Cossutius. Δημοσ. 27 Μαΐου 2012 Δημοσ. 27 Μαΐου 2012 Ποιός είπε οτι όλοι οι φορείς της εκκλησίας ειναι άξιοι αντιπρόσωποι της Χριστιανικής θρησκειας? Ας μη μπερδεύουμε το τι δεν κάνουν οι παπάδες με το τι θα επρεπε να κάνουν. Το οτι ο εκάστοτε παπάς μπορει να έχει χρυσό αυτοκίνητο και καταθέσεις στη τράπεζα χωρις να βοηθαει τον κοσμο, δε σημαίνει πως ο Χριστιανισμός ειναι κάτι κακό ή πως φασκει και αντιφάσκει. Σημαίνει πως αυτος που δηλώνει αντιπρόσωπός του, δεν αξίζει να φέρει αυτό τον τίτλο.
Tilemaxx Δημοσ. 27 Μαΐου 2012 Δημοσ. 27 Μαΐου 2012 Οι θρησκείες απευθύνονται σε κατώτερου μορφωτικού και πνευματικού επιπέδου ανθρώπους. Προσοχή, οι θρησκείες έτσι, όχι το αν υπάρχει θεός η όχι. Θεωρώ τον εαυτό μου αγνωστικιστή σε αυτόν τον τομέα. Αλλά το να δίνω βάση σε εβραϊκά παραμύθια (με μόνο σκοπό την χειραγώγηση των μαζών/λαών) νομίζω υποτιμάει την νοημοσύνη μου, και γενικότερα υποτιμάει την νοημοσύνη κάθε σκεπτόμενου άνθρωπο.
Andreas2 Δημοσ. 27 Μαΐου 2012 Δημοσ. 27 Μαΐου 2012 Σου είπα υπήρχαν αυστηρές ποινές λόγω εποχής.Τωρά θα ασχολούμαστε με τις νυκτερίδες;
N3k21 Δημοσ. 27 Μαΐου 2012 Δημοσ. 27 Μαΐου 2012 Ποιός είπε οτι όλοι οι φορείς της εκκλησίας ειναι άξιοι αντιπρόσωποι της Χριστιανικής θρησκειας? Ας μη μπερδεύουμε το τι δεν κάνουν οι παπάδες με το τι θα επρεπε να κάνουν. Το οτι ο εκάστοτε παπάς μπορει να έχει χρυσό αυτοκίνητο και καταθέσεις στη τράπεζα χωρις να βοηθαει τον κοσμο, δε σημαίνει πως ο Χριστιανισμός ειναι κάτι κακό ή πως φασκει και αντιφάσκει. Σημαίνει πως αυτος που δηλώνει αντιπρόσωπός του, δεν αξίζει να φέρει αυτό τον τίτλο. Αυτό ακριβώς... +1 Μην μπερδεύουμε μια θρησκεία με τις πρακτικές του παπαδαριού ή την άγνοια και τον φανατισμό κάποιων πιστών. Είναι το ίδιο πράγμα με τις πολιτικές ιδεολογίες, ο σοσιαλισμός ή ο αναρχισμός π.χ. καλά τα λένε στα χαρτιά αλλά... Επίσης, επειδή τέθηκε από αρκετούς το θέμα του γάμου μεταξύ ομοφυλοφίλων: Δεν ξέρω τι παίζει σε άλλα κράτη ή με άλλες θρησκείες αλλά στην Ελλάδα η λύση είναι να διαχωριστεί επιτέλους η εκκλησία από το κράτος. Αν ένα ζευγάρι ομοφυλοφίλων θέλει να παντρευτεί, να μπορεί να προχωρήσει σε πολιτικό γάμο. Αν τώρα θέλουν θρησκευτικό γάμο, ε ρε παιδιά τι να κάνουμε, δε γίνεται να έχεις και την πίττα ολόκληρη και το σκυλί χορτάτο...
Moderators Spect~ Δημοσ. 27 Μαΐου 2012 Moderators Δημοσ. 27 Μαΐου 2012 οταν ολες οι εκκλησιες εχουν φτιαχτει για προς τιμην καποιου "αγιου" και αυτοι που βρισκονται μεσα κυρητουν το λογο του "θεου" δεν ειναι αντιπροσωποι ?εννοειται πως ειναι. αν δεν αξιζει να φερει αυτον τον τιτλο τοτε πρεπει να του αφαιρεθει. δηλαδη αν εγω παω να γινω παπας ασχετα με το τι πιστευω θα μπορω να γινω και ας μην κανω αυτα που "πρεπει" ειναι μια μπισνα η θρησκεια για αυτο ειναι ετσι τα πραγματα. αν δεν ηταν μπισνα και ηταν πραγματικη θρησκεια οποιος πιστευε ανεξαρτητα απο τη θεση του, θα ζουσε και θα εκανε ακριβως οτι ελεγε η θρησκεια του. αυτο δεν γινετε γιατι πλεον ουτε οι παπαδες οι ιδιοι δεν τα πιστευουν και πανε απλα για τα λεφτα. αυτο που λες ειναι απλα μια δικαιολογια και τιποτα παραπανω.! γιατι να μην μπορουν να παντρευτουνσ την εκκλησια..? και θελω να μου απαντησης στο ποσο φυσικο ειναι να μιλαει το φιδι στον ανθρωπο για να κρινετε το οτι ο γαμος μεταξυ ιδιου φιλου δεν εινα φυσικο. ΥΓ: να διαχωριστει απο το κρατος και να πληρωνει και φορους και τα παντα ομως ε? ΥΓ2: για ολο τον κοσμο οι παπαδες-εκκλησια ειναι η βιτρινα της θρησκειας. αν δεν ειστε ικανοι να εχετε μια καλοστημενη βιτρινα αλλαξτε τη. βγαλτες τους παπαδες απο τη θεση τους και σταματηστε τους να ειναι παπαδες ΥΓ3: το οτι για να γινει καποιος παπας και να μπορει να ειναι αντιπροσωπος του θεου πρεπει να περασει απο εξετασεις ειναι το λιγοτερο τραγικο..
Andreas2 Δημοσ. 27 Μαΐου 2012 Δημοσ. 27 Μαΐου 2012 Δεν γίνεται κάποιος να ιερωθεί αν κάνει θανάσιμα αμαρτήματα,τουλάχιστον μερικά.
N3k21 Δημοσ. 27 Μαΐου 2012 Δημοσ. 27 Μαΐου 2012 οταν ολες οι εκκλησιες εχουν φτιαχτει για προς τιμην καποιου "αγιου" και αυτοι που βρισκονται μεσα κυρητουν το λογο του "θεου" δεν ειναι αντιπροσωποι ?εννοειται πως ειναι. αν δεν αξιζει να φερει αυτον τον τιτλο τοτε πρεπει να του αφαιρεθει. δηλαδη αν εγω παω να γινω παπας ασχετα με το τι πιστευω θα μπορω να γινω και ας μην κανω αυτα που "πρεπει" ειναι μια μπισνα η θρησκεια για αυτο ειναι ετσι τα πραγματα. αν δεν ηταν μπισνα και ηταν πραγματικη θρησκεια οποιος πιστευε ανεξαρτητα απο τη θεση του, θα ζουσε και θα εκανε ακριβως οτι ελεγε η θρησκεια του. αυτο δεν γινετε γιατι πλεον ουτε οι παπαδες οι ιδιοι δεν τα πιστευουν και πανε απλα για τα λεφτα. αυτο που λες ειναι απλα μια δικαιολογια και τιποτα παραπανω.! Πολλοί γιατροί ορκίστηκαν στον Ιπποκράτη αλλά παίρνουν φακελάκια και προμήθεις για να σπρώξουν συγκεκριμένα φάρμακα. Να απορρίψουμε την Ιατρική; Πολλοί αστυνομικοί ορκίστηκαν "to protect and to serve" αλλά δέρνουν συνταξιούχους και τραμπουκίζουν ευπαθείς κοινωνικές ομάδες γενικότερα. Να τους κάψουμε όλους; Ακόμα κι αυτούς οι οποίοι παίζουν τίμια και ρισκάρουν το τομάρι τους για πάρτη μας; Πολλοί στρατιωτικοί ορκίστηκαν να προστατεύουν την πατρίδα αλλά βολεύουνε γνωστούς και τα παίρνουνε από εξοπλιστικά προγράμματα. Να σουτάρουμε τελείως τις ένοπλες δυνάμεις (νταξ αυτό σηκώνει κουβέντα αλλά μιλάω για το σήμερα!); Κάποιοι βουλευτές ορκίστηκαν να υπηρετούν το σύνταγμα και τον λαό αλλά... Να καταργήσουμε το Σύνταγμα και τη Δημοκρατία; Με πιάνεις; EDIT: ΥΓ1: Σαφώς, και φόρους κι απ'όλα! ΥΓ2: Βλέπε τα παραπάνω. ΥΓ3: Δεν σε κατάλαβα! EDIT2: Σόρυ αλλά δεν είδα τις προσθήκες σου! Απαντώ: Αυτό με το φίδι είναι παραμυθάκι, παραβολή, όποιος το παίρνει κυριολεκτικά σήμερα είναι περιπτωσάρα. Οι ομοφυλόφυλοι δεν γίνεται να κάνουν θρησκευτικό γάμο αν αυτό δεν συνάδει με το δόγμα της θρησκείας. Εφόσον δεν αποδέχονται το δόγμα δεν γίνεται να τους "ευλογήσουν" κιόλας. Το θέμα είναι η εκκλησία να μην τους κάνει τάκλιν στο δικαίωμα πολιτικού γάμου. Είναι διαφορετικά πράγματα.
Toufas Δημοσ. 27 Μαΐου 2012 Δημοσ. 27 Μαΐου 2012 Πολλοί γιατροί ορκίστηκαν στον Ιπποκράτη αλλά παίρνουν φακελάκια και προμήθεις για να σπρώξουν συγκεκριμένα φάρμακα. Να απορρίψουμε την Ιατρική; Πολλοί αστυνομικοί ορκίστηκαν "to protect and to serve" αλλά δέρνουν συνταξιούχους και τραμπουκίζουν ευπαθείς κοινωνικές ομάδες γενικότερα. Να τους κάψουμε όλους; Ακόμα κι αυτούς οι οποίοι παίζουν τίμια και ρισκάρουν το τομάρι τους για πάρτη μας; Πολλοί στρατιωτικοί ορκίστηκαν να προστατεύουν την πατρίδα αλλά βολεύουνε γνωστούς και τα παίρνουνε από εξοπλιστικά προγράμματα. Να σουτάρουμε τελείως τις ένοπλες δυνάμεις (νταξ αυτό σηκώνει κουβέντα αλλά μιλάω για το σήμερα!); Κάποιοι βουλευτές ορκίστηκαν να υπηρετούν το σύνταγμα και τον λαό αλλά... Να καταργήσουμε το Σύνταγμα και τη Δημοκρατία; Με πιάνεις; EDIT: ΥΓ1: Σαφώς, και φόρους κι απ'όλα! ΥΓ2: Βλέπε τα παραπάνω. ΥΓ3: Δεν σε κατάλαβα! EDIT2: Σόρυ αλλά δεν είδα τις προσθήκες σου! Απαντώ: Αυτό με το φίδι είναι παραμυθάκι, παραβολή, όποιος το παίρνει κυριολεκτικά σήμερα είναι περιπτωσάρα. Οι ομοφυλόφυλοι δεν γίνεται να κάνουν θρησκευτικό γάμο αν αυτό δεν συνάδει με το δόγμα της θρησκείας. Εφόσον δεν αποδέχονται το δόγμα δεν γίνεται να τους "ευλογήσουν" κιόλας. Το θέμα είναι η εκκλησία να μην τους κάνει τάκλιν στο δικαίωμα πολιτικού γάμου. Είναι διαφορετικά πράγματα. ποιος θα παει πρωτος στην κολαση? Ο gay χριστιανος ή ο αθεος?
N3k21 Δημοσ. 27 Μαΐου 2012 Δημοσ. 27 Μαΐου 2012 ποιος θα παει πρωτος στην κολαση? Ο gay χριστιανος ή ο αθεος? Όπως δήλωσα και νωρίτερα δεν είμαι Χριστιανός και συνεπώς δεν πιστεύω στην κόλαση. Υποθέτω πάντως, βάσει των συζητήσεων που έχω κάνει τόσο με φιλοσοφημένους Χριστιανούς όσο και με γελοίους φανατικούς, πως θα πάρεις διαφορετικές απαντήσεις ανάλογα με το ποιόν θα ρωτήσεις.
tolis_01 Δημοσ. 27 Μαΐου 2012 Δημοσ. 27 Μαΐου 2012 http://www.youtube.com/watch?v=1DtdRlNS1y0 Όσον αφορά το θέμα των gay..... πούτσα. Και κυριολεκτικά, και μεταφορικά.
Cossutius. Δημοσ. 27 Μαΐου 2012 Δημοσ. 27 Μαΐου 2012 ποιος θα παει πρωτος στην κολαση? Ο gay χριστιανος ή ο αθεος? Οπως σου ειπε και ο N3k21. Ανάλογα ποιον θα ρωτήσεις θα λάβεις και την ανάλογη απάντηση. Πχ. η εικόνα που έβαλες παραπάνω Υου say- God say. Είναι σαφές πως η εικόνα έχει φτιαχτεί από άνθρωπο που έχει αντιληφθεί με το δικό του τρόπο αυτά που γράφει η Αγ,Γραφή. Ο καθένας ανάλογα με τα πιστεύω του έχει και διαφορετική ερμηνεία. Υπάρχει κόσμος που και η δευτέρα παρουσία να γίνει ξέρω γω, θα λένε πως το έχει κανονίσει ο τάδε πολιτικός. Που και ο Θεός ο ίδιος να κατέβει και να τους μιλήσει θα προτιμήσουν να πιστέψουν οτι ειναι σχιζοφρενής. Επίσης υπάρχει κόσμος τόσο προσκολημένος στη Θρησκεία που δε μπορεί να αντιληφθεί απλά πράγματα. Πορώνονται, γίνονται χειρότεροι από τους πιό πωρωμένους αθεϊστές. Τέτοιες συζητήσεις μου θυμίζουν συνήθως το Ολυμπιακός Παναθηναικος σε μπάσκετ και ποδόσφαιρο και τη διαιτησία τους...
Toufas Δημοσ. 27 Μαΐου 2012 Δημοσ. 27 Μαΐου 2012 Οπως σου ειπε και ο N3k21. Ανάλογα ποιον θα ρωτήσεις θα λάβεις και την ανάλογη απάντηση. Πχ. η εικόνα που έβαλες παραπάνω Υου say- God say. Είναι σαφές πως η εικόνα έχει φτιαχτεί από άνθρωπο που έχει αντιληφθεί με το δικό του τρόπο αυτά που γράφει η Αγ,Γραφή. Ο καθένας ανάλογα με τα πιστεύω του έχει και διαφορετική ερμηνεία. Υπάρχει κόσμος που και η δευτέρα παρουσία να γίνει ξέρω γω, θα λένε πως το έχει κανονίσει ο τάδε πολιτικός. Που και ο Θεός ο ίδιος να κατέβει και να τους μιλήσει θα προτιμήσουν να πιστέψουν οτι ειναι σχιζοφρενής. Επίσης υπάρχει κόσμος τόσο προσκολημένος στη Θρησκεία που δε μπορεί να αντιληφθεί απλά πράγματα. Πορώνονται, γίνονται χειρότεροι από τους πιό πωρωμένους αθεϊστές. Τέτοιες συζητήσεις μου θυμίζουν συνήθως το Ολυμπιακός Παναθηναικος σε μπάσκετ και ποδόσφαιρο και τη διαιτησία τους... Υπο ποια ερμηνεια ειναι οκ να πουλησεις την κορη σου? Εξαλλου, αν ερμηνευσεις κατι ως κατι αλλο γινεσαι ερετικος. Δεν υπαρχουν πολλες ερμηνειες για τα λογια που εβαλα με τα εδαφια τους. Το πασχα ειχα γραψει αυτο σε απαντηση απο εδω σχετικα με την μισογυνια στην θρησκεια της αγαπης (αρκει να ειναι αντρες): http://www.insomnia.gr/topic/442971-%CF%87%CF%81%CE%B9%CF%83%CF%84%CE%B9%CE%B1%CE%BD%CE%B9%CF%83%CE%BC%CF%8C%CF%82%CF%84%CE%BF-%CE%BC%CE%B5%CE%B3%CE%AC%CE%BB%CE%BF-%CF%88%CE%AD%CE%BC%CE%B1/page__st__350__p__4684112#entry4684112 εμ, το 5:22-23 λεει : 22 Ο καρπός, όμως, του Πνεύματος είναι: Αγάπη, χαρά, ειρήνη, μακροθυμία, καλοσύνη, αγαθοσύνη, πίστη, πραότητα, εγκράτεια· 23 ενάντια στους ανθρώπους αυτού του είδους δεν υπάρχει νόμος. τα αλλα: ματθαιος: 18 Και καθώς ο Ιησούς τους πλησίασε, τους μίλησε, λέγοντας: Δόθηκε σε μένα κάθε εξουσία στον ουρανό και επάνω στη γη. 19 Αφού, λοιπόν, πορευτείτε, κάντε μαθητές όλα τα έθνη, βαπτίζοντάς τους στο όνομα του Πατέρα και του Υιού και του Αγίου Πνεύματος, 20 διδάσκοντάς τους να τηρούν όλα όσα παρήγγειλα σε σας· και δέστε, εγώ είμαι μαζί σας όλες τις ημέρες, μέχρι τη συντέλεια του αιώνα. Αμήν. πραξεις: αλλά, θα πάρετε δύναμη, όταν έρθει επάνω σας το Άγιο Πνεύμα· και θα είστε μάρτυρες για μένα και στην Ιερουσαλήμ και σε ολόκληρη την Ιουδαία και στη Σαμάρεια, και μέχρι το τελευταίο άκρο τής γης. πετρου: 15 αλλά «αγιάστε τον Κύριο τον Θεό» μέσα στις καρδιές σας· και να είστε πάντοτε έτοιμοι σε απολογία με πραότητα και φόβο, προς καθέναν που ζητάει από σας λόγο για την ελπίδα που είναι μέσα σας· Αυτο που θες να πεις ειναι πανω κατω κατι σαν και αυτο: http://www.gotquesti...en-pastors.html Αλλα εχουμε τα εξης ωραια : Α Κορινθίους 14: 32 Τα δε πνεύματα των προφητών υποτάσσονται στους προφήτες· 33 επειδή, ο Θεός δεν είναι Θεός ακαταστασίας, αλλά ειρήνης, όπως σε όλες τις εκκλησίες των αγίων. 34 Οι γυναίκες σας ας σιωπούν μέσα στις εκκλησίες· επειδή, δεν είναι επιτρεπτό σ' αυτές να μιλάνε, αλλά να υποτάσσονται, όπως λέει και ο νόμος. 35 Αλλά, αν θέλουν να μάθουν κάτι, ας ρωτούν τούς άνδρες τους στο σπίτι· επειδή, είναι αισχρό σε γυναίκες να μιλάνε μέσα σε εκκλησία. 36 Μήπως από σας βγήκε ο λόγος τού Θεού ή σε μόνους εσάς έφτασε; 37 Αν κάποιος νομίζει ότι είναι προφήτης ή πνευματικός, ας μάθει εκείνα που σας γράφω, ότι είναι εντολές τού Κυρίου· Α Τιμόθεο: 9 Το ίδιο και οι γυναίκες, με ενδυμασία σεμνή, να στολίζουν τον εαυτό τους με συστολή και σωφροσύνη, όχι με πλέγματα ή χρυσάφι ή μαργαριτάρια ή πολυτελή ενδυμασία· 10 αλλά, με έργα αγαθά (αυτό που ταιριάζει σε γυναίκες, οι οποίες δημόσια φανερώνουν θεοσέβεια). 11 Η γυναίκα ας μαθαίνει μέσα σε ησυχία με κάθε υποταγή· 12 σε γυναίκα, όμως, δεν επιτρέπω να διδάσκει ούτε να αυθεντεύει επάνω στον άνδρα, αλλά να ησυχάζει. 13 Επειδή, ο Αδάμ πλάστηκε πρώτος, έπειτα η Εύα. 14 Και ο Αδάμ δεν απατήθηκε· αλλά, η γυναίκα, αφού εξαπατήθηκε, διέπραξε παράβαση· 15 όμως, θα σωθεί διαμέσου τής τεκνογονίας, αν μείνουν στην πίστη και αγάπη και αγιασμό με σωφροσύνη. 9 Ως χήρα ας καταγράφεται εκείνη που είναι όχι λιγότερο των 60 χρόνων, η οποία να υπήρξε γυναίκα ενός άνδρα, 10 που να έχει μαρτυρία για τα καλά της έργα· αν ανέθρεψε παιδιά, αν περιέθαλψε ξένους, αν έπλυνε πόδια αγίων, αν βοήθησε αυτούς που θλίβονταν, αν συνέτρεξε σε κάθε αγαθό έργο. 11 Ενώ, τις νεότερες χήρες να τις αποφεύγεις· επειδή, όταν σαρκικά κίνητρα τις στρέψουν ενάντια στον Χριστό, θέλουν να παντρεύονται· A πετρου: 1 Παρόμοια, οι γυναίκες, υποτάσσεστε στους άνδρες σας, ώστε, και αν κάποιοι απειθούν στον λόγο, να κερδηθούν χωρίς τον λόγο, διαμέσου τής διαγωγής των γυναικών, 2 αφού δουν την καθαρή, με σεβασμό διαγωγή σας. 17 Και κάθε τι, ό,τι αν κάνετε, με λόγο ή με έργο, όλα να τα κάνετε στο όνομα του Κυρίου Ιησού, ευχαριστώντας διαμέσου αυτού τον Θεό και Πατέρα. 18 Οι γυναίκες, υποτάσσεστε στους άνδρες σας, όπως αρμόζει εν Κυρίω. 19 Οι άνδρες, αγαπάτε τις γυναίκες σας, και μη είστε πικροί απέναντί τους. 20 Τα παιδιά, υπακούτε στους γονείς, σε όλα· επειδή, αυτό είναι ευάρεστο στον Κύριο. 21 Οι πατέρες, μη ερεθίζετε τα παιδιά σας, για να μη μικροψυχούν. 22 Οι δούλοι, υπακούτε σε όλα στους κατά σάρκα κυρίους σας, όχι με οφθαλμοδουλεία, ως ανθρωπάρεσκοι, αλλά με απλότητα καρδιάς, έχοντας φόβο προς τον Θεό. 17 Όλους να τους τιμήσετε· την αδελφότητα να αγαπάτε· τον Θεό να φοβάστε· τον βασιλιά να τιμάτε. 18 Οι δούλοι, υποτάσσεστε με κάθε φόβο στους κυρίους σας, όχι μονάχα στους αγαθούς και επιεικείς, αλλά και στους διεστραμμένους· 19 επειδή, αυτό είναι χάρη, το να υποφέρει κάποιος λύπες εξαιτίας τής συνείδησης στον Θεό, πάσχοντας άδικα. Μην πιασουμε την παλαια διαθηκη. Θα γεμισει το thread με βιασμους και μισος. Πες μου που ακριβως ειναι out of context το μισος της θρησκειας της αγαπης?
panagos Δημοσ. 27 Μαΐου 2012 Δημοσ. 27 Μαΐου 2012 Αν και τα έχουμε πει πολλές φορές.. Οι θρησκείες είναι το παραμύθι γύρω από μια φανταστική οντότητα. Ο άνθρωπος, πάνω στην ανησυχία του, εφηύρε μια (ή περισσότερες) ανώτερη δύναμη, η οποία δρα συνειδητά, υπόσχεται, προστατεύει και τιμωρεί. Θρησκεία ονομάζεται η όλη ιστορία που χτίζεται γύρω από αυτή την οντότητα. Αυτά που διδάσκει δηλαδή η οντότητα αυτή. Το αν κάνει καλό ή κακό.. ο καθένας όπως ερμηνεύει και εφαρμόζει τις διδαχές της θρησκείας του. Προσωπικά, καλό δεν μου έχει κάνει ποτέ. Ακόμα κι αν κάποιες φορές παλιότερα (πολύ παλιότερα), είχαν "εισακουσθεί" οι προσευχές μου και είχαν εκπληρωθεί οι ευχές μου, κακό το θεωρώ διότι αν έπαιρνα την πρωτοβουλία και δούλευα πάνω σε αυτό που θέλω να αποκτήσω, θα το πετύχαινα πιο σίγουρα από το να κάθομαι να παρακαλάω και να.. τάζω, αφήνοντας στην τύχη την επιθυμία μου. Η θρησκεία πάντως είναι δείγμα της εξελιγμένης νοημοσύνης του είδους μας, τον καιρό που εφευρέθηκε, έναντι στα υπόλοιπα είδη. Διότι προϋποθέτει σκέψη, ανησυχία και προβληματισμό. Άσχετα εάν πολλοί την εκμεταλλεύτηκαν προς όφελός τους. Εδώ και πολλά χρόνια όμως, η θρησκεία έχει γίνει άχρηστη. Σήμερα υπάρχει πρόσβαση στη γνώση σχεδόν στα πάντα, από πολλές μεριές. Είναι καιρός να αφήσουμε πίσω μας την θρησκεία και να μεταβούμε στο επόμενο στάδιο της πνευματικής μας εξέλιξης επενδύοντας αποκλειστικά στην γνώση με ηθική. Εδώ και μερικές εκατονταετίες βρισκόμαστε στο στάδιο αυτό - της μετάβασης. Πιστεύω κάποια στιγμή θα ολοκληρωθεί.
Προτεινόμενες αναρτήσεις