Προς το περιεχόμενο

Θρησκείες

TwitterLover

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Την πρώτη φορά λες ότι δεν αναφέρεται πουθενά αιμομιξία και μετά λες ότι ΤΗΝ ΑΝΑΦΕΡΕΙ.

Διάλεξε.

Είτε είσαι ψεύτης είτε ημιμαθής.

Το ξέρω, είναι δύσκολη επιλογή... αλλά να μην την κάνουν άλλοι για εσένα.

Ευλόγησον.

trolling.png

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

• Απαντ. 488
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσιευμένες Εικόνες

Timon, χαλάρωσε.

Δεν είναι "κάπως" να λένε "είσαι ημιμαθής" ενώ μετά από λίγες ώρες αλλάζουν αυτά που λέγανε;

Δες δύο - τρία post πιο πάνω.

Ναι ΟΚ... ο "τόνος" και το "ύφος"... αλλά όσο να 'ναι... τέτοιες απαίσιες τακτικές συζήτησης είναι για τα σκουπίδια και τους πρέπει ανάλογος τρόπος. Από την άλλη... έχετε και ένα καθήκον να κάνετε. Δεκτό.

trolling.png

Μα φυσικά... για το τι λέει ο χριστιανός φίλος σου μιλιά όμως. :)

Μόνο.. κάν' του τη χάρη και μάζεψέ τον γιατί είδες πόσο εκτίθεται.

Εάν δεν είδες τι λέει.. να τα ξαναβάλω...

Δεν αναφέρεται πουθενά αιμομιξία (έλα παρέθεσε μου ένα link να δείξω πόσο ημιμαθής είσαι).

Δεν ΠΡΟΤΕΙΝΕΙ ΠΟΥΘΕΝΑ αιμομιξία η Π.Δ. ΤΗΝ ΑΝΑΦΕΡΕΙ. Το ότι ΤΗΝ ΑΝΑΦΕΡΕΙ =/= ΤΗΝ ΠΡΟΤΕΙΝΕΙ/ΕΠΙΒΑΛΕΙ. Αλλά αν είσαι ΣΤΟΚΟΣ τα συγχέεις.

Την πρώτη φορά λες ότι δεν αναφέρεται πουθενά αιμομιξία και μετά λες ότι ΤΗΝ ΑΝΑΦΕΡΕΙ.

Διάλεξε.

Όχι δεν πιστεύω ότι ισχύει για τον απλό λαό. Αλλά στον ισλαμικό κόσμο γνωρίζεις πολύ καλά ότι η θρησκεία όχι μόνο είναι άμεσα συνυφασμένη με την άσκηση πολιτικής, αλλά παίζει πρωταγωνιστικό ρόλο. Στο ισλαμικό κόσμο νόμος είναι η Σαρία (sharia law) και τίποτα δεν είναι πάνω απο αυτό.

Συνεπώς η θρησκεία παίζει μεγάλο ρόλο στα όποια σχέδια έχουν οργανωμένα συμφέροντα είτε αυτά είναι των επισημων κρατών είτε υπόγειων συμφερόντων. Ένα τζαμί λοιπόν δεν είναι απλά ένα κέντρο λατρείας. Αν δεν σου αρέσει το ακραίο "ορμητήριο τρομοκρατηκών ενεργειών" είναι σίγουρα ένα κέντρο καλλιέργειας εσωστρέφειας και άσκησης πολιτικής σε ότι αφορά τοπικούς πυρήνες.

Σοβαρα πιστευεις οτι ολα τα τζαμια ειναι ορμητηρια τρομοκρατικων ενεργειων?

Οι ανθρωποι εκει φιλε μου προσεχονται με κολημμενο το κεφαλι στη γη, δε σχεδιαζουν τρομοκρατικα χτυπηματα. Οπως και να το κανουμε οι δολοφονοι ειναι παντα μια ελαχιστη μειοψηφια σε αυτο το κοσμο που ζουμε. Και σιγουρα δε θα τους βρεις στους ναους.

Διάλεξε.

1) Η Π.Δ. όπως έχω πει επανηλλειμένως έχει θεολογικό και όχι διδακτικό χαρακτήρα. Άρα όταν λέω δεν αναφέρεται πουθενά στην Α.Γ. προφανώς και εννοώ ότι η διδασκαλία δεν προτείνει πουθενά την αιμομιξία, ούτε την εκπόρνευση και τον διαμελισμό κορών, ούτε τη σκλαβιά.

2) Το ότι η Π.Δ. αναφέρει ένα σωρό όργια στα Σόδομμα και Γόμορρα, ή ότι ο Αβραάμ είχε δεν ξέρω πόσες γυναίκες είναι προφανέστατο ότι τα αναφέρει ως ιστορικά στοιχεία και ΔΕΝ τα προτείνει.

Κατα τ'άλλα keep trolling.

1) Η Π.Δ. όπως έχω πει επανηλλειμένως έχει θεολογικό και όχι διδακτικό χαρακτήρα. Άρα όταν λέω δεν αναφέρεται πουθενά στην Α.Γ. προφανώς και εννοώ ότι η διδασκαλία δεν προτείνει πουθενά την αιμομιξία, ούτε την εκπόρνευση και τον διαμελισμό κορών, ούτε τη σκλαβιά.

2) Το ότι η Π.Δ. αναφέρει ένα σωρό όργια στα Σόδομμα και Γόμορρα, ή ότι ο Αβραάμ είχε δεν ξέρω πόσες γυναίκες είναι προφανέστατο ότι τα αναφέρει ως ιστορικά στοιχεία και ΔΕΝ τα προτείνει.

Εάν δεν είδες τι λες εσύ ο ίδιος, να τα ξαναβάλω

Δεν αναφέρεται πουθενά αιμομιξία (έλα παρέθεσε μου ένα link να δείξω πόσο ημιμαθής είσαι).

Δεν ΠΡΟΤΕΙΝΕΙ ΠΟΥΘΕΝΑ αιμομιξία η Π.Δ. ΤΗΝ ΑΝΑΦΕΡΕΙ. Το ότι ΤΗΝ ΑΝΑΦΕΡΕΙ =/= ΤΗΝ ΠΡΟΤΕΙΝΕΙ/ΕΠΙΒΑΛΕΙ. Αλλά αν είσαι ΣΤΟΚΟΣ τα συγχέεις.

Διάλεξε.

Το "δεν αναφέρεται ΠΟΥΘΕΝΑ" το είδες είναι κάνεις την πάπια ;

Το "παρέθεσέ μου ΕΝΑ LINK" το είδες και αυτό; Ή πάλι την πάπια;

Δηλαδή, ζητάς ένα link από αυτά που ξέρεις ότι υπάρχουν, γιατί εννοούσες ότι δεν την προτείνει άρα το link για την ύπαρξη ήταν παιχνίδι και μπλόφα...

Ό,τι να 'ναι;

Το ερώτημα παραμένει.

Ψεύτης ή ημιμαθής;

Αν και με αυτά που λες... μάλλον παίρνει προβάδισμα το ψεύτης γιατί ούτε τα λάθη σου μπορείς να δεχθείς... βέβαια το ημιμαθής ισχύει, γιατί εάν δεν ήσουν θα ήξερες και δεν θα έλεγες "δεν αναφέρεται ΠΟΥΘΕΝΑ, ΠΑΡΑΘΕΣΕ ΜΟΥ ΕΝΑ LINK"

Tην πρώτη φορά λες ότι δεν αναφέρεται πουθενά αιμομιξία και μετά λες ότι ΤΗΝ ΑΝΑΦΕΡΕΙ.

Δεν νομιζω οτι ειναι δυσκολο να καταλαβει κανείς οτι ο ZAKKWYLDE οταν ειπε το:

απαντουσε στο:

Επίσης, η αγία γραφή λέει και για αιμομιξίες. Άρα, επειδή μόνο ό,τι λέει η αγιά γραφή είναι valid, σημαίνει πως και η αιμομιξία είναι valid για τον χριστιανισμό.

Αρα απαντουσε στην προταση οτι ειναι valid για τον Χριστιανισμο η αιμομιξια(οτι υποστηριζεται απο τον Χριστιανισμο) και με την απαντηση του προφανως εννοουσε οτι δεν αναφερεται πουθενα αυτο. Η απαντηση του ηταν ελλειπης προφανως και μπορουσε να παρερμηνευτει. Αλλά το οτι την χρησιμοποιεις out of context ειναι..... :rolleyes:

Επισης μην ενδιαφερεστε τι λεει η Παλαια διαθηκη για τον Χριστιανισμο. Η Καινη ειναι που μετραει. Ο Χριστος ηρθε και ανετρεψε ολα οσα εγραφε η Παλαια Διαθηκη.

Σοβαρα πιστευεις οτι ολα τα τζαμια ειναι ορμητηρια τρομοκρατικων ενεργειων?

Οι ανθρωποι εκει φιλε μου προσεχονται με κολημμενο το κεφαλι στη γη, δε σχεδιαζουν τρομοκρατικα χτυπηματα. Οπως και να το κανουμε οι δολοφονοι ειναι παντα μια ελαχιστη μειοψηφια σε αυτο το κοσμο που ζουμε. Και σιγουρα δε θα τους βρεις στους ναους.

Προφανώς και ο απλός κόσμος πάει εκεί για να προσευχηθεί. Όμως όπως είπα τα τζαμιά δεν είναι ανεξάρτητοι χώροι λατρείας. Είναι επίσημα όργανα επιβολής και διαμόρφωσης πολιτικής του ισλαμικού κόσμου των οποίων νόμος είναι η Σαρία η οποία αποβλέπει στην παγκόσμια επικράτηση της θρησκείας του ισλάμ. Ο απλός πιστός λοιπόν μπορεί να πάει να προσευχηθεί. Τα όργανα όμως που έλεγχουν και κατευθύνουν τους πιστούς όμως έχουν διαφορετική άποψη. Πως να το κάνουμε...δεν έχουμε δεί χριστιανούς σε τέτοια κατάσταση.

post-56025-0-66152300-1338501254_thumb.jpg

Προφανώς και ο απλός κόσμος πάει εκεί για να προσευχηθεί. Όμως όπως είπα τα τζαμιά δεν είναι ανεξάρτητοι χώροι λατρείας. Είναι επίσημα όργανα επιβολής και διαμόρφωσης πολιτικής του ισλαμικού κόσμου των οποίων νόμος είναι η Σαρία η οποία αποβλέπει στην παγκόσμια επικράτηση της θρησκείας του ισλάμ. Ο απλός πιστός λοιπόν μπορεί να πάει να προσευχηθεί. Τα όργανα όμως που έλεγχουν και κατευθύνουν τους πιστούς όμως έχουν διαφορετική άποψη. Πως να το κάνουμε...δεν έχουμε δεί χριστιανούς σε τέτοια κατάσταση.

Οντως δεν εχουμε δει ποτε τον χριστιανισμο να μπλεκεται στην πολιτικη ή στην χειραγωγηση της κοινης γνωμης.

Δεν νομιζω οτι ειναι δυσκολο να καταλαβει κανείς οτι ο ZAKKWYLDE οταν ειπε το:

απαντουσε στο:

Αρα απαντουσε στο επιχειρημα οτι ειναι valid για τον Χριστιανισμο η αιμομιξια και με την απαντηση του προφανως εννοουσε οτι δεν αναφερεται πουθενα αυτο. Η απαντηση του ηταν ελλειπης προφανως και μπορουσε να παρερμηνευτει. Αλλά το οτι την χρησιμοποιεις out of context ειναι..... :rolleyes:

Επισης μην ενδιαφερεστε τι λεει η Παλαια διαθηκη για τον Χριστιανισμο. Η Κενη ειναι που μετραει. Ο Χριστος ηρθε και ανετρεψε ολα οσα εγραφε η Παλαια Διαθηκη.

Δηλαδή για να καταλάβω..

Στην πρόταση

Επίσης, η αγία γραφή λέει και για αιμομιξίες. Άρα, επειδή μόνο ό,τι λέει η αγιά γραφή είναι valid, σημαίνει πως και η αιμομιξία είναι valid για τον χριστιανισμό.

Που έχει σαν απάντηση "ΔΕΝ ΑΝΑΦΕΡΕΤΑΙ ΠΟΥΘΕΝΑ", η απάντηση αφορά το ότι "επειδή μόνο ό,τι λέει η αγία γραφή είναι valid"; Και όποιος λέει ότι αφορούσε το "η αγία γραφή λέει και για αιμομιξίες" χρησιμοποιεί out of context την απάντηση "ΔΕΝ ΑΝΑΦΕΡΕΤΑΙ ΠΟΥΘΕΝΑ";

Ουάου....

Κοίταξε... καταλαβαίνω πως ο εταίρος χριστιανός εκτέθηκε αρκετά... πάρα πολύ θα έλεγα. Αλλά μην ξεπέφτεις και εσύ σε τέτοιο σημείο. Friendly tip.

Και να συμπληρώσω ότι η πρόταση "επειδή μόνο ό,τι λέει η αγιά γραφή είναι valid," έχει μπροστά το "Άρα" που την κάνει "συμπερασματική" και έχει σαν βασικό στοιχείο το ότι η αγία γραφή αναφέρει αιμομιξίες..

Και απαντάει κάποιος "Δεν αναφέρεται πουθενά"... και αυτό αφορά την συμπερασματική πρόταση!

Cool story.

Πάντως δεν ειναι τυχαίο πως και οι Αρχ. Ελληνες, θεωρούσαν τους Θεούς τιμωρούς...ήταν δηλαδή θεοφοβούμενοι και προσπαθούσαν να τους γλυκάνουν χτίζοντας τους ναούς κτλ κτλ...

Στη Π.Διαθήκη βλέπουμε έναν τέτοιο Θεό (βλέπουμε τι αναφέρει για τα Σοδομα και Γομορα).

Τα πράγματα γίνονται εντελώς διαφορετικά όταν αρχίζει η διδασκαλία του Ιησού.

Εξαφανίζονται οι τιμωρίες, εξαφανίζεται ο εκδικητικός Θεός.

Οι Μάγιας ή ακόμα και οι Ινκας υπάρχουν αναφορές πως κάνουν θυσίες, ναούς κτλ για να κατευνάσουν τους Θεούς, πράγματα που αποφεύγουν (οχι πάντα) στη Μετά Χρηστόν εποχή.

Αυτό μας αποδεικνύει τη γενική διαφορά νοοτροπίας και εξέλιξη του ανθρώπου στους αιώνες.

Στην αρχή φοβάται και τη σκιά του.

Μετά και με τη διδασκαλία του Τζιζας αλλάζουν πολλά.

2000 χρονια μετά, αυτά που δίδαξε ο Πλάτωνας και άλλοι στα αρχαία χρόνια, αυτά που υπενθύμισε ο Ιησους το έτος μηδέν και αυτά που ακόμα προσπαθούν να μεταφέρουν κάποιοι και αφορουν τις ανθρώπινες αξίες, τον σεβασμό, αγάπη κτλ, προσπαθούν ακόμα να βρουν θέση στη κοινωνία μας.

Δεν ειναι ανάγκη να εισαι θρησκευόμενος ή να πιστεύεις σε κάποιον Θεό για να εισαι καλός άνθρωπος και να σέβεσαι τις ανθρωπινες αξίες...

Οντως δεν εχουμε δει ποτε τον χριστιανισμο να μπλεκεται στην πολιτικη ή στην χειραγωγηση της κοινης γνωμης.

Φορεις της εκκλησίας έχεις δει...οχι τον Χριστιανισμό.

Και όχι δεν ειναι το ιδιο πράγμα :-) (Μην επαναλμβάνουμε τα ιδια και τα ιδια :rolleyes: )

Timon σου εξηγήσαμε 2 φορές το τί εννούσα, όσο και να προσπαθείς τώρα να τα καλύψεις σημαίνει ότι είσαι Τρολ.

Θες να παραδεχθώ ότι έκανα λάθος διατύπωση; Κανένα πρόβλημα...είμαι ο πρώτος που παραδέχεται ότι δεν ξέρει ούτε το 10% της Αγίας Γραφής. Ξέρω όμως πολύ περισσότερο απο σένα και φυσικά το γεγονός ότι εγώ δεν τη ξέρω και δεν την ερμηνεύω τέλεια δεν είναι πρόβλημα και λάθος της θρησκείας αλλά πρόβλημα δικό μου.

Δηλαδή για να καταλάβω..

Στην πρόταση

Που έχει σαν απάντηση "ΔΕΝ ΑΝΑΦΕΡΕΤΑΙ ΠΟΥΘΕΝΑ", η απάντηση αφορά το ότι "επειδή μόνο ό,τι λέει η αγία γραφή είναι valid"; Και όποιος λέει ότι αφορούσε το "η αγία γραφή λέει και για αιμομιξίες" χρησιμοποιεί out of context την απάντηση "ΔΕΝ ΑΝΑΦΕΡΕΤΑΙ ΠΟΥΘΕΝΑ";

Ουάου....

Ουτε ουαου ουτε ξεουαου. Εγω ειπα αυτο που ειπα και πιστευω αυτο που ειπα και οι ακατανοητες προτασεις σου συνοδευομενες απο αναρχες κραυγες και επιφωνηματα δεν εχουν νοημα....

Κοίταξε... καταλαβαίνω πως ο εταίρος χριστιανός εκτέθηκε αρκετά... πάρα πολύ θα έλεγα. Αλλά μην ξεπέφτεις και εσύ σε τέτοιο σημείο. Friendly tip.

Χανεις την ολη ουσια.

Οτι η Καινη Διαθηκη ειναι που αντιπροσωπευει τον Χριστιανισμο.

Είναι εντελώς διαφορετικό και ισχύει μόνο στην Ελλάδα. Στον ισλαμικό κόσμο η Εκκλησία ΕΙΝΑΙ το κράτος και η πολιτική.

2000 χρονια μετά, αυτά που δίδαξε ο Πλάτωνας και άλλοι στα αρχαία χρόνια,

Και ο Επίκουρος δίδαξε πολλά ωραία πράγματα, όπως και διάφοροι άλλοι. Αυτοί γιατί στην απ' έξω; Πλάτωνας και Πλάτωνας συνέχεια;

οχι man, o jesus ειχε πει οτι οσα ειχανε πει οι προφητες πριν απο αυτον ηταν ολα σωστα. Σου εχω βαλει το εδαφιο μερικες σελιδες πριν.

Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...