Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Μου ελεγε φιλος που μετα th συνταξη ζει επαρχια οτι χθες επεσε στο χωριο (περιοχη Ζαχαρως Ηλειας) ενας κεραυνος και του εκαψε σε κλειστο pc πανω σε ups αλλα με οχι κλειστο τον πισω διακοπτη μητρικη , τροφοδοτικο.

Επισης ενα πολυμηχανημα κι αυτο πανω στο ups...

Τοση ζημια μπορει να γινει ?

• Απαντ. 42
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοφιλείς Ημέρες

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.

Λογικό ακούγεται. Μπορεί να ήταν απενεργοποιημένος αλλά ήταν πάνω στο δίκτυο του σπιτιού.

Δημοσ.

Ο θείος μου που μένει λίγο έξω από τη Καλαμάτα, όταν ξεκινάει καταιγίδα κατεβάζει το γενικό του σπιτιού!! Ουκ ολίγες του έχει κάψει διάφορα....

Δημοσ.

Aκομα και το στικακι απο το ασυρματο ποντικι εκαψε

Αν τον ειχε κλειστο και απο το κουμπι του τροφοδοτικου θα γλυτωνε ?

Μπα δεν νομίζω να γλίτωνε γιατι ο διακοπτης του τροφοδοτικού κλείνει μόνο την μια γραμμή της πρίζας, αλλα και τις δύο να έκλεινε λογικα με τοσα βόλτ θα έκανε υπερπήδηση το ρευμα μεσα στον διακόπτη και παλι θα τον εκαιγε, αρα η μόνη λύση θα ήταν να βγει απο την πρίζα.

Δημοσ.

Δεν ειναι αναγκη να πεσει κεραυνος επανω στο σπιτι για να καουν πολλες συσκευες. Και διπλα να πεσει μπορει να κανει εξισου μεγαλη ζημια και ας ειναι ολα απενεργοποιημενα. Το η/μ κυμα της τεραστιας ηλεκτρικης εκκενωσης κανει εξισου μεγαλη ζημια. Το παθαινουν και σπιτια που βρισκονται κοντα σε πυλωνες μεταφορας υψηλου ηλεκτρικου ρευματος ειδικα οταν η ατμοσφαιρα εχει μεγαλο επιπεδο υγρασιας. Χωρις κεραυνο βεβαια. Το εχω δει σε σπιτι στα λιμανακια λαυριου.

Δημοσ.

Μπα δεν νομίζω να γλίτωνε γιατι ο διακοπτης του τροφοδοτικού κλείνει μόνο την μια γραμμή της πρίζας, αλλα και τις δύο να έκλεινε λογικα με τοσα βόλτ θα έκανε υπερπήδηση το ρευμα μεσα στον διακόπτη και παλι θα τον εκαιγε, αρα η μόνη λύση θα ήταν να βγει απο την πρίζα.

δεν ειναι το θεμα τα volt αλλα τα ampere..

αμα ειναι αρκετα δυνατος κανει κατι τοξα που δεν σε σωζει τιποτα.

Δημοσ.

Δεν ειναι αναγκη να πεσει κεραυνος επανω στο σπιτι για να καουν πολλες συσκευες. Και διπλα να πεσει μπορει να κανει εξισου μεγαλη ζημια και ας ειναι ολα απενεργοποιημενα. Το η/μ κυμα της τεραστιας ηλεκτρικης εκκενωσης κανει εξισου μεγαλη ζημια. Το παθαινουν και σπιτια που βρισκονται κοντα σε πυλωνες μεταφορας υψηλου ηλεκτρικου ρευματος ειδικα οταν η ατμοσφαιρα εχει μεγαλο επιπεδο υγρασιας. Χωρις κεραυνο βεβαια. Το εχω δει σε σπιτι στα λιμανακια λαυριου.

Ο κεραυνος επεσε στο καμπαναριο της εκκλησιας στα 50 μετρα απο το σπιτι του.

Δημοσ.

Η ζημιά έγινε γιατί στην ουσία γύρισε από την γείωση ρεύμα υψηλής τάσης και φόρτισε τους πυκνωτές.. Ότι είναι γειωμένο σε αυτή την περίπτωση τσιου.. Το είχα πάθει και εγώ και έμειναν ένα μήνα φορτισμένοι οι πυκνωτές και μόλις πάτησα το On έκανε και μπαμ.

Δημοσ.

Ο κεραυνος επεσε στο καμπαναριο της εκκλησιας στα 50 μετρα απο το σπιτι του.

διπλα για εναν κευρανο...

Δημοσ.

στιγμιαια μπορει και 600.000 βολτ εχω διαβασει για τον κεραυνο.δεν χρειαζετε ενταση,απλα αυτη η ταση να φτασει στις συσκευες τις εκαψε.

Δημοσ.

στιγμιαια μπορει και 600.000 βολτ εχω διαβασει για τον κεραυνο.δεν χρειαζετε ενταση,απλα αυτη η ταση να φτασει στις συσκευες τις εκαψε.

και επιμενω οτι το μεγαλυτερο θεμα τα αμπερ.

οκ μεγαλη ταση δεν λεω αλλα το θεμα ειναι η ενταση.

Δημοσ.

και επιμενω οτι το μεγαλυτερο θεμα τα αμπερ.

οκ μεγαλη ταση δεν λεω αλλα το θεμα ειναι η ενταση.

Ακριβως! Φυσικη γυμνασιου. Τα βολτ εχουν να κανουν με την ενεργεια που μεταφερει ουσιαστικα το ρευμα ενω τα αμπερ με το φορτιο ανα δευτερολεπτο.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...