Προς το περιεχόμενο

Θρησκείες

TwitterLover

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Εδω συμφωνουμε στα πιο πολλα αλλα θελω να σε ρωτησω το εξης.Πιστευω οτι μοιραια καποια στιγμη θα ερθει μια συγκρουση στην κοινωνια για να επικρατησουν αυτες οι ιδεες που δυστυχως δεν μπορει να αποφευχθει.Εσυ το πιστευεις?

Επισης θεωρω θανασιμα εχθρικες προς τις ιδεες μου τις μαζες που διακατεχονται απο μιλιταριστικες θρησκευτικες αντιληψεις οπως οι μουσουλμανοι φανταμενταλιστες ενω εσυ κατα καιρους εχει δειξει ανεκτικοτητα που με βαση τις αποψεις σου δεν την κατανοω.Ηθελα να σε δω να γραφεις π.χ. οτι πολλες φορες σκουπιζεις τον ποπο σου και με το κορανι ,για να στο κανω λιανα.:devil:

Δε νομιζω να χω δειξει ανεκτικοτητα ποτε σε φονταμελιστη μουσουλμανο με επιθετικες τασεις προς εμενα.... με αλλα λογια και το κορανι εκει που χω τη βιβλο το χω γραμμενο, απλα δεν εχει εμφανιστη στο φορουμ κανενας μουσουλμανος για να προβοκαρω αντιστοιχα, ετσι ?

Εκτος αυτου ειναι θεμα κυριως αυτου που ζει στη μουσουλμανικη κοινωνια να αποτιναξει πχ τον μουσουλμανισμο και τον πακιστανικο εθνικισμο πχ οπως ειναι αντιστοιχα εμας να αποτιναξουμε τα ελληνορθοδοξα εκτρωματα

N3k, oποτε θες, εδω ειμαστε.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

• Απαντ. 488
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσιευμένες Εικόνες

Αν δεν προϋπήρχε ο Χριστιανισμός στη κοινωνία μας θα είχαμε μεγαλώσει με αυτές τις ηθικές αξίες; Αν δεν υπήρχε ο Χριστιανισμός στη περίοδο της τουρκοκρατίας, θα διατηρούσαμε την εθνική μας ταυτότητα;

Ποιες ηθικες αξιες φιλε μου? Αν το προσεξεις, ο χριστιανισμος κολυμπαει στην ανηθικοτητα.

Στη δε περιοδο της τουρκοκρατιας και σε καθε περιοδο σκλαβιας ο χριστιανισμος διδασκει οτι η σκλαβια μας ειναι θελημα θεου και δε πρεπει να εναντιωνομαστε σ αυτο το θελημα...

Ποιες ηθικες αξιες φιλε μου? Αν το προσεξεις, ο χριστιανισμος κολυμπαει στην ανηθικοτητα.

Στη δε περιοδο της τουρκοκρατιας και σε καθε περιοδο σκλαβιας ο χριστιανισμος διδασκει οτι η σκλαβια μας ειναι θελημα θεου και δε πρεπει να εναντιωνομαστε σ αυτο το θελημα...

Λάθος. Αυτό το έλεγαν οι φορείς της εκκλησίας. Οχι ο Χριστιανισμός.

Ας διαχωρίσουμε επιτέλους την εκκλησία απ τον Χριστιανισμό. Αλλο ο φορέας άλλο το δόγμα, η ιδέα κτλ κτλ.

Εγώ βλέπω πολλοί να υποστηρίζουν ότι θεμελιώδεις ηθικές αρχές για την κοινωνία όπως τη ξέρουμε σήμερα, όπως ελευθερία, ισότητα, δικαιοσύνη, αλληλεγγύη, αγάπη κτλ είναι έμφυτες στον άνθρωπο και ότι δεν απαιτείται οποιαδήποτε θρησκεία να μας τις μεταδώσει.

Για παράδειγμα σήμερα κάποιος λέει (και σωστά λέει) ότι εγώ φίλε δεν κλέβω όχι γιατί φοβάμαι το οποιοδήποτε θεό...αλλά απλά επειδή πιστεύω ότι είναι ηθικά λάθος.

Αλήθεια σε άλλες (μη-χριστιανικές) κοινωνίες είναι αυτονόητες αυτές οι θεμελιώδεις ηθικές αρχές που προανέφερα; Αν δεν προϋπήρχε ο Χριστιανισμός στη κοινωνία μας θα είχαμε μεγαλώσει με αυτές τις ηθικές αξίες; Αν δεν υπήρχε ο Χριστιανισμός στη περίοδο της τουρκοκρατίας, θα διατηρούσαμε την εθνική μας ταυτότητα;

http://en.wikipedia.org/wiki/Golden_Rule

διαλεξε και παρε

Έχω γράψει τόσα σεντόνια, έχω μάλιστα συμφωνήσει σε πολλά σημεία μαζί σου και τελικά μου γράφεις για καμπάνες...

Ε σόρυ κιόλας αλλά... :wacko:

Εχει μια πολυ μεγαλη βαση αυτο που ειπα.

Στο οτι δεν επιτρεπει η εκκλησια να γινουν τζαμια και ναοι λατρειας αλλων θρησκειων.

Ας διαχωρίσουμε επιτέλους την εκκλησία απ τον Χριστιανισμό. Αλλο ο φορέας άλλο το δόγμα, η ιδέα κτλ κτλ.

Μεχρι ποτε θα εχουμε αυτη την καραμελα? Σαν να μου λες οτι καλα τα ελεγε ο αδολφος, αλλα στην πραξη δεν τα εκανε σωστα. Αλλο ο αδολφος αλλο το ολοκαυτωμα?

Μεχρι ποτε θα εχουμε αυτη την καραμελα? Σαν να μου λες οτι καλα τα ελεγε ο αδολφος, αλλα στην πραξη δεν τα εκανε σωστα. Αλλο ο αδολφος αλλο το ολοκαυτωμα?

Ατυχές παράδειγμα.

Ο Αδόλφος είπε και επραξε ο ίδιος. Εδωσε διαταγές και έγιναν αυτά που ήθελε να γινουν.

Ο Ιησούς είπε να σκοτώσουν?Ειπε να γινουν Σταυροφορίες?Είπε πουθενά πως πρέπει να παραμείνουμε σκλαβωμένοι??

Τι σχέση έχει η εκκλησία και ο τρόπος που παρουσιάζει κάποια πράγματα ή ο τρόπος που τα μεταφράζουν κάποιοι φορείς της ανάλογα με το συμφέρον τους.

Που λέει ο Τζιζας πως είναι καλό να ζει ένας άνθρωπος σκλαβωμένος? Αυτος κήρυττε για την ισότητα. Επειδή δηλαδή οι Φαναριώτες και δη το Πατριαρχείο απέβλεπαν στη σταδιακή διάβρωση του οθωμανικού κράτους και στην τελική αντικατάστασή του από μια νέα βυζαντινή αυτοκρατορία, όπου ο χριστιανισμός και ο πολιτισμός θα κυριαρχούσαν, καταπολεμώντας κάθε μορφή επανάστασης, πάει να πει πως και ο Ιησούς κήρυττε τα ιδια πράγματα???

Είναι μεγάλο λάθος να μπερδεύει το λόγο κάποιου ανθρώπου (η θεανθρώπου για οποιον θέλει) με το τι λέει ο σύγχρονος φορέας του δόγματος που δημιουργηθηκε μετά θανατόν του (η ανάστασης επισης για οποιον θέλει)

Μα τον χριστιανισμο τον εκφραζουν καλυτερα οι φορεις του, αυτοι ξερουν. Ποιος θα τον εκφρασει, ο μπαρμπα-Νικος ο περιπτερας? Χριστιανισμος δεν ειναι ο λογος του Ιησου, του Παυλου και των λοιπων αυτων εβραιων? Για τα ιερα κειμενα του χριστ/σμου τι αποψη εχεις? Γνωριζεις πχ. τι τερατουργηματα αναφερει η Παλαια Διαθηκη?

Αρα γιατι να υπαρχει το μαγαζι?

Το μαγαζί υπάρχει για να διακηρύττει αυτό ακριβώς που έλεγε ο Jesus βάση των αναφορών που υπάρχουν στην Αγ.Γραφή.

Δεν είναι εδώ για να παραλλάσσει το λόγο του, για να βγάζει αμαρτωλό όλο το κόσμο, για να λέει ο καθε άσχετος παπάς της χαζομάρες του, ρίχνοντάς τα στον Θεό. Δεν ειναι εδώ για να κάνει σκάνδαλα, δεν ειναι για πληρώνει τράγους να κάνουν μνημόσυνα και να βγάζουν το χέρι να κονομίσουν το 50ευρω

Δεν είναι εδώ για να κάνει όσα την κατηγορούμε.

Σκοπός της είναι πέρα από το λόγο του Ιησού να βοηθάει τον κόσμο. Να προσπαθεί να δώσει ηθικά παραδείγματα στους νέους και στους ενήλικες και να οδηγεί στον δρόμο της ΚΟΙΝΗΣ και ΣΥΓΧΡΟΝΗΣ ηθικής (και οχι της ηθικής προ 2000 ετων...έλεος, εκσυγχρονιστείτε εκει πέρα...ζουμε στο 2012. Ο Τζιζας έμπαινε στη μέση για να μη λιθοβολήσουν τη γυναικα διοτι ειναι ίση με τον άνδρα και εσείς λέτε η δε γυνή να φοβήται τον άνδρα...κάτι δε πάει καλά εδω!!Κάποιος Απόστολος γράφει τα δικά του :-P :mrgreen: Ναι όσο διαβάζει κανείς τα Ευαγγέλια τόσο περισσότερες απορίες θα έχει.) όσους πάνε να ξεφύγουν.

Σκοπός της είναι να διακηρύττει την ηθική και το πως μπορούμε να είμαστε καλύτεροι σαν άνθρωποι.

Σκοπός της ειναι να διατηρεί τα ήθη και τα έθιμα. Να υπενθυμίζει την ιστορία μας, από που προερχόμαστε όταν πάμε να ξεχάσουμε.

Έχει χρησιμότητα η εκκλησία. Δεν ειναι κακό να υπάρχει.

Στο φινάλε ειναι ένας χώρος που ο καθένας μπορει να βρει μια ησυχία να πιστέψει οτι επικοινωνεί με τον Θεό του.

α τον χριστιανισμο τον εκφραζουν καλυτερα οι φορεις του, αυτοι ξερουν.

Σαφώς...έτσι θα έπρεπε να συμβαίνει!

Σύμφωνοι Cossutius. Εγώ όμως, μπορώ να επιλέξω να απέχω από όλα αυτά; Να διδαχθώ ηθική από την Αγία γραφή και την εκκλησία, δεν έχω ανάγκη. Ούτε να μου υπενθυμίζει την καταγωγή μου, ούτε την ιστορία του τόπου μου, ούτε μιλάω με κανέναν αόρατο άνθρωπο. Ας υπάρχει η εκκλησία. Να μην την πληρώνω εγώ όμως γίνεται; πλιζ;

Σύμφωνοι Cossutius. Εγώ όμως, μπορώ να επιλέξω να απέχω από όλα αυτά; Να διδαχθώ ηθική από την Αγία γραφή και την εκκλησία, δεν έχω ανάγκη. Ούτε να μου υπενθυμίζει την καταγωγή μου, ούτε την ιστορία του τόπου μου, ούτε μιλάω με κανέναν αόρατο άνθρωπο. Ας υπάρχει η εκκλησία. Να μην την πληρώνω εγώ όμως γίνεται; πλιζ;

Αυτό πες το 10 φορές.

Αλλά όχι σε μένα. Στον νομοθέτη και στην εκάστοτε κυβέρνηση.

Ποιός υποχρεώνει τον Ελληνα φορολογουμενο να πληρωνει την εκκλησία? Ο πιστός? Ο Παπάς?

Ειναι αυτό που λέμε συνεχώς. Διαχωρισμός κράτους εκκλησίας.

Κατ εμέ θα πρεπε να ηταν επιλογή του καθενός αν θέλει να φορολογείτε για την εκκλησία και τις υπηρεσίες της.

Βέβαια εκεί ανοίγει μια άλλη μεγάλη κουβέντα που δε θα τελειώνουμε ούτε αυρίο και να σου πω την αλήθεια βαριέμαι να την κάνω :-P:-P

Το μαγαζί υπάρχει για να διακηρύττει αυτό ακριβώς που έλεγε ο Jesus βάση των αναφορών που υπάρχουν στην Αγ.Γραφή.

Δεν είναι εδώ για να παραλλάσσει το λόγο του, για να βγάζει αμαρτωλό όλο το κόσμο, για να λέει ο καθε άσχετος παπάς της χαζομάρες του, ρίχνοντάς τα στον Θεό. Δεν ειναι εδώ για να κάνει σκάνδαλα, δεν ειναι για πληρώνει τράγους να κάνουν μνημόσυνα και να βγάζουν το χέρι να κονομίσουν το 50ευρω

Δεν είναι εδώ για να κάνει όσα την κατηγορούμε.

Σκοπός της είναι πέρα από το λόγο του Ιησού να βοηθάει τον κόσμο. Να προσπαθεί να δώσει ηθικά παραδείγματα στους νέους και στους ενήλικες και να οδηγεί στον δρόμο της ΚΟΙΝΗΣ και ΣΥΓΧΡΟΝΗΣ ηθικής (και οχι της ηθικής προ 2000 ετων...έλεος, εκσυγχρονιστείτε εκει πέρα...ζουμε στο 2012. Ο Τζιζας έμπαινε στη μέση για να μη λιθοβολήσουν τη γυναικα διοτι ειναι ίση με τον άνδρα και εσείς λέτε η δε γυνή να φοβήται τον άνδρα...κάτι δε πάει καλά εδω!!Κάποιος Απόστολος γράφει τα δικά του :-P :mrgreen: Ναι όσο διαβάζει κανείς τα Ευαγγέλια τόσο περισσότερες απορίες θα έχει.) όσους πάνε να ξεφύγουν.

Σκοπός της είναι να διακηρύττει την ηθική και το πως μπορούμε να είμαστε καλύτεροι σαν άνθρωποι.

Σκοπός της ειναι να διατηρεί τα ήθη και τα έθιμα. Να υπενθυμίζει την ιστορία μας, από που προερχόμαστε όταν πάμε να ξεχάσουμε.

Έχει χρησιμότητα η εκκλησία. Δεν ειναι κακό να υπάρχει.

Στο φινάλε ειναι ένας χώρος που ο καθένας μπορει να βρει μια ησυχία να πιστέψει οτι επικοινωνεί με τον Θεό του.

Σαφώς...έτσι θα έπρεπε να συμβαίνει!

Αυτο ρωταει κι ο Τουφας (κι εγω μαζι). Αφου δεν κανει η εκκλησια τελικως αυτα που διακηρηττει ο Τζιζας, γιατι να συνεχιζει να υπαρχει το μαγαζι; Απλα γιατι εχει "χρησιμοτητα";

Και δεν ειναι οτι δεν τα κανει τωρα, επειδη αλλαξαν οι εποχες, δεν τα εκανε απο τα πρωιμα χρονια που στηθηκε.

Παραδοξο το βρισκω.

Για την τεραστια περιουσια που εχει η εκκλησια τι γνωμη εχεις, πρεπει να συνεχισει να τη κραταει και να την αυξανει ή μηπως να την αξιοποιησει σε οφελος του φτωχου λαου?

Αυτο ρωταει κι ο Τουφας (κι εγω μαζι). Αφου δεν κανει η εκκλησια τελικως αυτα που διακηρηττει ο Τζιζας, γιατι να συνεχιζει να υπαρχει το μαγαζι; Απλα γιατι εχει "χρησιμοτητα";

Και δεν ειναι οτι δεν τα κανει τωρα, επειδη αλλαξαν οι εποχες, δεν τα εκανε απο τα πρωιμα χρονια που στηθηκε.

Παραδοξο το βρισκω.

Πώς σήμερα δεν διακηρύττει η εκκλησία τις διδαχές του Χριστού; Θέλω να πω.. τί το φανερό (άρα και επίσημο) κάνει που να είναι αντίθετο στο λόγο του; Εκτός από τις αυτοκινητάρες που έχουν και το ότι οι περισσότεροι παπάδες είναι παχύσαρκοι..

Για την τεραστια περιουσια που εχει η εκκλησια τι γνωμη εχεις, πρεπει να συνεχισει να τη κραταει και να την αυξανει ή μηπως να την αξιοποιησει σε οφελος του φτωχου λαου?

Εγώ είμαι υπέρ του να πληρώνει φόρους κανονικά όπως όλες οι επιχειρήσεις. Ο λαός θα επωφεληθεί από αυτούς τους φόρους. Το να το παίζει φιλανθρωπικό ίδρυμα η εκκλησία δεν το βλέπω σαν λύση. Το θέμα είναι πως ακόμα και σήμερα πολλοί αφήνουν τις περιουσίες τους στην εκκλησία! Νομίζουν πως εξασφαλίζουν το εισιτήριο για τον..παράδεισο.

Αυτό πες το 10 φορές.

Αλλά όχι σε μένα. Στον νομοθέτη και στην εκάστοτε κυβέρνηση.

Ποιός υποχρεώνει τον Ελληνα φορολογουμενο να πληρωνει την εκκλησία? Ο πιστός? Ο Παπάς?

Ειναι αυτό που λέμε συνεχώς. Διαχωρισμός κράτους εκκλησίας.

Κατ εμέ θα πρεπε να ηταν επιλογή του καθενός αν θέλει να φορολογείτε για την εκκλησία και τις υπηρεσίες της.

Βέβαια εκεί ανοίγει μια άλλη μεγάλη κουβέντα που δε θα τελειώνουμε ούτε αυρίο και να σου πω την αλήθεια βαριέμαι να την κάνω :-P:-P

Αλήθεια, παίζει καμιά έρευνα γύρω απ'τα ποσοστά των θρησκευμάτων στη χώρα μας;

Είμαι περίεργος να δω πόσοι δηλώνουν άθεοι.

Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...