Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Παιδια καλησπερα.Σε ενα pc εχω 6gb ram 1333mhz σε triple channel της adata.Θελω να ρωτησω τωρα κατι,αν βαλω αλλα 6gb αλλα αυτες τις ram Corsair XMS3 DDR3 6Gb Kit 1600MHz θα εχω καποιο προβλημα? Τις εχω βρει σε καλη τιμουλα και λεω να τις παρω.Οποιος ξερει ας μου πει..Να πω οτι κανω και o/c στον cpu,απλα το αναφερω μηπως παιζει ρολο

Δημοσ.

Η σχέση RAM - Μητρική δεν είναι εγγυημένη , τι εννοώ μερικές RAM δουλεύουν μια χαρά σε μερικές μητρικές και μερικές όχι.

Είχα αγοράσει και εγώ παλιά κάτι 1600mhz από τα 1333mhz που είχα , τις είχα βρει και φθηνά ε μια χαρά λέω. Τις βάζω και πριν ακόμα κάνει boot το PC τραβούσε επανεκκινήσεις , μετά άλλαξε κάτι με τα volt στο Bios ο μεγαλύτερος μου αδελφός και έστρωσε.

Αυτό που θέλω να πω είναι οτί όταν βλέπεις σε μία RAM να τελειώνει σε απόλυτο αριθμό (1600 , 2000) να ξέρεις οτί δεν θα δουλεύει ΣΙΓΟΥΡΑ , με την μία. Μπορεί βέβαια αυτή η 1600 που θα πάρεις να είναι συμβατή με την 1η , μπορεί και όχι. Ενώ μία 1333 είναι σίγουρα σταθερή όπως και οι 1866 (άμα υποστηρίζει η μητρική και ο επεξεργαστής σου). Προσωπική μου άποψη είναι πως θα ήταν καλό να αποφύγεις τους απόλυτους αριθμούς και να πάρεις μία 1866 που θα είναι και πιο γρήγορη.

Για Dual Channel είχα βρει κάτι Corsair Vengeance 8GB 1866 με 60 ευρώ , για Τriple Channel δεν ξέρω να σου πω την αλήθεια. Μην σε φοβήζουν αυτά που είπα μπορεί η 1600 να δουλέψει με την μία αλλά μπορεί και όχι και απλά να πρέπει να αλλάξεις κάτι εκεί στο Bios μέχρι να το πετύχεις και να στρώσει ;p

Δημοσ.

Δες στο site του κατασκευαστή της μητρικής αν οι μνήμες που θέλεις είναι στη λίστα. Το καλύτερο είναι να τις δοκιμάσεις εκεί όπου θα τις αγοράσεις ή να κάνεις ερώτηση στο κατάστημα από όπου θα τις παραγγήλεις και να έχουν και αυτοί μέρος της ευθύνης αν δεν υπάρχει συμβατότητα ;)

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...