Επισκέπτης Δημοσ. 27 Μαΐου 2012 Δημοσ. 27 Μαΐου 2012 Καλησπέρα σε όλους!Θέλω να κάνω rip στον υπολογιστή μου κάτι παλιά ντοκιμαντέρ που έχω τα οποία είναι σε μορφή είτε dvd είτε vcd.Δοκίμασα να κάνω την πρώτη απόπειρα στη ζωή μου με το format factory,αλλά δεν ξέρω γιατί δεν πέρασε τους υπότιτλους.Γενικά με το θέμα είμαι άσχετος.Αν μπορείτε να βοηθήσετε,κάθε γνώμη ευπρόσδεκτη.
TheELF Δημοσ. 27 Μαΐου 2012 Δημοσ. 27 Μαΐου 2012 Στα DVD τουλάχιστον οι υπότιτλοι δεν είναι μέρος της εικόνας,μπορείς να τους επιλέξεις,έτσι και στο rip πρέπει αν επιλέξεις εάν και ποιους να πάρει το πρόγραμμα και να «κάψει» στην εικόνα,οπότε μετά θα φαίνονται πάντα.
micos000 Δημοσ. 27 Μαΐου 2012 Δημοσ. 27 Μαΐου 2012 btw, τα vcd δεν χρειάζονται μετατροπή. Αντιγράφεις το αρχείο στον δίσκο και αλλάζεις την κατάληξη σε mpg. Για τα dvd, όπως είπε ο elf, πρέπει στο ff να επιλέξεις ότι θέλεις να μπουν και οι υπότιτλοι. Δεν το έχω δουλέψει το πρόγραμμα για dvdrip αλλά μάλλον πρέπει να επιλέξεις τους υπότιτλους στο πεδίο "Γλώσσα υποτίτλων"
Επισκέπτης Δημοσ. 27 Μαΐου 2012 Δημοσ. 27 Μαΐου 2012 Για το vcd το ξέρω.Αυτό που προσπάθησα να κάνω ήταν DVD.Το πρόγραμμα δεν βλέπω να έχει τέτοια επιλογή παρά μόνο για την γραμματοσειρά υποτίτλων.Υπάρχει κάποιο άλλο πρόγραμμα που να με διευκολύνει όντας αρχάριος;
TheELF Δημοσ. 27 Μαΐου 2012 Δημοσ. 27 Μαΐου 2012 Δες εδώ όπως τα λέει ο Micos είναι: http://tipsfor.us/2008/11/17/rip-dvds-to-video-files-easily-with-formatfactory-windows/
micos000 Δημοσ. 27 Μαΐου 2012 Δημοσ. 27 Μαΐου 2012 Υπάρχει και το freemake video converter (επίσης free) (http://www.freemake.com). Πατάς στο +DVD και επιλέγεις τον video_ts φάκελο από το dvd. Αν έχει παραπάνω από έναν τίτλο το dvd θα σου ζητήσει να επιλέξεις και όταν σου προσθέσει την ταινία μπορεί να λέει Χωρίς υπότιτλους στα δεξιά. Πάτα εκεί και επέλεξε τους υπότιτλους. Από την κάτω λωρίδα επέλεξε σε τι να θα στο βγάλει. Αν επιλέξεις Avi στον παράθυρο που θα σου βγάλει για αποθήκευση πάτα κάτω που λέει 1-pass και κάντο 2-pass για να επιτύχεις την καλύτερη δυνατή ποιότητα (αλλά θα κάνει και παραπάνω χρόνο). Πάτα και στο Προκαθορισμένη που γράφει πάνω και επέλεξε codec. Π.χ. για avi βάλε dvdrip xvid/mp3 (Αρχικό μέγεθος). Αν θέλεις μπορείς να ορίσεις το τελικό μέγεθος του αρχείου αν πατήσεις κάτω δεξιά στο νούμερο που έχει σε Mb και να ορίσεις το μέγεθος που θέλεις. Π.Χ. για 1 ώρα βάλε από 500 έως 1000 Mb.
Επισκέπτης Δημοσ. 27 Μαΐου 2012 Δημοσ. 27 Μαΐου 2012 Παιδιά σας ευχαριστώ για το ενδιαφέρον και τις απαντήσεις σας.Τα κατάφερα.Το πρόβλημα δεν ήταν τόσο πολύ δικό μου ή του προγράμματος αλλά του DVD.2 διαφορετικές επιλογές για υπότιτλους,σε άλλα σημεία (στην αφήγηση συγκεκριμένα) δεν πέρναγε τους υπότιτλους,σε συνέντευξη τους πέρναγε.Τελικά επέλεξα ελληνική αφήγηση και το πράγμα τελείωσε.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα