Andreas2 Δημοσ. 27 Μαΐου 2012 Δημοσ. 27 Μαΐου 2012 Οι θρησκείες πάντα υπήρχαν γιατί απλούστατα υπάρχει Θεός,της μίας αληθινής θρησκείας,του Ορθόδοξου Χριστιανισμού.
Cossutius. Δημοσ. 27 Μαΐου 2012 Δημοσ. 27 Μαΐου 2012 Παρεπιπτόντος μου κάνει τρομερή εντύπωση που η wiki δεν κάνει καμια αναφορά για την ιστορικότητα του Ιησου, από τις αναφορές στο Κοράνι!! Τους ξέφυγε??
N3k21 Δημοσ. 27 Μαΐου 2012 Δημοσ. 27 Μαΐου 2012 Nick να σε ρωτήσω κάτι: Για τον Jesus ποιά είναι η άποψή σου; Δεν θέλω να το εξετάσουμε θρησκειολογικά ή ιστορικά. Ας δεχτούμε -για χάρη της κουβέντας- πως όντως υπήρξε ως ιστορικό πρόσωπο, και όντως έκανε αυτά που λέγονται. Ας δεχτούμε επίσης πως δεν ήταν Θεός αλλά απλός άνθρωπος. Γενικότερα, διακρίνω μια τάση -όχι αδικαιολόγητη, το τονίζω- υποβιβασμού του Χριστιανισμού. Αν απορρίψεις το δόγμα, βάλεις για λίγο στην άκρη τα εγκλήματα της κοσμικής εκκλησίας και κρατήσεις ως βάση τον ιδεολογικό πυρήνα της εν λόγω θρησκείας, τι συμπέρασμα βγάζεις; Διευκρινίζω πως δεν είμαι Χριστιανός. Απλά κουβέντα θέλω να γίνεται! EDIT: @Cossutius Ναι, έχεις δίκιο, δεν εκφράστηκα σωστά. Με την λέξη "αμόρφωτος" ήθελα να τονίσω την κατάσταση των ανθρώπων κατά την δημιουργία των γνωστών θρησκειών. Ήταν ευκολότερο φαντάζομαι να πιστέψουν σε κάτι το οποίο μεταφράζεται στα δικά τους μέτρα και σταθμά. Σήμερα, μετά από τόσα χρόνια εξέλιξης, προφανώς μπορεί ο οποιοσδήποτε να είναι πιστός και μάλιστα να αντιλαμβάνεται την πίστη του βάσει των γνώσεών του!
Andreas2 Δημοσ. 27 Μαΐου 2012 Δημοσ. 27 Μαΐου 2012 Όποιος δεν μελέτησε Ορθόδοξο Χριστιανισμό,δεν μπορεί να κρίνει σωστά.Γιατί είναι ένας θησαυρός η θεολογιά.Όποιος έχει απορείες για το Χριστιανισμό ας με ρωτήσει,καθώς θα σπουδάσω θεολόγος.
Toufas Δημοσ. 27 Μαΐου 2012 Δημοσ. 27 Μαΐου 2012 Και μου αρεσει που ο nihilist λεει οτι πρεπει να σεβομαστε τα πιστευω του αλλου αλλα μετα λεει για κακους σατανιστες, ισλαμιστες. Να μαντεψω οτι τους σεβεται και αυτους? Επισης τρωτε μοσχαρι? Γιατι δεν σεβεστε τους ινδουιστες? Και πως σεβεστε εσεις αυτα που πιστευω εγω οταν η θρησκεια σας χωνει την μυτη της παντου? Βλαστοκυτταρα, προφυλαξεις στο σεξ, γαμος ομοφυλοφιλων κλπ κλπ. Δεν σεβομαι τα θρησκευτικα σου πιστευω. Σεβομαι το δικαιωμα σου να τα εχεις. Σεβομαι το δικαιωμα σου να τα εκφραζεις. Σε σεβομαι αρκει να με σεβεσαι και εσυ. Δεν σεβομαι το δικαιωμα σου για να με πεις κακο. Δεν σεβομαι το δικαιωμα σου για να μου πεις οτι θα παω στην κολαση σου. Δεν σεβομαι το δικαιωμα σου για να επιβαλεις τα πιστευω σου πανω μου. Δεν σεβομαι την αγνοια/αμαθεια. Δεν σεβομαι την πλυση εγκεφαλου. Δεν σεβομαι το τι λατρευεις οσο παλιο και να ειναι αυτο. Δεν σεβομαι την μισογυνια, το μισος, την αδιαλλαξια, τον σεξισμο και την τυραννια καθε μορφης. Δεν σεβομαι την θρησκεια σου, ουτε πρεπει να την σεβαστω.
Bspus Δημοσ. 27 Μαΐου 2012 Δημοσ. 27 Μαΐου 2012 Oπα. Δε μπορεις να αμφιβάλλεις για την ιστορικότητα του προσώπου του και την εποχή που έζησε. Αναφέρεται περα απο την Αγ.Γραφή και στο Κοράνι αλλά και από ιστορικούς. Αν και θα ήθελα αν μπορεις να μου στειλεις σε προσωπικό μνμ ιστορικές αποδείξεις της μη υπαρξής του. Αποδειξεις για μη υπαρξη δεν προκειται να βρεις, για τον ιδιο λογο που δεν θα βρεις για το ροζ ελεφαντα και τους ορκς. Η αμφιβολια ομως ειναι κατι το υγιες και ειναι ιδιαιτερα σημαντικο να αμφισβητουμε αυτα που ολοι θεωρουν δεδομενα. Αν οι αμφιβολιες ειναι αβασιμες, το θεμα θα ξεχαστει. Αν οχι θα σταματησει η διαιωνιση καποιων ανακριβειων. Για την ιστορικοτητα του Ιησου, μια δυνατη ενδειξη ειναι οτι η ιστορια του, εστω αποσπασματικα εμφανιζεται σε θρησκευτικους μυθους παλαιοτερων θρησκειων. Αυτο απο μονο του μου λεει οτι ακομα και αν υπηρξε ενα συγκεκριμενο προσωπο στο οποιο βασιστηκε, αυτο δεν εχει καμια σημασια. Υποψηφιοι μεσσιες υπηρχαν πολλοι σε καθε εποχη. Το Κορανι, οπως και η Βιβλος δεν ειναι ιστορικα κειμενα.
Andreas2 Δημοσ. 27 Μαΐου 2012 Δημοσ. 27 Μαΐου 2012 Ο Ορθόδοξος Χριστιανισμός είναι η κατ'εξοχήν θρησκεία της ελευθερίας.Τo wiki έχει τον Ιησού σαν ιστορικό πρόσωπο,που είναι.
pappous_soulis Δημοσ. 27 Μαΐου 2012 Δημοσ. 27 Μαΐου 2012 Εσύ θέλεις να ταισεις τον αόρατο μονόκερό σου?(Ο Ναπολέων αβαβά?? ) Αυτό για τον Ναπολέων ήταν ψέμα. Η αλλιώς της ανικανότητας του ανθρώπινου εγκεφάλου να δώσει απαντήσεις σε βασικά ερωτήματα. Γι'αυτό δε μπορείς να'σαι σίγουρος.
Toufas Δημοσ. 27 Μαΐου 2012 Δημοσ. 27 Μαΐου 2012 Όποιος δεν μελέτησε Ορθόδοξο Χριστιανισμό,δεν μπορεί να κρίνει σωστά.Γιατί είναι ένας θησαυρός η θεολογιά.Όποιος έχει απορείες για το Χριστιανισμό ας με ρωτήσει,καθώς θα σπουδάσω θεολόγος. Θελω να μου πεις την σταση της θρησκειας σου στα παρακατω: βασανισμος, σκλαβια, τιμωρια στο εγκλημα, δουλεια την κυριακη, αν πρεπει να δερνουμε και να σκοτωνουμε τα παιδια, αν γυριζει η γη γυρω απο τον ηλιο, αν ειναι οκ να πουλησω την κορη μου, αν στον βιασμο φταιει το θυμα, ισοτητα γυναικων, αν ειμαι υπευθηνος για τις πραξεις μου, αν η ιατρικη εξηγει τις ασθενειες, αν πιστευεις στην ειρηνη, ειναι ο καστορας και η νυχτεριδα θηλαστικα?, ειναι η χριστιανοσυνη θρησκεια της ειρηνης? Περιμενω απαντηση στο καθενα απο αυτα ακριβως. Εγω τις απαντησεις μου τις εχω απο αυτα που λεει η θρησκεια σου, να δω αν μελετησες εσυ και οι φιλοι σου τον θησαυρο σου.
Cossutius. Δημοσ. 27 Μαΐου 2012 Δημοσ. 27 Μαΐου 2012 Το Κορανι, οπως και η Βιβλος δεν ειναι ιστορικα κειμενα. Συμφωνω με τα προηγούμενα, απλά έχω μια ένσταση εδω. Σίγουρα δεν ειναι ιστορικά κείμενα, όμως 2 εντελώς διαφορετικές θρησκείες, παραδέχονται την ύπαρξη κάποιου. Οκ η Βίβλος μπορει να λέει οτι θέλει...Το Κοράνι όμως δεν έχει κάποιον λόγο... Ασχετο αλλά η ύπαρξη του Μωάμεθ ως ιστορικο πρόσωπο, αμφισβητείτε ακόμα περισσότερο από αυτή του Ιησου. Ειδικά όταν μοναδική πηγή για άντληση πληροφοριών μόνο το Κοράνι (μπέρδεμα) edit-- Γι'αυτό δε μπορείς να'σαι σίγουρος. Φυσικά και μπορώ. Τουλάχιστον για την ωρα. Αν αργότερα έχουμε τη δυνατότητα να τα καταφέρουμε ειναι άλλη κουβέντα
viper2005 Δημοσ. 27 Μαΐου 2012 Δημοσ. 27 Μαΐου 2012 σε περιπτωση που το ξεχασατε "Religion is considered by the common people as true, by the wise as false, and by rulers as useful"
Andreas2 Δημοσ. 27 Μαΐου 2012 Δημοσ. 27 Μαΐου 2012 Κρίνεις την Παλαιά Διαθήκη τωρά έ;Να σου απαντήσω: Το καιρό της Παλαιάς Διαθήκης υπήρχαν αυστηρές ποινε΄ς λόγω του ότι οι ανθρώποι ήταν πνευματικά νήπια και δεν έγινε ακόμη η θυσία του Ιησού.Οι γυναίκες σαφώς και είναι ίσες με τους άντρες,η Παναγία έτσι και αλλιώς είναι η τιμιωτέρα όλων των απλών ανθρώπων και πάνω από αγγέλους.Είναι κακή η τιμωρία στο έγκλημα;Ο Χριστιανός δεν πρέπει να δουλεύει την Κυριακή εκτός αν είναι δουλειά ανάγκης όπως στρατός.Δεν είναι ok να πουλήσεις την κόρη σου τωρά.Η χριστιανοσύνη σαφώς και είναι θρησκεία της ειρήνης,ο Ιησούς μακαρίζει τους ειρηνοποιούς.Η επιστήμη μπορεί να εξηγείσει πολλά πράγματα,αλλά δεν αναιρεί τον Θεό.Ρώτα ποιο συγκεκριμένα πράγματα.
Moderators Spect~ Δημοσ. 27 Μαΐου 2012 Moderators Δημοσ. 27 Μαΐου 2012 μμμ θρησκειες? η θρησκεια ειναι η πιο μεγαλη απατη και εκει παιζονται απο τα μεγαλυτερα οικονομικα συμφεροντα. ο χρηστιανισμος λεει οτι δεν πρεπει να μας νοιαζουν τα υλικα αγαθα. Γιατι οι παπαδες ειναι γεματοι με χρυσο και εχουν πολυτελη αυτοκινητα? ο χρηστιανισμος λεει να βοηθαμε το συνανθρωπο μας. Γιατι ενω εχει τετοια περιουσια δεν βοηθαει κανεναν? (μην μου πειτε για ερανους κτλ γιατι το μονο που κανουν ειναι το ρολο του ενδιαμεσου. δεν δινουν αυτα που ηδη εχουν και ειναι παρα πολλα) γιατι λεει οτι πρεπει να σεβομαστε τους αλλους και αυτοι δεν σεβονται τιποτα.? οπως εμενα μου ζηταει καποιος που πιστευει να μην βριζω και να σεβομαι τα πιστευω του αυτος γιατι δεν κανει το ιδιο? οποως αυτος ενοχλειται απο τις πραξεις και τα λογια μου ετσι και εγω ενοχλουμαι απο τις δικες του. Αφου οι θρησκειες λενε να σεβομαστε τους αλλους ανεξαρτητα απο τις διαφορες γιατι σκοτωνουν τους αλλους λογο διαφορετικης θρησκεις? γιατι τσακωνονται.? Για ολους τους παιδοφιλους παπαδες τι εχετε να πειτε? Οταν αυτοι που υπηρετουν και προωθουν τη θρησκεια τους που λεει να μην λεμε ψεματα να μην κανουμε το ενα ή το αλλο τα κανουν οι ιδιο εγω γιατι θα πρεπει να παρω στα σοβαρα αυτα που λενε? και κατι τελευταιο για τωρα. Οι θρησκοι λενε οτι το να παντρευονται δυο ατομα του ιδιου φυλου δεν ειναι φυσικο. Αληθεια ποσο φυσικο ειναι να μιλαει ενα φιδι στον ανθρωπο? Ξυπνατε!! αν θελετε να πιστεψε σε κατι γιατι το εχετε αναγκη αυτο πρεπει να ειναι ο ιδιος σας ο εαυτος.καμια θρησκεια.κανες χρηστος,αλάχ,βουδας,ιντι και δεν ξερω και εγω τι!
Andreas2 Δημοσ. 27 Μαΐου 2012 Δημοσ. 27 Μαΐου 2012 Αρνείστε ότι οι Απόστολοι,ο Ιωάννης ο Πρόδρομος,Αγίοι ήταν ιστορικά πρόσωπα;
Toufas Δημοσ. 27 Μαΐου 2012 Δημοσ. 27 Μαΐου 2012 Κρίνεις την Παλαιά Διαθήκη τωρά έ;Να σου απαντήσω: Το καιρό της Παλαιάς Διαθήκης υπήρχαν αυστηρές ποινε΄ς λόγω του ότι οι ανθρώποι ήταν πνευματικά νήπια και δεν έγινε ακόμη η θυσία του Ιησού.Οι γυναίκες σαφώς και είναι ίσες με τους άντρες,η Παναγία έτσι και αλλιώς είναι η τιμιωτέρα όλων των απλών ανθρώπων και πάνω από αγγέλους.Είναι κακή η τιμωρία στο έγκλημα;Ο Χριστιανός δεν πρέπει να δουλεύει την Κυριακή εκτός αν είναι δουλειά ανάγκης όπως στρατός.Δεν είναι ok να πουλήσεις την κόρη σου τωρά.Η χριστιανοσύνη σαφώς και είναι θρησκεία της ειρήνης,ο Ιησούς μακαρίζει τους ειρηνοποιούς.Η επιστήμη μπορεί να εξηγείσει πολλά πράγματα,αλλά δεν αναιρεί τον Θεό.Ρώτα ποιο συγκεκριμένα πράγματα. Θα απαντησεις στο καθενα ξεχωριστα ή να βαλω απο τωρα τις απαντησεις της θρησκειας σου με τα εδαφια απο το βιβλιο της?
Προτεινόμενες αναρτήσεις