Γιάννης Platano Δημοσ. 26 Μαΐου 2012 Μέλος Δημοσ. 26 Μαΐου 2012 Ακριβως! Φυσικη γυμνασιου. Τα βολτ εχουν να κανουν με την ενεργεια που μεταφερει ουσιαστικα το ρευμα ενω τα αμπερ με το φορτιο ανα δευτερολεπτο. Κατι τετοιο θυμαμαι που μας ελεγε ο Φυσικος στο Λυκειο πριν πολλες πολλες δεκαετιες !!!!
geowizard Δημοσ. 26 Μαΐου 2012 Δημοσ. 26 Μαΐου 2012 Κατι τετοιο θυμαμαι που μας ελεγε ο Φυσικος στο Λυκειο πριν πολλες πολλες δεκαετιες !!!! Εγω με κατι τετοιο θυμαμαι να ασχολουμαι καθε μερα στη δουλεια.
Γιάννης Platano Δημοσ. 26 Μαΐου 2012 Μέλος Δημοσ. 26 Μαΐου 2012 Εγω με κατι τετοιο θυμαμαι να ασχολουμαι καθε μερα στη δουλεια. Αρα εισαι και ο ειδικος....Εγω ουτε πριζα δεν αλλαζω.
panos0100 Δημοσ. 26 Μαΐου 2012 Δημοσ. 26 Μαΐου 2012 παιδια οταν αστραφτει εγω μπωρο να αφηνω τον υπολογιστη ανοιχτο τα βραδια και να κυμαμαι? μαλον οχι απ οτι διαβαζω εδω περα εχω και ups αλλα η ερωτηση μου ειναι οταν πεσει ενας κεραυνος τι θα καψει? νωμζω το ρουτερ και το τηλεφωνο ενας φιλος θυμαμαι ειχε ανοιχτο υπολογιστη με παρα πολυ ακρεαιες καταιγιδες και δεν επαθε τιποτα ειναι να μην σου τυχει μαλον εγω αυτη το βραδακι σημερα που θα πιασει αστροπελεκι να κλεισω υπολογιστη ή να τον αφησω?
geowizard Δημοσ. 26 Μαΐου 2012 Δημοσ. 26 Μαΐου 2012 Αρα εισαι και ο ειδικος....Εγω ουτε πριζα δεν αλλαζω. καλα κανεις. χεστα ολα αυτα, ενα πολυπριζο ασφαλειας να εχεις εισαι μια χαρα. Εαν ειναι να καει κατι θα καει θες δεν θες με οτι και να εχεις κανει.
Γιάννης Platano Δημοσ. 26 Μαΐου 2012 Μέλος Δημοσ. 26 Μαΐου 2012 καλα κανεις. χεστα ολα αυτα, ενα πολυπριζο ασφαλειας να εχεις εισαι μια χαρα. Εαν ειναι να καει κατι θα καει θες δεν θες με οτι και να εχεις κανει. Ετσι πιστευω κι εγω...Ποτε δεν εκανα τον ξερολα....Γιατι να κινδυνεψω απο μια μαλακια μου ??
geowizard Δημοσ. 26 Μαΐου 2012 Δημοσ. 26 Μαΐου 2012 παιδια οταν αστραφτει εγω μπωρο να αφηνω τον υπολογιστη ανοιχτο τα βραδια και να κυμαμαι? μαλον οχι απ οτι διαβαζω εδω περα εχω και ups αλλα η ερωτηση μου ειναι οταν πεσει ενας κεραυνος τι θα καψει? νωμζω το ρουτερ και το τηλεφωνο ενας φιλος θυμαμαι ειχε ανοιχτο υπολογιστη με παρα πολυ ακρεαιες καταιγιδες και δεν επαθε τιποτα ειναι να μην σου τυχει μαλον εγω αυτη το βραδακι σημερα που θα πιασει αστροπελεκι να κλεισω υπολογιστη ή να τον αφησω? Κοιτα, εαν δεν ειναι η δουλεια σου ή κατι πολυ συμαντικο, γενικα θα σου συνιστούσα να μην τον αφηνεις ανοιχτο τα βράδια ειδικα οταν κοιμασαι και δεν μπορεις να τον ελενχεις, αλλα ναι, ειναι να μην σου κατσει στραβα. btw αμα το ups ειναι ενα μαρκα μ'εκαψες των 10-15€ μην νομιζεις οτι θα σου κανει και τιποτα, αμα θες μετρα το με ενα πολυμετρο. Ετσι πιστευω κι εγω...Ποτε δεν εκανα τον ξερολα....Γιατι να κινδυνεψω απο μια μαλακια μου ?? Α, ξεχασα να πω οτι εαν εχεις και αλεξικέραυνο τοτε δεν σου συμβαινει (99.99999999%) τιποτα.
Γιάννης Platano Δημοσ. 26 Μαΐου 2012 Μέλος Δημοσ. 26 Μαΐου 2012 Α, ξεχασα να πω οτι εαν εχεις και αλεξικέραυνο τοτε δεν σου συμβαινει (99.99999999%) τιποτα. Μου βαζεις...ακριβες ιδεες !!!!!!
geowizard Δημοσ. 26 Μαΐου 2012 Δημοσ. 26 Μαΐου 2012 Μου βαζεις...ακριβες ιδεες !!!!!! και να θελεις.... επρεπε να το εκανες απο την αρχη πριν χτιστεί το σπιτι. Βασικα γινεται και μετα αλλα το ποσο ειναι τεράστιο.
arianos16 Δημοσ. 26 Μαΐου 2012 Δημοσ. 26 Μαΐου 2012 Μου βαζεις...ακριβες ιδεες !!!!!! συγνωμη που μενεις για να βαλεις και αλεξικεραυνο? και βασικα δεν μπορεις να βαλεις και να θες. Τωρα και τον υπολογιστη να κλεισεις και πολυμπριζα να παρεις και αντικευρανικο να βαλεις στον πινακα θα καει οτι και να κανεις.
panos0100 Δημοσ. 26 Μαΐου 2012 Δημοσ. 26 Μαΐου 2012 λοιπον εχω ενα turbo x μαρκα ειναι της megatec δεν ξερω αν ειναι καλη το αγορσα 125Ε και απο οτι διαβασα στις οδηγιες κανει και για κεραυνους αλλα το θεμμα ειναι κατα ποσο αληθεια ειναι μην παρουμε καμια φωτια ξερει κανεις αν εχω καλο ups?
geowizard Δημοσ. 26 Μαΐου 2012 Δημοσ. 26 Μαΐου 2012 συγνωμη που μενεις για να βαλεις και αλεξικεραυνο? και βασικα δεν μπορεις να βαλεις και να θες. Τωρα και τον υπολογιστη να κλεισεις και πολυμπριζα να παρεις και αντικευρανικο να βαλεις στον πινακα θα καει οτι και να κανεις. γιατι αμα θελει δεν μπορει να βαλει; λοιπον εχω ενα turbo x μαρκα ειναι της megatec δεν ξερω αν ειναι καλη το αγορσα 125Ε και απο οτι διαβασα στις οδηγιες κανει και για κεραυνους αλλα το θεμμα ειναι κατα ποσο αληθεια ειναι μην παρουμε καμια φωτια ξερει κανεις αν εχω καλο ups? εαν δεν μας πεις ακριβως μοντελο, δεν ξερουμε τι να πουμε.
Γιάννης Platano Δημοσ. 26 Μαΐου 2012 Μέλος Δημοσ. 26 Μαΐου 2012 συγνωμη που μενεις για να βαλεις και αλεξικεραυνο? και βασικα δεν μπορεις να βαλεις και να θες. Τωρα και τον υπολογιστη να κλεισεις και πολυμπριζα να παρεις και αντικευρανικο να βαλεις στον πινακα θα καει οτι και να κανεις. Για αστειο το ειπα ......Εννοειται !!!!
panos0100 Δημοσ. 26 Μαΐου 2012 Δημοσ. 26 Μαΐου 2012 χμμ μοντελο γραφει 1000v/a sd turbo x δεν λεει κατι αλλο, αλλα ειναι μαρκας megatec
firewalker Δημοσ. 26 Μαΐου 2012 Δημοσ. 26 Μαΐου 2012 FYI, δεν έχει να κάνει τόσο με την ένταση. Η συντριπτική πλειοψηφία ηλεκτρονικών συσκευών χρησιμοποιούν CMOS τεχνολογία. Τα CMOS chips είναι ευαίσθητα σε μεγάλη διαφορά δυναμικού. Ρεύματα εκφόρτισης της τάξης των micro-Ampere μπορεί να τα καταστρέψουν. Μπορεί για παράδειγμα να πιάσεις μια πλακέτα και να την καταστρέψεις επειδή ήσουν φορτισμένος. Τώρα στον κεραυνό... Μπορεί να σου κάψει συσκευές που δεν είναι καν συνδεδεμένες με το δίκτυο. Ένας μέσος κεραυνός "έχει" ~30.000 Amperes, μερικά εκατομμύρια Volts διαφορά δυναμικού και ~1 teraWatt (1.000.000.000.000 watt)ισχύ. Το "διάβα του" είναι 3 φορές ποιο θερμό από την επιφάνεια του Ήλιου. Ευτυχώς που διαρκεί μόνο μερικά εκατομμυριοστά του δευτερολέπτου.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα