ειχαν κανει κ σε μενα αυτο

Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...