Timonkaipumpa Δημοσ. 1 Ιουνίου 2012 Δημοσ. 1 Ιουνίου 2012 ΔΕΝ είπα ότι είναι ΙΣΤΟΡΙΚΑ ΒΙΒΛΙΑ, είπα ότι ΑΝΑΦΕΡΟΝΤΑΙ κάποια πράγματα ως ΙΣΤΟΡΙΚΑ γεγονότα. Μα καλά κατανόηση νηπίου έχεις. Το ότι λοιπόν στα Σόδομμα και Γόμμορα γινόταν το έλα να δεις ΔΕΝ ΣΗΜΑΙΝΕΙ ότι η Αγία Γραφή το προτείνει. Το ότι ο Αβραάμ είχε πολλές γυναίκες ΔΕΝ σημαίνει ότι η Αγία Γραφή το προτείνει. Το ότι ο Μωησής σκότωσε ΔΕΝ σημαίνει ότι η Αγία Γραφή το προτείνει. ΠΟΣΟ χαζός μπορεί να είσαι για να μη το καταλαβαίνεις; Να σου κάνω quote που λες ότι τα ιερά σας βιβλία ΕΙΝΑΙ ΘΕΟΛΟΓΙΚΑ; Εφόσον είναι θεολογικά, ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΙΣΤΟΡΙΚΑ. Εφόσον ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΙΣΤΟΡΙΚΑ, ποιο ΙΣΤΟΡΙΚΟ ΚΑΙ ΟΧΙ ΘΕΟΛΟΓΙΚΟ κείμενο, που να έχει γραφτεί από ΙΣΤΟΡΙΚΟ, βασισμένο ΣΕ ΙΣΤΟΡΙΚΕΣ ΠΗΓΕΣ ΚΑΙ ΟΧΙ ΘΕΟΛΟΓΙΚΕΣ, αναφέρει ότι υπήρξε ο τζήζας; Ελπίζω τώρα να κατάλαβες τι έγραψα γιατί πάλι άλλα αντ' άλλων λες και μετά θα τρέχεις να τα μαζέψεις λέγοντας ότι έκανες λάθος διατύπωση. Και δεν φτάνει που δεν κατάλαβες γρι από αυτά που λέω, λες ότι οι άλλοι έχουν νοημοσύνη νηπίου. Δεν φτάνει που τρέχεις να μαζέψεις την ξεφτίλα σου λέγοντας και καλά ότι έκανες λάθος διατύπωση... Και όλα αυτά, ενώ λέω και εγώ ότι ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΙΣΤΟΡΙΚΑ! LOL Ελπίζω τώρα να αναρωτιέσαι πόσο χαζός είσαι όντως...
Cossutius. Δημοσ. 1 Ιουνίου 2012 Δημοσ. 1 Ιουνίου 2012 Από φιλοσοφικής πλευράς... δεν λέει κάτι νέο. Ό,τι διδασκαλία έχει είναι απλά επανάληψη άλλων. Αυτό βέβαια, αφού βγουν (επειδή διαμαρτύρονται και οδύρονται οι χριστιανοί) διάφορα που γράφονται στα βιβλία τους. Η απο-υλοποίηση του σώματος ήταν ανέκαθεν παράδοση (και στόχος των θρησκευόμενων) του Ζωροαστρισμού. Ούτε καν αυτό δεν είναι δικό τους. Υπερβάλεις. Σαφως και ο Τζίζας ειπε αρκετά καινούργια πράγματα. Μετέφερε φυσικά και άλλα. Το οτι υπενθύμισε κάτι που έχει σχέση με τον σεβασμό, την αγάπη, την ισότητα, πράγματα δηλαδή που δίδαξε, δε σημαίνει πως όλη η διδασκαλία του είναι κλεμμένη. Δεν ηταν η απουλοποιηση η παράδοση.Μη το πας στο επιστημονικό. Η μετά θάνατον ζωή ήταν, είναι και θα είναι. Είπα κάτι νωρίτερα που δε δωθηκε σημασία. Αν δε θέλουμε να δουμε τον Ιησου τον Ναζωραίο ως γιό του Θεού, μπορουμε αν μη τι αλλο να του αναγνωρίσουμε πως υπήρξε μεγάλος φιλόσοφος.
-nick- Δημοσ. 1 Ιουνίου 2012 Δημοσ. 1 Ιουνίου 2012 Το κόλλημα με τον Πλάτωνα, προσωπικά πιστεύω ότι, οφείλεται στο γεγονός πως έφερνε λίγο σε απολυταρχικά καθεστώτα και ήταν και κομματάκι μεταφυσικός. Για τον λόγο αυτό, όσα λέει είναι πιο εύκολα στον απλό άνθρωπο που θέλει τροφή για τις συνωμοσίες, παντός είδους, που στήνει στο κεφάλι του. Από την άλλη, ο Επίκουρος ήταν λίγο πιο υλιστής. Αυτά που λέει προϋποθέτουν ένα σοβαρό πολιτιστικό επίπεδο από όλους τους συμμετέχοντες. Βλέπει τον θάνατο ως απόντα και όχι ως κάτι άλλο. Βέβαια... και αυτός αναφέρεται μόνο στην κάστα του, ήτοι τους πολίτες. Ούτε καν στους απελεύθερους. Υπάρχει όμως και ένας φιλόσοφος... που θέτει τα πράματα ΕΠΙ ΠΟΛΥ ΣΩΣΤΗΣ ΒΑΣΗΣ. Δεν μου κάνει καθόλου εντύπωση που ήταν σκλάβος και τον ελευθέρωσαν. Βέβαια... σπάνια ακούς να μιλάνε για αυτόν και οι περισσότεροι ούτε που τον ξέρουν. Ποιον λες?
Andreas2 Δημοσ. 1 Ιουνίου 2012 Δημοσ. 1 Ιουνίου 2012 τιμον ποια η γνώμη σου για τον Κωνσταντίνο τον Μέγα;
ZAKKWYLDE Δημοσ. 1 Ιουνίου 2012 Δημοσ. 1 Ιουνίου 2012 Δηλαδη οπου μας βολευει λεμε αυτα ειναι θεολογικα και οπου μας βολευει τα λεμε διδακτικα? Και πιο πριν λεγαμε οτι η εκκλησια ειναι γτπ, αλλα τωρα μου λες οτι ειναι καλη? Αυτό δεν έχει να κάνει με το άν η Εκκλησία είναι καλή η κακή. Έχει να κάνει με το επίσημο δόγμα της Εκκλησίας έτσι όπως διαμορφώθηκε απο τις οικουμενικές συνόδους. Εκεί είπαν δεχόμαστε τα Χ βιβλία απο την καινη και τα Ψ απο την παλαιά. Η Καινή έχει διδακτική αξία η Παλαιά έχει θεολογική. Αυτή είναι η ΕΠΙΣΗΜΗ θέση της και πάνω σε αυτό πρέπει να κριθεί. Με λίγα λόγια σου λέει "διάβασε την Π. Διαθήκη για να καταλάβεις καλύτερα τη θρησκεία...αλλά μην πάρεις απο εκεί ηθικά διδάγματα".
Timonkaipumpa Δημοσ. 1 Ιουνίου 2012 Δημοσ. 1 Ιουνίου 2012 Υπερβάλεις. Σαφως και ο Τζίζας ειπε αρκετά καινούργια πράγματα. Ένα; Μετέφερε φυσικά και άλλα. Το οτι υπενθύμισε κάτι που έχει σχέση με τον σεβασμό, την αγάπη, την ισότητα, πράγματα δηλαδή που δίδαξε, δε σημαίνει πως όλη η διδασκαλία του είναι κλεμμένη. Δεν ηταν η απουλοποιηση η παράδοση.Μη το πας στο επιστημονικό. Η μετά θάνατον ζωή ήταν, είναι και θα είναι. Ό,τι έχει πει, τα είχαν πει από αρχαίους κάτοικους του χώρου που σήμερα ονομάζεται Ελλάδα μέχρι και Ασιάτες. Π.χ., Τρισμέγιστος και Τυανεύς Δεν είναι καθόλου υπερβολή πως ό,τι λέει ο χριστιανισμός είναι απλά επανάληψη. Ακόμη και τα μυσταγωγικά του είναι ξεπατικωτούρα από άλλες θρησκείες και διδασκαλίες. τιμον ποια η γνώμη σου για τον Κωνσταντίνο τον Μέγα; Σε ποιο συγκρότημα παίζει;
ZAKKWYLDE Δημοσ. 1 Ιουνίου 2012 Δημοσ. 1 Ιουνίου 2012 Να σου κάνω quote που λες ότι τα ιερά σας βιβλία ΕΙΝΑΙ ΘΕΟΛΟΓΙΚΑ; Εφόσον είναι θεολογικά, ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΙΣΤΟΡΙΚΑ. Εφόσον ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΙΣΤΟΡΙΚΑ, ποιο ΙΣΤΟΡΙΚΟ ΚΑΙ ΟΧΙ ΘΕΟΛΟΓΙΚΟ κείμενο, που να έχει γραφτεί από ΙΣΤΟΡΙΚΟ, βασισμένο ΣΕ ΙΣΤΟΡΙΚΕΣ ΠΗΓΕΣ ΚΑΙ ΟΧΙ ΘΕΟΛΟΓΙΚΕΣ, αναφέρει ότι υπήρξε ο τζήζας; Ελπίζω τώρα να κατάλαβες τι έγραψα γιατί πάλι άλλα αντ' άλλων λες και μετά θα τρέχεις να τα μαζέψεις λέγοντας ότι έκανες λάθος διατύπωση. Και δεν φτάνει που δεν κατάλαβες γρι από αυτά που λέω, λες ότι οι άλλοι έχουν νοημοσύνη νηπίου. Δεν φτάνει που τρέχεις να μαζέψεις την ξεφτίλα σου λέγοντας και καλά ότι έκανες λάθος διατύπωση... Και όλα αυτά, ενώ λέω και εγώ ότι ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΙΣΤΟΡΙΚΑ! LOL Ελπίζω τώρα να αναρωτιέσαι πόσο χαζός είσαι όντως... Τελικά είσαι τρελό Troll...είμαι σίγουρος ότι κανείς δεν έχει καταλάβει απολύτως ΤΙΠΟΤΑ απο το συνωθύλευμα γελοιοτήτων που έχεις γράψει. Συνέχισε να γελοιοποιείσαι με την εμπάθειά σου.
Timonkaipumpa Δημοσ. 1 Ιουνίου 2012 Δημοσ. 1 Ιουνίου 2012 Είπα κάτι νωρίτερα που δε δωθηκε σημασία. Αν δε θέλουμε να δουμε τον Ιησου τον Ναζωραίο ως γιό του Θεού, μπορουμε αν μη τι αλλο να του αναγνωρίσουμε πως υπήρξε μεγάλος φιλόσοφος. Εμ, δεν ήταν
Cossutius. Δημοσ. 1 Ιουνίου 2012 Δημοσ. 1 Ιουνίου 2012 τιμον ποια η γνώμη σου για τον Κωνσταντίνο τον Μέγα; Μου επιτρέπεις?? Ενας πανέξυπνος άνθρωπος. Είδε πως ο Χριστιανισμός ήταν η επόμενη μεγάλη θρησκεία, είδε πως αν στηριχθεί σε αυτη τη θρησκεία θα κάνει μια πολύ δυνατή αυτοκρατορία, θέσπισε το διάταγμα των Μεδιολάνων ωστε σιγά σιγά να γινει η θρησκεία της αυτοκρατορίας...
Timonkaipumpa Δημοσ. 1 Ιουνίου 2012 Δημοσ. 1 Ιουνίου 2012 Τελικά είσαι τρελό Troll...είμαι σίγουρος ότι κανείς δεν έχει καταλάβει απολύτως ΤΙΠΟΤΑ απο το συνωθύλευμα γελοιοτήτων που έχεις γράψει. Συνέχισε να γελοιοποιείσαι με την εμπάθειά σου. Ποιο ΙΣΤΟΡΙΚΟ ΚΕΙΜΕΝΟ και ΟΧΙ ΘΕΟΛΟΓΙΚΟ λέει για την ύπαρξη του Τζηζα; Και μην ξεχνάς... ψεύτης ή ημιμαθής; Να σου ξανακάνω παράθεση τα όσα έλεγες; Μου επιτρέπεις?? Ενας πανέξυπνος άνθρωπος. Είδε πως ο Χριστιανισμός ήταν η επόμενη μεγάλη θρησκεία, είδε πως αν στηριχθεί σε αυτη τη θρησκεία θα κάνει μια πολύ δυνατή αυτοκρατορία, θέσπισε το διάταγμα των Μεδιολάνων ωστε σιγά σιγά να γινει η θρησκεία της αυτοκρατορίας... Αυτός που πήγαινε με την μάνα του; Αυτόν λέμε;
ZAKKWYLDE Δημοσ. 1 Ιουνίου 2012 Δημοσ. 1 Ιουνίου 2012 Πιστεύετε στην ισότητα; Σε καμία περίπτωση, θεωρούμε ότι όλες ανεξαρτήτως οι γυναίκες είναι εξ'ορισμού αμαρτωλές και πρέπει άμεσα να εκπορνευτούν προς εκμετάλλευση των απανταχού αγάμητων. Κατόπιν θα διαμελιστούν ομαδικώς και θα καούν προκειμένου να ξεπλυθούν όσο το δυνατό οι αμαρτωλές ψυχές τους.
ZAKKWYLDE Δημοσ. 1 Ιουνίου 2012 Δημοσ. 1 Ιουνίου 2012 Ποιο ΙΣΤΟΡΙΚΟ ΚΕΙΜΕΝΟ και ΟΧΙ ΘΕΟΛΟΓΙΚΟ λέει για την ύπαρξη του Τζηζα; Και μην ξεχνάς... ψεύτης ή ημιμαθής; Να σου ξανακάνω παράθεση τα όσα έλεγες; Σε προκαλώ ΑΜΕΣΑ να μου παραθέσεις post δικό μου όπου να λέω ότι οποιοδήποτε ΙΣΤΟΡΙΚΟ κείμενο υποστηρίζει την ύπαρξη του Ιησού. Αν δεν το κάνεις θα είσαι ΚΟΤΑ και ΡΟΜΠΑ. Η ημιμάθειά σου ξεπερνιέται μόνο απο την γελοιότητά σου.
Προτεινόμενες αναρτήσεις