paulchro Δημοσ. 25 Μαΐου 2012 Δημοσ. 25 Μαΐου 2012 Καλησπερα, πηρα το Tp Link WA801ND για να δυναμωσω το σημα ενως δικτυου που πιανω αλλα δεν βγαζω ακρη. Θελω να το βαλω σε μια γωνια του σπιτιου για να μου δινει wifi σε ολο το σπιτι. Πως το κανω?.. Με το manual δεν εχω βγαλει ακρη..
barca10 Δημοσ. 25 Μαΐου 2012 Δημοσ. 25 Μαΐου 2012 Καλησπερα, πηρα το Tp Link WA801ND για να δυναμωσω το σημα ενως δικτυου που πιανω αλλα δεν βγαζω ακρη. Θελω να το βαλω σε μια γωνια του σπιτιου για να μου δινει wifi σε ολο το σπιτι. Πως το κανω?.. Με το manual δεν εχω βγαλει ακρη.. Καταρχας δεν είναι ρουτερ αλλα access point. Για την δουλειά που το θες σου κάνει. Έχω το ap WA901ND, παίζει απροβλημάτιστα. Που έχεις πρόβλημα; Και το manual είναι αναλυτικότατο.
paulchro Δημοσ. 25 Μαΐου 2012 Μέλος Δημοσ. 25 Μαΐου 2012 Καταρχας δεν είναι ρουτερ αλλα access point. Για την δουλειά που το θες σου κάνει. Έχω το ap WA901ND, παίζει απροβλημάτιστα. Που έχεις πρόβλημα; Και το manual είναι αναλυτικότατο. To manual που εχει μεσα?... Anyway, πως το σεταρω?.. Σαν repeater το βαζω?
paulchro Δημοσ. 27 Μαΐου 2012 Μέλος Δημοσ. 27 Μαΐου 2012 Το σεταρα ως universal repeater και στο λαπτοπ που το σεταρα εχω κανονικα ιντερνετ (wireless). Στο σταθερο και στο κινητο δν εχω ιντερνετ πως γινεται αυτο? Ενω συνδεονται κανονικα δεν παιρνουν IP.
barca10 Δημοσ. 27 Μαΐου 2012 Δημοσ. 27 Μαΐου 2012 Το λάπτοπ παίρνει αυτόματα ip; Έχεις το dhcp ενεργοποιημένο;
paulchro Δημοσ. 27 Μαΐου 2012 Μέλος Δημοσ. 27 Μαΐου 2012 Το λάπτοπ παίρνει αυτόματα ip; Έχεις το dhcp ενεργοποιημένο; To laptop συνεδεεται αυτοματα. Οχι το εχω απενεργοποιημενο.
barca10 Δημοσ. 27 Μαΐου 2012 Δημοσ. 27 Μαΐου 2012 To laptop συνεδεεται αυτοματα. Οχι το εχω απενεργοποιημενο. Μπερδεύτηκα! Πως το λάπτοπ παίρνει αυτόματα ip από το ap αφού είναι απενεργοποιημένο το dhcp; Ενεργοποίησε το dhcp βάζοντας ip range, Gateway και DNS. Άλλος τρόπος είναι να βάζεις χειροκίνητα ip στον σταθερό σου και στο κινητό.
paulchro Δημοσ. 27 Μαΐου 2012 Μέλος Δημοσ. 27 Μαΐου 2012 Μπερδεύτηκα! Πως το λάπτοπ παίρνει αυτόματα ip από το ap αφού είναι απενεργοποιημένο το dhcp; Ενεργοποίησε το dhcp βάζοντας ip range, Gateway και DNS. Άλλος τρόπος είναι να βάζεις χειροκίνητα ip στον σταθερό σου και στο κινητό. Δηλαδη? γιατι ειμαι κ λιγο ασχετος!
barca10 Δημοσ. 27 Μαΐου 2012 Δημοσ. 27 Μαΐου 2012 Δηλαδη? γιατι ειμαι κ λιγο ασχετος! 1η Λύση: πας εδώ και συμπληρώνεις τα στοιχεία. Αν δεν τα ξέρεις κοίτα στο λάπτοπ να δεις τι στοιχεία παίρνει. Πήγαινε στο Κέντρο Ελέγχου και Δικτύου - στο Συνδέσεις θα δεις τη σύνδεση σου, το πατάς σου ανοίγει ένα νέο παράθυρο, πατάς λεπτομέρειες και σου εμφανίζει τα στοιχεία. Βάλε αυτά στο dhcp του ap σου. Επίσης, μπορείς να δώσεις χειροκίνητα ip στο σταθερό σου υπολογιστή.
poulinos Δημοσ. 30 Μαΐου 2012 Δημοσ. 30 Μαΐου 2012 α.για να τα παρουμε απο την αρχη. αν το ρουτερ σου ειναι 192.168.1.1 τοτε το Tp link θα πρεπει να ειναι 192.168.1.χ πχ 192.168.1.254. β.στο κανονικο σου ρουτερ θα πρεπει να ειναι ανοιχτος ο dhcp για να παιρνουν ιντερνετ οι υπολογιστες εκτος αν δινεις εσυ καρφωτα για x y λογο. στο tp link o dhcp θα ειναι κλειστος.δεν χρειαζονται 2.με το που γυρισεις συγκεκριμενα το tp link se universal repeater θα κλεισει τον dhcp.μετα κανεις site surveY βρισκεις το wireless του κανονικου adsl router βαζεις Password και τυπο κλειδωματος και συνδεεσαι.αν το εχεις κανει σωστα θα πρεπει να εχεις ιντερνετ κανονικα και να μπορεις σε οποιο και απο τα 2 να συνδεθεις να κανεις ping και το αλλο.δοκιμασε τα λιγο κοντα και μετα πιο μακρια.επισης το ιδιο καναλι στο ασυρματο και ιδιο ssid.λογικα οταν ψαχνεις για δικτυα θα βρισκεις μονο ενα μην περιμενεις να στα βγαλει και τα 2. παρομοιο θεμα http://www.insomnia.gr/topic/447358-tp-link-801-nd/ επισης κανω copy paste απο τα pm με το αλλο ατομο για το ιδιο θεμα α.εφοσον το ενα ρουτερ ειναι 192.168.1.1 και το repeater ειναι 192.168.1.254 τοτε απο ip ειμαστε μια χαρα. για να δεις αν παιζει οκ τι θα κανεις αυτα θα τα κανεις με σκοπο να δεις αν φταιει η αποσταση και δεν παιζει η αν φταιει κατι αλλο. καταρχην θα τα βαλεις σχετικα κοντα δηλαδη σε αποσταση 2-3 μετρα το ενα απο το αλλο.συνδεσου σε οποιο συνδεθει δεν μας ενδιαφερει.αν ολα εχουν γινει σωστα αν πας σε παραθυρο command prompt δηλαδη start run και γραψεις cmd και πατησεις enter θα σου ανοιξει ενα μαυρο παραθυρο. εκει αν γραψεις Ping 192.168.1.254 θα πρεπει να σου βγαλει κατι σαν αυτο C:\Documents and Settings\onsite>ping 192.168.1.254 Pinging 192.168.1.254 with 32 bytes of data: Reply from 192.168.1.254: bytes=32 time=1ms TTL=64 Reply from 192.168.1.254: bytes=32 time=1ms TTL=64 Reply from 192.168.1.254: bytes=32 time<1ms TTL=64 Reply from 192.168.1.254: bytes=32 time=1ms TTL=64 Ping statistics for 192.168.1.254: Packets: Sent = 4, Received = 4, Lost = 0 (0% loss), Approximate round trip times in milli-seconds: Minimum = 0ms, Maximum = 1ms, Average = 0ms δηλαδη reply from Μετα θα κανεις ping 192.168.1.1 αν ολα παιζουν καλα σε οποιο και απο τα 2 να εχεις συνδεθει θα πρεπει να σου κανουν reply και τα 2.αν σου κανει το ενα απο τα 2 σημαινει οτι κατι δεν παιζει οποτε το ψαχνουμε αλλιως μετα.το Repeater επισης θα εχει το ιδιο ssid και το ιδιο καναλι με το πρωτο ρουτερ σου .
dewn735 Δημοσ. 16 Ιουνίου 2012 Δημοσ. 16 Ιουνίου 2012 Βοηθείστε και μένα ρε παίδες, γιατί θα σπάσει το κεφάλι μου. Έχω ένα ασύρματο δίκτυο στο σπίτι μου, κλειδωμένο με WPA2-PSK, και χρησιμοποιω το tp link σαν repeater. Βάζω ακριβώς τα ίδια στοιχεία ασφάλειας, αλλά... δεν. Αν κάνω αναζήτηση για ασύρματα, βρίσκω δύο δίκτυα με το ίδιο όνομα: ένα από το αρχικό ρουτεράκι με την ασφάλειά του όπως θα έπρεπε να είναι, και ένα από το repeater που όμως δείχνει το δίκτυο χωρίς ασφάλεια. Φυσικά, το δεύτερο αρνείται πεισματικά να με συνδέσει, παρόλες τις συνεχείς απειλές μου ότι αν δεν αλλαξει συμπεριφορά θα το πετάξω από τη βεράντα. Μόλις αφαιρέσω την ασφάλεια και από τα δύο μηχανάκια, όλα παίζουν ρολόι. Μου διαφεύγει κάτι, ή απλά δεν γίνεται με τέτοια ασφάλεια; Αν το γυρίσω σε wep θα έχω καλύτερη τύχη; Μήπως τελικά να το αφήσω χύμα κι ανοιχτό και να παίξω με mac filter;
poulinos Δημοσ. 16 Ιουνίου 2012 Δημοσ. 16 Ιουνίου 2012 Βοηθείστε και μένα ρε παίδες, γιατί θα σπάσει το κεφάλι μου. Έχω ένα ασύρματο δίκτυο στο σπίτι μου, κλειδωμένο με WPA2-PSK, και χρησιμοποιω το tp link σαν repeater. Βάζω ακριβώς τα ίδια στοιχεία ασφάλειας, αλλά... δεν. Αν κάνω αναζήτηση για ασύρματα, βρίσκω δύο δίκτυα με το ίδιο όνομα: ένα από το αρχικό ρουτεράκι με την ασφάλειά του όπως θα έπρεπε να είναι, και ένα από το repeater που όμως δείχνει το δίκτυο χωρίς ασφάλεια. Φυσικά, το δεύτερο αρνείται πεισματικά να με συνδέσει, παρόλες τις συνεχείς απειλές μου ότι αν δεν αλλαξει συμπεριφορά θα το πετάξω από τη βεράντα. Μόλις αφαιρέσω την ασφάλεια και από τα δύο μηχανάκια, όλα παίζουν ρολόι. Μου διαφεύγει κάτι, ή απλά δεν γίνεται με τέτοια ασφάλεια; Αν το γυρίσω σε wep θα έχω καλύτερη τύχη; Μήπως τελικά να το αφήσω χύμα κι ανοιχτό και να παίξω με mac filter; α.βαψτο μπλε πρωτα.θα τρομοκρατηθει το ρουτερ παρα να το απειλεις.χιχι.λοιπον οχι wep οχι mac filtering.δοκιμασε σκετο wpa.βαλε wpa στο ρουτερ μετα απο το Repeater ψαξε για δικτυα βρες το συνδεσου και μετα βαλτου manually οτι και το αρχικο ρουτερ.πρεπει να παιξει.ειχα σεταρει με wpa και επαιξε.κανονικα και wpa2 πρεπει να παιξει.επισης προληπτικα αλλα καντο κατεβασε και το τελευταιο firmware απο το site της tp link.Universal repeater το βαζεις.ip να εχει στο ιδιο δικτυο με το adsl router.για να στο βγαζει ξεκλειδωτο σημαινει οτι οκ πατησες οτι θα κανει repeat αλλα δεν πηγες να ορισεις οτι θα εχει κωδικο και κλειδωμα ταδε.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα