Γιάννης Platano Δημοσ. 25 Μαΐου 2012 Δημοσ. 25 Μαΐου 2012 Μου ελεγε φιλος που μετα th συνταξη ζει επαρχια οτι χθες επεσε στο χωριο (περιοχη Ζαχαρως Ηλειας) ενας κεραυνος και του εκαψε σε κλειστο pc πανω σε ups αλλα με οχι κλειστο τον πισω διακοπτη μητρικη , τροφοδοτικο. Επισης ενα πολυμηχανημα κι αυτο πανω στο ups... Τοση ζημια μπορει να γινει ?
kx5 Δημοσ. 25 Μαΐου 2012 Δημοσ. 25 Μαΐου 2012 Λογικό ακούγεται. Μπορεί να ήταν απενεργοποιημένος αλλά ήταν πάνω στο δίκτυο του σπιτιού.
Γιάννης Platano Δημοσ. 25 Μαΐου 2012 Μέλος Δημοσ. 25 Μαΐου 2012 Aκομα και το στικακι απο το ασυρματο ποντικι εκαψε Αν τον ειχε κλειστο και απο το κουμπι του τροφοδοτικου θα γλυτωνε ?
aposporis Δημοσ. 25 Μαΐου 2012 Δημοσ. 25 Μαΐου 2012 Ο θείος μου που μένει λίγο έξω από τη Καλαμάτα, όταν ξεκινάει καταιγίδα κατεβάζει το γενικό του σπιτιού!! Ουκ ολίγες του έχει κάψει διάφορα....
idomeneas26 Δημοσ. 25 Μαΐου 2012 Δημοσ. 25 Μαΐου 2012 Aκομα και το στικακι απο το ασυρματο ποντικι εκαψε Αν τον ειχε κλειστο και απο το κουμπι του τροφοδοτικου θα γλυτωνε ? Μπα δεν νομίζω να γλίτωνε γιατι ο διακοπτης του τροφοδοτικού κλείνει μόνο την μια γραμμή της πρίζας, αλλα και τις δύο να έκλεινε λογικα με τοσα βόλτ θα έκανε υπερπήδηση το ρευμα μεσα στον διακόπτη και παλι θα τον εκαιγε, αρα η μόνη λύση θα ήταν να βγει απο την πρίζα.
Γιάννης Platano Δημοσ. 25 Μαΐου 2012 Μέλος Δημοσ. 25 Μαΐου 2012 Που κανεις μας δεν βγαζει την πριζα...
tigergreg Δημοσ. 25 Μαΐου 2012 Δημοσ. 25 Μαΐου 2012 Δεν ειναι αναγκη να πεσει κεραυνος επανω στο σπιτι για να καουν πολλες συσκευες. Και διπλα να πεσει μπορει να κανει εξισου μεγαλη ζημια και ας ειναι ολα απενεργοποιημενα. Το η/μ κυμα της τεραστιας ηλεκτρικης εκκενωσης κανει εξισου μεγαλη ζημια. Το παθαινουν και σπιτια που βρισκονται κοντα σε πυλωνες μεταφορας υψηλου ηλεκτρικου ρευματος ειδικα οταν η ατμοσφαιρα εχει μεγαλο επιπεδο υγρασιας. Χωρις κεραυνο βεβαια. Το εχω δει σε σπιτι στα λιμανακια λαυριου.
arianos16 Δημοσ. 25 Μαΐου 2012 Δημοσ. 25 Μαΐου 2012 Μπα δεν νομίζω να γλίτωνε γιατι ο διακοπτης του τροφοδοτικού κλείνει μόνο την μια γραμμή της πρίζας, αλλα και τις δύο να έκλεινε λογικα με τοσα βόλτ θα έκανε υπερπήδηση το ρευμα μεσα στον διακόπτη και παλι θα τον εκαιγε, αρα η μόνη λύση θα ήταν να βγει απο την πρίζα. δεν ειναι το θεμα τα volt αλλα τα ampere.. αμα ειναι αρκετα δυνατος κανει κατι τοξα που δεν σε σωζει τιποτα.
Γιάννης Platano Δημοσ. 25 Μαΐου 2012 Μέλος Δημοσ. 25 Μαΐου 2012 Δεν ειναι αναγκη να πεσει κεραυνος επανω στο σπιτι για να καουν πολλες συσκευες. Και διπλα να πεσει μπορει να κανει εξισου μεγαλη ζημια και ας ειναι ολα απενεργοποιημενα. Το η/μ κυμα της τεραστιας ηλεκτρικης εκκενωσης κανει εξισου μεγαλη ζημια. Το παθαινουν και σπιτια που βρισκονται κοντα σε πυλωνες μεταφορας υψηλου ηλεκτρικου ρευματος ειδικα οταν η ατμοσφαιρα εχει μεγαλο επιπεδο υγρασιας. Χωρις κεραυνο βεβαια. Το εχω δει σε σπιτι στα λιμανακια λαυριου. Ο κεραυνος επεσε στο καμπαναριο της εκκλησιας στα 50 μετρα απο το σπιτι του.
MoviemakerGr Δημοσ. 25 Μαΐου 2012 Δημοσ. 25 Μαΐου 2012 Η ζημιά έγινε γιατί στην ουσία γύρισε από την γείωση ρεύμα υψηλής τάσης και φόρτισε τους πυκνωτές.. Ότι είναι γειωμένο σε αυτή την περίπτωση τσιου.. Το είχα πάθει και εγώ και έμειναν ένα μήνα φορτισμένοι οι πυκνωτές και μόλις πάτησα το On έκανε και μπαμ.
arianos16 Δημοσ. 25 Μαΐου 2012 Δημοσ. 25 Μαΐου 2012 Ο κεραυνος επεσε στο καμπαναριο της εκκλησιας στα 50 μετρα απο το σπιτι του. διπλα για εναν κευρανο...
Γιάννης Platano Δημοσ. 25 Μαΐου 2012 Μέλος Δημοσ. 25 Μαΐου 2012 Τα τραβαει ο τοπος....Ηταν απο τα χωρια που καηκαν πριν απο χρονια στην Ηλεια με τις φωτιες
sacracer Δημοσ. 26 Μαΐου 2012 Δημοσ. 26 Μαΐου 2012 στιγμιαια μπορει και 600.000 βολτ εχω διαβασει για τον κεραυνο.δεν χρειαζετε ενταση,απλα αυτη η ταση να φτασει στις συσκευες τις εκαψε.
arianos16 Δημοσ. 26 Μαΐου 2012 Δημοσ. 26 Μαΐου 2012 στιγμιαια μπορει και 600.000 βολτ εχω διαβασει για τον κεραυνο.δεν χρειαζετε ενταση,απλα αυτη η ταση να φτασει στις συσκευες τις εκαψε. και επιμενω οτι το μεγαλυτερο θεμα τα αμπερ. οκ μεγαλη ταση δεν λεω αλλα το θεμα ειναι η ενταση.
geowizard Δημοσ. 26 Μαΐου 2012 Δημοσ. 26 Μαΐου 2012 και επιμενω οτι το μεγαλυτερο θεμα τα αμπερ. οκ μεγαλη ταση δεν λεω αλλα το θεμα ειναι η ενταση. Ακριβως! Φυσικη γυμνασιου. Τα βολτ εχουν να κανουν με την ενεργεια που μεταφερει ουσιαστικα το ρευμα ενω τα αμπερ με το φορτιο ανα δευτερολεπτο.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα