aris21 Δημοσ. 27 Μαΐου 2012 Δημοσ. 27 Μαΐου 2012 καλησπερα αφαιρεσα τον εσωτερικο σκληρο μου δισκο και τον συνδεσα σε εναν αλλον υπολογιστη (αφου αφαιρεσα τον δικο του) αλλα δεν ανοιγει καν. η συνδεση ειναι sata. τι μπορει να φταιει;
rounsmith Δημοσ. 27 Μαΐου 2012 Δημοσ. 27 Μαΐου 2012 Απλό , το σύστημα του φίλου σου είναι άλλου τύπου επεξεργαστή και τα windows δεν δέχονται να ανοίξουνε. Σύνδεσε τον δικό σου σαν δεύτερο στου φίλου σου το πισι. Αλλιώς αν θες μόνο το δικό σου σκληρό , τρέξε repair από το cd των Windows που εγκατέστησες στο δικό σου σκληρό ,ώστε να πάρουνε τις καινούριες ρυθμίσεις τα windows για να παίξει.
aris21 Δημοσ. 27 Μαΐου 2012 Μέλος Δημοσ. 27 Μαΐου 2012 ναι, ο δικος μου επεξεργαστης ειναι παλιος, ο αλλος εχει νεοτερο επεξεργαστη. γινεται να συνδεθουν 2 σκληροι και να εχουν και οι 2 windows? για να δει τον δευτερο δεν θα πρεπει να γινει φορματ, αρα να σβηστουν τα δεδομενα μου; Απλό , το σύστημα του φίλου σου είναι άλλου τύπου επεξεργαστή και τα windows δεν δέχονται να ανοίξουνε. Σύνδεσε τον δικό σου σαν δεύτερο στου φίλου σου το πισι. Αλλιώς αν θες μόνο το δικό σου σκληρό , τρέξε repair από το cd των Windows που εγκατέστησες στο δικό σου σκληρό ,ώστε να πάρουνε τις καινούριες ρυθμίσεις τα windows για να παίξει. τον συνδεσα σαν δευτερο και δεν τον βλεπει στις ρυθμισεις. τον εβαλα μονο, ετρεξα repair και μου βγαζει set up did not find any hard disk drives....επαθε ζημια ο δισκος μαλλον;;;;;
rounsmith Δημοσ. 27 Μαΐου 2012 Δημοσ. 27 Μαΐου 2012 Όχι , μάλλον γαμήθηκαν τα windows. Βάλε τον δίσκο του φίλου σου , πήγαινε διαχείριση δίσκων και δες αν τον βλέπει. Άσχετο στο bios τον βλέπει?
aris21 Δημοσ. 27 Μαΐου 2012 Μέλος Δημοσ. 27 Μαΐου 2012 τους εβαλα μαζι, αλλα δεν τον βλεπει στην διαχειριση δισκων...(η μητρικη εχει 4 σατα. στο πρωτο ειναι ο δισκος ο δικος του, στο δευτερο ειναι το dvd, και το δικο μου σκληρο τον εβαλα στο τριτο.το λεω χωρις να ξερω αν παιζει ρολο...). οταν τον ειχα βαλει μονο του πριν δεν τον εβλεπε ουτε στο βοοτ μενου.
rounsmith Δημοσ. 27 Μαΐου 2012 Δημοσ. 27 Μαΐου 2012 Λίγο περιέργο αυτό , να μην το βλέπει το bios σημαίνει τρία πράγματα. Η δεν έχει καλώδιο πάνω του συνδεδεμένο ο δίσκος ή είναι κατεστραμμέμη η πλακέτα, ή υποδοχή sata Στην μητρική έχει πρόβλημα. Για δοκίμασε λίγο να ελέγξεις καλωδιώσεις και να αλλάξεις καλώδια.
aris21 Δημοσ. 27 Μαΐου 2012 Μέλος Δημοσ. 27 Μαΐου 2012 στην υποδοχη σατα του δισκου εχει σπασει το μαυρο πλαστικακι που περιβαλλει τα μεταλλικα ελασματακια, και το σπασμενο κομματι εχει μεινει μεσα στο ανοιγμα του βυσματος σατα.δεν ξερω αν καταλαβες τι εγινε..βεβαια μπαινει και βγαινει κανονικα το βυσμα, ισως ομως ετσι που εγινε να μην κανει καλη επαφη...αν και δε νομιζω. τα σατα της μητρικης ειναι οκ. παρατηρω το σκληρο μου και βλεπω πως αυτη η μπαρα με τις θεσεις σατα-τροφοδοσιας στο πισω μερος ειναι ανεξαρτητη. θα μπορουσα δηλαδη να ξεβιδωσω την πρασινη πλακετα, να βγαλω την μπαρα και να βαλω καινουργια, μπας και καταλαβω αν παιζει ρολο το σπασμενο πλαστικακι;;; τον εβαλα στον δικο μου πυργο ξανα, και δεν ανοιγει. στο βοοτ μενου εδω τον βλεπει. δοκιμαζω να κανω repair και δεν τον βρισκει..περιεργα ολα....
rounsmith Δημοσ. 27 Μαΐου 2012 Δημοσ. 27 Μαΐου 2012 Ψάξε για πλακέτα η πατέντα να κολλήσεις καλώδιο sata πάνω στον δίσκο για να παίξει , αλλιώς σκούρα τα πράματα :S
aris21 Δημοσ. 27 Μαΐου 2012 Μέλος Δημοσ. 27 Μαΐου 2012 δε νομιζω πως φταιει το σπασιμο γιατι μοιαζει να εφαρμοζει το βυσμα σατα στον σκληρο. πλεον μου βγαζει disk boot failure οταν τον ανοιγω, και οπως ειπα το cd των windows δεν τον βρισκει για να κανει repair... οποτε τι μπορω να κανω;
rounsmith Δημοσ. 27 Μαΐου 2012 Δημοσ. 27 Μαΐου 2012 Aν δεν το βλέπει το Bios σημαίνει ότι φταίει καλώδιο ή βύσμα(το boot failure το βγάζει όταν δεν υπάρχει δίσκος με λειτουργικό πάνω του ή αφορμάριστος δίσκος). Το μοιάζει να εφαρμόζει από το εφαρμόζει είναι πολύ μακριά Εγώ πιστεύω δεν εφαρμόζει για αυτό σου βγάζει προβλήματα
aris21 Δημοσ. 27 Μαΐου 2012 Μέλος Δημοσ. 27 Μαΐου 2012 δεν μπορω να κανω κατι παραπανω με το βυσμα δυστυχως ομως...καπου διαβασα οτι για να αλλαξει η μπαρα με τις εισοδους στον σκληρο πρεπει να βρεις ακριβως την ιδια, απο ιδιο σκληρο, της ιδιας παρτιδας κτλ... πραγμα δυσκολο. το θεμα φυσικα ειναι πως θα σωθουν τα αρχεια μου απο μεσα...
aris21 Δημοσ. 28 Μαΐου 2012 Μέλος Δημοσ. 28 Μαΐου 2012 Tίποτα , άλλη φορά να προσέχεις όμως γενικα ειμαι προσεκτικος πολυ, δεν ξερω πως εσπασε. φταιει οτι τα κανουν και πολυ ευαισθητα ομως.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα