Toufas Δημοσ. 31 Μαΐου 2012 Δημοσ. 31 Μαΐου 2012 Κρίνω αυτό που βλέπω στο Forum. Εσύ μπορεί να είσαι και ο Πάπας, αλλά δεν θα το μάθω και ποτέ. Ας υπάρξει ένας σεβασμός τουλάχιστον τόσο για την γνώμη του άλλου, όσο και για την θρησκεία του. Οσο σεβασμο εχει και η θρησκεια του απεναντι στους ανθρωπους? Γιατι να σεβαστω τον χριστιανο/μουσουλμανο/εβραιο οταν θεωρει τις γυναικες πολιτες 2ης κατηγοριας?
Timonkaipumpa Δημοσ. 31 Μαΐου 2012 Δημοσ. 31 Μαΐου 2012 Πρέπει επιτέλους ο κόσμος να αντιληφθεί ότι ο μόνος λόγος που υπάρχουν οι θρησκείες είναι για να ελέγχουν τις μάζες υπέρ των συμφερόντων των όσων μεταδίδουν την εξουσία με γραμμές αίματος. Με την θρησκεία, όσοι στερούνται βασικής παιδείας δεν σφάζονται μεταξύ τους ακολουθώντας πρωτόγονα ένστικτα. Έτσι, συνεχίζουν να συνυπάρχουν αρμονικά και, προπαντός, να δουλεύουν αγόγγυστα περιμένοντας ανταμοιβή στην επόμενη ζωή. Ενώ σε αυτή την ζωή την ανταμοιβή τους την καρπώνονται τα αφεντικά τους. Με την θρησκεία, μπορούν να δικαιολογούνται πόλεμοι και κόσμος να ακολουθεί πιστά εντολές και να σφάζει άλλους ανθρώπους χωρίς να αναρωτιέται εάν αυτό είναι προς συμφέρον των πολλών ή των λίγων που παίζουν γεωπολιτικά παιχνίδια. Με την θρησκεία, εξουσίες (όπως βασιλεία) μεταδίδονται και αρπάζονται και ο κόσμος πειθήνια ακολουθεί τον νέο εκλεκτό αντί για κάποιον ικανό. Με την θρησκεία, γνώσεις που μπορούν να αλλάξουν τον τρόπο σκέψης των πολλών κατηγοριοποιούνται ως αντί-θρησκευτικές με αποτέλεσμα ο πολύς κόσμος να μένει σε ένα βολικό για τους λίγους τρόπο σκέψης.
Toufas Δημοσ. 31 Μαΐου 2012 Δημοσ. 31 Μαΐου 2012 Άλλο ένα αντιπροσωπευτικό παράδειγμα καρα-ασχετισμου. Όπως είπαμε η ημιμάθεια είναι χειρότερη απο την αμάθεια. Το γεγονός ότι ο Αγιος Νικόλαος θεωρείται προστάτης των ναυτικών, ο Αγιος Γεώργιος των πολεμιστών κτλ αποδίδειται αποκλειστικά στην ΛΑΙΚΗ ΠΑΡΑΔΟΣΗ. Δεν το γράφει πουθενά καμία Αγία Γραφή αυτό, ούτε καμιά εκκλησία τα υποστηρίζει. Όπως και το καρναβάλι είναι ένα παγανιστικό έθιμο το οποίο η Εκκλησία απορρίπτει. Άσχετα αν λόγω της λαϊκής παράδοσης έχουμε επιλέξει να το γιορτάζουμε πριν τη Κ. Δευτέρα. η εκκλησια σου θες να πεις απορριπτει. Αυτοι που κανουν αυτα: http://www.youtube.com/watch?v=rg91fluBt18 http://www.youtube.com/watch?v=Q-6wpNfnJ_s in b4 αυτα ειναι μεμονωμενα περιστατικα, ειναι το ιερατειο και οχι αυτα που λεει η θρησκεια κλπ κλπ
ZAKKWYLDE Δημοσ. 31 Μαΐου 2012 Δημοσ. 31 Μαΐου 2012 Είθισται σε μία σοβαρή συζήτηση, η παράθεση πηγών να είναι υπέρ των επιχειρημάτων. Πολλές φορές, και εάν αυτό εξυπηρετεί την συντόμευση των γραφόμενων, η απευθείας παράθεση των πηγών να προσφέρει παρά να αφαιρεί από την συζήτηση. Τώρα γιατί ένας υπέρμαχος του χριστιανισμού το αντιμάχεται αυτό.... νομίζω μπορεί να γίνει αντιληπτό. Η παράθεση πηγών γίνεται έτσι ώστε να υποστηρίζεται το συγκεκριμένο επιχείρημα ή η συγκεκριμένη προσωπική άποψη ενός συνομιλητή. Το να παραθέτω ένα link και να λέω "διάβασε γιατί συμφωνώ με το Χ" απλά επιδεικνύει ότι δεν υπάρχει ούτε η στοιχεώδης δυνατότητα επιχειρηματολογίας. Τώρα βέβαια γιατί ένας πολέμιος του Χριστιανισμού υποστηρίζει ότι απλά να παραθέτεις ένα λινκ είναι θεμιτό, γίνεται εύκολα αντιληπτό. Προφανέστατα επειδή ο ιδιος ΔΕΝ ξέρει γιατί δεν του αρέσει...απλά είναι μόδα!
status Δημοσ. 31 Μαΐου 2012 Δημοσ. 31 Μαΐου 2012 Η παράθεση πηγών γίνεται έτσι ώστε να υποστηρίζεται το συγκεκριμένο επιχείρημα ή η συγκεκριμένη προσωπική άποψη ενός συνομιλητή. Το να παραθέτω ένα link και να λέω "διάβασε γιατί συμφωνώ με το Χ" απλά επιδεικνύει ότι δεν υπάρχει ούτε η στοιχεώδης δυνατότητα επιχειρηματολογίας. Τώρα βέβαια γιατί ένας πολέμιος του Χριστιανισμού υποστηρίζει ότι απλά να παραθέτεις ένα λινκ είναι θεμιτό, γίνεται εύκολα αντιληπτό. Προφανέστατα επειδή ο ιδιος ΔΕΝ ξέρει γιατί δεν του αρέσει...απλά είναι μόδα! Ωραία, επιχειρηματολόγισε μου γιατί πιστεύεις στο θεο, γιατί πιστεύεις ότι κάποιος, επειδή το λέει ένα βιβλίο, σταυρώθηκε για τις αμαρτίες σου, και ειδικά την πρώτη-πρώτη που ήταν δωράκι από τον μπαμπά.;ρ Πρόσεξε, εαν σε βαφτίσανε και δεν ψάκτικές να ξέρεις ότι είσαι τελείως λάθος, εάν κατέληξες εκεί επειδή ψάχτικές, μαγκιά σου.
ZAKKWYLDE Δημοσ. 31 Μαΐου 2012 Δημοσ. 31 Μαΐου 2012 η εκκλησια σου θες να πεις απορριπτει. in b4 αυτα ειναι μεμονωμενα περιστατικα, ειναι το ιερατειο και οχι αυτα που λεει η θρησκεια κλπ κλπ Σαφώς και είναι κατακριτέα και απο την εκκλησία αλλά και απο τους πιστούς. Κανείς ποτέ δεν υποστήριξε ότι επειδή κάποιος είναι παπάς είναι και κανας άγιος. Όμως είναι τραγικά γελοίο να γενικεύει και να υποστηρίζει κανείς ότι ΟΛΟΙ είναι διεφθαρμένοι.
status Δημοσ. 31 Μαΐου 2012 Δημοσ. 31 Μαΐου 2012 Σαφώς και είναι κατακριτέα και απο την εκκλησία αλλά και απο τους πιστούς. Κανείς ποτέ δεν υποστήριξε ότι επειδή κάποιος είναι παπάς είναι και κανας άγιος. Όμως είναι τραγικά γελοίο να γενικεύει και να υποστηρίζει κανείς ότι ΟΛΟΙ είναι διεφθαρμένοι. Ένα μεγάλο ποσοστό είναι, όπως είπα και σε προηγούμενο ποστ μου, έναν παπά με @@ ξέρω, οι υπόλοιποι που γνωρίζω είναι για το πέος. Και κρίνω σε επίπεδο απόδοσης έργου και πόσο ανοιχτόμυαλος είναι, όχι στο πόσα χείλη του φιλούν το χέρι.
Timonkaipumpa Δημοσ. 31 Μαΐου 2012 Δημοσ. 31 Μαΐου 2012 Άλλο ένα αντιπροσωπευτικό παράδειγμα καρα-ασχετισμου. Όπως είπαμε η ημιμάθεια είναι χειρότερη απο την αμάθεια. Το γεγονός ότι ο Αγιος Νικόλαος θεωρείται προστάτης των ναυτικών, ο Αγιος Γεώργιος των πολεμιστών κτλ αποδίδειται αποκλειστικά στην ΛΑΙΚΗ ΠΑΡΑΔΟΣΗ. Δεν το γράφει πουθενά καμία Αγία Γραφή αυτό, ούτε καμιά εκκλησία τα υποστηρίζει. Όπως και το καρναβάλι είναι ένα παγανιστικό έθιμο το οποίο η Εκκλησία απορρίπτει. Άσχετα αν λόγω της λαϊκής παράδοσης έχουμε επιλέξει να το γιορτάζουμε πριν τη Κ. Δευτέρα. OMG & 3 LOL. 1ον Για τον "Αμήν", μιλιά. 2ον. Για το ReiKi πάλι μιλιά. 3ον Για το κλέψιμο από Ζωροαστριμό πάλι μιλιά. 4ον Αφού απορρίπτει την συσχέτιση των αγίων αυτών με αυτά που αναφέρθηκαν γιατί: α) Οι περισσότερες εκκλησίες του iΗλία είναι χτισμένες πάνω σε απομεινάρια παλιών ναών για τον θεό Ήλιο; β) Οι σταυροφόροι είχαν στις ασπίδες τους και σαν σήμα τους τον σταυρό του iΓιώργη; γ) Δέχεται τα τάματα για τους ναυτικούς και γίνονται τόσες εκδηλώσεις και λειτουργούν παπάδες για τον iΝικόλα και τους ναυτικούς την ημέρα που γιορτάζει ο iΝικόλας; δ) Γιατί τοποθετείται η αρχή της νηστείας με την λήξη του καρναβαλιού; Ένα ψάξιμο στην ετυμολογία της λέξης θα δείξει ότι η ίδια η λέξη λέει "αντί στο κρέας". Είναι επειδή τα απορρίπτει και όχι επειδή τα έχει ενσωματώσει για να μην αντισταθούν πολύ οι πρώην παγανιστές στην εξάπλωση του χριστιανισμού.. Κάποιος είπε κάτι για την ημιμάθεια... για το πόσο κακό είναι να παραθέτει κανείς πηγές... Χμμ... Τι έλεγες; Saint George's Cross http://en.wikipedia.org/wiki/St_George%27s_Cross
ZAKKWYLDE Δημοσ. 31 Μαΐου 2012 Δημοσ. 31 Μαΐου 2012 Με την θρησκεία, όσοι στερούνται βασικής παιδείας δεν σφάζονται μεταξύ τους ακολουθώντας πρωτόγονα ένστικτα. Έτσι, συνεχίζουν να συνυπάρχουν αρμονικά και, προπαντός, να δουλεύουν αγόγγυστα περιμένοντας ανταμοιβή στην επόμενη ζωή. Ενώ σε αυτή την ζωή την ανταμοιβή τους την καρπώνονται τα αφεντικά τους. Πολύ χαίρομαι που άθελά σου παραδέχθηκες ότι οι ηθικές αξίες που σήμερα τις θεωρούμε αυτονόητες (όπως π.χ. να μη σφαζόμαστε) οφείλονται στο έργο της θρησκείας. Τώρα...για την νοοτροπία την οποία αναφέρεις σε σχέση με τα αφεντικά είναι πραγματικά για γέλια το επιχείρημα. Μας λές με λίγα λόγια ότι τόσος κόσμος, ιδιαίτερα στην Ελλάδα που δουλεύει για ένα κομμάτι ψωμί δεν ξεσηκώνεται επειδή το προστάζει η θρησκεία και όχι γιατί φοβάται μην μείνει χωρίς ούτε αυτό το κομμάτι ψωμί. Έλεος τι άλλο θα ακούσουμε σήμερα.
Toufas Δημοσ. 31 Μαΐου 2012 Δημοσ. 31 Μαΐου 2012 Σαφώς και είναι κατακριτέα και απο την εκκλησία αλλά και απο τους πιστούς. Κανείς ποτέ δεν υποστήριξε ότι επειδή κάποιος είναι παπάς είναι και κανας άγιος. Όμως είναι τραγικά γελοίο να γενικεύει και να υποστηρίζει κανείς ότι ΟΛΟΙ είναι διεφθαρμένοι. Η Χ.Ο. εκκλησια της ελλαδας εχει ενα σωρο εκτασεις στο ονομα της. Δεν πληρωνει φορους. Αυτη ειναι η επισημη σταση της αρα κανει τους παντες διεφθαρμενους. Επισης απο τους πιστους της ΔΕΝ ειναι κατακριτεα. Αν ηταν, δεν θα τα επετρεπαν, ουτε θα δεινανε 50αρικα για ευχελαια.
aekoriginal21 Δημοσ. 31 Μαΐου 2012 Δημοσ. 31 Μαΐου 2012 Δεν γίνεται κάποιος να είναι Χριστιανός και να είναι καθ' όλα κάθετος με την εξουσία της εκκλησίας; Το παραμύθι με τους παπάδες πρέπει να σταματήσει κάποια στιγμή. Δεν νομίζω πως οποιοσδήποτε Χριστιανός με ορθολογική κρίση να έλεγε και μπράβο για τέτοιες ενέργειες. Τώρα θα μου πείτε, αυτοί είναι οι εκπρόσωποι του Θεού κλπ κλπ.. ΝΑΙ, μερικοί τους πραγματικά κάνουν αυτό που κάνουν σωστά. Πάρα πολλοί όμως, δεν το κάνουν, αποσκωπόντας να αρπάξουν το παραμικρό χρηματικό ποσό απο τον κόσμο. Είμαι της άποψης πως αυτοί οι άνθρωποι είναι απλά γελοίοι και είμαι μαζί σας σε αυτό. Αλλά εδώ γίνεται ισοπέδωση.
Timonkaipumpa Δημοσ. 31 Μαΐου 2012 Δημοσ. 31 Μαΐου 2012 Πολύ χαίρομαι που άθελά σου παραδέχθηκες ότι οι ηθικές αξίες που σήμερα τις θεωρούμε αυτονόητες (όπως π.χ. να μη σφαζόμαστε) οφείλονται στο έργο της θρησκείας. Τώρα...για την νοοτροπία την οποία αναφέρεις σε σχέση με τα αφεντικά είναι πραγματικά για γέλια το επιχείρημα. Μας λές με λίγα λόγια ότι τόσος κόσμος, ιδιαίτερα στην Ελλάδα που δουλεύει για ένα κομμάτι ψωμί δεν ξεσηκώνεται επειδή το προστάζει η θρησκεία και όχι γιατί φοβάται μην μείνει χωρίς ούτε αυτό το κομμάτι ψωμί. Έλεος τι άλλο θα ακούσουμε σήμερα. Μα ναι.. φυσικά! Παραδέχτηκα ότι η ηθική αξία του να παρατείνεις τον σκοταδισμό όσων δεν έχουν βασική παιδεία είναι προπαντός έργου του χριστιανισμού και των θρησκειών. Ποια θρησκεία σπρώχνει τον κόσμο προς τις επιστήμες, για να αποκτήσει παιδεία και να την εξελίξει; Φυσικά, και νομίζω όχι μόνο εγώ αλλά όλοι το παραδέχονται, ότι η ηθική αξία της επιβολής σκοταδισμού και αμάθειας είναι trademark του χριστιανισμού. Δεν γίνεται κάποιος να είναι Χριστιανός και να είναι καθ' όλα κάθετος με την εξουσία της εκκλησίας; Το παραμύθι με τους παπάδες πρέπει να σταματήσει κάποια στιγμή. Δεν νομίζω πως οποιοσδήποτε Χριστιανός με ορθολογική κρίση να έλεγε και μπράβο για τέτοιες ενέργειες. Τώρα θα μου πείτε, αυτοί είναι οι εκπρόσωποι του Θεού κλπ κλπ.. ΝΑΙ, μερικοί τους πραγματικά κάνουν αυτό που κάνουν σωστά. Πάρα πολλοί όμως, δεν το κάνουν, αποσκωπόντας να αρπάξουν το παραμικρό χρηματικό ποσό απο τον κόσμο. Είμαι της άποψης πως αυτοί οι άνθρωποι είναι απλά γελοίοι και είμαι μαζί σας σε αυτό. Αλλά εδώ γίνεται ισοπέδωση. Κανένα έργο δεν κάνουν. Ότι συσσίτιο, υποτροφίες και ό,τι εν γένει προσφέρει η εκκλησία στους πιστούς από υλικά αγαθά είναι προσφορές από άλλους πιστούς και όχι από το πλεόνασμά της.
status Δημοσ. 31 Μαΐου 2012 Δημοσ. 31 Μαΐου 2012 Δεν γίνεται κάποιος να είναι Χριστιανός και να είναι καθ' όλα κάθετος με την εξουσία της εκκλησίας; Το παραμύθι με τους παπάδες πρέπει να σταματήσει κάποια στιγμή. Δεν νομίζω πως οποιοσδήποτε Χριστιανός με ορθολογική κρίση να έλεγε και μπράβο για τέτοιες ενέργειες. Τώρα θα μου πείτε, αυτοί είναι οι εκπρόσωποι του Θεού κλπ κλπ.. ΝΑΙ, μερικοί τους πραγματικά κάνουν αυτό που κάνουν σωστά. Πάρα πολλοί όμως, δεν το κάνουν, αποσκωπόντας να αρπάξουν το παραμικρό χρηματικό ποσό απο τον κόσμο. Είμαι της άποψης πως αυτοί οι άνθρωποι είναι απλά γελοίοι και είμαι μαζί σας σε αυτό. Αλλά εδώ γίνεται ισοπέδωση. Ο παπάς σε θέλει τόσο ευτυχισμένο όσο διαρκεί το πιάτο φαγητό που σου προσφέρει, εαν είσαι διαρκώς ευτυχισμένος τότε καθιστά την ύπαρξη του επαγγέλματος του άχρηστη.
Timonkaipumpa Δημοσ. 31 Μαΐου 2012 Δημοσ. 31 Μαΐου 2012 Ειδικά οι χριστιανοί θα πρέπει να αποτινάξουν από πάνω τους αυτή την λαίλαπα της ταπείνωσης. Λαοί που είχαν ρίζες στην περηφάνια τους, πλέον πιπιλίζουν τα μυαλά τους με την ταπείνωση. Σκανδιναβοί. Έλληνες. Ρωμαίοι. Γαλάτες. Λαοί που βγάλανε Ήρωες που δεν γυρνάγανε και το άλλο μάγουλο εάν κάποιος τους χτυπούσε αλλά επαναστατούσαν. Λαοί που βάζανε την υπερηφάνειά τους πάνω από πολλά και αγωνιζόντουσαν για αυτή ακόμα για μετά τον θάνατο. Κα τώρα; Ταπείνωση. Επιτέλους, αυτό πρέπει να σταματήσει.
aekoriginal21 Δημοσ. 31 Μαΐου 2012 Δημοσ. 31 Μαΐου 2012 Δεν μιλάσω πουθενά για έργο απο άποψη οικονομικής προσφοράς τους. Εννοούσα πως είναι ''σωστοί'' σαν παπάδες και πράττουν σύμφωνα με τη θρησεία, κάποιοι ελάχιστοι. Status, δεν διαφωνώ σε τίποτα απολύτως με αυτό που λές. Μιάς και μιλάς για πάπα όμως υπάρχει μεγάλη διαφορά με την ορθοδοξία.
Προτεινόμενες αναρτήσεις