Προς το περιεχόμενο

Πως επιδρούν οι δόσεις στο υπόλοιπο μιας πιστωτικής κάρτας;

Haldol

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Πηγα σημερα να πληρωσω και ρωταω τι ποσο ειναι και μου λεει το γνωστο ποσο που πληρωνα καθε μηνα.. Η αυξηση θα παει στην επομενη δοση; Δε καταλαβαινω!!

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

• Απαντ. 64
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Πηγα σημερα να πληρωσω και ρωταω τι ποσο ειναι και μου λεει το γνωστο ποσο που πληρωνα καθε μηνα.. Η αυξηση θα παει στην επομενη δοση; Δε καταλαβαινω!!

λογαριασμο δεν στελνουν σπιτι;

• Like 1

Εάν κάποιος είναι επιμελής μπορεί να έχει ώφελος από μία πιστωτική. Εγώ αγοράζω τα πάντα (από βενζίνη, σουπερμάρκετ, κλπ) με πιστωτική όπως επίσης άλλα προϊόντα με άτοκες πάντα δόσεις επίσης με πιστωτική. Απλά έχω επιλέξει να κάνει πάντα αυτόματη εξόφληση όλου του ποσού κάθε μήνα και έτσι πληρώνω €0 σε τόκους. Συν το ότι επειδή κάνω πολλές συναλλαγές μαζεύονται πολλοί πόντοι στο bonus point system της τράπεζας και έχω διαφόρων ειδών εκπτώσεις/προνόμια.

Φυσικά δεν έχουν σχεδιαστεί για αυτή τη χρήση από τις τράπεζες. Ο καλός πελάτης είναι αυτός που τις γεμίζει, και μετά πληρώνει στην ουσία για πάντα την ελάχιστη καταβολή (δηλαδή μόνο τόκους ή μέρος αυτών) και το αρχικό χρέος μένει πάντα ίδιο.

• Like 3

Εάν κάποιος είναι επιμελής μπορεί να έχει ώφελος από μία πιστωτική. Εγώ αγοράζω τα πάντα (από βενζίνη, σουπερμάρκετ, κλπ) με πιστωτική όπως επίσης άλλα προϊόντα με άτοκες πάντα δόσεις επίσης με πιστωτική. Απλά έχω επιλέξει να κάνει πάντα αυτόματη εξόφληση όλου του ποσού κάθε μήνα και έτσι πληρώνω €0 σε τόκους. Συν το ότι επειδή κάνω πολλές συναλλαγές μαζεύονται πολλοί πόντοι στο bonus point system της τράπεζας και έχω διαφόρων ειδών εκπτώσεις/προνόμια.

Φυσικά δεν έχουν σχεδιαστεί για αυτή τη χρήση από τις τράπεζες. Ο καλός πελάτης είναι αυτός που τις γεμίζει, και μετά πληρώνει στην ουσία για πάντα την ελάχιστη καταβολή (δηλαδή μόνο τόκους ή μέρος αυτών) και το αρχικό χρέος μένει πάντα ίδιο.

δεν ειναι λιγο επιφοβο αυτο; κι εμενα μου το ειχε προτεινει η τραπεζα αλλα τους ειπα οτι προτιμω να πληρωνω σε δοσεις, αρκετα μεγαλες προφανως, ωστε να μην νιωσω πιεση. επισης υπαρχει ορος καθε χ μηνες να την εξοφλω πληρως.

Για την πιστωτική για μενα κανονας ειναι τα παρακατω:

1)Το Οριο θα πρεπει να μην ειναι μεγαλο. Ιδανικα να ειναι 200-300€ λιγοτερα απο τον μισθο σου.Ωστε ακομα και να μην μπορεις να συγκρατηθεις (απαραδεκτο) να σου μενουν και λεφτα

2)Να βαζετε ολικη εξοφληση του λογαριασμου. Μηδεν χρεος, μηδεν τοκοι

3)Να βαζετε μηδενικο οριο αναληψεων. Και ειναι μια μινι αυτοσυγρατηση και αν στην κλεψουν λεφτα δεν θα μπορουν να βγαλουν.

4)Να υπαρχει παντα αυτοσυγκρατηση και βασικη οικονομικη διαχειρηση.Νταξ αυτο το θεωρω αυτονοητο αλλα το γραφω.

Απο εκει και περα καλο ειναι να εχετε βρει μια καρτα που να εχετε και καποιο οφελος. Παραδειγματα η Alpha bonus και η Πειραιως ΑΒ(Με την μια μαζευεις ποντους με τις αγορες τους οποιους εξαργυρωνεις σε πολλα καταστηματα και με την αλλη μαζευεις ποντους Βασιλοπουλου οποτε αν ψωνιζεις απο εκει θα παιρνεις συχνα κουπονια των 6€)

• Like 2
  • Thanks 1

δεν ειναι λιγο επιφοβο αυτο; κι εμενα μου το ειχε προτεινει η τραπεζα αλλα τους ειπα οτι προτιμω να πληρωνω σε δοσεις, αρκετα μεγαλες προφανως, ωστε να μην νιωσω πιεση. επισης υπαρχει ορος καθε χ μηνες να την εξοφλω πληρως.

Γιατι να ειναι επιφοβο; Με την πιστωτικη να παιρνεις αυτα που εχεις ηδη λεφτα να εξοφλησεις, οχι αυτα που πιστευεις οτι σε 4 μηνες θα εχεις.

Γιατι να ειναι επιφοβο; Με την πιστωτικη να παιρνεις αυτα που εχεις ηδη λεφτα να εξοφλησεις, οχι αυτα που πιστευεις οτι σε 4 μηνες θα εχεις.

δεν το εννοώ ετσι. πες οτι εκανες μια αγορα 1000 ευρω και τον επομενο μηνα κατι τυχαινει και πρεπει να αγορασεις κατι ακομα;ή εχεις προγραμματισει κατι ;

Αμα δεν εχεις τα λεφτα τοτε φυσικα να μην το παρεις.  Την πιστωτικη θα πρεπει να την βλεπεις σαν ευκολια στις συναλλαγες με λεφτα που εχεις, οχι για λεφτα που δεν εχεις. Αμα εχεις τα 1000 ευρω πχ τοτε δεν υπαρχει θεμα. Αμα δεν τα εχεις τοτε μην το παρεις...

Αμα δεν εχεις τα λεφτα τοτε φυσικα να μην το παρεις.  Την πιστωτικη θα πρεπει να την βλεπεις σαν ευκολια στις συναλλαγες με λεφτα που εχεις, οχι για λεφτα που δεν εχεις. Αμα εχεις τα 1000 ευρω πχ τοτε δεν υπαρχει θεμα. Αμα δεν τα εχεις τοτε μην το παρεις...

μαλλον δεν καταλαβαινεις τι λεω ή βγαζεις 20000 το μηνα οποτε δεν σου φαινεται η διαφορα. εχεις χ παγεια εξοδα τον μηνα. συμβαινει να χρειαστει να αγορασεις πχ καινουργιο πλυντηριο τι θα κανεις; θα μεινεις χωρις πλυντηριο για 3 μηνες μεχρι να μαζεψεις τα λεφτα για να το παρεις;

μαλλον δεν καταλαβαινεις τι λεω ή βγαζεις 20000 το μηνα οποτε δεν σου φαινεται η διαφορα. εχεις χ παγεια εξοδα τον μηνα. συμβαινει να χρειαστει να αγορασεις πχ καινουργιο πλυντηριο τι θα κανεις; θα μεινεις χωρις πλυντηριο για 3 μηνες μεχρι να μαζεψεις τα λεφτα για να το παρεις;

Ε τοτε θα το παρεις με δοσεις. Αμα εχεις παρει ενα πλυντηριο των 1000 ευρω σε 10 δοσεις, τοτε καθε μηνα θα τραβιουνται τα 100 ευρω.

Απλα δεν θα μπορεις να πληρωνεις την ελαχιστη καταβολη, που ας που θα ητανε 20 ευρω.

Αμα δεν εχει αυτα τα 100 ευρω καθε μηνα τοτε φυσικα και δεν πρεπει να αγορασεις το πλυντηριο οποτε το να πας στην ελαχιστη καταβολη θα ητανε μεγα λαθος.

• Thanks 1

Ε τοτε θα το παρεις με δοσεις. Αμα εχεις παρει ενα πλυντηριο των 1000 ευρω σε 10 δοσεις, τοτε καθε μηνα θα τραβιουνται τα 100 ευρω.

Απλα δεν θα μπορεις να πληρωνεις την ελαχιστη καταβολη, που ας που θα ητανε 20 ευρω.

Αμα δεν εχει αυτα τα 100 ευρω καθε μηνα τοτε φυσικα και δεν πρεπει να αγορασεις το πλυντηριο οποτε το να πας στην ελαχιστη καταβολη θα ητανε μεγα λαθος.

αυτο το δεχομαι. απλα η πληρης (αυτοματη) εξοφληση του ποσου καμια φορα μπορει να οδηγησει σε προβληματα αν μιλαμε για πολυ μεγαλο ποσο.

προσωπικα εχω ορισει μια δοση στην τραπεζα, αρκετα μεγαλη και καθε μηνα φευγει ενα στανταρ ποσο. αν τυχει τωρα και το υπολοιπο ειναι μικροτερο απο την δοση τοτε απλα εξοφλειται πληρως.

αυτο το δεχομαι. απλα η πληρης (αυτοματη) εξοφληση του ποσου καμια φορα μπορει να οδηγησει σε προβληματα αν μιλαμε για πολυ μεγαλο ποσο.

Κοιτα καταλαβαινω τι εννοεις αλλα θεωρητικα παντα εχεις δει τον λογαριασμο της καρτας  και ξερεις 1 μηνα (περιπου) πριν τι θα πληρωσεις. Οποτε κανεις τα κουμαντα σου. Υποθετω επισης οτι εκει που εισαι δεν θα ειναι ποτε αδειος ο λογαριασμος :P

Κοιτα καταλαβαινω τι εννοεις αλλα θεωρητικα παντα εχεις δει τον λογαριασμο της καρτας  και ξερεις 1 μηνα (περιπου) πριν τι θα πληρωσεις. Οποτε κανεις τα κουμαντα σου. Υποθετω επισης οτι εκει που εισαι δεν θα ειναι ποτε αδειος ο λογαριασμος :P

δεν ειμαι και κανας Κροισος.

Γειά σας. Θα ήθελα τη βοήθεια σας σε μια (ας πούμε) περίεργη απορία που έχω σχετικά με το θέμα του topic. Θα προσπαθήσω να είμαι όσο πιο αναλυτικός γίνεται για να καταλάβετε την απορία μου. Έχω μια πιστωτική κάρτα η οποία για παράδειγμα έχει πιστωτικό όριο 1000€. Εγώ κάνω (πχ.) μια αγορά των 800€ υποχρεωτικά σε άτοκες δόσεις των 100€ για 8 μήνες. Έστω εγώ ότι έχω αυτά τα χρήματα και δεν θέλω να πηγαίνω κάθε μήνα στην τράπεζα να βάζω 100€ αλλά πηγαίνω την επόμενη μέρα και βάζω στην κάρτα ολόκληρο το ποσό των 800€ ή και παραπάνω ακόμα για να υπάρχουν. Σύμφωνα με την τράπεζα μου, δεν μπορεί να γίνει άμεση αποπληρωμή των δόσεων, αλλά κάθε μήνα το σύστημα τραβάει από τα 800€ τα 100€ της κάθε δόσης μέχρι να γίνει η ολική εξόφληση.

Μέχρι εδώ το καταλαβαίνω μια χαρά. Η απορία μου τώρα, είναι τι γίνεται με το υπόλοιπο μου μέχρι την εξόφληση των δόσεων. Δηλαδή, μπορώ εγώ να πάω την επόμενη μέρα αφότου έβαλα τα 800€ στην κάρτα και να κάνω μια άλλη αγορά των 900€ ή κάθε μήνα το διαθέσιμο πιστωτικό υπόλοιπο που έχω, θα έχει να κάνει με το πόσες δόσεις έχουν αποπληρωθεί; Δηλαδή τον 1ο μήνα θα μπορώ να κάνω μια άλλη αγορά μέχρι 200€, τον επόμενο μέχρι 300€ τον επόμενο μέχρι 400€ κλπ. άσχετα με το ότι έχω ήδη βάλει ολόκληρο το ποσό στην κάρτα και είναι σαν να έχω ήδη "εξοφλήσει" την πρώτη αγορά;

Ευχαριστώ

Βαγγέλης

• Thanks 1

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...