kwstas_papaef Δημοσ. 26 Μαΐου 2012 Δημοσ. 26 Μαΐου 2012 Παιδιά χαίρεται, έχω το συγκεκριμένο σκληρό δίσκο Link Ξαφνικά ενω δούλευε μια χαρά μια μέρα αργούσε πολύ να φορτώσει τα αρχεία...δεν έδωσα και πολύ σημασία. Την επόμενη μέρα ακριβώς που προσπάθησα να τον ανοίξω δεν άνοιγε με τίποτα!! φόρτωνε όλη την ώρα ώσπου στο τέλος απλά έμενε έτσι. (Καταλαβαίνω οτι φόρτωνε ολη την ώρα διότι όταν φορτώνει το λαμπάκι μπροστά γίνεται κόκκινο απο μπλε) Μετά απο πολλές επανεκινήσεις κάποια στιγμή τον αναγνώρισε ο υπολογιστής σαν usb αλλά δεν τον άνοιγε με τίποτα....μετά πάλι τίποτα... Τον πήγα στην cosmodata απο όπου τον είχα πάρει, αυτοι τον έστειλαν στην αντιπροσωπεία και τους είπαν οτι έχει λήξει η εγγύηση. Απο εκεί και πέρα αυτο που μπορούν να κάνουν στη cosmodata είναι να προσπαθήσουν να τον ανοίξουν και θα δουν τι γίνεται...Αυτο θα μου κοστίσει 15ευρω απλά για να τον ανοίξουν και στη συνέχεια 40ευρω +ΦΠΑ(το λιγότερο) για οτιδήποτε μπορούν να κάνουν. Μάλιστα δεν είναι σίγουρο οτι μπορούν να τον επισκευάσουν(για την ακρίβεια μάλλον δεν επισκευάζεται) αλλά ίσως μπορούν να σώσουν τα αρχεία. Έχετε καμιά ιδέα για το αν μπορώ να κάνω τίποτα μόνος μου με κανα πρόγραμμα ωστε τουλάχιστον να σώσω τα αρχεία?
rounsmith Δημοσ. 26 Μαΐου 2012 Δημοσ. 26 Μαΐου 2012 Αν μπορείς άνοιξε τον (χωρίς να φαίνεται ότι τον άνοιξες) , βάλτον σαν εσωτερικό στον υπολογιστή για να δεις αν τον αναγνωρίζει κατ αρχάς(όχι μόνο απο το bios και απο τα windows γενικά). Αν όχι τότε σκούρα τα πράγματα. Κάντο αυτό και βλέπουμε. Αν και ακούγεται πρόβλημα σκληρού δίσκου , δοκίμασε το μπορεί να παίξει και αν παίξει βάλε το hdd sentinel να δούμε κατάσταση του δίσκου.
kwstas_papaef Δημοσ. 26 Μαΐου 2012 Μέλος Δημοσ. 26 Μαΐου 2012 Έστω οτι μπορώ να τον ανοίξω... για να τον βάλω σαν εσωτερικό δεν πρέπει να έχω desktop διότι έχω μόνο laptop αυτη την περίοδο και δεν νομίζω οτι μπορώ να το κάνω στο laptop... Επίσης να σε ρωτήσω οταν λες να τον βάλω σαν εσωτερικό φαντάζομαι εννοείς σαν δεύτερο και όχι σαν πρώτο
washcloud Δημοσ. 27 Μαΐου 2012 Δημοσ. 27 Μαΐου 2012 Κατ' αρχάς, εκτός κι αν καίγεσαι (χρονικά) να έχεις πρόσβαση στ' αρχεία, μην βιάζεσαι να τον ανοίξεις, πριν βεβαιωθείς με ιδία επικοινωνία μετά της εταιρίας του δίσκου ότι έχει λήξει η εγγύηση (...κι αν στην Κοσμοτέτοια σου λένε πίπες; Δεν λέω ότι είναι το πιθανότερο, αλλά ΑΝ ισχύει, τότε θα έχεις χάσει την ευκαιρία για νέο δίσκο χωρίς να τον πληρώσεις). Διότι το άνοιγμα ΣΙΓΟΥΡΑ θα την λήξει την εγγύηση. (rounsmith το HDS στη συγκεκριμένη περίπτωση θα δείξει ένα "αφαιρούμενο μέσο με ερωτηματικά". Δεν θα τον δει τον σκληρό) Κατά τ' άλλα Κωστή, αυτά που ήδη σου είπε ο πιο πάνω φίλος : ΟΤΑΝ σιγουρευτείς ότι δεν έχει εγγύηση (ή βιάζεσαι) και τον ανοίξεις, τον συνδέεις, όπως είπες κι εσύ "ως 2ο" σε κάποιο ντέσκτοπ (όλο και κάποιο κάπου δεν θα βρεθεί...; ) να δεις από εκεί τί γίνεται. Φτάσε μέχρι αυτά, και βλέπουμε. * Μην βιαστείς να δώσεις πουθενά χρήματα, ιδιαιτέρως αν δεν σου περισσεύουν. Ό,τι σου κάνουν σε "μαγαζί", μπορείς να το κάνεις και μόνος σου μέσα από εδώ οδηγίες (εκτός κι αν σου περισσεύουν και θες να πληρώσεις "την ευκολία της πληρωμένης εργασίας" που δεν θέλεις να κάνεις ο ίδιος). Η μόνη περίπτωση να χρειαστεί να δώσεις χρήμα, είναι σε εξειδικευμένες εταιρίες ανάκτησης, που όμως χρεώνουν τρελλά ποσά (μιλάμε για έως πάρα πολλά κατοστάρικα).
rounsmith Δημοσ. 27 Μαΐου 2012 Δημοσ. 27 Μαΐου 2012 Εγώ στον έναν τον εξωτερικό που έχω washcloud , το HDS τον βλέπει κανονικά ενώ ότι άλλους έχω δοκιμάσει σαν ερωτηματικά. Πάντως όπως σου είπε και ο washcloud , βεβαιώσου ότι δεν έχει ληξει η εγγύηση και μετά βρες ένα desktop και κάνε πειράματα
kwstas_papaef Δημοσ. 27 Μαΐου 2012 Μέλος Δημοσ. 27 Μαΐου 2012 Ωραία ευχαριστώ πολύ παιδιά!! Θα το ψάξω απο δευτέρα και οτιδήποτε άλλο έχω θα σας ρωτήσω Πραγματικά χίλια ευχαριστώ γιατί δυστυχώς σε εμένα όπως και στους περισσότερους δεν μου περισεύουν...
kwstas_papaef Δημοσ. 6 Σεπτεμβρίου 2012 Μέλος Δημοσ. 6 Σεπτεμβρίου 2012 Γεια σας παιδιά! Μετά απο πάρα πολύ καιρό λόγω έλειψης χρόνου το έκανα. Τελικά δεν έπιασε...απλα όταν ανοίγω τον υπολογιστή μου λέει sata 3 hard disk error και όταν μπαίνει στα windows απλά δεν τον βλέπει...
TheELF Δημοσ. 6 Σεπτεμβρίου 2012 Δημοσ. 6 Σεπτεμβρίου 2012 Ξέρεις πως να μπεις στο bios;Αν δεν ξέρεις πες μας μοντέλο μητρικής να το ψάξουμε. Μπορείς να μπεις στο bios και να δεις από εκεί περισσότερες πληροφορίες επίσης κάπου θα έχει και ρύθμιση για παράκαμψη smart ίσως έτσι να σου τον βγάλει στα windows και ας μην δουλεύει. Όπως και να έχει τρέξε μια το Hard Disk Sentinel ακόμα και πριν κάνεις αυτά που λέω μπας και τον βλέπει.
kwstas_papaef Δημοσ. 6 Σεπτεμβρίου 2012 Μέλος Δημοσ. 6 Σεπτεμβρίου 2012 Έτρεξα το hard disk sentinel αλλά δεν τον διαβάζει.... μήπως πρέπει να κάνω τίποτα εγώ....? Επίσης έχω εναν άλλο εξωτερικό και μου λέει οτι το health του είναι 0% μήπως πρέπει να ανησυχώ???? Τέλος ξέρω να μπω στα bios να κάνω αυτο?
washcloud Δημοσ. 6 Σεπτεμβρίου 2012 Δημοσ. 6 Σεπτεμβρίου 2012 Το SMART error κατά το BIOS POST, απ' τη δική μου εμπειρία Ελφ, απλά δεν αφήνει να συνεχίσει το "ποστάρισμα", εκτός κι αν πατήσεις κάποιο πλήκτρο πχ F1. Κατά τ' άλλα, ο δίσκος αναγνωρίζεται κανονικά (αν δεν έχει σχετικό πρόβλημα) στα Win. Θέλω να πω, δεν χρειάζεται να μπει στο BIOS setup και να κάνει κάτι. Επίσης (Κώστα), το ότι δεν φαίνεται στα Win, δεν σημαίνει απαραίτητα ότι δεν αναγνωρίζεται ως συσκευή : ίσως "απλά" να έχει χάσει το partition του (...βέβαια εφ' όσον υπάρχει ένδειξη για SMART error τα πράγματα δεν είναι τόσο "απλά", τουναντίον - αλλά θέλω να πω ότι ελπίδα υπάρχει). Τρέξε το Test Disk με οδηγίες που θα βρεις εδώ (δες όλη τη σελίδα) : http://www.insomnia....ry/page__st__30 και βλέπουμε... edit : δίσκος με 0% health, δεν προμηνύει καλό. Ίσως ν' αντέξει πολύ - ίσως και ελάχιστα όμως. Το θέμα είναι ότι πρέπει να κάνεις αντίγραφα των αρχείων σου τουλάχιστον (έστω σε δισκάκια DVD. Η πενηντάδα=περίπου 200GB ωφέλιμου αποθηκευτικού χώρου από Καρφούρ/Μαρινόπουλο -μάρκα Emtec- βγαίνει στα 9€). Το ότι τον άλλο δίσκο δεν τον βλέπει το HDS, φοβάμαι ότι σημαίνει πως πάπαλα, και ελάχιστα πράγματα (και τραβηγμένα απ' τα μαλλιά μάλιστα) μένουν να δοκιμαστούν πια...
kwstas_papaef Δημοσ. 6 Σεπτεμβρίου 2012 Μέλος Δημοσ. 6 Σεπτεμβρίου 2012 Το test disk δεν τον βρίσκει....έφτασα μέχρι το δεύετερο βήμα....βρίσκει μόνο τους άλλους 2.....Φαντάζομαι δεν έχω κάνει κάποιο λάθος στη σύνδεση του σκληρού διότι αλλιώς δεν θα μου έβγαζε και το error έτσι δεν είναι...? Καμιά ιδέα....?
TheELF Δημοσ. 6 Σεπτεμβρίου 2012 Δημοσ. 6 Σεπτεμβρίου 2012 Ε δεν ξέρεις ποτέ με αυτούς τους κατασκευαστές Bios,για αυτό λέω ας μπει μια να δει μπας και γίνεται κάτι και ας μην είναι από smart. Ποιο συμμαζεμένος οδηγός για το TESTDISK υπάρχει εδώ.
kwstas_papaef Δημοσ. 6 Σεπτεμβρίου 2012 Μέλος Δημοσ. 6 Σεπτεμβρίου 2012 Ωραία, τι ακριβώς να κάνω...? Γιατί απο bios δεν ξέρω και πολλά....
washcloud Δημοσ. 6 Σεπτεμβρίου 2012 Δημοσ. 6 Σεπτεμβρίου 2012 Στο BIOS, ο Ελφ σου είχε πει να ψάξεις να βρεις αν έχει επιλογή για "disable SMART function" (ό,τι σχετικό με το SMART τεσπα και να την απενεργοποιήσεις). Νομίζω όμως (αν κρίνω κι απ' το TD που λες δεν τον βλέπει), ότι πάπαλα ο δίσκος. Δοκίμασε και το Active File Recovery, μπας και τον βλέπει (...που δεν θα τον βλέπει, αλλά λέμε...).
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα