Hour Δημοσ. 27 Μαΐου 2012 Δημοσ. 27 Μαΐου 2012 Κύριοι, Βλέπω να πωλούνται κεντρικές μονάδες P4 στα 2,8 με ένα γίγα ram, 40 giga σκληρό, 128 mb κάρτα οθόνης. Σκέφτομαι να αγοράσω μερικές για σχολικό εργαστήριο πληροφορικής, μια και δεν υπάρχουν χρήματα για αγορά καινούργιων υπολογιστών, στην τιμή των 89€. Νομίζω ότι για γενική χρήση συμφέρει. Τι γνώμη έχετε?
maxdore217 Δημοσ. 27 Μαΐου 2012 Δημοσ. 27 Μαΐου 2012 τι σκοπεύεις να βάλεις σε αυτά? δεν είναι και ότι καλύτερο αν ψαχτείς κάπως μπορεί να βρεις και κάτι ανώτερο σε θέμα cpu που παίζει ρόλο και την ram καλά θα κάνεις με τον καιρό να την αναβαθμίσεις μιας και 1 gb είναι λίγο ακόμα και μόνο office να έχει.
Δεινόσαυρος Δημοσ. 27 Μαΐου 2012 Δημοσ. 27 Μαΐου 2012 Κύριοι, Βλέπω να πωλούνται κεντρικές μονάδες P4 στα 2,8 με ένα γίγα ram, 40 giga σκληρό, 128 mb κάρτα οθόνης. Σκέφτομαι να αγοράσω μερικές για σχολικό εργαστήριο πληροφορικής, μια και δεν υπάρχουν χρήματα για αγορά καινούργιων υπολογιστών, στην τιμή των 89€. Νομίζω ότι για γενική χρήση συμφέρει. Τι γνώμη έχετε? Τόσο έχουν, γύρω στα 80 αν είναι πλήρη. Αν μιλάς για εργαστήριο σχολείου θα είναι μια χαρά. Κάποιοι δουλέυαμε με windows 3.1 και 386 στο σχολείο. και την ram καλά θα κάνεις με τον καιρό να την αναβαθμίσεις μιας και 1 gb είναι λίγο ακόμα και μόνο office να έχει. Για τα windows xp που θα τρέχουν, είναι αρκετό.
maxdore217 Δημοσ. 27 Μαΐου 2012 Δημοσ. 27 Μαΐου 2012 Δεινόσαυρος μου θύμησες τα παιδικά μου χρόνια (windows 3.1 και 386 στο σχολείο) ...μόνο που τώρα αγγίζω την 30αρα εγώ πάντως βλέπω ότι έστω με 1.5gb έχεις μεγάλη διαφορά ακόμα και στα xp Μιας και θα βάλει office και γενικά άμα έχει και lan κανα free αντιβακτηριακό προγραμμάτακι...
Hour Δημοσ. 27 Μαΐου 2012 Μέλος Δημοσ. 27 Μαΐου 2012 τι σκοπεύεις να βάλεις σε αυτά? δεν είναι και ότι καλύτερο αν ψαχτείς κάπως μπορεί να βρεις και κάτι ανώτερο σε θέμα cpu που παίζει ρόλο και την ram καλά θα κάνεις με τον καιρό να την αναβαθμίσεις μιας και 1 gb είναι λίγο ακόμα και μόνο office να έχει. Από τα 256 που είναι τώρα στο 1 giga είναι μεγάλη διαφορά. Τα μηχανήματα θα έχουν xp και office (όχι τελευταία έκδοση). Εναλλακτικά θα έχουν Ubuntu και open office. Τι λέτε;
Δεινόσαυρος Δημοσ. 27 Μαΐου 2012 Δημοσ. 27 Μαΐου 2012 Άψογα. Για δώσε λίγο την πλήρη σύνθεση. Εννοείται με κουτιά και τροφοδοτικά, έτσι?
Hour Δημοσ. 27 Μαΐου 2012 Μέλος Δημοσ. 27 Μαΐου 2012 Άψογα. Για δώσε λίγο την πλήρη σύνθεση. Εννοείται με κουτιά και τροφοδοτικά, έτσι? IBM IntelliStation M Pro 6230, Pentium 4 2.8 Ghz Form Factor: Tower Processors: 1 Pentium 4 2.8 GHz Memory: 1024 MB DDR, non-ECC Optical Drive: CD Video Card: NVidia Quadro 4 128 MB HD: 1 x 40GB, SATA Αυτή είναι η σύνθεση.
Δεινόσαυρος Δημοσ. 27 Μαΐου 2012 Δημοσ. 27 Μαΐου 2012 Εγώ θα τα έπαιρνα. Η quadro δεν καταλαβαίνω που κολλάει αλλά δεν σε προβληματίζει αυτό.
Hour Δημοσ. 27 Μαΐου 2012 Μέλος Δημοσ. 27 Μαΐου 2012 Εγώ θα τα έπαιρνα. Η quadro δεν καταλαβαίνω που κολλάει αλλά δεν σε προβληματίζει αυτό. Αφού υπάρχει, μια χαρά είναι έστω και με 128. Δεινόσαυρος μου θύμησες τα παιδικά μου χρόνια (windows 3.1 και 386 στο σχολείο) ...μόνο που τώρα αγγίζω την 30αρα Τι να πω και ´γω που χτυπάω 50αρα. Όσο για τον πρώτο υπολογιστή (που αγόρασα) με DR DOS λειτουργικό, 286 στα 16MHz και 2 mb ram τι να πω.
stm00192 Δημοσ. 27 Μαΐου 2012 Δημοσ. 27 Μαΐου 2012 Εγώ θα τα έπαιρνα. Η quadro δεν καταλαβαίνω που κολλάει αλλά δεν σε προβληματίζει αυτό. Παλιο workstation ειναι ρε συ... με επισης αρκετα παλια quadro... δεν εχει κατι το περιεργο!
duffyduck Δημοσ. 27 Μαΐου 2012 Δημοσ. 27 Μαΐου 2012 Αφου θα παρεις αρκετες κεντρικές μονάδες (π.χ. καμια 10-15 ή παραπανω) μπορεις να το παζαρεψεις κιολας. Παντως ανετα μπορεις να κανεςι dual boot σε εναν απο αυτους με Windows XP/MS Office και Ubuntu/OpenOffice (ή οποια αλλη διανομη linux θελεις). Μετα με ενα προγραμμα σαν το Acronis True Image, μπορεις να κανει ghost στους σκληρους δισκους των υπολοιπων μοναδων (ή και μεσω δικτυου απο εναν server, για πιο γρηγορα - ψαξτο λιγο αυτο). Το Microsoft Security Essentials ειναι αρκετα ελαφρυ για antivirus, αλλιω Avira ή AVG.
Shader Δημοσ. 27 Μαΐου 2012 Δημοσ. 27 Μαΐου 2012 Intel celeron g540 2,5 mhz (2 πυρήνες) 40 ευρώ , μητρική 1155 (με ενσωματωμένα γραφικά) 45 ευρώ , 1 gb ddr3 ram 10 ευρώ , controller ide (για τους ide δίσκους που έχεις) 10 ευρώ. Σύνολο 105 ευρώ καινούργια με εγγύηση και στο μέλλον μπορείς να κάνεις αναβάθμιση , με 2 gb ram (αν βάλεις) θα πετάει με xp. Όλα αυτά εφόσον χωράνε στα κουτιά που έχεις (ή με πατέντα) και αν τα τροφοδοτικά είναι καλά , αν είσαι σε δημόσιο σχολείο μπορείς να βρεις κουτιά και τροφοδοτικά από άλλο σχολείο , δήμο κτλ , για τον controller πρεπει να τον τοποθετήσει κάποιος που ξέρει για να μην έχεις πρόβλημα όταν μπουτάρει (μερικοί controllers δεν μπουτάρουν όταν έχεις μόνο ένα ide δίσκο στο pc). Παίρνεις ένα κουτί από αυτά που έχεις και πας σε ένα μαγαζί για να δουν αν κάνει το τροφοδοτικό , κουτί ή ανέβασε εδώ μια φωτογραφία και τις διαστάσεις του κουτιού , το τροφοδοτικό πρέπει να έχει ένα καλώδιο 20(24) pin , και ένα 4 pin και δες πόσα watt είναι (πρέπει να δεις και την συνδεσμολογία των καλωδίων του τροφοδοτικού).
in2dark Δημοσ. 27 Μαΐου 2012 Δημοσ. 27 Μαΐου 2012 Αγορασα περσι αντιστοιχα για τη σχολη πληροφορικης που εχω. Δεν θα εχεις κανενα προβλημα. Εγω την κανω τελεια την δουλεια μου με xp, office 2003 και 512 μνημη. Μονο ενα παραπονο εχω. Απο cosmodata τα αγορασα και το εχω μετανοιωσει για τα χιλιαρικα που τους ακουμπησα με τετοιο ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΟ after sales... Αν μπορεις απεφυγε τους Sent from my android using Insomnia
Hour Δημοσ. 27 Μαΐου 2012 Μέλος Δημοσ. 27 Μαΐου 2012 Το σχολείο είναι δημόσιο Δημοτικό, ο χειμώνας μας εξουθένωσε οικονομικά, οι επιχορηγήσεις δεν έφτασαν ούτε για πετρέλαιο (άντε μόνο γι αυτό), οπότε δεν μπορώ να πάω από τα 90€ στα 150€ συν πιθανά εργατικά. Παρόλα αυτά προσπαθώ σε πείσμα των καιρών να το εξοπλίσω ώστε να παραμείνει η υποδομή λειτουργική. Αν ο φίλος με τη σχολή πληροφορικής δουλεύει με xp συν office 2003 τότε πραγματικά μου κάνουν. Ίσως τα παλιά να τα κάνω δίκτυο, να βάλω έναν i3 να μοιράζει Ubuntu και open office, ώστε να μπάινουν τα παιδιά και στη λογική του ανοιχτού λογισμικού, μια και με την οικονομική κατάσταση που βιώνουμε όλοι εκεί θα καταλήξουμε (αν και προσωπικά προτιμώ xp από ubuntu). Sent from my iPad using Insomnia
Redshift Δημοσ. 27 Μαΐου 2012 Δημοσ. 27 Μαΐου 2012 καταρχας θα ηθελα να καταθεσω τα συγχαρητηρια μου για τον hour και τις προσπαθειες που κανει,πραγματικα τετοιους δασκαλους χρειαζομαστε μηπως να εψαχνες σε πανεπιστημια,τει για παλιο εξοπλισμο? επισης τι θα λεγατε να οργανωναμε ως insomnia να εξοπλισουμε το εργαστηριο του σχολειου με υπολογιστες? θα μπορουσαμε να μαζεψουμε χρηματα για οσα pc χρειαζονται και να περναμε προσφορες απο μεγαλα eshops με τις προδιαγραφες που θα οριζαμε η εστω θα μπορουσαμε να δωρισουμε παλια αξιομαχα ομως πισι
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα