Προς το περιεχόμενο

Τhe Cave -του Ron Gilbert

Snoob

Προτεινόμενες αναρτήσεις

• Απαντ. 57
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Λοιπόν το παιχνίδι ΤΑ ΣΠΑΕΙ! εχω να νιώσω έτσι απο τότε που γνώρισα έναν απίστευτο χαρακτήρα τον Guybrush Threepwood,(ο νέος μου ''έρωτας'' ο εκπληκτικός The Hillbilly) το έχω βάλει στην μεγάλη TV που έχω συνδεμένη με το PC και το απολαμβάνω.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

...τον Guybrush Threepwood...

Με αφορμή την αναφορά στα Monkey Island, μια απορία:

Είμαι ο μόνος που θυμήθηκα τον Herman Toothrot στο level με το ερημονήσι; Θα έπαιρνα όρκο οτι και ο voice actor έιναι ο ίδιος με τον Herman στο remake του 1ου παιχνιδιού...

post-143955-0-52190400-1359302355_thumb.jpg

• Super Moderators

Όλη η σκηνή αυτή θυμίζει έντονα MI, αλλά και το βουνό στην αρχή, η σελήνη κτλ. μου έφερε στο νου το MI.

Εντωμεταξύ, για κάποιο λόγο μου ξέφυγε μια εικόνα του Knight στο πρώτο playthrough, κι έτσι τον πήρα και στο δεύτερο. Διάβασα ότι υπάρχει "καλό" και "κακό" τέλος, ισχύει κάτι τέτοιο;

Διάβασα ότι υπάρχει "καλό" και "κακό" τέλος, ισχύει κάτι τέτοιο;

Ναι, ισχύει:

Στο τέλος όταν κάθε χαρακτήρας πάρει το ανάλογο αντικείμενο απο το gift store (Knight και Sword κ.τ.λ.) μπορεί να μιλήσει με τον clerk μερικές φορές ακόμα και να το επιστρέψει ("καλό" τέλος) ή να το πάρει και να φύγει (κακό τέλος) - ανάλογα δείχνει δύο διαφορετικά paintings ως φινάλε της ιστορίας.

Ρε παιδιά υπάρχει κανένα fix για να γίνει πιο smooth το παιχνίδι; Από τα display settings έχω 1920χ1080 60hz αλλά το παιχνίδι είναι λες και παίζει κολλημένο στα 20-25fps (στο fraps δείχνει 60).. Δοκίμασα vsync on/off, ανάλυση ακόμα και 640χ480 αλλά τίποτα.. Η κίνηση και η απόκριση των χαρακτήρων είναι απαράδεκτη για platform game. Τι διάολο;

...αλλά το παιχνίδι είναι λες και παίζει κολλημένο στα 20-25fps...

Αναφέρθηκε και πιο πρίν, το παιχνίδι λόγω graphics engine "κλειδώνει" στα 30 FPS - αν και οι δημιουργοί είπαν στο Steam discussion group πως ψάχνουν για fix, το βλέπω λίγο χλωμό να γίνει κάτι...

Πάντως, υπάρχει περίπτωση να είναι bug. Δες τα παρακάτω links, ίσως βοηθήσουν:

Source.png Πηγή: http://steamcommunity.com/app/221810/discussions/0/846943514157809687/">Low Framerate fixes

Source.png Πηγή: http://steamcommunity.com/app/221810/discussions/0/846943514186334929/">The Cave - Buyers' Guide

Source.png Πηγή: http://steamcommunity.com/app/221810/discussions/0/846943514117708625/">McAfee FPS fix

Αναφέρθηκε και πιο πρίν, το παιχνίδι λόγω graphics engine "κλειδώνει" στα 30 FPS - αν και οι δημιουργοί είπαν στο Steam discussion group πως ψάχνουν για fix, το βλέπω λίγο χλωμό να γίνει κάτι...

Thanks, όπως φαίνεται είναι capped στα 30fps.. Κρίμα γιατί είναι πολύ ωραίο game. Δεν πειράζει, θα αφήσω τη γκρίνια και θα το παίξω έτσι.

Εμενα το ξαναλεω παει μια χαρα.Εχεις ati η nvidia?

AMD 6850. Το μια χαρά είναι σχετικό. Δεν είπα ότι είναι unplayable, αλλά δεν έχει την ομαλότητα της κίνησης του trine ή ενός super mario..

• Super Moderators

Σαφώς, αν τα συγκρίνεις με αυτά τα δύο, η αίσθηση της κίνησης είναι πολύ χειρότερη.

Από την άλλη, σε σχέση με την απογοήτευση που διέκρινα σε κάποια p/reviews πριν μου δοθεί η ευκαιρία να εγκαταστήσω το παιχνίδι, είχα μια πολύ πιο ομαλή εμπειρία -παρότι, σαφώς, δεν είναι ιδανική.

Για μένα, αν και αξιόλογα sites χαρακτηρίζουν το παιχνίδι platformer, πρόκειται για ένα (very) light adventure, με στοιχεία ψυχολογίας/ ηθικής.

Σαφώς οι μηχανισμοί του το κατατάσουν στα platformers, αλλά δεν είναι Super Mario, ούτε Sonic όπου πηδάς, πετάς και σκαρφαλώνεις για να μαζέψεις νομίσματα γιατί... έτσι.

Η ιστορία και, κυρίως, τα έμμεσα ή κρυφά νοήματα έχουν την κύρια βαρύτητα εδώ. Από την άλλη, βέβαια, πολύ όμορφα νοήματα διέθετε και το Psychonauts, όμως ως platformer ήταν πιο καλοστημένο. Θέλω να πω, δεν είναι τέλειο το Cave, κάθε άλλο (ακόμη και στα στοιχεία όπου θεωρώ πως ξεχωρίζει) αλλά αν το προσεγγίσει κανείς στον άξονα των μηχανισμών του, θα απογοητευτεί. Η ιστορία είναι το ατού και θεωρώ πως, παρότι καλή, μπορούσαν να γίνουν πολύ περισσότερα πράγματα με αυτό το υλικό.

• Like 2

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...